- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Kivenné a részét az új HBM memóriák tokozásából az LG
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
Új hozzászólás Aktív témák
-
petakpa1
őstag
válasz
atti_2010 #3082 üzenetére
Kábelt már cserélhettem az biztos jó.
Driverek nem hiszem, hogy bejátszanak, mert épp azzal van a gond, hogy BIOS nem ismeri fel nem tud elkezdeni bootolni se.
BIOS frissítéseket végignéztem de egyik release notes sem említett, hogy ilyen irányú javítás történt volna benne.
Déli híd feszültség emelés jó ötlet, milyen néven is van ez egy Asus FIA75-M PRO lap BIOS-ában?Még kaptam egy olyan ötletet, hogy a mem tuning okozza. Memóim 1866-sak arra állítom a BIOS-t is. Ez tuningnak minősül? Lehet megpróbálom picit emelni a memók feszét is hátha...
"NB"-ét van értelme? -
Zoltn
senior tag
Most tesztelgetés közben érződött pl a dual channel milyen hatással van a játékokra!
1600 as dual kit 2x4Gb, WoW 1080p Ultra beállitások DX11 csodálatos szaggatás nélkül megy igp vel,
Kikaptam az egyik ramot, úgy elkezdett szaggatni, hogy csap pislogtam.
Csak egy kis tapasztalatmegosztás.Üdv.
-
Chaser
legenda
válasz
echterion #3092 üzenetére
4670-est elég szépen elkeni az 5570 ddr5. Ddr5 sokat dob a dolgokon. Zafír l2 pro kártyám volt, hangja 0, melegedés is, nem egy drága kártya. Azért nem fogok drága ramot venni hogy egy 4670 teljesítményét kapjam. Ha nem lesz elég az igp úgyis kap egy külön vga-t a gép. Egyelőre elég az igp, max egy játék lesz mostanában meg a Q3, mind2höz bőőőven sok
-
BlueAthlon
senior tag
Pont szórakoztam ezzel, hogy egy szimpla 5570 DDR3-asat (650/1600) beraktam az 3870k APU mellé (Ram 1866-on APU-nál).
GPU-ból mindkettőt 600-ra téve fej-fej mellett haladtak. 800-on az APU egy picit elhúzott a hangyányival nagyobb memória sávszél miatt ( még úgy is, hogy kb 5-10% késleltetési vesztesége van az APU nak azonos órajeleű ramok használata esetén, tehát kb az 1866 os ram-beállítás az olyan, mint ha a kártyán 1700-on mennének a ramok...de még majd játszok az időzítésekkel jobban).
5570-ből 825/1900-at lehetett kiszedni, ennél a jelenleg 975 / DDR3-2400-es ram beállítások mellett futó APU mérhetően-láthatóan gyorsabb...
-
echterion
nagyúr
El nem keni, inkább mondjuk azt, hogy ugyanazt a teljesítményt hozza ehhez képest is (persze nem 1333-as ramokkal, hanem mondjuk 1866-osakkal), mint a 4670-eshez képest. Azt persze azért hozzá kell tenni, hogy ez a cucc nem fűti úgy fel a házat, mint egy proci + vga páros, ebből következően csendesebb is.
Egyébként igazad van, ha játszani akarsz, akkor nem ezt kell venni.
-
Chaser
legenda
válasz
echterion #3089 üzenetére
Ha itx lesz ott tuning se lesz, fontosabb a fogyasztás. AHCI ssd miatt mindenképp kell.
atti_2010: Nem gamer gép lesz, ha komolyabban játszani akarok úgyis kevés az a 320 sp 2ghz-es ddr3-mal is, ramom meg van 1333-as azt vennem se kell most. Gondolom ddr5 400sp-s hd 5570 - ráadásul jól meghajtva a gpu-t- jól elkeni egy ilyen apu száját..és hát az se nagy pénz ha nagyon játszani akarnék, de egy 5750 v 5770 se sokkal drágább már.
-
Chaser
legenda
válasz
echterion #3086 üzenetére
Nem világmegváltó dolgokra kell
Nem akarok 2gh+ ramokat, ha 1333-on megy az is jó. Tuningnak max annyit hogy menjen a turbó coreon alapból. Kb ennyi
Vagy egy olcsó mATX lap, vagy itx, de már találtam jobbat az asrocknál, GB GA-A75N-USB3. Ezen van dvi, azt díjaznám meg a gar is több, árban meg kb ugyanannyi az itx asrockkal. Kis itx házikó paneltáppal...sztem ez lesz belőle.
-
echterion
nagyúr
A lapon ne spórolj, ez a tétel a Llano-nál triplán igaz. Egy jó választással nagyon sok fejfájástól óvhatod meg magad. Kicsit olvass vissza és megtudod, miről beszélek. Nekem 3 lapom volt, mire megleltem azt, ami hozza azt a szintet, amit elvárhat az ember egy közepes laptól.
-
DonCosta
tag
Sziasztok!
A ma megjelent cikkben amely a Trinity APU-k megjelenéséről szól, van egy kép amely az AMD fúziós technológiáit támogató szoftvereket sorolja fel. Jól értem, hogy ezek a programok/játékok nem csak a Trinityből hozzák ki a maximumot, hanem a mi Llanonk képességeit/lehetőségeit is kihasználják? Azaz a már megjelent és későbbiek során megjelenő APU-ra optimalizált cuccokbók a Llano is profitál?
Üdv: DonCosta
-
petakpa1
őstag
erre van valakinek ötlete? BIOS nem mindig ismeri fel az SSD-met
-
Chaser
legenda
A-3620 alá kellene valami lap. Lehetőség szerint alulfeszt tudjon, tuning nem tudom megy-e ezeknek a prociknak, már nem követem annyira a dolgot, ha megy nekik kisd tuningot is tudhat a lap. USB3&sata3 legyen, első körben ezt néztem ki:
ASRock A75M-HVS
Esetleg még az itx verzón agyalok...
ASRock A75M-ITXszerk: Illetve mennyi lehet ennek a konfignak a valós fogyasztása? SSD-vel, 2x4GB rammal alulfeszelve. 80-90W paneltáp elég lehet neki?
-
PonPon
senior tag
szeretnék betenni egy videokarit a Llano mellé. Hogy is van ez, csak meghatározott típusok működnek együtt vele? Ilyen az IGP és a VGA kártya is dolgozik egyszerre?
kicsit elvagyok veszve, előre is köszi! -
BlueAthlon
senior tag
Más memóriával próbáltad-e már ?
Előző lapomba (Asrock 880G Extreme3, legfrissebb P2.10 es biossal) berakott Vengeance 8GB kitet (2x4) single channel 1600-nak ismerte fel.... 1333-on ment rendesen, 1600 on beköpte a gyertyát, hiába próbáltam manuális időzítés és feszültség állítgatással... XMS-sel nem volt ilyen probléma...
-
Zoltn
senior tag
válasz
atti_2010 #3032 üzenetére
Sziasztok!
Megy a tesztelgetés, egy rammal nem produkálta a hibát, beraktam vissza dualchannelbe, és egyből jelentkezett a probléma.
Lehet a ASRock A75m-itx nem szereti a 2x4Gb Corsair Vengance 1600 c9 ramokat? A hivatalos támogatott memórialistában nem szerepel mondjuk :S -
LK
addikt
Sziasztok! A nagy Liano tesztnél a 3650-nél láttam,hogy játéknál kb. 100 wattot fogyasztott a konfig. ITX alaplapnál, elég szerintetek egy 300 wattos táp (codegen MX-31 ház) ? 3500-as procit néztem ki,de rendesen csökken az erősebbik ára,így lehet h. az lesz. Szerintetek elviszi a táp? Köszi
-
zetecR
addikt
válasz
BlueAthlon #3061 üzenetére
És mi volt a baj a Giga lappal?
-
BlueAthlon
senior tag
Igen, 3870K.
-
zetecR
addikt
válasz
BlueAthlon #3059 üzenetére
K-s a proci?
-
BlueAthlon
senior tag
Giga A75M-UD2H cserélve Asus F1A75-V Evo-ra.
150-es Host clock / 1200 Mhz NB / DDR3-2400 memória / 975 Mhz GPU idáig....
3dmark11 Performance : 1704.
-
echterion
nagyúr
válasz
Tomix24 #3055 üzenetére
Nem áll össze. Asrock-ot nem ismerem, lehet, hogy ott nem lehet kikapcsolni. Asszem van ott egy olyan, hogy North Bridge Configuration. Ott kell beállítani a Primary Graphics Adapter-t, illetve van egy olyan, hogy Shared memory, ott kellene bállítani a méretet, bár, azt nem tudom, 0-t lehet-e állítani. De elvileg, ha beállítottad az elsődlegesnek a PCI-e-t, akkor nem kéne megosztani a ramot az igp-vel.
-
Tomix24
addikt
válasz
echterion #3054 üzenetére
Asrock az alaplap - nem találtam ilyen opciót. Milyen néven keressem?
Update:
Bár kétkedve, de most hogy 64M-ra levettem a Llano Ramfoglalását(gondoltam ezzel elintézem. Illetve kikapcsoltam a szerintem fals(dolgozzon együtt a két kártya módot) a DIRT3 Benchmarkban látványosan estek az FPS-ekA HD7750-el is összeáll a Llano?
Kikapcsolás elött:
Llano Dual Grapics off a Bios-ban
-
Tomix24
addikt
Srácok, lehet béna vagyok, de hogy lehet kiiktatni a Llano VGA részét? Ha lehet egyáltalán.
A HD7750 megy magától, nem kompatibilis úgy tudom (HD6670-ig max) ezzel a karival, és csak lefoglal a memóriábólBár a Bios-ban megkérdezi hogy akarom-e hogy együttműködjenek(ez gondolom fals)
-
medek3
aktív tag
válasz
Armagedown #3051 üzenetére
Gondolom ott csak tárol ezért hívják memóriának.
A számítást a GPU végzi.
Remélem ráhibáztam! -
medek3
aktív tag
-
atti_2010
nagyúr
válasz
echterion #3047 üzenetére
Oliverdáék is a HD 6870-el teszteltek, ha okkora hülyeség lenne nem azzal csinálták volna hanem egy I5-el, jelen pillanatban egy 4 magos CPU bármilyen 68xx-78xx VGA-t simán kitud hajtani.
medek3 Nyugodtan veheted az 1Gb semmilyen különbséget nem fogsz érezni, a 2Gb többmonitoros rendszerekhez kell hatalmas felbontáson.
Nézd meg hogy becsülettel helyt állt az A6 -is a tesztekben.
-
Tomix24
addikt
Ha valaki dedikált karit akar tenni a llano mellé, akkor íme pár mérés. ATI HD 7750-et tettem mellé: [link] 1 slotos.
A6-3500 65W mellé tettem. 2x2GB 1600Mhz cl7 ram van még a gépben. A Procitól féltem, de az új játékok is menni fognak játszható szinten így már(GTA5-Far Cry3). Remélhetőleg
A fejlesztést a ház bánta: EPC3 - cserélve egy MX-31-re + 400w táp.Semmi tunning, csak úgy ment mindkettő a tesztek alatt. Llano tökéletes 720p közeli felbontáson közepes beállításos játékra.
DIRT3 - 1080p - Élsimítás ki - High profile
Llano
HD750Final Fantasy Benchmark:
Llano
HD7750Street Fighter 4
Llano
HD7750Uniqe Heaven Benchmark
Llano
HD7750 -
atti_2010
nagyúr
Talán még annyit hogy aki a BUS-t emeli (FSB) az adjon legalább 1,35V -ot az északi hídnak mert másképp rosszul viseli.
-
atti_2010
nagyúr
Én egy hétig pöcsöltem vele ameddig beállítottam rendesen a tuningot, azóta atom stabilan megy 24 -ből kb 12 -14 órát, egyszer be kell lőni rendesen nem kell szénné húzni és nincs vele baj.
-
Zoltn
senior tag
Rosszul hittem!
-
Zoltn
senior tag
válasz
atti_2010 #3023 üzenetére
Kész, fent az új win, ssd megflesselve, új win kidobva, ssd bebootolt, minden allright!
30 perc volt az egész mindenestől, úgyhogy inkább mint a butalinuxal szenvedés, még linux szűz vagyok.
Jah, és még egy legújabb alaplap 1.50A biosfrissítés is belefért.
Várom az ujraindulást. -
OC
őstag
-
Zoltn
senior tag
Baaa!!!!!
Előzmények: #2824
Hát ez hihetetlen!
Új vinyók, az egész rendszer új, friss driverek, friss bios, minden új, és még mindíg ujraindulgat!!
Elég idegesítő még mindíg. Bár azt vettem észre, csak akkor csinálja, ha meg van nyitva a böngésző.
Napokat tudok átwowozni újraindulás nélkül.
És terhelva gyári hűtővel tuning nélkül 60 fokos. Az nem sok? A C2D-m soha nem volt 40nél melegebb, mondjuk azon volt egy nagy hőcsöves hűtő. Megéri lecserélni a amd bordát?
Holnap kipróbálom másik ramokkal, majd beszámolok mi lett.
SSD miatt esetleg?
3 tápegységgel is próbáltam, mindel jött a reset.Még ötletek esetleg?
-
törölt tag
válasz
galocza #3009 üzenetére
ez sem rossz vétel.
erősen dilemmázok a vételén, mert ennyiért 4 magos procit sem kapni, és ebben még egy nem gyenge igp is van. ha lenne olcsón valami használt lap, már nálam is lenne egy ilyen.(elvileg megveszik a jelenlegi konfigom, azért nézelődök utód téren, és jelenlegi helyzetben bestbuy)
-
galocza
aktív tag
halihó, llano témát most nagyon veséztétek, én is ilyesmiben gondolkodom. nézegettem táblázatokat, kinéztem az a8-3820-at: barátságos teljesítmény és tdp, az egész hóbelevancból messze a legszimpatikusabb választás.
nomármost csak én vagyok béna, vagy tényleg a világon nincs ilyen? (na jó, ebayen hong-kongból lehetne rendelni...)
#2902, medek3:
hadd tippeljek, xp-d van. hiába írják, nincs a csomagban ahci driver. innen tudsz letölteni (oldal alja):
http://www.msfn.org/board/topic/135840-integration-of-amd-ati-sb7xx-textmode-raid-ahci-drivers-on-an-xp/page__st__200édesanyámnak az e-450 alá ezt tettük fel.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Arthuro_Adam #3004 üzenetére
Itt van ez,
[link]a paneltápokkal óvatosan mert a 3870K 160W fogyaszt megterhelve.
-
Tomix24
addikt
válasz
Nekem amit leírtál elvitte ez: [link]
-
törölt tag
válasz
szabványfüggő (atx, sfx, picopsu, paneltáp), és a kérdés inkább ide tartozik.
sajnos a legolcsóbb forgalomban kapható ajánlott atx táp a 8000 körüli fps350-60apn.
a többi szabványban nem vagyok otthon, csak egy 60 wattos paneltápom van, illetve van pár fekvő matx házam nem szabvány 160 wattos delta táppal.
ha használt atx-ben gondolkozol, akkor még az fsp250-60hen tápot tudom javasolni, ez elbírt egy 4 magos húzott llano-t és egy húzott hd7770et. mondjuk ez is bőven sok. -
Arthuro_Adam
őstag
Szerintetek egy 65W-os TDP-jű APU mellé mekkora tápot érdemes venni? (lenne benne még egy SSD, DVD író, azonkívül csak külső vínyó)
-
törölt tag
válasz
r3dsnake #3000 üzenetére
az a55 és a75 között usb3 és sata3 szokott lenni a különbség.
asrock A55M-HVS
asrock A75M-HVS
nekem ez a 2 dolog tűnt fel, ettől függetlenül másban is különbözhetnek.tuning 2 esete:
1.: szorzózáras verzió
"fsb" emelésével emelkedik a cpu, igp, memória órajele (mindegyiknek külön szorzója van)
baromira lutri, de bizonyos lapok fixáljak a különböző órajeleket (pcie, stb). eredetileg a6-3500 vásárlásán törtem a fejem, és gondoltam lazán felhúzom 3ghz-re, de miután beleolvastam a topikba, inkább 3670k lett belőle.2.: szorzózár mentes verizó
cpu szorzója külön állítható, ipg órajele külön állítható (bár inkább a szorzóval babrál a lap, mert nem pontosan azt az értéket látom oprendszerben, mint amit állítottam bios/uefi-ben)mind2 esetben lehet állítani a memória szorzóját úgy, hogy a szabvány órajeleket kapjuk elvileg 1866mhz-ig, de állítólag pár processzor támogatja az eggyel nagyobb lépcsőt, de ezt az alaplapnak is támogatnia kell. ezen felül még az "fsb" emelésével lehet húzni a ramot, ez szerencsefüggő.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
#92888064 #2999 üzenetére
Ah akkor egyértelműen jobban megéri a szorzózár mentes, valóban az FSB-s tuning az nagyon gyenge, az USB-t is eldobja nálam ha nagyon rángatom.
(#3000) r3dsnake Nálam külön van de az enyém szorzózár mentes, úgy tudtam mindnél külön lehet állítani de úgy látszik hogy nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest