Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Home server / házi szerver építése
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi haladó szinten
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silentfrog
veterán
válasz
petakpa1 #7189 üzenetére
Sokkal több feszültséget már nem nagyon adhatsz,bár azt sem értem,hogy nálad miért 1,375 V az alap fesz.
1.3V kellene mennie ,1. 5 V az amit szoktak maximum adni neki,lehet,hogy kicsit többet még elbír,de nálam alap feszültségen /1.3 V / 3.5 ghz és úgy emlékszek még 200mhz pluszt tudok kicsikarni ha 1.5V vagy ha egy kicsit felette van a feszültség.Nekem nem érdemes feszültséget emelni 200 mhz nem éri meg a többlet fogyasztás.
3.7ghz-en normális hűtővel sem melegebb sokkal,nem a hőmérséklet szab határt a tuningnak.
/Ninja 3 hűtővel próbáltam,de monst mini Ninja van fent ez sokkal kissebb hűtő de ezzel sem meleg/ -
Silentfrog
veterán
-
-
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #7019 üzenetére
Semmi gond vele,hisz a grafikus mag feszültségét külön beállítási lehetőségen belül tudod állítani.
Tehát ebben az esetben ugyanúgy kell elképzelni,mind ha egy vga lenne a 6650D.
Ha kevesebb feszültséget adsz a cpu-nak akkor a gpu feszültsége nem változik,hacsak meg nem változtatod. -
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #7014 üzenetére
Ha meg nem terheled a gépet csak idle megy a géped /letöltés / akkor érdemes auto-n hagyni mindent és felrakni az Asrock Axtu programot és ez a program elindítása után az IES nevű energia gazdálkodást bekapcsolni.
Így jóval 1 volt alá is visszaveszi a feszültséget,és így 30 Watt közeli fogyasztást is el tudsz érni /egy ssd-vel,és egy 2.5" noti merevlemezzel. /
Viszont ha terheled akkor 1.425 volton fog menni. Én ezért használom a 1 Volt/ 2200mhz beállítást mert így idle 35 Watt teljesen terhelve a cpu-t prime95-el sem tudsz 70 watt fölé menni. -
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #7014 üzenetére
3 Ghz 1.2 volttal teljesen stabil./ játékra így használom/
2.2 Ghz 1 volton ha elindul akkor teljesen jó, játék,Prime95 alatt mindenhogy./ igy megy lassan egy éve/ Érdekesség,hogy néha a win betöltésekor újraindul néha 2-3X is egymás után de ha felállt a rendszer sosem fagy le .
Ha a gpu-t akarod tuningolni akkor bizony feszültséget kell adni a gpu magnak,mert nálam is feszültség emelés nélkül 685 mhz-nél jobban nem nagyon megy. -
Silentfrog
veterán
Nagyon elcsendesült ez a topik.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Taifa Díaz #6939 üzenetére
Meglehet,de ez akkor is csak egy integrált.
-
Silentfrog
veterán
válasz
atti_2010 #6937 üzenetére
Uraim, köszönöm a segítséget.
Vagy visszakérem a pénzt és veszek egy Hd 6670-et DDR5 -öset használtan ,vagy nem kérem vissza és a 34 ezerből kérek egy Hd 7790-et. Pont ennyi most az ára és ennyit is kérhetnék vissza.Eddig a Hd 7770 csak akkor volt a gépbe ha kijött olyan cím amivel nem boldogult a 6555D.
A Call of juarez gunslinger 1280X 1024 ben rá sem hederített a maximum részletességre 40+ fps fölött futott egy kis gpu tuning után az APU-n,ezért voltam tanácstalan eddig,hogy mit is csináljak.
Meglepő ,hogy ez a kis" virsli" integrálttal is ilyen jól el lehet az ember ,ilyen felbontás mellett. -
Silentfrog
veterán
válasz
atti_2010 #6935 üzenetére
5-9 watt plussz havi szinten 24/7 ben sem sok.
Meglehet,hogy akkor nem veszek Hd 7750 et mert annak semmi értelme. A dual graphics egy Hd 6670 nél hasonló teljesítményű és használtam 10 ezer körül már kapok.Létezik DDR 3 És DDR 5 -ös 6670. Ha dual graphicsot szeretnék akkor lényeges a memoria sebessége?
Mert ugyebár a "sima"' APU-nál lényeges de ha hozzárakok egy videokártyát akkor is kell a gyors memoria? -
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #6933 üzenetére
Köszi a segítséget.
Tönkre ment a kártyám és 34 ezret vissza adnak . Nem játszok már én sem semmit szinte ,viszont egy két címet ki szoktam próbálni.
Szerinted ha vennék egy Hd 6670 et és nem használná a rendszer vagy ha filmet néznék akkor az lekapcsolná teljesen ?
Úgy mint a Hd 7xxx szériánál a zero core? -
Silentfrog
veterán
Mivel a vga-s topikokban nem tudnak érdemben segíteni,így megprobálom itt is.
Szóval.: Meg tudná nekem mondani valaki,hogy az APU 6550D + Hd6670 Dual graf. Mennyivel lassabb átlagosan mint egy Hd 7750 vagy esetleg egy Hd 7770 hez képes mennyivel gyengébb?
Gariból jön vissza pénz de mivel nem játszok sokat így gyengébb kártyával is beérem,igy a használt is szóba jöhet
/a 7750 nem nagyon van 18-20 alatt használtba, a 6670 meg 10 körül is van,ezért érdekelne a véleményetek/ -
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #6915 üzenetére
Lassan a duplája az ár annak ami pár hónapja volt.
Szerencsém volt memoria és ram ügyben is akkor vásároltam be amikor olcsó volt a 2 tb-os Samu hdd 15.5 ezerért jött 3 év garival a Corsair 2x4 gb kit 1600 Cl 9 meg 9 k ért.
Annyira nem kellettek akkor de gondoltam ennél olcsóbb nem lehet,és bevásároltam.
Sajnos sokan nem tették,és most szívják a fogukat. -
Silentfrog
veterán
válasz
Taifa Díaz #6907 üzenetére
Másnak ment könnyedén,én még egy bios frissítést is megpróbáltam,de a bios beállítás után is ugyanannyi a gpu magfeszültség. Nem reagál a beállításra.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Taifa Díaz #6905 üzenetére
Én a cpu nb/gfx voltage-ot emelem de a gpu mag feszültsége nem emelkedik,csak a az északi hid VID feszültsége.
Ennyit nem szopt@m még feszültség emeléssel! -
Silentfrog
veterán
válasz
Taifa Díaz #6903 üzenetére
Az a processzornak ad csak feszültséget ha jól tudom,a gpu-nak nem.
-
Silentfrog
veterán
Szeretnék egy kis feszültséget adni az apu-nak,és valamiért nem nagyon sikerül.
Milyen bios menüpontba tudom ezt megtenni?
/ahol én gondolom,hogy emelni kell ott ha emelek akkor az északi VID feszültsége emelkedik de a gpu mag alapba marad./
Tehát egy kis feszültséget akarok adni a gpu magnak,hogy órajelet tudjak emelni. -
Silentfrog
veterán
válasz
Arkennys #6864 üzenetére
Azt hittem csak én ragaszkodok ehhez a felbontáshoz.
Játékban mindent kipróbálok ami jó,és új ez említett felbontásban.
Igazán nem volt még olyan cím ami kifogott volna a 3870K-Hd 7770 pároson.
/bár azt nem értem,hogy miért van az,hogy bármekkora az orajel a cpu-nak akkor sem megy soha 80% kihasználtság fölé.
2.8 vagy 3.5 ghz akkor is csak 80% max amin a cpu "pörög" / -
Silentfrog
veterán
válasz
Arkennys #6862 üzenetére
Nekem egy 4:3 képarányú Samsung monitorom van és nem szeretném eladni. Viszont ez már 5 éves monitor,és csak 1280X1024-et tud.
Így hiába írnék bármilyen játék/felbontás/beállítást nem tudnál viszonyítani. /gondolom te nem ilyen felbontást használsz a játékok futtatásakor/ -
Silentfrog
veterán
-
Silentfrog
veterán
Itt írták egy páran,hogy a 3870K-t nem tudod addig húzni ami elég lenne teljesen egy Hd 7850 nek.
Tehát ebből kiindulva jobb a 3.5ghz mint a 3.3 vagy az alap órajel.
Egyszóval több fps tudsz kicsavarni ha az órajel 3.5 ghz-en van.Konzultálj [Arkennys] forumtárssal neki Hd 7850 1 gb-os kártyája van 3780K mellett.
-
Silentfrog
veterán
Persze vannak ilyen érdekes dolgok.
Én ha alulfeszelem az APU-t akkor sokszor csak 3. próbálkozásra indul el a boot közben hanyatt vágja az APU magát.
Viszont ha elindul órákig mehet a Prime 95 vagy játszhatok napokat is egyfolytában akkor is stabil a gép.
A miértre nem tudom a választ.És nálam is teljesen így megy a dolog.
3.5 ghz alap/1.4 volton/ viszont ennél az órajelnél nem nagyon akar jobban menni stabilan még 1.5225 volton sem. -
Silentfrog
veterán
válasz
Mahrenburg #6779 üzenetére
Így van a tuningra nincs garancia.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Arkennys #6766 üzenetére
Alap feszültségen megy nálam 3.5 ghz-en,viszont 3.8 ghz en semmilyen feszültségen nem stabil már nálam hosszú távon.
1.5 volton jó ,de nem stabil .igy nem is nyúzom.
Valószínűleg az olcsó alaplap köszön itt vissza.
Meg hát 1.5 volton terhelve már eszik is szépen az energiaszolgáltatók termékéből!/miért zavarnál ,ezért van a fórum!
/
-
Silentfrog
veterán
válasz
Frigetrus #6762 üzenetére
Ha mondasz órajelet amivel szeretnéd használni az 3870K-t akkor én mondok egy biosba beállítható feszültséget,hogy kb milyen feszültségi értékek körül próbálkozz.
/ha alap órajellel megy az APU /3000 Mhz /akkor 1.2 volt környékén érdemes keresgélni a megfelelő stabil feszültséget./Én többféle módon próbáltam már a feszültséget csökkenteni de legjobb megoldás a biosba beállítani egy értéket és ha stabil és működik akkor csinálni neki egy profilt.
MZperX75 .: Látom PH! addikt lettél!
-
Silentfrog
veterán
válasz
ArmanD. #6744 üzenetére
Ezen a feszültségen nálad visszaveszi az orajelet idle használat alatt?
Én ha AUTO-ról átállítom a bios-ba a beállításokat egyből annyi az energiatakarékosságomnak,még ha nem is állítok el semmit akkor is.
Én is használom amit te írtál 3000 mhz és 1.2 v ,vagy 1 volt és 2200 mhz. 90 %-ban az utóbbi mert netre ,letöltésre elég a 2.2 ghz.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Arkennys #6729 üzenetére
A hűtő venti fordulatát tudod az AXTU -ban vagy a biosban állítani.
Ha level 9 re állítod akkor 1900 maxról tudod visszatekerni a venti potijával 1600 ra.
Ez a szintén biosban a hardver monitor menüpontban a 45 fok "cél hőfoknál van így"
Ha level 1 tolod a beállítást akkor a max 700 rpm-e forog a venti,de ha letekered akkor csak 600 rpm-en!
Nem is tudtad?
És még tudsz egyedi fix fordulatot is adni az Asrock lapoknál -
Silentfrog
veterán
válasz
Arkennys #6727 üzenetére
Ha biosba vagy bárhol belövöd a 1,5125 akkor ennyi marad végig bármit csinálsz? A CPU-Z vagy az AIDA 64 szerint is?
Csak mert nekem vannak kilengések pozitiv irányba lehet,hogy az olcsó lapom az oka.
Pl .: Ha játszok vagy tuningolok akkor elinditom az AIDA 64 stabilitás tesztjét,de nem tesztelek csak monitorozok. Van hogy a fixen beállított feszültség kileng.
Hiába van 1.4 volton a cpu feszültsége néha 1.425 ön fut az APU
Ezért is kérdezném,hogy mi a max amit kaphat.Ha nem játszok passzivba megy a Ninja ha játszok vagy tehelem az APU-t akkor 1000 rpm környékén járatom a ventit rajta.
-
Silentfrog
veterán
Megpróbálnám mint bír a 3870K APU-m tuning alatt,mi a vége.
Mennyi az a feszültség amivel még próbálkozhatok?
1.4 volton játszottam végig a Crysis 3.részét 3.5 ghz-en.
Viszont 3.7 ghz hez már 1.5 volt kell.
Ennél több feszt. nem mertem adni még neki.
A hűtő bírja, a fokokkal nem lesz gond! -
Silentfrog
veterán
Tudom,csak kíváncsi voltam,hogy mi az a legalacsonyabb feszültség amivel elindul még a gép. És erre írtam,hogy nem érdemes ezen használni /700 mhz/ még letöltő gépnek sem mert idle fogyasztásban nincs mérhető differencia. 32 wattnál kevesebbet nem sikerült kihozni a 3870k val. viszont tényleg sokkal lassabb minden alkalmazás
3820-ad van?
Nem célszerű kikapcsolni a turbót ha csökkentett feszültséggel járatod az APU-t?Mert nálam az 2800 mhz-en 1.1 volt az amivel stabil ,viszont az alap órajelhez már 1.2 volt kell.
Tehát 200 mhz-hez már elég sok feszültség kell adni,hogy stabil legyen. -
Silentfrog
veterán
válasz
Silentfrog #6704 üzenetére
Elgépeltem....
"A másik ha csak meg a gép egész nap letöltés,net ilyenek
Ez nálam 2.2 ghz cpu orajellel és 1 volttal kereken."Igy a jó!
-
Silentfrog
veterán
válasz
Frigetrus #6700 üzenetére
Ha vissza akarom venni a feszültséget akkor mindenképp utána kell nézni,hogy van e valami program ami esetleg bekavarhat windows alól a feszültségekbe.
Pl nekem Asrock lapom van amihez letölthető egy AXTU nevű program amiben tuningolni venti forulatot állítani és még pár egyéb dolgot lehet állítani.
Ennek a programmnak van olyan beállítása ami felülírja a bios fix feszültségi értékeit. Terhelve nem ,csak üresjáratban.
Ha ez bekapcsol és csökkenti a feszültséget akkor elhasal nálam is a Win.Ha sikerül érdemes 2 féle "profilt " keresni a feszültség orajellel.
Egyet ha normál orajelen használsz viszont nálam ez 3 ghz 1.2 voltA másik ha csak meg a gép egész nap letöltés,net ilyenek
Ez nálam 2.2 ghz cpu orajel és ' volt kereken.
A 2.2 ghz teljesen elég netre,filmezni ilyenek viszont 33 idle és max 65 watt full terhelés alatt amit fogyaszt a teljes gép Prime 95 alatt.
Tehát 125 max watt helyett csak 65 watt max.Kisérleteztem még 1.1 V 2.8 Ghz beállításokkal is itt is stabil de ezt nem használom.
Vagy 2.2 Ghz 1 Volton ,vagy 3 Ghz 1.2 Volton amit használok
(#6703) sb Lemértem a fogyasztást 700 mhz és 0.75 Volttal is de itt már alig van fogy csökkenés és az is már csak teljes terhelésen,ellenben sokkal lassab már a gép,minden tekintetben.
-
Silentfrog
veterán
-
Silentfrog
veterán
válasz
Arkennys #6598 üzenetére
Biosból tuningolunk szigorúan!
Esetleg te is próbálkozhatsz az AXTÍU nevű programmal amit az Asrock lapokhoz lehet letölteni.
Most volt időm xarakodni az órajel emeléssel,1.5 volton 3700 mhz a vége. Viszont a plusz 0.1 V emeléssel sokkal jobban melegszik és többet fogyaszt mint a 3.5 ghz-en alap feszültséggel,tehát nekem nem ér annyit +200 mhz. -
Silentfrog
veterán
Nem írtak ,hülyeséget ,viszont ha stabil 1.5 volton akkor elkezdheted csökkenteni a feszültséget amíg stabíl marad.Ez egy türelem játék.
Ha nem játszok akkor én 1 volton hajtom a 3870K-t 2.2 ghz mellett.
Így max terhelés mellett /prime95/ 65watt az össz fogysaztásom amit a konnektoros mér.
Neked kell kitapasztalni mit tud a APU-d.Én így kezdeném.
1.5 volt 3500 MHz
Ha igy stabíl akkor kezded vissza veszegetni töle a feszültséget fokozatosan.
Hogy miért?Mivel 1.5 volton eléggé melegszik és sokat fogyaszt terhelve/ 200 wattot mértem/
Mint mondotteam nekem alap feszen is stabil 3.5 ghz-en íigy 120watt az össz fogyasztás.
Kísérletezni kell.
-
Silentfrog
veterán
1.4 volt a gyári feszültsége. ha van megfelelő hűtőd 1.5 voltig felmehetsz de nézd meg programmal,hogy valósan annyi feszültséget kap mert ez már elég sok neki. Javaslom a lépcsőnkénti emelést és közben prime 95-el teszteld stabilitás teszttel. 1.415voltal kezd!
Egy HD 7870 kártyához sajnos elég hamvas ez az APU még a Hd 7850 is sok neki sok esetben.
Nekem alap feszültséggel megy 3.5 ghz-en azóta amióta leváltottam a Cm TX 2 hűtést egy Ninja 3 ra.
A Tx 2 vel sem volt 50 fokos de mégsem volt jó,fagyott
Most 2 orás Prime 95 futtatás után is stabil maradt.
A miértre nem tudom a választ.... -
Silentfrog
veterán
válasz
Arkennys #6578 üzenetére
Láttam,és hogy hozzá is szóltál.
Persze van venti hozzá,de amikor jött felraktam és azt vettem észre,hogy a passziv és a 600-as fordulat között nincs számottevő különbség ,igy megöröltem és le is vettem róla.
Régebben beszéltem egy forumtárssal itt ebben a topikba,hogyneki is csinál ilyet az Fm 1-es lapja.
ki is találtuk,hogy ramsüniket veszünk és felragasztjuk.
Meg is vettem fel is ragasztottam de a régi hűtéssel nem volt komoly baj kapott levegőt.
Ezzel idétlenkedik,de majd megoldom valahogy!Nem régebbi a lapom ,hanem olcsóbb mint a tied!
-
Silentfrog
veterán
válasz
Arkennys #6576 üzenetére
A te lapodra már raktak hűtést .Ha tudnám,hogy mi a gondja akkor vennék rá egyet és felragasztanám valamivel.
Holnap kiszedem a lapot,és megpróbálom úgy felrakni a hűtését,hogy egy kicsit "aláfújjon" a hűtő a bordának. Igy biztos jó lesz,de akkor megint nem tudom passzívan használni a hűtőt.
Nah majd ha kevés lesz a cpu erő akkor jól jön a nagy hűtő,majd kap egy kis túlhajtást. -
Silentfrog
veterán
Esetleg van valakinek Asrock A75m HVS lapja amin toronyhűtő van?
A lapomra amiben 3870K van vettem egy Ninja hűtőt de szarozik a lapom,visszaveszegeti az alap 3 ghz es orajelet 700 mhz re ,melege van a lapnak,terhelve
A proci 40 fokos de már ekkor visszaveszi a sebességet és a feszültséget a processzortólMár találkozott már ilyen hibával?
Szerintem a pirossal bekarikázott rész melegszik túl.
-
Silentfrog
veterán
Ha elfér akkor a.:Scythe NINJA 3,
SilverStone Heligon HE-02
HR-02 Macho-t
Mondják legjobb passzív hűtésnek a 13 ezres árban.
Most nagyon benne vagyok,én is ilyet szeretnék,mármint passzív cpu hűtőt de nem fér be ezekből egy sem a házamba. 16 cm-es mindArmanD..: nézd mit találtam!
[link] -
Silentfrog
veterán
válasz
Mercutio_ #6436 üzenetére
Kérdés az,hogy honnan venné a 3820-at,mert az ahol én néztem ott mindenütt 28 ezer.
Egy dolog,hogy a 3870k 23 ezer de neki ez fel sem merült mint lehetőség pedig irtam mint választási lehetőséget a 3820 helyett.
Erre irtam,hogy jobban jár a Trinityvel mint a 3820 Llanoval -
Silentfrog
veterán
válasz
Mercutio_ #6430 üzenetére
2.2 ghz en használom 1 volton a 3870K t tehát még kebesebbet fogyaszt akár terhelve /65 watt full terhelésen prime 95-el/ is mint a 3820 ráadásul MZperX75 fofumtárs mondta,hogy neki is 3820 van és nem igazán tudja alulfeszelni.
12.11 et használom teljesen jó! /szerintem béta még/
-
Silentfrog
veterán
-
Silentfrog
veterán
válasz
mttaas82 #6424 üzenetére
Nekem 1600 mhz-es ramjaim vannak alap feszültségen 1866 mhz-en 9-10-9-24 időzitéssel mennek stabilan.
Voltak Kingmax Nano ramjaim is de azok semmi időzitésen sem voltak hajlandók 1866 mhz-en futni fesz emeléssel sem.
Próbáld ki,de nézd meg elsőnek hogy hol a cmos reset a lapodon. -
Silentfrog
veterán
válasz
Thomas1 #6422 üzenetére
A leirt lap max 512 mb-ot tud adni az APU nak.
Ha tuti cserélni akarsz de az Apu fele hajlasz akkor inkább egy Trinity lenne számodra a megfelelő,5600k-5800k verziók.
Az A8 5600k pont a 3870 k szintjét hozza, és még túl is tudod hajtanod egyszerűen a szorzózár mentesség miatt.Ha meg Trinity vagy Llano az amit venni akarsz a későbbiekben akkor csak érdemes lenne egy min.1866 mhz es memoriákban gondolkoznod.
Viszont amit leirtál 3820 APU-t és Asrock lapot ,hogy tuti az lesz, akkor oda én egy TX3-Stella hűtőt vennék 6 ezer környékéért. 1600 vagy 1866 mhz-es ramokkal.Az az opció nem merült fel,hogy hosszabb távra veszel gépet és nem cserélsz semmit egy ideig? Mert akkor egy 5800k proci 1866 mhz-es ramokkal /fm2 tokozással/ időtállóbb lenne.
Kb 20% gyorsabb a gpu része a 6550D nél ,a cpu része is gyorsabb szerintem ennyivel/ a 3870k szintjét hozza cpu részében/ Könnyen túlhajtható mivel "K" -s tehát szorzózármentes. És vennél hozzá egy kicsivel jobb hűtőt. Lehet,hogy igy kb 15 ezerrel többe kerülne de időtállóbb befektetés lenne ,hisz a 3820-at csak apró pénzért tudod majd eladni egy év mulva. /most is a 3870k 17 ezerért van már Olinál az apróban/
Ja igen a memoriát szigorúan párban érdemes venni ,az egy modul nem megfelelő!
-
Silentfrog
veterán
válasz
Thomas1 #6420 üzenetére
Ehhez Az APU-hoz elég egy kisebb hűtés is mert nem melegszik nagyon. Nekem egy nagyobb tdp-s APU-m van és azt is kiszolgál egy leszabályozott fordulatú Tx 2 hűtés ,bár tuningra már kevés.
A memoriákkal én meg úgy voltam,hogy ,hogy vettem egy jobb 1600 mhz-eseket és 1920 mhz en járatom, van némi sebességnövekedés a játékokban. /nem olyan sok egy 1600 mhzes memoria 33 fpssel futtatja a játékot 1866 on 35 fps körül 1920 hhz-en még egy fps jön hozzá. Gyorsabb memoriákkal nem próbáltam,de a tesztekben egy 2133 mhz-es memoriával futtatott játék még hozott egy pár fps-t.
Ha van pénzed akkor vegyél egy kicsit gyorsabbat,esetleg ha a jövőben is APU-t akarnál venni akkor biztos nem lesz hátrányod a gyorsabb ramokból,ráadásul most kezdenek drágulni és én nem hinném,hogy visszatér a ram ára a nemrégi nevetséges árakhoz.Az átmeneti tulajdonos az mit jelent?
Mert ha rövid időre szól ez a konfig és eladod ,de utána nem veszel APU rendszert akkor fölös a gyors memoria,hisz ha nem az integrált részét használod az APU nak akkor az 1600 mhz-esek is teljesen megfelelne.
.
/Ha veszel ramot akkor az időzitésekre is figyelj ne csak az mhz-re./ -
Silentfrog
veterán
válasz
Mahrenburg #6412 üzenetére
Akkor már hárman fogjuk olvasni a topikot!
-
Silentfrog
veterán
válasz
troszti #6408 üzenetére
Fagyás ,ujraidulás ,kékhalál.
Nagyon egyszerű ezzel a prcival a túlhajtás,a szorzón állitasz a pocinál és máris magasabb órajelen megy. Érdemes alap feszültségen kezdeni a tuningot, cpu szorzó egyel fel, és csinálsz egy Prime 95 el egy terheléses testzet.
Első körben 15 perc is elég. Ha minden ok nincs fagyás akkor mehetsz feljebb. nekem 3400 mhz en megy fesz emelés nélkül.
A gpu tuningot csak biosba állitva tudod megoldani a cpu tuningot akár win alól az AXTU nevű programmal/ rajta van az alaplap telepítő lemezén a program/ -
Silentfrog
veterán
válasz
troszti #6406 üzenetére
Ha a feszültséget nem emeled drasztikusan akkor szinte semmi következménye nincs az élettartamra a tuningnak,ha ez nem extrém tuning.
Neked kell kitapasztalod mit bir az APU-d. 3400 ghz cpu és 750 mhz grafikus mag túlhajtás általában szokott menni minden 3870k nál,fesz. emelés nélkül.
Próbálkozz vele ,lehet,hogy tovább is jutsz! -
Silentfrog
veterán
-
Silentfrog
veterán
válasz
Mahrenburg #6386 üzenetére
Persze pár száz forintos tétel a 6 darab.
(#6387) MZperX75 Én ugy szoktam csinálni,ha egy program sem tudja a valós értékeket kiolvasni a prociból akkor a z AIDA Cpu Queen hivom segitségül. Ha tuningolod a procit akkor nő a szám ha csökkented az orajelet akkor csökken a szám. Az meg,hogy a feszültségek valósak e azt meg úgy szoktam,hogy mérek egy fogyasztási értéket terhelve majd alulfeszelem és úgy is mérek egyet..
Mivel valami okból nem tudja kiolvasni az adatokat a programok akkor egy programmal sem fogod tudni kiolvastatni a valós értékeket.
Nekem pl a cpu maghő amit nem jol monitoroz egy program sem legtöbbször -2 fokot mutat bármely program. -
Silentfrog
veterán
válasz
Mahrenburg #6384 üzenetére
[link] Ilyenre gondoltam
-
Silentfrog
veterán
válasz
ArmanD. #6381 üzenetére
Köszi,viszont én a hűtőre irtam ezeket,hogy kiváncsi lennék ,hogy mit tud túlhajtva.
Viszont teljesen igazad van a mosfetekkel kapcsolatban én is vettem alap lapomra ramsüniket mert kékhalálozott a gépem terhelés alatt.
Nem vagyok benne biztos de szerintem anno te irtad ezt ,hogy hűtés baja van a lapnak. Az öntapadós ramsüniknek köszönhetően most már semmi gondom./most nézem privátba ezt meg is vitattuk!
. Nemhiába ,öregszek, erre nem emlékeztem.
/
-
Silentfrog
veterán
válasz
alias_bobo #6371 üzenetére
Nem tudom pontosan milyen házam van de az oldalai a teteje teljesen lyukacsos olyan apró szúnyogháló szerű,jól szellőző házam van. Alpenföhn Brocken vagy Scythe Ninja -t szerettem volna mindig,nézem is használtan de az olcsóbbakat egyből elviszik 8-10 ezerért meg inkább újat vennék. Mivel most az alulfesz. vonz inkább, és 90% ban idle megy a gép ezért még a használtak felé kacsintgatok.
(#6372) MZperX75 nincs is baj azzala a procival semmi én is nézegettem amikor Oli árulta,de megfogadtam,hogy ha veszek akkor csak szorzózás menteset veszek. Mivel a régi konfigomat nagyon jó áron adtam el a Hd 5830-at még többért is mint amennyiért vettem igy lett a hd7770 és a 3870k páros.keveset fizettem rá.
Ha sikerült volna eladni jól a régit valszeg egy 3670k lett volna vagy egy 3820 ,mint a tied. -
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #6369 üzenetére
Én is csak szórakozok a tuninggal,inkább a fogyasztás csökkentés a lényeg azért próbáltam az alulfeszelgetést.
Ha meg játszani akarok 3 havonta egyszer és kevés az APU akkor beteszem a hd 7770et. Eddig csak a Far Cry 3 nál kellett,annak minden kevés!A 3820 apal feszültségen alap orajelen mennyit fogyaszt ha Prime 95 el terheled? Mérted már?
(#6367) alias_bobo 1.5 volt 3700 ghz 10 perc Prime 95 után 65 fok. Leállitottam a tesztet,kevés hozzá a TX 2 hűtőteljesítménye
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- Home server / házi szerver építése
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple iPhone 14 - tavalyi termésből főzve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i5 14600KF - 14mag/20szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest