- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- VR topik
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
matepalfi #4796 üzenetére
A fogyasztás üres járatban 40W körül mozog (teljes rendszer) Teljes terhelés alatt 160W. Én úgy gondolom, hogy a fogyasztásához képest szép teljesítményt nyújt és, h most készletsöprés van vagyis inkább lesz megéri beruházni egy ilyen konfigra, mert jó áron lehet hozzájutni és, igen jön az FM2, de úgy gondolom, h első körben túl lesznek árazva a teljesítményükhöz képest, de ezt csak én gondolom így. Véleményem szerint Trinity-re majd kb. 1 év múlva éri meg beruházni. Addig meg nem akartam várni.
-
antikomcsi
veterán
-
MZperX75
addikt
válasz
matepalfi #4688 üzenetére
Éppen ez jutott az eszembe,az az eszem ágában nem lenne húzgálni sem a procit sem a IGP-t szerintem totál felesleges.
10-20% teljesítménynövekedés 100% fogyasztás növekedéssel
"és ha én nem húznám a procit sem a gput akkor azzal ugyanúgy tudnák játszani vagy akkor tényleg kevés lenne?"
Nem nem lenne kevés!Inkább alacsonyabb fogyasztás mellett a legnagyobb teljesítmény.
Felejtsd el ezeket AMD trollokat
-
-
daredar562
tag
válasz
matepalfi #4671 üzenetére
Én is most fogok Llano gépet összerakni, 2 hónap alatt... és ahogy néztem a teszteket nekem bejön, meg lényegében ahogy fogalmaztatok egy "kocagémernek" tökéletesen megfelel
am a mostani játékokat is képes elvinni aho néztem 30fps között...de adok egy vidit is
egy kis Benchmark
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
matepalfi #4665 üzenetére
Ezekhez elég lesz a Llano - még a GTA 4 low-hoz is -, csak nézz utána, hogy konkrétan ezeknél a játékoknál van-e haszna a DualGraphics opciónak, vagy nincs - lesz olyan, amihez ad majd többlet teljesítményt a diszkrét vga, és olyan is, amihez nem -, és ennek megfelelően vegyél vagy ne vegyél bele pci-e vga-t.
-
-
MZperX75
addikt
válasz
matepalfi #4661 üzenetére
Körvonalazd ,hogy mit vársz el ,mit szeretnél,ahhoz kell konfigurációt választanod,és persze a pénztárcádhoz mérten döntened.
Nincsenek rossz konfigurációk,csak rossz döntések.
Mire van igazán szükséged?
(én is most jöttem rá ,a legjobban egy laptoppal lennék el) csak az utolsó tétel hibádzik...a lové!"ertem
nah most akkor kicsit elbizonytalanodtam.
eddig llanot akartam mondvan hogy olcso es jo."Igen olcsó és jó!
"de kozben meg nem is akarok ra kolteni a konfigra min 2 evig.
ezek szerint a vga reszre muszaly lenne ?
akkor csak nem uszom meg kulso vga vetele nelkul."Nem kötelező költeni!
Miért ne lenne elég egy Llano 2 évig?
Ha kicsit kevesed a IGP teljesítményt még mindig vehetsz bele egy VGA-t később pl?HD6670-et bagóért(most 14.000Ft-tól van már) drágább semmiképp nem lesz.
Egy HD7750-es 22+áfától már most is van.atti_2010:
"Akkor egy Phenom 2 vagy egy FX és egy HD-7770 VGA, garantált 2-3 év, de koca játékra szuper a Llano ahogy a fórumtárs is mondja."Inkább egy G530-as olcsón, amit később tudsz fejleszteni akár I7-re is FM1 kilőve ,de a AM3+ -nak is meg van pecsételve a sorsa,nem ez a jövő,talán októbertől a FM2,FM2+
-
atti_2010
nagyúr
válasz
matepalfi #4656 üzenetére
Hát de könyörgöm nemrég még elképzelhetetlen volt hogy azok a játékok elinduljanak egy IGP-n, most meg azt várnád hogy 50%-on vigye.
Aba kb egy 4670-es GPU-nak megfelelő IGP van belesűrítve, pár éve még 25k volt csak egy olyan VGA, most meg kapsz érte még egy 4 magos procit is.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
matepalfi #4647 üzenetére
Az ilyen típusú hibákat nehéz kiszűrni, lehet hardveres de szoftveres hiba is. Meg kellene mutatni valakinek aki ért hozzá de komolyan. A feladatkezelőt nézzétek meg ott mutatja mi használja annyira a procit, nekem egyszer a hibás Realteck driver volt, vagyis inkább a szoftver ami vezérli.
-
Tomix24
addikt
válasz
matepalfi #4642 üzenetére
A Bios-ban érdemes beállítani a Cool'n'Quiet-et és többi energia gazdálkodási csodát. De ez a 100% max akkor lehet ha valamihez gyenge szegény, és minden erejét be kell vetni. Pl itt láthatod hogy film nézésnél alig 10-20%-on erőlködik. [link] A6-3500 esetén.. De lehet valami elállítás is, vagy szoftver hiányosság, stb stb.. 100%-on nekem akkor megy ha konvertálok, és minden magot munkára fogok(mert lehet pl 1 magon konvertálni, a másik kettőn meg netezni pl.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
matepalfi #4532 üzenetére
Most szereltem össze ismerősnek egy Asrock mb-re épülő rendszert. Feltettem ezt az XFast LAN-t a laphoz mellékelt lemezről. Nos, a ping érték a progi használatával 15 ms, anélkül 27 volt, viszont a fel/letöltési érték meg növekedett, miután eltávolítottam a programot (az illető szólt, hogy nem kell neki).
Szóval ha a kisebb késleltetésre utazol, az a rész igaz. Tény: XFast LAN = cFosSpeed Asrock égisze alatt. -
antikomcsi
veterán
válasz
matepalfi #4389 üzenetére
Igen, jól mondja a kolléga, attól függ milyen a procid.
Az gpu órajelet, szinte minden lapban lehet külön állítani, csak "K"-s proci kell hozzá. Ha nem BE APU-t veszel akkor a host clock emelésével lehet tuningolni a cpu és gpu órajelet is egyben, itt a szorzókkal lehet variálni, hogy mi, mennyin menjen.
Egy "K"-s APU-hoz egy olcsóbb lap is elég, és a simához is vannak 15K környékén, csak annak a felszereltsége, lehet szegényesebb.
-
-
westcoastog
veterán
válasz
matepalfi #4226 üzenetére
30k-s keretem van az egész hacacáréra, mostani procimat oliverda beszámítja, de még így is rá kell fizetnem a platform cserére jó pár forintot úgy néz ki.
Megérné az 1866 az 1600-al szemben?KINGSTON 8192MB Plug n Play DDR3 1866MHz CL11 KIT KHX1866C11D3P1K2/8G ő lenne az?
Az alaplap rendben?
-
Tomix24
addikt
válasz
matepalfi #4163 üzenetére
Bios-ba bemész, és valami hasonlót látsz:
CPU Voltage Controll Ha mázlid van és procid is akarja, lépésenként(100-250-es egységekbe számolja AMD-nél) tudsz lemenni 1.45(gyáriról) . Minden lépés után ments és teszteld a gépet, nem-e fagy ki, illetve, futtass Prime95-őt, az megizzasztja rendesen. Ha stabil 5 perc Prime után is , akkor mehet lejjebb. És így tovább egészen addig míg már kifagy a Win vagy a progi.
Itt egy srác az A8-3850-es prociját levitte 1.225ig
[link]
"The overall power is lower (125W vs. 142W)" - Ennyit nyert vele a teljes gép fogyasztásán. -
törölt tag
válasz
matepalfi #4058 üzenetére
az x4 631-el egy árban kapható hardveraprón a 3670k, aminek a processzor része teljes mértékben megegyezik a szorzót leszámítva, ami zármentességnek köszönhetően könnyen módosítható. ez fontos, mert a régi host clock-kal ("fsb") történő húzás problémás. ezen kívül egy használható igp van benne, aminek az órajele szintén könnyen állítható. nálam csak 3670k és 3620 járt, amiben egy kicsit gyengébb igp (400 vs 320) van a 3870k-hoz viszonyítva, de alapvetően a memória sávszélesség a szűk keresztmetszet, illetve a mag órajel emelésével nagyon megközelíti az erősebb testvért.
később rakhatsz mellé komolyabb vga-t, 3200-3500mhz-en sok kártyák "kihajt". -
Peak
addikt
válasz
matepalfi #4025 üzenetére
pontosan azt, hogy "eleve max. fogyasztást úgy mérünk, hogy INTELBURNTEST + FURMARK EGYÜTT futtatva...
".
se többet, se kevesebbet.atti2010:
a8-3870k 0,95V-on 1600MHz idle-ben SSDvel 34W fogyasztás konnektorból mérve
gyári órajelen és auto feszültséggel IntelBurnTest + FurMark alatt 180W-ot mutatott a műszer ... izzott a 200as táp... -
atti_2010
nagyúr
válasz
matepalfi #4022 üzenetére
Csak a Llano A8-3870K megeszik 180W-ot maxra hajtva, de játékok alatt is 120W diszkrét VGA nélkül, én már mondtam hogy valamit nem jól mért de tény hogy egy Phenom 2 x4 -nél kevesebbet fogyaszt.
Viszont most olvasom hogy alul feszelte és nem Furmark+Prime 95 alatt mérte, így már máshogy mutat.
-
törölt tag
válasz
matepalfi #4022 üzenetére
prime+furmark alatt esélyesek azok az értékek, de játékok alatt nem járnak maximumon a processzormagok. illetve alulfeszeléssel is komoly eredményeket lehet elérni, a táp hatásfokából adódó különbségek sem elhanyagolhatóak, és játékfüggő is. szóval biztosan akad olyan játék ahol ez előfordulhat.
engem is "megszóltak" azért mert azt mertem írni, hogy 30 watt alatt vesz fel a konnektorból üresjáratban ssd-vel (3,5" hdd nélkül). mondjuk nálam a ~2000ft-os "lidlis" fogyasztásmérő nem a leghitelesebb. -
törölt tag
válasz
matepalfi #3851 üzenetére
táp, órajel és feszültségfüggő a fogyasztási értékek.
3670k üresjáratban 2ssd és egy usb-s külső notivinyó társaságában 37-40w körül vett fel a konnektorból egy ~75%-os hatásfokú delta 200 wattos táppal. egy 350 wattos 80+gold táppal ez az érték 26-32w, és néha bevillan egy 16-18 körüli érték is, de szerintem a "lidlis" fogyasztásmérő viccel meg. terhelve már nem emlékszem, de ott komolyabb különbség volt. itt már sokat számít az órajel és a feszültség, és megfelelő táppal 100 watt körül tartható. -
atti_2010
nagyúr
válasz
matepalfi #3851 üzenetére
A legnagyobb APU A8-3870K IDLE 40-45W környékén fogyaszt, játékok alatt 130W ha meg fullra hajtod 180W de normál használat közben ilyen nem nagyon eshet meg, de ez a fogyasztás dolog függ a tápegység hatásfokától is, pld. nekem IDLE 30W játékok futtatásakor pedig 110W.
-
válasz
matepalfi #3846 üzenetére
igen, csak az integrált gpu-t!
eredetileg ez a htpc-m, amit A4-3300-al "építettem", csak aztán a főgépem alaplapjának 2.5 hónapos gariztatása alatt szerettem volna játszogatni, itt az aprón meg 12ezerért mentek a 3620-ak, szóval váltottam ... dirt showdown, just cause2, driver san fransisco, deus ex human revolution, ezekkel 720p-ben simán 30+ fps-el lehetett játszani, medium-de inkább high beállítások mellett (driver sf-ben 60fps-el)
ezután vedd számításba, hogy a 3870K:
- 2500 helyett 3000mhz a cpu (3400-ra szvsz gond nélkül fel tudod tenni, de sokan 3600+-ig is eljutnak)
- 320 helyett 400 shader a gpu-ban
- 444 helyett 600mhz a gpu (7-800mhz egyáltalán nem reménytelen, de sokan 900+-ig is eljutnak)ergo nálad ennél lényegesen jobban kellene menjen minden
de a fullhd szvsz nem reális cél így sem a legtöbb mai játékban.... így, ha a felbontásban tudsz kompromisszumot vállalni, akkor irány a bolt
az 1866mhz-es ram azért kell, mert a Llano erősen memóriasávszél limitált, és szinte lineárisan gyorsul, ha a ram is gyorsul. osztóval elvileg 1866-ig lehet eljutni, utána csak FSB tuning marad(na), de az sok lap esetén max 4-5mhz-et jelent a 100mhz alapórajelhez képest, azaz nem érdemes vele számolni. mivel 1866os ramot nem találtam kingmaxban, olcsón, így maradt a "kétezres"
-
myckey
veterán
válasz
matepalfi #3844 üzenetére
Jelenlegi gépem:
A75M-S2V
A8-3870K
2GB-1333Mhz Patriot ram.feszültség:1.212V
2400Mhz.
(láthatóan,alul van pörgetve)Így megy a WoT 1366x768-ban tökéletesen,med/high opciókkal.
Max Payne 3:1366x768 élsimítás kilőve,textúra High,Shadow akármi szintén High,többi mind maxon. Bőven játszható a Game.
Crysis-Warhead:1366x768 élsimítás megint nincs,de Gamer beállításokkal megint csak különösebb gondok nélkül játszható.Azt hiszem ezek elég meggyőző adatok
Tekintve,hogy miként van felépítve a gépem.(amit szeretnék eladni,áron alul,de senki nem veszi meg,pedig alig több,mint 1 hónapos
-
válasz
matepalfi #3844 üzenetére
dirt3, mw3 biztosa gond nélkül menne
nálam 720p, medium-high környékén simán mentek, pedig nekem csak a6-3620-am van, a 3870K erősebb ÉS még tuningolható is!
szóval ha nem is fullhdban, de 720p-ben szerintem majdnem minden elmegy, miközben nagyon lebutítani sem kell - amibe eddig belefutottam, az a The Run volt, nos az csak ilyen 800x600-ban volt képes jól menni az én APU-mon
amire figyelni kell: legalább 1866mhz-es ramot kell venni
én ilyeneket vettem, 2x2 gigát: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Futás, futópályák
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Le Mans Ultimate
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest