Hirdetés
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- RAM topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
medek3
aktív tag
Akinek Asrock alaplapja van érdemes a béta bios-al frissítenie.
Az 1600Mhz- es ram- ok 2000Mhz- en futnak minden gond nélkül, 125 fsb mellett. -
fatallerror
addikt
felhasználói szempontból mind1 h hogyan kapjuk meg a teljesítményt csak kapjuk meg h tudjunk játszani meg csinálni a dolgainkat. viszont szerintem drágább lesz fent tartani a gépünket mert ha elavul az igp akkor kuka minden ill jobbik esetben azonos foglalatba új apu, rosszabb esetben minden kuka
annyi (ami elég nagy) előnye lesz az integrációnak h kevesebb hardver lesz idővel azaz játékfejlesztés szempontjából könnyebb lesz optimalizálni és idővel majdnem konzolszintű lehet ill az egész rendszer még stabilabb lehet
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #2890 üzenetére
A PCI Express 3.0 azért nincs, mert nincs ami kihasználja majd. A másik topikban írtam, hogy a fejlesztők a port terhelésével vigyáznak, hogy a magas késleltetés ne jelentsen korlátozást. Egy olyan marketinganyag nem volt, amiben azt mutatták, hogy a PCI Express 3.0 valós körülmények között mennyivel gyorsabb. Nyilván nem tudják megmutatni, mert nem kimutatható.
A gyártók azért mennek az IGP erősítésének irányába, mert ez az egység skálázható. A CPU-val már nem tudnak mit tenni. Annak a skálázása megállt. Az IGP-é viszont nem. Láthatod az Ivy Bridge-en, hogy nem a CPU része fejlődött, hanem az IGP. A Haswell dettó ez lesz. A CPU gyakorlatilag alig kap módosításokat, de az IGP-nél az EU-k száma 16-ról 40-re nő. Ugyanez az AMD-nél. Ott is az IGP erősítése a fő cél.
Egyik cég sem a grafika miatt csinálja egyébként. Arra is jók lesznek, de inkább az általános számítás játszik főszerepet. Már minden cég észrevette, hogy a processzormagok oldaláról vége a skálázásnak, így kell keresni egy olyan egységet, ahol ez biztosítható. Jelenleg úgy gondolják a cégek, hogy az IGP az.
Ugyanezt mantrázza az NV is. [link] - itt írtunk az elméleti alapokról, hiszen nekik is megvan erre a projektjük. Ez persze a hosszútávú projekt, de van rövidtávú is, ami a Maxwell APU. Ez jön a Kepler után. -
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Az AMD A6-3620-ról hol találhatnék infókat? Még az AMD oldalán sincs megemlítve [link]
Köszi!
-
katt777
félisten
válasz
atti_2010 #2891 üzenetére
Ezt csak azért hiszed, mert AMD-s konfigod van.
Van kódoló progim, amellyel le tudtam tesztelni a szoftveres és hardveres CPU-t (i5), és a VGA-t is, és a hardveres CPU volt a nyerő. Intelnél ahhoz, hogy a VGA-s kódolás gyorsabb legyen (akár CUDA-val), nagyon drága VGA-t kell venni. Ha érdekelne a benchmark-huszárkodás, nem elégedtem volna meg 4.6GHz-cel.
Hát, a lényeget azért kezded kapiskálni: az IB is bolhafing a Trinity mellett, CPU-esetén viszont pont fordítva van, akár tetszik neked, akár nem. Nekem sem tetszik, bár más okból.
Azt viszont nyugodtan elfelejtheted, hogy a Llano proci mindenre megfelel. Nemrég még te is tudtad, hogy játékok alá lehet elég. Sajnos, újabb VGA-khoz már gyenge lesz, míg az Intel 2-3 évig kitart, így hosszabb távon is utóbbi éri meg jobban, ami sajna nem sokat segít, ha éppen nem fér bele a keretbe. -
katt777
félisten
válasz
atti_2010 #2859 üzenetére
Pont, hogy van róla fogalmam, arról is pontosan, hogy egy legföljebb 3600MHz-re tuningolható 3870K mennyivel lassabb egy legalább 4.6GHz-re tuningolható i5-nél (nem is i7-tről beszélek). Ha ELOLVASTAD volna, amit írtam, világos lenne számodra is, hogy kizárólag játékgépként érdekel az AMD, és csak akkor, ha nem lesz IB-re lehetőségem. Nem kevés ismerősöm van, aki bősz AMD-sként végül mégis Intelt vett, mert nem mindegy, hogy egy renderelést, vagy éppen egy video kódolást mennyi idő alatt végez el a cucc. Mindenkit boldoggá tett a váltás.
(Én is anno AMD-ről váltottam.)
echterion: IGP-vel mindenképpen kompromisszumot kell kötni.
Abu85: OK, de a CPU teljesítmény is kellene. Tegnap vettem észre, hogy az AMD-s lapokban (A75) nincs is PCI-E3.0 csati!
Tehát amíg ez nincs, máris ugrott a cucc, mert elavultat vehetek jobbat is használtan. Vagy lesznek új lapok, amelyek tudják? B75? Mert akkor még azt is meg kell várni, Intel meg itt van. VGA mindenképpen lesz a gépben (előbb-utóbb), tehát addig egy HD4000-rel is kihúzhatom, ha azon múlik, de egyelőre még minden lehetőség nyitott.
Kevered a marketinget a valósággal. Ahány embert ismerek, mindnek KELL a diszkrét VGA, főleg, mert azt cserélheti egy kellően erős CPU társaságában, egy Intel proci pl. 4 VGA-generációt is kiszolgál. Lényegében be akarják beszélni a maflább usereknek (a tömegek tudatossági együtthatóját ismerve előbb-utóbb sikerül), hogy a CPU-ba integrált IGP-é a jövő, mert így, ha fejleszteni akar valaki, komplett gépet kell cserélnie.
(Pl. igazából szerintem AMD ezért nem készít erős procit.
)
petakpa1: ATI Tray Tools
-
atti_2010
nagyúr
válasz
echterion #2882 üzenetére
Az apu 1440*900-hoz való. Csak azt mondtam, hogy nem értek veled egyet abban, hogy fullHD-re megfelelő választás,
Én nem is mondtam hogy FullHD-re megfelelő csak azt hogy nekem megfelel, a WOT megy rajta FullHD-ben rendesen a Crysis meg a legkisebb felbontáson lebutítva, ez nekem néha elég (mert a WOT-al játszom sokat) néha meg nem, de akkor beindítom a HD 6850-es gépet és kész. Viszont mivel itthon dolgozom és egész nap megy a PC túl nagy pazarlás lenne a HD 6850-es gépet járatni, a Llano meg beéri 42W-al játék közben pedig 120W -al és nekem ez tökéletes, máshol ahol 1-2 órát megy a gép teljesen mindegy menyit fogyaszt mert senki nem fog beleszakadni napi +400W többletfogyasztásba.
-
zetecR
addikt
válasz
BlueAthlon #2883 üzenetére
Nekem az UD4H-n az A6-tal 148MHz BCLK stabil volt, de az a mostani A8-at 125MHz-en használom én is, mert minden alapfeszen beton stabil; amire kell abszolút elég, úgyhogy nem feszelek.
-
BlueAthlon
senior tag
Tény és való, hogy LLano sem elég mindenre, de ha csak a grafikus teljesítményét nézem, a gyárihoz képest 20-30%-nál többet is ki lehet hozni belőle. Úgy 45-50% is elérhető.
Alan Wake 1080p high:
Gyári 3000/600/1866 : 11-12 fps
Tuning 3500/900/2333: 17-18 fpsTuning részről viszont az én példányom érdekesen viselkedik, most hogy lecseréltem a gyárit egy rendesebb hőcsöves coolerre, a következőket érem el...
125-ös host clockot használok ( egyelőre ).
3500-ig (28x) alapfeszen, 1.4V on elmegy, viszont ha 29x-re teszem a szorzót (3625), akkor 1,5V kell neki, 30x (3750) már sehogy sem stabil.
IGP oldalon az FCH/APU VDDP egyelőre 1,25V-ot kap, NB pedig 1,2V-ot. Így 900-on szépen megy ( 3600/5=720-ra van téve a biosban). Több tesztben is olvastam, hogy mehetne még följebb is, NB feszt kell emelni 1,3-1,4 közé... Én ha ezt megteszem, már a 900 sem stabil..., nem hogy följebb...
Memória az 125x9,33-ra van téve, 10-11-11-30-2T-vel ( Geil Evo Corsa 2400-as kit).Van-e esetleg olyan alaplap amivel 150-es host clock is stabil?
-
echterion
nagyúr
válasz
atti_2010 #2881 üzenetére
Én nem vártam tőle többet, mint amit mutatott, nem értem, ezt honnan vetted. Azért adtam el, mert közbejött egy monitorvásárlás, aminek még a körvonalai sem látszottak akkor, mikor Llano-t vettem. Az apu 1440*900-hoz való. Csak azt mondtam, hogy nem értek veled egyet abban, hogy fullHD-re megfelelő választás, mert ez erőse túlzó é félrevezetheti az ide látogatókat. Az utána jövő 5770-es sem arra való (mondjuk az csak "véletlenül" került hozzám), ezért vettem 6850-et. Ez nekem teljesen megfelel ide, ez alá nem szabad menni, ha komolyabban akarsz játszani fullHD-ban.
-
fatallerror
addikt
ja ez sajnos 1 ideje így van h a hardveres fejlődés gyorsabb a szoftveresnél :/
komolyan? akkor levagyok maradva: D pl 1 audigy-nek melyik alaplapi felel meg kb?igen de ezt az árat csak az apuhoz viszonyítva kell növelni kérdés h mennyivel, ők sem tudják míg megnem jelenik 1 olyan erősségű apu, de amint veszélyezteti mondjuk az 50 ezres vga-kat már is rádobnak arra az árra 1 jónagyot gondolom.
ha például az igp rész 1 50 ezres vga-nak felel meg a cpu rész meg 1 40 ezres cpu-nak és adni fogják akkor cirka 80 ezerért akkor logikailag inkább árcsökkenést kellene csinálni vga szinten h a 80 ezer plusz vga ár még beleférjen a felhasználó anyagi keretébe, na ez most kicsit zazaés jól is lesz így, a cpu erő már bőven elég, már ghz-ben sem tudnak feljebb menni igazán, magok számában sem ill értelme nincs szóval teljesen jogos h az igp-n van a hangsúly csak ugye az integráció legnagyobb hibája a sok kompromisszum (pl amit írtam h ha vkinek nem kell nagy videóteljesítmény csak cpu teljesítmény akkor borsós árat kell feleslegesen kifizetnie)
esetleg ha tényleg annyira összetudják dolgoztatni a cpu-t az igp-vel h csak úgy jön ki a brutális számítási teljesítmény akkor fog mindenki jól járni, de ahogy írtad meg én is ehhez nagyon komoly szoftveres támogatás is kell -
atti_2010
nagyúr
-
echterion
nagyúr
válasz
atti_2010 #2869 üzenetére
Hm, csinálj végig egy csatát egy olyan pályán, ami tele van épületekkel, pl. Himmelsdorf vagy Ensk. Én a folyamatos játékról beszélek, nem egy pillanatról. A folyamatos 30-35 fps-t fullHD alatt nem tudod ezzel az apu-val elérni, egyszerűen ehhez túl gyenge.
Ja, és 3850-esem volt, tuningolt igp-vel, kb. 1900 MHz CL9-en ketyegő ramokkal, szóval tudom, miről beszélek.(#2872) Abu85: Igen, tudom, hogy az általános dolgok miatt csinálja az amd, de én még mindig a játékok tekintetében nézek rá, ez az én...hogy is mondjam...hibám.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fatallerror #2874 üzenetére
Vannak erre fejlesztések. Ott a TSV 2.5D vagy 3D. Ami nagyobb probléma, hogy a Win driver modellje leragadt egy szinten. Az eredeti ütemtervek szerint már a WDDM 2.0-t kellene gyűrni, erre WDDM 1.2 lesz a Win 8-ban. Ez hátráltatja az okosodó IGP-k általános kihasználását.
Nem csak az átlagnak elég már. Gyakorlatilag gyorsan megszámolható, hogy kinek nem elég az alaplapi. Nem véletlen, hogy a Creative már csak OEM szintre forgalmazza az új fejlesztéseket, mert máshova már nincs értelme.Nem teljesen így lesz. Tehát azzal, hogy a VGA-piac szűkül a gyártóknak is reakció kell. Az első lépés az árazás megszabása, amit láthatsz. Általánosan drágább ugyanaz a teljesítmény, mint egy normális generációváltáskor. A második lépés az lesz, hogy a gyártók a VGA-kat platformszintű megoldásként kezelik. Ezzel ugye nem zárják ki a frissítést, de mondjuk az AMD-nél már látod, hogy lesz jövőre HSA kompatibilis APU és VGA. Ha ezeket együtt összerakod, akkor teljes funkcionalitású platformod lesz. Ha csak VGA-t veszel mondjuk Intel APU, vagy bármilyen processzor mellé, akkor a funkcionalitás korlátozott lesz. Ugyanez lesz az NV-nél is, csak ők a CUDA-ra építenek. Ez majd egy érdekes helyzet lesz, ugyanis ebből jól és rosszul is ki lehet jönni. Attól függ, hogy mennyire fognak az emberek egy gyártóhoz kötődni azért, hogy megkapják az összes szolgáltatást.
Az nem gond, hogy az IGP erősödik. Sőt, ez egy fontos dolog, mert a processzor oldaláról a skálázhatóság megszűnt. Az IGP a platform része lesz, amit általánosan ki lehet használni. Erős processzorteljesítményre már nem fognak gyúrni a gyártók, mert teljesen megfeneklett a Dennard Scaling. Az Intel is ezért csinált az Ivy esetében a Tick helyett egy Tick+ lépcsőt. Kockázatos volt új IGP-t tervezni úgy gyártástechnológiára, de meg kellett tenni, mert a processzor oldaláról a teljesítmény nem skálázható tovább az egy szálon elérhető tempó drasztikus visszaesése nélkül. Ez egyébként a Haswell szempontjából fontos. Az a rendszer már 40 EU-s IGP-t kap, miközben a processzormagok megint alig változnak. Az IGP beköltözése és erősödése tehát egy evolúciós lépcső, ami a skálázhatóságot célozza meg.
-
fatallerror
addikt
az igp fejlődését még a rendszermemória is akadályozza ha jól gondolom.
a hangkártya példát jó h említed, pont úgy lesz mint a hangkártyánál. nem jók ezek az alaplapi hangkártyák még szerintem az én sb audigy kártyám is jobb nála de az átlagnak elég. pont így lesz sőt komolyabban lesz a vga-val is. 1 bizonyos minőséget elfog érni az igp de utána megáll a tudomány tehát továbbra is jobb lesz a vga teljesítménye.
szóval ahogy írod csak szűkülni fog a vga piac nem eltűnni. már most is szűkült de nem nagyon, szerintem csak kb 1 6850es teljesítményéig /ársávjáig fog szűkülni tehát h kb 50 ezer forintos vga-ig fog eltűnni a vga piac és csak közép-felső/felsőkategóriás vga-k lesznek.
olcsóbb nem lesz a felhasználónak, minél erősebb az igp annál drágább lesz az apu. viszont ha a cpu résszel arányosan lesz az igp erősség is akkor az a szívása meglesz az apu-nak h akinek csak erős prociteljesítmény kell de erős videóteljesítmény nem annak lekell nyelni a magasabb árat
-
petakpa1
őstag
Milyen rendszer monitorozó progit javasoltuk Llano&WinXP páros mellé?
Ke kellene jeleznie:
- magok órajelét, feszültségét, terheltségét, hőmérsékletét mind CPU mind GPU-ra
- memória órajelét
- ventilátorok fordulatszámát -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
echterion #2856 üzenetére
Kinyírni nem akarják a VGA-piacot, de most ott vannak az igények, amiket ki kell szolgálni, illetve a skálázás problémája, amire válaszolni kell. Azt nyilván már mindenki látja, hogy a VGA-piacnak idővel vége. Az AMD köti az ebet a karóhoz, hogy ez egy értékes szegmens és az évtized végén is lesz jelentősége, de például az NV pont, hogy azt mondja, hogy 2016 után már nem lesznek dedikált VGA-k. Szóval itt még a VGA-gyártók között sincs nagy egyetértés. Abban persze mindenki egyetért, hogy a piac a hangkártyák jelentőségi szintjét fogja képviselni, vagyis hihetetlenül nagy jövőt nem jósolnak neki, még ha meg is marad.
Az AMD az IGP-s fejlesztéseket nem feltétlen a grafika miatt csinálja. Ez is egy része a dolognak, de az elsődleges cél a skálázhatóság folyamatosságának biztosítása, ami a processzormagok szintjén megakadt. Az IGP tehát nem csak a grafikát, hanem az általános feladatokat fogja számolni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #2858 üzenetére
Most alapvetően el kell dönteni, hogy mit akarsz. Ha IGP-re építesz, akkor a game-ekben az AMD APU-knak nincs párja teljesítményben. A játékokban jelentősen jobban teljesítenek az A szériás APU-k, mint a legerősebb Core i7-3770K. Egyszerűen az IGP jóval jobb. A Trinity-t azért javaslom, mert nemsokára itt lesz, és az IGP-je tényleg rohadt erős lesz. Számottevően jobb, mint a Llano IGP-je. Márpedig, ha játékra kell egy IGP-s platform, akkor ez számít.
Nem mondták, hogy mivel teszteltek. A látott minőségből medium-high szint lehet. De hát ugye 5760x1080 pixelt kell számolni, amihez kell az erő. -
echterion
nagyúr
válasz
atti_2010 #2862 üzenetére
A WoT-ot fullHD-ban nem tudod annyira lebutítani, hogy játszató legyen. Elég, ha 4-5 tank van egyszerre egy helyen, mondjuk kettő együtt lő és máris csak 10 fps-ed van, ráadásul ha még néhány épület is van ott, akkor még lőni sem kell a diavetítéshez, úgyhogy légy szíves nem ferdítsd el a dolgokat. A másik, hogy fullHD-ról volt szó, a Crysis 2-t (is) mondtam, hogy 1440*900-on rendesen ment. Lehet, neked játszható, ha akció közben be-be lassul, amikor meg nem, akkor 25 fps-t produkál, az nem játszható. Ne ferdíts, fullHD-hoz kevés ez az igp.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
fatallerror #2865 üzenetére
Csak a mobil tudja sajnos, talán a Kaveryben ez is benne lesz a GCN felépítés miatt.
-
fatallerror
addikt
válasz
atti_2010 #2864 üzenetére
nalátod :] ezért írtam h jelenleg még fontos a nyers cpu erő :]
viszont az igp most is jól jöhet mert ha jól tudom az amd vga-k már tudnak olyat h csak összekötőkapocsként működnek tehát csak a kép megy át rajta és lekapcsolnak teljesen (ez a zerocool cucc talán?) és az igp megy és amikor játszani akarok akkor "felébred" és cserél az igp-vel
-
atti_2010
nagyúr
válasz
fatallerror #2863 üzenetére
majd ha a 6850es szintje meglesz az igp-nek akkor lesz a jó
Az igaz de hát addig még eltelhet vagy 3-4 év, az a helyzet hogy a WOT amit leginkább játszom az szinte kompromisszumok nélkül megy a többivel ritkábban játszom és akkor átmegyek a fiam gépére, de nagyon sok igénytelen felhasználó van akik mondjuk megelégednének egy FullHD elsimítás OFF FSP 30-40 szintű IGP-vel amit ha a Trinity nem is de a Kavery már teljesíthet.
-
fatallerror
addikt
-
atti_2010
nagyúr
válasz
fatallerror #2861 üzenetére
A WOT 40 fps el megy 1920x1080 felbontásban, Crysis 2 1280x1024 -ben 30 FPS ezeket próbáltam úgyhogy mondhat bárki bármit. A 6850 már rég a fiam gépében van.
-
fatallerror
addikt
válasz
atti_2010 #2859 üzenetére
elvakult vagy, gyenge az igp-je az amdnek is, hogy menne 50 fps-el bármi is, nekem nem megy annyival 5750el xD meg ha igp-vel játszol minek a 6850es a gépedbe
az szintén senkit nem érdekel h maaajd a jövőben jó lesz, addigra gyenge lesz és megint vehetsz új apu-t... még nincs itt az ideje az igp-nek ettől függetlenül fejleszteni kell meg minden máskülönben h éri el a kívánt teljesítményt de jelenleg még a cpu teljesítmény számít az embereknek. de ezek az erős cpu-k sem érnek sokat az átlagnak mert nem használják ki a játékok meg a legtöbb átlagfelhasználót érintő progi sem őket
#2860) echterion: megélnek cpu-ból is mert 40 ezer alatti árkategóriában viszont jók a bulldozer cpu-jaik is
-
echterion
nagyúr
válasz
atti_2010 #2857 üzenetére
Lehet, hogy nem akarnak versenyezni, de muszáj nekik, ha meg akarnak élni.
A casual vásárlót nem érdekli, hogy apu vagy cpu + diszkrét vga, csak az ár és a teljesítmény érdekli. És amíg mindenhonnan pentium folyik, addig azt fog először keresni magának. Ettől függetlenül jó lehet az irány,csak hiába mondod, hogy majd lesz ennek támogatása, valamiből most is meg kell élni, nem elég a jövőre várni.(#2858) katt777: WoW, WoT, Mass Effect 2, Crysis 2 (ez konkrétan játszhatatlan volt még a legalacsonyabb beállítások mellett is), F1 2011. Nem mondom, hogy nem ment, csak azt, hogy kegyetlenül le kellett butítani, és még így is sokszor beakadt. Ugyanezek 1440*900-on tök jól futottak.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
katt777 #2858 üzenetére
Ha fogalmad sincs az AMD CPU-rol akkor miért írogatsz olyanokat hogy bolhafing meg stb. A procim ami most van a gépben tökéletesen elég mindenre, holnap holnapután pedig úgyis az IGP-t használják számításokra, máris vannak kódoló dekódoló szoftverek amik sokkal gyorsabban futnak a GPU-n mint bármilyen Intel CPU-n, ha te elhiszed hogy mindenkinek egy I7-2600 teljesítménye kell az a te dolgod, kidobott pénz az ablakon, viszont villogni vele a haverek előtt nagyon jó, bar a szomszéd mikor meglátta hogy mennek nálam a játékok dVGA nélkül jobban elcsodálkozott mintha egy I7-2600 benchmarkot mutattam volna neki. Ha haver Sandykájában az IGP meg rég befosik mikor az enyémen még 30-40-50 FPS-el mennek ugyanazok a játékok.
-
katt777
félisten
Jó ötlet, de még a Z77 is tervben van. Sajna az AMD CPU-ilag még mindig bolhafing, de ha anyagilag ez jön össze (elsődleges szempont: GAME), akkor ezzel kell főznöm.
Lefogadom, hogy nem maximális grafikai beállításokkal tesztelték.
Nem lehetne egy 3570K AMD IGP-vel?echterion: Pedig Full HD-be kellene. Érdekes, hogy ha ilyen erős, és nálad elvérzik, akkor a HD3000-em hogyan vihette a játékokat FullHD-ben (igaz, elég szegényített grafikával, és az sem mindent). Persze, kérdéses, hogy Witcher 2-vel próbáltad, vagy CoD MW3-mal.
Áremeléstől egyrészt tartok én is, másrészt, ha drága lesz, akkor úgyis Z77-es cuccot veszek. Alaplapot ugyanannyiért kapok hozzá (30k alatt jól tuningolhatót), a 3570K 60k, szóval AMD csak 30k-s ár körül játszik figyelembe véve a proci "teljesítményét".atti_2010: "Megmondtak hogy nem akarnak versenyezni CPU-ban az Intelel mert semmi értelme" - kész szerencse, hogy akinek volt már Intel procija, az egészen másképp látja (főleg, ha valami számításigényes alkalmazást használ).
Annyi becsület lenne az AMD-ben, hogy elismerje: nem képes gyors processzort gyártani. Nem szégyen az, vannak még ilyen CPU-gyártók. Én csak azért gondolkodom AMD-ben, mert olcsó (nem a teljesítményéhez képest), és jó az IGP-je. Játszani szeretnék, a számításigényes alkalmazásokat meg kivárom, ha nem jön össze Intelre való.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
echterion #2856 üzenetére
Először azt a dogmát kell megtörnie az amd-nek, hogy ha proci, akkor pentium.
Megmondtak hogy nem akarnak versenyezni CPU-ban az Intelel mert semmi értelme hanem APU-ban szeretnének, ez gondolom azt jelenti hogy mindent beleadnak az APU-k fejlesztésébe, különben is a CPU-ban már nincs túl nagy lehetőség, ha lenne nem szenvednek az Intel hogy egy valamire való APU-t össze gereblyézzen.
-
echterion
nagyúr
Persze, de neki nem érdeke, hogy kinyírja a vga piacot (bár ebben lehet, tévedek, mert a fejlesztései meg épp az ellenkezőjére utalnak). Viszont addig nem lesz nagy profit, míg az emberek elsősorban procit vesznek, utána igp-t. Először azt a dogmát kell megtörnie az amd-nek, hogy ha proci, akkor pentium.
-
El Kebir
őstag
-
El Kebir
őstag
válasz
atti_2010 #2844 üzenetére
naaa, dehogynem 800-850MHz-es gpu simán meglehet egy A8-cal (nekem is megy 800MHz-en is a gpu), a cpu rész meg várhatóan csak 10-20%-kal lesz jobb, az se probléma még egy Llanonak se... 3,3-3,5GHz-et tudnak.
persze hogy a Trinityt is lehet majd túlhajtani, nem írtamm, hogy nem...
de nekem inkább tűnik a Trinity egy jól "ráncfelvart" Llanonak (sebességben és fogyasztásban értve, mert tudom, hogy eltérő felépítésűek), mint korszakalkotó újításnak. (az a Llano volt... és a Kaveri lehet (?) még az)
-
atti_2010
nagyúr
válasz
El Kebir #2843 üzenetére
a szivárgó infók szerint, egy jól megtuningolt Llano sebességét hozza majd alapon, az annyira nem egetverő... (csak az intel igp-kel szemben az
)
Annyira nem tudod megtuningolni a Llanot hogy +40% hozzon és mi van ha a Trinityt is tuningolod, szóval az a különbség meg lesz a 2 proci között.
-
El Kebir
őstag
a szivárgó infók szerint, egy jól megtuningolt Llano sebességét hozza majd alapon, az annyira nem egetverő... (csak az intel igp-kel szemben az
)
(remélem a 4k2k-s kijelzőket is támogatni fogja a Trinity, az sokkal lényegesebb lenne, mint az Eyefinity egy igp-s gépen... úgyis érik már a monitorcserém, év végére 3éves lesz , jövőre valami jóra kellene cserélni...)
-
echterion
nagyúr
-
katt777
félisten
válasz
#92888064 #2835 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Olcsó, de hatékony játékos gépbe kellene a cucc, szóval eleve az IGP lenne használva, amíg nincs keret VGA-ra.
Sajna a feszek és így a fogyasztás magas (i5 1.4V-on 5GHz-et visz, a kraftról ne is szóljunk), a teljesítmény meg kevés, egyelőre a tájékozódási fázisban van a dolog. Az is remek, hogy erősödik a Ft, a 3870K meg tegnap óta drágult 2000Ft-ot. -
törölt tag
válasz
katt777 #2832 üzenetére
alapfesszel (~1,4v) 3200mhz a vége, és minimális +fesszel 3500mhz. mondjuk ezeket egy a6-3670k-val értem el, aminek a proci része teljesen megegyezik a 3870k-val. gyári szorzót nem vettem figyelembe, mert mind2 szorzózár mentes. a ram részletkérdés, ha nem használod az igp-t.
-
katt777
félisten
RAM-ok sebessége és időzítése mennyit számít egy A8-3870K túlhajtásnál? Mekkora tuning elérhető a procival? A neten található 3.6GHz körüli eredmények a max.?
-
Cobra.
őstag
Természetesen hibrid CF-re gondoltam az előző kérdésemben. Köszönöm a választ, ha nem megy, akkor nincs értelme odaadnom az ismerősömnek a VGA-t, ha veszek másikat.
-
Zoltn
senior tag
Sziasztok!
A problémám a következő:
Vettem egy Asrock A75m-itx alaplapot A8-3850 APU-t és hozzá 2*4GB os Corsair Vengance 1600 as ddr3 as kit-et. Ocz ssd-n van a rendszer, és egy régi 400gb os samsung vinyó, ami néhha kattog!
A hiba hogy időnként random lefagy, majd újraindul a gép.
A memóriákat a lap pl csak 1333asnak látja!!miért lehet? Legújabb bios van fent.
Nagyon idegesítő a hiba, filmnézé, netezés közben újraindul. Játszok pl nem indul újra.
Memória probléma lehet?
Annyira idegesít, hogy nem tudom mi a baja!!! Próbáltam álligatni a memóriát több feszt adtam neki, kézileg beállítottam 1600 asra, akkor is újraindul.
Esetleg a régi sz@r samu vinyó a ludas? Kattog, nem mindíg, ha már majdnem tele van akkor sokszor. Érik a cseréje a héten lesz két 500as WD beréjdelve helyette!Ötleteket, tanácsokat várnék a fórumtársaktól.
Üdv mindenkinek, és boldog újévet! -
x_o_n
veterán
-
El Kebir
őstag
Az auto tuningbeállításokat általában hanyagolni kell, mert bénák, tehát a lap oc beállításait hanyagold, kézi beállításokat használj, akkor a ramtuning mellett visszaveheted a cpu szorzót, úgy a processzor nem lesz túlhajtva. (auto tuningnál sokszor előfordul, hogy durván túlfeszeli a lap a cpu-t... ami sokszor felesleges)
ha átláthatatlan a bios, akkor olvasd el a kézikönyvet, abban általában pontról pontra végigveszik a bios beállításokat is.
-
x_o_n
veterán
na igen,de a lap oc beálllitásával pont az a bajom hogy a procit is megemeli 3000 és akkor 2000mhz a ram.
ez az efi bios nekem meg még átláthatatlan,és intel után elég másnak tünik.
tehát igazábol fogalmam sincs hol,mit állitsak át ebben a lapban hogy akkor 1866mhz-n menjen a ram -
x_o_n
veterán
válasz
BlueAthlon #2800 üzenetére
köszi szépen,némilág máshol de meglett az igp.
a ramokkal nem boldogulok,tul sok az opció...kár hogy nem megy alapon 2000mhzen hiszen 2000mhz es a ram
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Wise (ex-TransferWise)
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Gyúrósok ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- További aktív témák...
- Vadonatúj bontatlan Intel Celeron G1610 2.6 GHz LGA 1155 SR10K (2MB Cache, 2c/2t) processzor CPU
- Intel 7700k, lap, Noctua cooler, ram
- Vadonatúj bontatlan Intel Celeron G550 2.6 GHz LGA 1155 SR061 (2MB Cache, 2c/2t) processzor CPU
- Intel Xeon E5-1620 v2 3.70 Ghz Munkaállomás Processzor
- Régi laptop processzor, cserélve lett jobbra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest