- Milyen SSD-t vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HP notebook topic
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Riasztó topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pityke88
tag
Hali!
Az a6 3620-at választottam, olcsó mégis 4 mag az 4 mag, és ha az igp gyenge kap majd plusz vga-t. Holnap meglesznek a hardverek összeszerelem aztán este írok első benyomásokat.
Ha a procit úzom, vele együtt az igp is gyorsul, vagy hogy működik ez az APUknál?
Szép estét mindenkinek! -
stratova
veterán
válasz
csucsbicep #3189 üzenetére
A55 és A75 közötti eltérés
-
Vesztor87
senior tag
válasz
atti_2010 #3193 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Igazából még azon filóztam hogy lehet lesz egy Intel G8xx cpu 15-20k-ért, és akkor futhat bele egy HD 4850, akkor 90k körül megáll, vagy egy 6770-es 100-105-be megállna. Lehet akkor ez lesz, mert az AMD csak az IGP miatt jött szóba, de ahogy nézem magában nem elég erős.
-
Tomix24
addikt
válasz
Vesztor87 #3190 üzenetére
Közepes beállítások mellett, 1376x768-os felbontáson max:
Battlafield 3 - 20Fps, Skyrim 20-30Fps, Aion ?Fps, Cryzis 15Fps körül. Árnyékok low-on Dirt3 ment nálam 30Fps-el High beállításon. Erre elég. Ha több kell, akkor mellé egy HD6670, és sok új játéknál 25-40%-al több Fps-s kapsz, mert összedolgoznak. Vagy nagyobb Llano: A8.. Az + 10-12Fps a fenti játékoknál kb. Éspersze mindez akkor igaz ha minimum 1600Mhz-es ramokkal játszasz és class7/8 körüliek. -
atti_2010
nagyúr
válasz
Vesztor87 #3190 üzenetére
Az A8 procikkal kellene próbálkozni mert azokban nagyobb az IGP, 19 -es monitoron egy min beállításokkal tűrhetően mennének a játékok, viszont olcsóbban jönnél ki egy 3 magos használt AMD-s procival és mellé egy ugyancsak használt de még garis 5770, 6770 dVGA -val, a játékokban is jobban teljesítenek mint egy szimpla APU.
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne a hozzá értőkhöz, hogy az AMD A6 3500-s proci integrált karija mire elég manapság? Ismerősöm megkért hogy rakjak össze neki 100k-ból egy új gépet, csak ott vagyok meglőve, hogy a gyerek játszani akarna rajta, márpedig egy erős karira nem igen futja ennyiből ha új gépet rakok össze boltból. Azon gondolkodtam hogy egy FM1-es AMD-s gép elég lenne-e? 19-es monitorja van, hd-s felbontású. A játékok: Battlafield 3, Skyrim, Aion, Cryzis.
Köszönöm előre is! -
csucsbicep
nagyúr
Hali!
Kinéztem egy Athlon II 631-es procit és ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Elsőként az érdekelne, hogy tuningban mit tudnak, ezek is kb. 3,5G-ig bírják? Illetve, hogy mi a lényeges különbség az A55 és az A75 chipset között?
-
Tomix24
addikt
válasz
pityke88 #3187 üzenetére
Ha teszel mellé egy 6670-est, azzal már CrossfireX-ben is jól lehet játszani.
Így hogy nekem egy A6-3500 van, ami kb ugyanaz mint a 3620, és mellette egy 6670-el egyenértékü HD7750. Így is 30Fps-el 1080p Ultra-n Battlefield3-azok. Pedig a Crossfire-t nem használja ki a 7750.. -
Misi 007
őstag
Alaplap: ASUS F1A75-V PRO
APU: A8-3850
Ram: Corsair XMS3 DDR3 2000Mhz CMX4GX3M2B2000C9Jelenleg így állunk mivel kiderült hogy még sincs akkora keret mint kéne ezért 8GB ram helyett lett 4GB.
Ezzel még nem is lenne semmi baj de így 2×2GB-os kit-be 1866Mhz-es modulokat elég nehéz találni Geil-en kívül ezért esett a választásom a Corsair memókra.
Mi a véleményetek a jelenlegi összeállításról? -
BlueAthlon
senior tag
Ha van rá lehetőség, akár PH-ról, akár boltból egy 2000-2133-as kitet kellene elhozni.
125-133-as host clock mellett szépen lehet hajtani őket ( DDR3-1600 beállítással, manuálisan szabályozott időzítésekkel ), IGP örülni fog nagyon a memória-sávszélnek, főleg úgy 800Mhz környékén már....
-
Misi 007
őstag
Szerintetek a G.Skill jó választás lenne?
-
Misi 007
őstag
Egyik ismerősöm szeretne most egy külön VGA nélküli gépet összedobni ezért az Llano-t néztük ki neki.
Az lenne a kérdésem hogy ramból mindegy hogy milyet veszünk feszültség szempontjából? Csak 1866-os legyen? Vagy másra is figyelni kell?
Nagyjából az A8-3850-esben lévő 6550D grafikai teljesítményben melyik mostani asztali radeonhoz hasonlítható? -
d.tiborz
aktív tag
Sztem 22-es szorzóval, 1.2V-on meg leszel vele elégedve Te is. ASRock A75M lapban az előbbi értékekkel vígan használtam az A4-3400-at. A venti szabályozása (emlékeim szerint) 3-as fokozaton volt és nem volt hangja.
Szerk:
Most néztem vissza, hogy Te A8-as APU-t akarsz használni. Valszeg elvinné (nekem is ez a M-ITX lap van), de erősen javasolt a próba. -
Peak
addikt
válasz
d.tiborz #3171 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
Van esetleg valamilyen alsó szorzó, ami alá nem lehet menni?
Vagy esetleg MHz alsó limit, ami alá szintén nem tud vagy nem akar menni a cucc?Egy mITX lapba tenném bele a gyári dobozos hűtővel, és a lehető legkevesebb hőt (és ezáltal ventillátor zajt ) szeretném kihozni belőle, arányosan kevesebb fogyasztást is sima HTPC felhasználás mellett.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
echterion #3163 üzenetére
Így van. Főleg a kezdeti termékeknél. Aztán gondolom nem csináltak új steppinget, hiába javult a kihozatal és így megmaradt ez a fesz.érték.
Amúgy tényleg nagyon sokat lehet nyerni az alulfeszeléssel. Még akár az E350 esetében is, ami max 18 wattos TDP-vel rendelkezik, mérhetően 3-4 wattal lehet csökkenteni a fogyasztás. Azt hiszem az A8-3850-nél mérték ki, hogy 32%-al csökkent a max fogyasztása alulfeszelve. Persze példánya válogatja.
Gondolom a válogatás annyival több pénzbe kerülne, hogy nem éri meg nekik.
-
Valdez
őstag
Az normális, hogy egy a4-3400-at olyan szinten alul lehet feszelni, hogy ilyet még nem is láttam (igaz, ez az első llano amivel dolgom van)? 1.4150 az alap és már 1.2500-nél tartok, de még másfél óra elteltével is fut az aida stress test.
-
Peak
addikt
Üdv Urak!
Érdeklődni szeretnék, hogy egy A8 3870K processzort lehet-e egy Asrock A75-MITX alaplappal downclockolni, alul-feszelni normálisan, hogy a fogyasztása, sebessége annyira lecsökkenjen, hogy alig termeljen hőt?
-
medek3
aktív tag
hamarosan megjelenik az első trinity notebook.
Itt egy kis összehasonlítás.[link] -
zetecR
addikt
-
atti_2010
nagyúr
válasz
tzimash #3147 üzenetére
Szerintem ha tuningolni akarsz akkor szorzózár menteset vegyél mert ez a csipszet -APU páros nagyon érzékeny a Buss (FSB) emelésére ha elolvasod a hozzászólásokat egyből kitűnik hogy rengeteget szívtak vele, tehát ha komolyabban akarod húzni az IGP-t akkor egy szorzózár mentes lenne a jobb választás és a ramokon sem szabad spórolni 1866-2000 példányokból kell vásárolni mert az IGP nagyon szereti a gyors memóriákat.
-
tzimash
őstag
Sziasztok!
Most tervezek összedobni egy Llano-konfigot, (A3620 v. A3650) A75-ös lap, 4Gb ram.
Használ valaki hasonló konfigban audigy hangkártyát, kompatibilitási problémák nincsenek? Nem szívesen mondanék le erről a kariról.
Ezek a procik szorzózárasak, de órajel emeléssel valamennyire tuningolhatóak, nem? Ehhez kell valami spéci alaplap, vagy több-kevesebb sikerrel bármelyikben húzhatóak? -
petakpa1
őstag
ja és közben írtam asus supportnak egy részletes hibajelentést, mi a jelenség, miket próbáltam már
-
atti_2010
nagyúr
Én nem szoktam eltávolítani de egyesek szerint jobb úgy, belátásod szerint cselekedjél.Valami olyasmit irt Abu hogy azt a kis szoftvert ha feltelepíted akkor elvezet az oldalra ahol a driver van csak nem engedi letölteni ha a HP letiltotta, de ha új oldalt nyitsz a böngészőben és beírod a megadott oldal címét úgy már le tudod tölteni.
-
-
tomesto
aktív tag
Kiváncsi vagyok hogy meddig fog élni ez a platform...olyan érzés kicsit mintha az év végére lassan elcsendesülne minden felette, hogy jön majd az fm2...
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Van egy HP gépem, A6-3410MX APU, 6920G grafikus egység, hol találok drivert a VGA-hoz? Felmentem az AMD/Ati honlapra, de ott csak vmi diagnosztikai program van fent.
-
HeavyToys
senior tag
-
HeavyToys
senior tag
válasz
#92888064 #3124 üzenetére
Értem. Hát nem tudom, akkor is meg kéne vennem az A4-et, ha csak tesztelni akarom, szóval így nem tuti a dolog.
Egyébként előző válaszra reagálva, oké hogy 65W a TDP keret, de ebbe belefér akár egy 4 magos proci is, komolyabb IGP-vel (3820), szóval lehet hasraütve ennek 40W a TDP-je, de mivel nincs csak 35W-os osztály, oda pedig nem fér be, így ide tették.
Próbálok majd keresgetni róla teszteket. Meg arra is gondoltam, hogy a sima HDD-t lecserélem noti HDD-re, kis ráfizetéssel, az is jelent -3-4 W-ot. SSD 3-4 körül kajál, ahogy a winyó is. Az max 7-8W, mellé a wifi 1-1,5W-ja, szóval elment kb 10Watt. Olyan 30W marad egészségesen az APU-nak, hogy van kis tűrésünk is. Hát necces tényleg.
Köszönöm egyébként a segítséget!
-
törölt tag
válasz
HeavyToys #3122 üzenetére
az a baj, hogy 12 voltos ágon nem bír annyit a táp. nekem 100 wattos llano-m van, és képtelen voltam annyira alulfeszelni és visszavenni az órajelét, hogy rá merjem dugni a brazos paneltápját. nálad még lehet némi esély. akitől vettem a brazost, ő g530as procit hajtott ugyanilyen 60 wattos paneltápról, mint ami nekem van, így azért remény van, először mindenképpen teszteld ki "rendes" táppal, illetve nézz utána, hogy 12 voltos ágon mennyit bír a paneltáp.
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Vagy egy E350-es MSI lapom, amit ha beválnak az elképzeléseim, lecserélnék egy A4-3300-as Llano-ra és egy Asrock A75 ITX alaplapra. A kérdésem az lenne, hogy ezt az APU-t, a lehető legjobban alul feszelve 1 ssd + 1 hdd + wifi stick kombóval elvinné-e egy 65W-os paneltáp?
Köszi előre is a segítséget!
-
törölt tag
válasz
Tollas69 #3119 üzenetére
dvi hdmi kábelt használok, és hibátlan ugyanezzel a lappal.
amúgy érdekes a monitoron olvasható szöveg, mert ezen a dvi kimeneten csak digit jel mehet ki. ezért nem lehet dsub átalakítóval használni. analóg kimeneten próbáltad?
illetve a monitor pontos típusa is segíthet. -
Tollas69
csendes tag
Sziasztok!
Nekem lenne egy kis gondom most vettem egy A8 3870-et és a monitor azt írja nincs jel ha a DVI csatlakozót dugom be hiába hogy nem menet közben dugom át és a monitoron is hiába próbálom átkapcsolni digitálisra akkor is csak elsötétedik majd ugyanúgy analog input-ot ír ha valaki valami megoldást tudna írni megköszönném -
echterion
nagyúr
-
-
Chaser
legenda
válasz
echterion #3105 üzenetére
Pont cryzis2-nél tapasztaltam hogy nem feltétlen
5570 ddr5-tel sokkal folyamatosabb/jobb volt a game szűrőkkel, mint 4670-nel bután. Ha majd lesznek értelmes sideport megoldások ezekhez a lapokhoz integrálva akkor lesz igazán szép világ igp terén
gondolom csak idő kérdése. 512-1GB ddr5 ram ezeken is sokat dobna.
-
petakpa1
őstag
válasz
atti_2010 #3099 üzenetére
Hi,
BIOS-ban szinte minden beállítást végigpróbáltam, sajnos semmi eredmény, és egyre rosszabb, ma vagy 30 próbálkozás után sikerült végre elindítanom már az alaplap kisütős trükk sem működik
SB-t felvittem 1,30V-ra is, de semmi. Memókat is visszavettem 1333-ra de az sem segített, illetve memók feszét is próbáltam emelni 1866 beállítása mellet, de semmi
OO
Olyan veállítás mondjuk nem volt, hogy SB 1,30V-on memók 1600-on, de nem hinném, hogy ezek után az segít. Most örlök, hogy megy, nem kapcsolom ki estig.
Lehet tényleg Asus-nak kell emailt írnom. Mi van ha valami lap-ssd inkompatibilitásba futottam, hogy fogom ezt bizonyítani? Persze pont az ssd-t vettem máshol, mint az összes többi alkatrészt
-
Chaser
legenda
válasz
atti_2010 #3102 üzenetére
4670-ből nem volt ddr5
ddr4 volt, azt is a zafír csinálta. Az első kártyájuk volt amin megjelent az l2 pro, de nem a gyári verzió hanem kicsit moddolták, sokkal jobb lett mint a gyári. 5570-ből volt ddr5, szintén a zafírtól. 4670-eket meg a ddr3 5570-eket is szépen verte, lazán 5670 órajelei fölött ment mind. Volt még 5550 ddr5 is tőlük, az talán még jobb volt ár/értékben. Gyárilag alacsony órajelek, de hát azt ki nem sz@rja le?
Nem is sokáig árulták, sztem az amd rákoppintott a zafír orrocskájára
1-2 helyen néha látni még, biztos beragadt készletből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Milyen SSD-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- HP notebook topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest