- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Izmos, RTX-es NUC géppel jelentkezett az ASUS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pityke88
tag
Eladtam az a6 3620amat, Most a 3870k illetve 3670k és 3850en vacillálok, megéri a 3870k esetében azt a durván újonnan 3 ezer forint pluszt? vagy el lehet lenni egy 3850el illetve 3670kval is, utóbbi kettő kb egy árban van.
-
Pítőr
aktív tag
válasz
atti_2010 #3488 üzenetére
Nem kell, elég egy xbox 203W-os tápegysége, a a procin kívűl még egy videokártyát is ellát kakaoval, és piszkosul olcsó használtan!
-
atti_2010
nagyúr
Közben megjött a paneltáp+adapter (250W), IDLE=47W -25W, LOAD 132W-127W , a LOAD teljesítmény minden esetben a WOT játék alatt lett mérve, az első értékek egy ZEN 400 80+ táppal.
-
-
ez például erősebb a kinézett fm1-esnél, olcsóbb, tuningolhatóbb
olcsóbb ram, szintén minusz 1-2 ezer forint...
mennyinél is járunk? 7-8ezer minuszban az am3 javára? annyiból milyen, 6670nél jobb vga jön ki? 6770 esetleg?
félre ne érts, nem kötekedni akarok, hanem hogy az optimális gépet vedd!
---
Valdez: uhh, elég mellbevágó. mondjuk csak napi 2 órát megy a gép... és ez volt itthon elfekvőben :/ egy komolyabb, 80+-os táp drága.
paneltápból nemtudom van-e 120/150W-ra képes... van?
-
közben lemértem a gépem fogyasztását:
táp: atx, Antec NEO 480W, ki tudja milyen hatásfok (nem épp ideális kisgéphez...)
lap: asrock a75m
mem: 1600mhz a-data, 1.65V
hdd: 2Tb samsung ecogreen
odd: -
cpu: a4-3300 vs. a6-3620minden auto/alapbeállításon volt.
biosban: 111W vs 119W
dirtshowdown benchmark: ?* vs. 111W
idle: 55W vs 60W*elfelejtettem lemérni, mivel úgyis játszhatatlan
kár h fm1hez nincsenek 10k körüli hiperolcsó lapok :/ valaki nem akarja eladni a sajátját ócsón és váltani valami tuningosabbra?
-
játékra inkább AM3+ lap és 3-4 magos phenom2/athlon2 cpu kellene...
mennyiért veszed az a6-3670et? kizárt, hogy annál nem olcsóbb egy am3-as athlon2 X3/X4 ...
lap kb ugyanannyi
ram am3 alá elég az 1333 is
vga -> mivel am3-ba a cpu és a ram is olcsobb, azt az extra pénzt elköltheted jobb vga-ra -
törölt tag
válasz
Gabor970 #3459 üzenetére
nálam a brazos paneltáppal üresjáratban 20 watt körül/alatt fogyasztott, terhelve 30w.
a6-3670k üresjáratban 30w, skyrim közben 110-120w. a processzor 0,1-el alulfeszelve 3ghz-en megy, a gpu 775mhz-re volt állítva. mindez egy fsp250-60hen táppal volt hajtva. elvileg 80% körüli hatásfoka van, de üresjárati fogyasztása miatt paneltáppal is érdekes lehet, főleg egy 65wattos a6-3620-al, ami nem sokkal drágább a kinézett a4-esnél.
a brazos játékra teljesen alkalmatlan, nekem még a böngészés sem volt igazi rajta. -
Hogiii
tag
NA gondolkodtam és nem lesz, hanem
Mit gondoltok erről a lapról és prociról? Asrock A75M FM1 és AMD A6-3670 FM1, HD6670 1 GB DDR5 kártya, 4GB Kingston HyperX 1600MHz......
Jobb mint a Asrock 970 extreme 3 alaplap és AMD Athlon II X3 460Árban jobban jövök ki, csak hogy teljesítményben is jobb? Mert igazán játékra szeretném használni.
-
Gabor970
addikt
én is pont ezért vacilálok, hogy ha nem drágább,miért ne azt?
Néha napokig menni hagyom -torrent- a jelenlegi MSI Wind U100-am (atom270) kijelző kikapcs 7W. Nem nagyon szeretnék meglepetést a villanyszámlán később. Ok, tudom, hogy az A4-3300 nem fog 7W elmenni idle, de mennyi lehet, az annyi?csak procit árulsz, vagy lapot is?
-
válasz
Gabor970 #3454 üzenetére
rendes táppal vagy paneltáppal használnád? csak mert ha nem panáltápozod a brazost, akkor nem fog jelentősen kevesebbet enni... én mindenképpen llanot vennék, gördülékenyebb vele a "napi munka". ha paneltáp, pici ház, nezán passzív hajtás - teljes csend a cél, akkor persze brazos! htpc esetén sem árt a llano extra ereje, hiszen ha egy filmet nem tud a gpu dekódolni, akkor nem árt némi cpu erő... brazosnál az nemnagyon van.
és becsszó nem azért mondom, mert árulok egyet, jó a brazos is, csak árban a llano nem drágább, ergo miért ne azt?
-
Valdez
őstag
válasz
Gabor970 #3454 üzenetére
Szerintem Llano-t vegyél, azt, amelyikre futja. Szerintem pár ezrest megérhet a 3400, vagy a6-3500...
Viszont rá kell szánnod 1 napot, hogy belődd a rendszert, ugyanis ezek a procik gyárilag eléggé túl vannak feszelve. Sokat lehet javítani a fogyasztáson, ha rászánod az időt és kiteszteled alulfeszelve. -
Gabor970
addikt
válasz
atti_2010 #3453 üzenetére
ha nem megy az a játék, az sem igazán érdekelne. Nekem nem játékra kell elsősorban, hanem kis fogyasztásra, netezésre, online pókerre egy full HD monitoron. Ha játszani szeretnék, bemegyek a fiam szobájába, ott találok olyan gépet, ami nem ijed meg semmiféle játéktól sem.
Szal leginkább az érdekelne, hogy az A4-3300 proci a saját GPU-val, kb milyen teljesítményt ad a Brazos E-450-hez képest. És mindez mekkora túlfogyasztással jár a mindennapokban.
Vegyek Brazost, vagy mivel ugyanannyiból kijön, és nem fogyaszt sokkal többet (idle 10w plusz mondjuk) több hasznom lenne a Llianoval.Köszönöm!
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Kicsi, csendes, hűs, alacsony fogyasztású PC-t tervezek összerakni. Internetezni, online pókerezni kell. Ha esetleg nem lesz macerás, lehet hogy Full HD filmek egy 50"-es plazmára kiküldve. -ha macerás, akkor inkább veszek majd mediaplayert-
Játék egyetlen egy számíthat. Régi Battlefield2, semmi egyéb.
Nem tudok dönteni, hogy Brazos E-450, vagy Llano X4 3300.
Van esetleg valakinek mindkettővel tapasztalata? A Llano mennyire tud takarékos lenni? Minimális terhelés mellett mennyire esik le a teljesítményigénye? (torrent önmagában, de win7 alatt) Lehet alulfeszelni, biosban lassítani, vagy semmi szükség ilyesmire, intelligensen megoldja?Gigabyte GA-A75M-S2V alaplapot gondoltam, 2X2GB kingmax 1333-as ram, és A4-3300 proc.
Köszönöm a véleményeket, infókat!
-
El Kebir
őstag
"Arra gondoltam a6-3620 és 4670 egybe"
ez értelmetlen, nincs akkora eltérés az A6 igp-je és a 4670 között, hogy érdemes lenne az igp helyett a 4670-et használni (együtt meg nem mennek), vagy akkor már olcsóbb igp nélküli cpu-t kell venni ahhoz a vga-hoz. (de azt sem értem, minek akarsz egy olyan elavult vga-t venni?)
-
nekem is 1600as ramom van, 1866on hajtom
ha tervezel mellé dedikált kártyát, akkor végülis nem sokat kockáztatsz. sajnos önmagában ez az APU bizonyos játékokban kevés lenne biztosan (1440x900ban meg pláne). node, ennyiért?!
lappal kapcsolatban olvass vissza, h melyikben lehet a busz-t húzni, olyat vegyél!
-
-
-
melyik APU? (értsd: mennyit szeretné költeni)
milyen játékokkal?pár példa:
A6-3620 2.2ghz (turbo 2.5ghz), 457mhz/320 shaderes radeon, 1866mhz ram:
- Dirt Showdown: 720p, 4xAA, majdnem minden high - min fps 31, átlag 40
- Just Cause 2: 720p, 0xAA, majdnem minden high - min fps 27, átlag 38
- diablo3 starter: 1360x768, AA bekapcsolva, árnyékok low, minden más high - min fps pár pillanatra eléggé le tud esni hatalmas csatában, de jól játszható, a fix30fps-t elég szépen tartja (ezt állítottam be, benchmark mód nincs, fix60fps-t nem bírja)ez az apu a hardveraprón 13ezer ft...
ennél egy 3870K _jelentősen_ gyorsabb tud lenni. a lényeg, hogy 1866os ramot kell minimum mellé tenni, dual chanelben. sajnos nálam a felbontás emelése hatalmas csapást mér az fps értékekre, ezért 720p-zek, ha úgy adódik, hogy játsszak
-
xigris
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék a fm1 platform mennyire jó?Gondolom mindennapi használatra jó de játékra mondjuk 1440x900 felbontáson?Elég lenne mondjuk a minimum fps meglegyen vele? -
Tomix24
addikt
Nem, ebből a szempontból egy 6670-es lett volna jó. Az a legnagyobb kari ami elmegy a llano-al.
viszont 1 slotos 6670-et nem találtam, és csak az fért volna be a házamba. 10-15 FPs let volna a nyereségem a 2011-2012-es játékokban +- úgyhogy jobbnak láttam a külső 7750-et fogyasztás miatt is. -
donat_sz
senior tag
-
pityke88
tag
-
Tomix24
addikt
válasz
donat_sz #3414 üzenetére
A Llano arra való, hogy összerakj egy HTPC-t, mini PC-t ahogy tetszik. Külön VGa nélkül elérd a jó fogyasztást, a kis helyigényt, de mégis tudj filmet nézni HD kép + HD hang. És még közepes beállítások mellett játszani is lehessen. Ha nem erre kell, akkor vegyél egy torony házat, bele drága Intelt, meg külső videókarit, és jónapot...
-
donat_sz
senior tag
hali,
brazos mellé gondolkodom egy gépre, amin tudok játszani (stratégia, rpg, sportjáték) egy 1680x1050-es monitor mellé. A cél az hogy jó minőség mellett (nem feltétlen igény a v.high grafikai beállítás) minél olcsóbban egy minél kisebb fogyasztású gép. Tudom, hogy ez így elég macerás, de reménykedem, hogy van ennek egy optimuma és kérdés, hogy a llano platform erre alkalmas-e vagy sem.
szeretném hangsúlyozni, hogy nem hardcore gamingről van szó határozottan.előre is köszi a választ.
-
LK
addikt
Nincs húzva,és Maxról level9-re rakva a procihűtő
. Szellőzés sem a legtökéletesebb. Sztem újrapaszta lesz belőle. De már most stabilnak tűnik 1.4V>1.3V illetve 1.15V>1.00V.
-
atti_2010
nagyúr
A Bioszban nézd meg a hőfokot, ha nincs húzva a cucc akkor a gyári hűtővel is kulturáltan kellene működjön, a legfontosabb hogy megnézd a proci valós hőmérsékletét és ha a Bioszban is olyan magas hőfokon megy akkor vagy nincs jól feltéve a hűtő vagy túl nagy feszültséget kap.
-
LK
addikt
válasz
Taifa Díaz #3402 üzenetére
Tudom,hogy nem megy annyit
Amúgy a hűtő már most olyan,mint egy turbina. Sajnos.Bios alatt 58-60°C? Az ölég gáz,nem?
pityke88 :az lesz ,és ha nem megy lejjebb a hőm,újrapasztázom
-
Taifa Díaz
őstag
Ez az APU semmilyen lapban nem fog 4.5 GHz-en működni
Pláne gyári hűtővel nem. 3 GHz-en járatok egy A6 3650-est egy Gigabyte lapban, szintén A75 chipset, nekem pl. 6 GHz-et mutat a CoreTemp Windows 8 CP alatt, vannak ilyen szenzoros baromságok, nálam eddig csak a bios mutatott valós hőmérsékleti értékeket.
Ha 60 fokos lenne nálad 4500 MHz-en, hát nem olyan hangja lenne a gyári ventinek, mint egy porszívónak, hanem inkább mint egy repülőgép turbinájának 2 méterről
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Izmos, RTX-es NUC géppel jelentkezett az ASUS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SSD kibeszélő
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Panasonic TX-L47E5Y 47" LED TV eladó
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest