- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Átlépte a 80 milliós álomhatárt a PlayStation 5
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzkz
őstag
Nos, kicseréltem a ramokat a gépek között, azaz az inteles gép Kingston-ja bekerült az FM1-es lap Kingmax-a helyére, és érdekes módon most alapfeszen is jó a hibernálás 1600Mhz-en.
Szerencsére az inteles is komálja az FM1-es Kingmax-át, szóval ott se romlott el a hibernáció...
Tehát úgy tűnik az AsRock alaplap nem szerette a Kingmax ramot...
-
-
sintér_07
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2387 üzenetére
Igen, D-Sub. HDMI-re nem tudom kötni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
sintér_07 #2384 üzenetére
Attol meg nem hibas ha abban a hardware-kornyezetben nem megy alapfeszen. A JEDEC rendszerint alalovi a szabvany feszultseget, a gyartok meg nem is nagyon gorcsolnek rajta.
#2385 kzkz: Az a fesz az NB-nek azert meleg es ertelmetlen is, ha az NB nem birja a gyurodest akkor mukodes kozben lesznek gondok.
#2386 sintér_07: D-Sub-on van a monitor?
-
sintér_07
csendes tag
Feszek után is csinálta.
Kiszedtem a ramokat, vissza, digi-dugi minden. Csinálja... mozgatom a kábelt... gyengül, erősödik, változik hogy hol koncentráltabb, sarok, monitor közepe... akármi.
Megfogtam úgy, hogy nagyon zajos legyen. Utána kinyomtam prime-ot... és elmúlik.
Kábel
...vagyhanemhátkisnyúl
-
sintér_07
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2383 üzenetére
Köszönöm a helpet, Ram megkapta az 1.7V-ot... eddig nem jött elő a hiba.
Most a ram a hibás, vagy az alaplap auto-n rosszul feszel? -
sintér_07
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2379 üzenetére
Biosban, auto-n van minden. Alap beáll.
IMC-t nem találtam biosban.DRAM 1,650V
APU PCIE VDDP 1,210V
SB 1,10V -
Tompie
őstag
Hejj most akkor érdemes ASRock lapot venni vagy sem, mert én is azt terveztem
-
sintér_07
csendes tag
válasz
sintér_07 #2371 üzenetére
Hőfok - Ventilátor beállításra gyanakszom...
Teszt: Prime95, 2 film 1080p, youtube hd film, közbe böngészek.
1.
Target Heat: 55°C
Target Fan speed: 155°-nál elkezd csíkozni
2.
TH: 48°C
TFS: 148°-nál kezd el csíkozni
3.
Full On, 100% pörgeti a ventit41°-nál nem megy feljebb... de nem is csíkoz, vagy romlik a kép... semmi hiba.
-
atti_2010
nagyúr
Eleinte azt hittem hogy rosszul választottam lapot, most már látom hogy nem.
-
sintér_07
csendes tag
AMD A8-3870K
ASRock A75M
Kingston 1600 CL9 8Gb kitJátszottam, majd elkellet ugranom 10 percre és otthagytam. Visszajövök és megint random csíkozta a képet. Ha tálcára teszem ott is látni. 3-5 perc és lassan elmúlik.
Kb. ilyen
http://kepfeltoltes.hu/120318/_j_bitk_p__2_.bmp_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
medek3
aktív tag
válasz
Tomix24 #2296 üzenetére
Ez az xmbc rafináltoskodik. Importáltam, exportáltam a tv látja és fel is ajánlja a media playeren belül, viszont a két megjelenített mappa után (zene, film) már nem hajlandó semmit sem csinálni samu C650 es a tv. A serviio simán elindul és sokkal egyszerűbb a kezelőfelülete.
-
Tompie
őstag
Itt azt írják az FM2 érkezése május-június de olvastam már június-júliust is. Érdemes várni rá? vagy érkezéskor az ára úgyis horribilis lesz egy mostani FM1-hez képest? köszönöm
-
Skynet258
veterán
válasz
VaniliásRönk #2363 üzenetére
Eddig nálam sem volt, csak ennél a platformnál...
-
Skynet258
veterán
Jó neked.
Nekem kétnaponta ezt minimum eljátssza...
kzkz: köszi, megpróbálom ezeket, aztán hátha... bár a memó sebességét nem szívesen venném vissza, ezt eszi ugye a videó rész is, ott meg eléggé számít pont az 1333--->1600 közötti különbség. Nem azt mondom, hogy játék miatt, bár néha van az is, de pl. PS meg egyéb programok lehet nem tolerálnák, annyit nem ér. SSD van a gépben, szóval elvileg be is foghatnám, mert a boot 30 másodperc... de a sleep-ből feljövetel meg 4.
A nyomorult Brazos alapú HTPC-m nem szenved a sleep-pel, ez meg igen.echterion: jó ötlet, én is valami "kevés fesz" dologra tippelek egyébként.
-
kzkz
őstag
válasz
Skynet258 #2356 üzenetére
Hát ez sajnos többeknél előjött sleep-nél és hibernálásnál is.
Amit próbálj meg:
-legfrissebb bios (bár nekem az volt mégis csinálta)
-driverek újratelepítése
-memória sebességének visszavétele 1333-ra vagy 1066-ra.Nálam az utóbbi kettő után már stabilabban működik a hibernálás...
-
echterion
nagyúr
válasz
atti_2010 #2353 üzenetére
Nekem nincs meg ez a játék. Esetleg mással tudnám.
(#2354) zsolt734: Az én A8-as hűtőm nekem hangos, de 54 fok fölé nem engedi a cuccost. De mondom, nekem hangos, de én csendmániás vagyok, amúgy nem vészes.
(#2356) Skynet258: Nem használom a sleep módot, így nem tudok jó tanáccsal szolgálni.
-
Skynet258
veterán
Srácok, 3650-es APU-m van Asrock lapban. Érdekelne, másnál nem jelentkezik az a probléma, hogy sleep-ből néha (elég gyakran) nem ébred fel a gép? Ilyenkor restart sem segít, hátul a tápnál áramtalanítani kell, majd kapcsoló vissza, és akkor rendesen boot-tol (eltekintve attól, hogy a gép váratlanul leállt szöveg jön be a 30 másodperces hülyeséggel).
Adjak valaminek feszt esetleg? Nincs húzva meg semmi, és ez egy eléggé idegesítő hiba.
-
zsolt734
tag
Még egy kérdésem lenne; az A6-3650-es procihoz adott hűtő mennyire jól látja el feladatát, illetve mennyire zajos? Dobozos kivitelben rendelném.
-
-
zsolt734
tag
Sziasztok!
Legyetek szívesek segíteni nekem abban, hogy a Gigabyte GA-A75M-UD2H alaplapok mennyire szeretik az 1600MHz-es Kingmax memóriákat, valamint ha most veszek egy 2x2GB-os szettet, majd azt később bővítem további 2x2GB-al, akkor azokkal is minden rendben lesz, nem fognak összeveszni? A proci egy A6-3650 lenne.
Előre is köszönöm!Üdv.:
Zsolt -
echterion
nagyúr
válasz
atti_2010 #2336 üzenetére
Ki mondta, hogy állandóan csesztetem? De meg kell találni az optimális beállításokat, az meg azzal jár, hogy próbálgatom.
Most pl. 106-ra húztam csak, mert a ramok így a leggyorsabbak, a többit meg békén hagytam, úgyis a ramsávszél a szűk keresztmetszet a legtöbb esetben.
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2333 üzenetére
Persze, azzal kezdtem.
Viszont most sikerült életet lehelnem bele. Nem tudom, mi volt, de rádugtam egy másik tápra, azzal egyből bekapcsolt, majd valamilyen belső hang azt súgta, a régit is dugjam rá még egyszer. Megtettem és voilá: azzal is működik. Nem értem, hogy mi volt, de lehet, az egészet elpasszolom, mert már unom, hogy mindig van valami. -
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2331 üzenetére
Nem is tuningoltam extrém módon. Általában 118-as buszsebességgel tolom, csak kíváncsi voltam, mit tud 100-on. Ez a k10stat-os állítgatás nekem nem jött be. Vagy működjön automatikusan, vagy kisebb tuning kell.
Viszont úgy néz ki, behalt valami, mert ma reggel bekapcsoltam a gépet, nyikkant egyet, aztán annyi. Azóta be se tudom kapcsolni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
echterion #2327 üzenetére
Alt. amig nem mesz nagyon le a szorzoval megy a C'n'Q. (Nalam ugy remlik 24-es szorzonal pukkant meg.) Az IGP miatt nem erdemes elborult HC-t beallitani, hacsak nincsenek mellette extrem RAM-ok ugysem kapsz kiegyensulyozottan magas teljesitmenyt, pont kritikus helyzetekben fog ugyanugy kapitulalni szerencsetlen.
-
El Kebir
őstag
-
El Kebir
őstag
cpu táp része kicsit jobb az ud4h-n , a zajok onnan jöhetnek, mert a magasabb cpu szorzónál és cpu terhelésnél "hangosabb" a zaj.
Nem gondoltam, hogy ilyen probléma még előfordulhat, mert eddig mindig jó volt a külön hangkártya, még akkor is ha az alaplapi zajos volt... (ha tudom, akkor inkább a komolyabb táprészű lapot vettem volna) (egyébként azzal, hogy szerinted nem zajos az alaplapi hang, nem győztél meg, mert olyat én még nem hallottam... ebben a kérdésben csak magamnak hiszek, mert relatív, hogy kinek mi a hangos "zaj")
-
El Kebir
őstag
válasz
echterion #2313 üzenetére
140-en neked megy a C&Q? ...mert azért egyáltalán nem olyan korrekt az a lap, nálam nincs C&Q kb 110MHz "fsb" felett, a DP port 105MHz körül adja be a kulcsot, terhelve (1,5GHz feletti szorzókkal) "zajos" lesz a pci bus (az x-fi kimeneteiben hallható lesz a cpu terhelés...az alaplapi hangot ezek után már nincs kedvem kipróbálni, tapsztalataim szerint azok zajosabbak az x-fi-nél)
A cpu is zabálja az áramot, meglepődtem, hogy kicsivel nagyobb a fogyasztása full terhelve, mint a C2D (3GHz-en... 65nm) + HD 5670-nek, csak üresjáratban jobb az A8 (C&Q-val 800MHz-en)
"Viszont natív 4 magosként "
ugye most nem az A6-3500-ről beszélsz? (hiszen az 3 magos)
Ad-m
szerintem a 160W-os táp elég sovány lesz egy 3-3,5GHz-es A6-hoz, mert az 100W felett is kérhet, plussz az alaplap memó, hdd... 90%-100%-os terheltsége lenne...
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #2316 üzenetére
idáig egy sandy g530 + 3870-et használtam, de zavart vga-val az üresjárati fogyasztása és a hangja. teljesítményben nagyjából ugyanott lennék, csak húzva erősebb lenne a proci. egy fekvő lp hátlapos matx házba akarom rakni, amiben minőségi 160 wattos táp van.
diszkrét vga ebbe a platformba fölös, 6850 körül dobnék bele később, persze másik házba költöztetve. -
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2316 üzenetére
Viszont natív 4 magosként ebben az árkategóriában a legkisebb fogyasztást produkálja. Ettől függetlenül persze, ha játék is van bőven, akkor nem ezt kell választani, hanem egy olcsóbb i5-öst vagy Ph II-est AM3+ lappal.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#92888064 #2314 üzenetére
A 3500MHz-hez 145-os HC-re van szukseged, azert ehhez kell a mazlifaktor eleg rendesen, es az IGP meg ezzel a HC-vel is csak 640MHz-en fog jarni, ami nem rossz, de alig valamivel tobb egy A8-as alaporajelenel.
Ha diszkret VGA-t tervezel akkor nem FM1 kell neked, sok vele a szivas es zsakucca, nincs fejlesztesi lehetoseg. -
echterion
nagyúr
válasz
#92888064 #2312 üzenetére
Nekem 140-en volt betonstabil, felette nem is próbáltam nagyon. Az igp órajelét csak k-s apu-nál lehet szabályozni. Megvan a bios-ban az opció, de effektív hatása nincs.
(#2311) azozo: A 2,4 is kevés, ha játékról van szó. 3 GHz körül már azt mondom, megfelelő. Persze, ez erősen beállításfüggő: minél magasabbra rakod a részletességet, annál kevésbé számít a processzor.
-
törölt tag
milyen matx lapot tudnék 143-as "fsb"-n használni?
a6-3500 vásárlásán töröm a fejem, de 3ghz-en szeretném használni. viszonylag olcsó sata 3 és usb 3-as matx lapot szeretnék hozzá venni (ipon), és valamikor olvastam arról, hogy bizonyos lapok 133mhz fölött fixálják a pci és a többi órajelét. -
echterion
nagyúr
58 mm a hűtő. Nem tudom, gépben mennyi, mert most nem az van bent.
-
Zoltn
senior tag
Valaki tudna mondani nekem egy pontos méretet, az A8 3850 es hűtőbordájára ventistől.
Fontos lenne. Befér-e a htpc-mbe.
Neten nem találtam adatokat rá sajna, szóval valaki legyen oly kedves és mérje meg az alaplaptól a venti teteéig a méretét.Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3076, 100% Akkumulátor
- iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3089, 100% Akkumulátor
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 5G 4/128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest