- VR topik
- Videós, mozgóképes topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ak_
addikt
válasz
Silentfrog #7231 üzenetére
Béta BIOS, de hivatalos. [link]
-
válasz
Silentfrog #7196 üzenetére
Nem vitatom, hogy jobb 3 GHz-en, mint alacsonyabb órajelen, csak megerősíteni kívántam az elhangzottat, hogy simán használható 1,5 GHz környékén is. Ha nem muszáj én sem annyin használnám.
-
petakpa1
őstag
válasz
Silentfrog #7190 üzenetére
Nállam 1,425V volt az alapfesz, abból mentem le 1,3375V-ra.
De nem kizárt, hogy BIOS-ban valami nem jól van beállítva, majd ránézek este.
CPU World szerint egyébként 0,45-1,425V közötti feszt igényel a proci.
AMD oldalára tud valaki egy linket a hivatalos specifikációkhoz? -
petakpa1
őstag
válasz
Silentfrog #7186 üzenetére
Nincs Windows 7-em sajnos, meg a szülőknél is XP-van és ha néha el kell magyarázni nekik, hogy mit hogy csináljanak, akkor jobb ha előttem is ugyanaz a képernyő van.
-
petakpa1
őstag
válasz
Silentfrog #7183 üzenetére
Nem. Viszont most jövök rá, hogy, az A6-3500-nál se működött
Csak a Turbo Core miatt váltogatta az órajeleket 2,1 és 2,4 GHz között.
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #7179 üzenetére
Valahol meg a negatív jel nem jó pl IQ teszt
A8-3870K+HD6670 nagyon jó muzsikál bár a rendszert újra kellene tennem ,mert az USB3.0 még mindig nem megy a frame net work 4.5 felrakása óta
de leszarom mivel ninsc USB 3-as kütyüm.
(lassan hozhatná a posta az A10-5800K-at.(ingyen)
-
zetecR
addikt
válasz
Silentfrog #7177 üzenetére
Csak kicsit negatív voltál, muszáj volt ellensúlyozni.
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #7175 üzenetére
+
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #7036 üzenetére
RoHS PFC 450W,és egy WD Green 500-as
Bosszantó,soha nem szívtam ennyit új géppel.
Arkennys Ez nem csak az alaplap hibája.
HDMI-DVI-VGA kimenetei van a lapnak,eddig VGA-t és HDMI-t használtam a régin,a monitorom HDMI-n csatlakozott,most ő az az ASrock A75 pro4-nél a VGA vagy DVI az elsődleges...
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #7025 üzenetére
Semmi különös nem nagyon kedveli az A8-3870K aput,AzA8-3820-al elvolt,de az csak 65W TDP-s.csere érett.
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #7022 üzenetére
Én is
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #7020 üzenetére
Aha akkor jó gondoltam,na majd este adok neki!Köszönöm. A gyors választ
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #7017 üzenetére
Még annyi ,hogy a GPU tunningja(600@686Mhz-re,hogyan befolyásolja aCPU tunningot,ill alul feszelés történetét ?tehát ha 686-on hagyom GPU-t,akkor az alulfeszelés mennyire válik instabillá,vagy inkabb erőltessem az alap 600Mhz-et?
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #7017 üzenetére
Szuper este megy is a teszt,írom a tapasztalatot.Köszönöm !
most viszont vissza a melóba,karbantartunk(tűzvédelmi rendszert a Novotel-ben) -
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #6993 üzenetére
Szia,jó volna egy kis alulfeszelés,most 2Ghz@1.15V,az alapórajelet,Meddig bírja lefelé?3Ghz@1.25V?
Gpu 685Mhz-re tettem,sajna jaáték alatt kikapcsol a gép alapórajelen,alapfeszen 100% venti mellett is,kezdek ideges lenni,alaplapcsere lesz a vége,hűteni kellene az APU-t,de hiányzik a konzol a lapról?
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #6995 üzenetére
Ezt gondoltam én is
2ezret megért bár 4 lába el volt tekeredveaz új APU nak,de működik.A kis A8-ast el is vitték....de szar telefonról fórumozni
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #6993 üzenetére
Most Tettem be,mükszik,csak fake hűtőm van rá.
20perc és viszik az A8-3820-am szép volt jó volt köszönöm ...ennyi
18ezer nem alkudtam,papírral garral 0km-es A8-3870K,csak a hűtő amit vettem tőle 4500Ft-ért nem jó ehhez a laphoz,sajna így a kis HTPC hűtővel pörgetem 2400-2700Mhz-en max.
-
Mahrenburg
őstag
válasz
Silentfrog #6989 üzenetére
Silentfrog - Itt vagyunk mi is, ahogy MZperX75 írja, elégedett FM1-platform-tulajok , csak hát mivel megjelent az utód, ezért az új gépet vásárlókat az FM2 irányába terelték, ezért kevés kérdést feltevő kavarja fel az állóvizet, meg a csend azt is jelenti, hogy mindenki zökkenőmentesen használja a gépét, ami ebből a szempontból jó , de én is mindig szomorúan látom, hogy nincs új hozzászólás...
De ha más nem, akkor leírom, hogy továbbra is ez a kedvenc platformom, s nagyon jól döntöttem, hogy ezt választottam!
I Love My E6+3870K !
MZperX75 - Grat!
Aztán 5,6 GHz-ig meg se állj!
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #6989 üzenetére
Mindenki elégedett,egyébként boldog 3870k tulaj lettem
ma,még 3820 van a a géházban,de nem sokáig -
Taifa Díaz
őstag
válasz
Silentfrog #6938 üzenetére
A Gunslinger ne nagyon tévesszen meg, legtöbb ketyerén 100+ fps-sel robog - jól fut benne a Chrome Engine 5
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Silentfrog #6936 üzenetére
Persze akkor is a DDR5 lesz a gyorsabb de ha sokkal olcsóbban kapsz DDR3 akkor a te esetedben nem nagyon éri meg.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Silentfrog #6934 üzenetére
Teljesen nem kapcsolja le de a HD 7770 5W fogyaszt IDLE a 6670 meg ha jól emlékszem 9W, 0 core csak a mobil cuccoknál van vagy CFX ben de ott is csak a GCN épülő GPU-k tudják.
Vagy kihúzod a Kaveri megjelenéséig és az a HD 7750 teljesítményét fogja tudni az már elég kellene legyen ha nem nagyon játszol.
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #6932 üzenetére
5-10% -al átlagban lassabb DG. OC-val beérheti a HD7750-et.
Viszont a HD7750-nek stabilabb a teljesítménye,néhány játékban nem hoz sok előnyt a DG.A DG többet eszik az az fogyaszt mint a HD7750. Viszont lassabb és ingadozobb teljesítményű.
Az igazi páros egy Athlon 2 X4-651K(3Ghz)+HD7750
Vagy a másik oldalról egy Intel G-s penya+HD7750 játékok szempontjából.
De ahol kell a 4mag oda AMD a nyerőbb.Sokat filóztam az ilyen párosításon ,de oda jutottam ,hagy max egy X4-651+HD7770
Ha Llano akkor csak IGP,nekem A8-3820-am van csak HD6550D-val 2x2 DDR3-1600@1866Mhz-en.
DGkell,de szívesen mellé szúrnék egy HD7770-et.
De lassan 2 hónapja passziánsz és Age of empire2 játszottam max,és kipróbáltam egy fél órára az új tomb raidert(1366x768 medium 2xAA 28-40fps) kíváncsiságból.
Ezért nem ér meg nekem 30-40.000Ft-os luxust egy egy kis games.
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #6916 üzenetére
Most vettem egy 1 Terás WD Black 64M barátom Fél Áfásan 22ezer
(26 helyett) álítólag 5 év gar,de gy recseg mint az állat ....mindennél hangosabban.
Mikor vehettem volna 11ezerért samu-t 1 Terásat 13ezerért 1.5-et nem vettem sajna..
DDR3-1333 4gigásat cseréltem 2000Ft-ért 2x2 DDR3-1600-ra amit 1866Mhz-en nyúzom mióta cseréltem.
Egyenlőre nincs szükségem több ramra néha a Photoshop benéz a monitoron keresztül de leszarom abban a havi 2 órában. -
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #6914 üzenetére
Nagyot néztem én is,a szaros DDR3-1333 mennyi
1600-os ramok tök olcsók voltak.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Silentfrog #6908 üzenetére
Figyelj, ez tényleg lutri. A6 3650-es APU ketyeg a lapomban, 3 GHz-en járatom alapfeszen, mert feszemelés után ugyan vígan megy 3.4 GHz fölött is, ha úgy van kedve, de néha meg túl sok a kellemetlen kék képernyő, és nekem többet ér a stabilitás, mint az a pár száz MHz.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Silentfrog #6906 üzenetére
Ja, hogy az Asrock lapon van gfx voltage...De ezek szerint az se könnyíti meg a dolgodat, ha még így is xopat.
Hát igen, FM1 nem kifejezetten tuningra készült, mindig beigazolódik, vagy nagyon nehéz dolga van annak, aki megpróbálja. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
Silentfrog #6904 üzenetére
Nos, akkor az én lapomon a biosban csak együtt lehet nekik feszültséget adni, mert ezen kívül még két esélyes van mellette: CPU VDDP Voltage Control és CPU NB VID Control. Ezek közül valamelyik ad kizárólag a gpu-nak feszültséget...? Egyáltalán lehet külön feszültséget emelni nekik?
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Silentfrog #6902 üzenetére
CPU Voltage Control vagy hasonló, de nekem Gigabyte lapom van, az Asrock-on így kapásból nem tudom, milyen a bios.
-
kris8360
csendes tag
válasz
Silentfrog #6894 üzenetére
Ezekhez az "új" alaplapokhoz milyen táp kell? Nekem még egy régi asztali gépem van (amd athlon xp 3200+ 1 magos cpu), 450W-os aerocool atx-es tápom van hozzá ([link]), ez használható a fent írt 2 alaplappal?
Valamint egy ilyen cpu hűtőm van [link], ezt rá lehet varázsolni valahogy az fm1es foglalatra?
Kb 5 éve csak notebookot használok, úgyhogy le vagyok maradva ilyen téren
-
Arkennys
addikt
válasz
Silentfrog #6869 üzenetére
Nekem fogalmam sincs, felbontás az említetten, minden más a legmagasabbon. Azért eléggé szépen néz ki. Szerintem az integrált videorész nem bírna így el vele azért
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #6869 üzenetére
Az akad 24min! folyékonyan szeretem .... 35minimum
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #6867 üzenetére
1024x768-ban mediumon 0AA-val 30-35fps-el átlagban ......
#6859) Silentfrog
1280x1024 egy elég CPU limites beállítás lehet ,ott ténylegesen I5 2x annyi fps-t ad mint FHD-ben.
-
Arkennys
addikt
válasz
Silentfrog #6865 üzenetére
hát, nem csak te, szoktak is leszólni érte, hogy "hámérnem fullHD-d vaan?"
Egyébként én ami gépigényesebb pl crysis 2 max.ed.-nel szórakozok, még ilyen felbontáson is odavág, amilyen szép.
-
Arkennys
addikt
válasz
Silentfrog #6863 üzenetére
nevetni fogsz, mert nekem is ugyanilyen felbontás van most (szintén 4:3) , szintén nem mai darab monitoron, ami csak nekem új.
-
Arkennys
addikt
válasz
Silentfrog #6861 üzenetére
Hát, ezelőtt 6670 el használtam kicsit, ahhoz képest ordít a különbség.
Bár 1gb os 7850-esem van, lehet ezt cserélem 2gb osra ezt eladva. Én 40 ért vettem, még több mint két és fél év garancia figyel rá, szóval ugyanennyiért sztem elmegy. Bár nem tudom, van e értelme váltanom, csak tűnődés tárgya a dolog.
Érdeklődhetek, hogy te mikkel/milyen beállítások mellett szoktál játszani?
-
Arkennys
addikt
válasz
Silentfrog #6859 üzenetére
Hát, ha nem is hajtja ki totálisan, én nagyon elégedett vagyok vele egy 7850-el. Talán nem hajtja ki totálisan, de eddig minden jól megy vele.
-
erik22
tag
válasz
Silentfrog #6840 üzenetére
Köszi a választ!
-
erik22
tag
válasz
Silentfrog #6838 üzenetére
Köszi a segítséget!Még annyit h érdemes fentebb húzni pl egy hd 7850 es videókari mellett több fps-t éreke el vele vagy elég ez a gyári hűtővel 3,3 ghz húzni vagy érdemesebb húzni tovább?
-
Arkennys
addikt
válasz
Silentfrog #6832 üzenetére
De akkor 3,5-el neked is megy szépen, eszerint. Amúgy nem tudom, kékhalálom nekem is volt időközben, de gyanítom, a CNC szimulátor miatt amit felraktam, azt leszedve azóta nem produkálta, a telepítése után többször is. Videokártyám jele hajlamos még stabilnak lenni egy jó ideig bizonyos húzáson túl (kismértékűt tűr jól), de egy idő után akkor is meghal véletlenszerűen, még csak nem is nagy graf igényű dolgoknál mindig. Fura ez az "ámítástechnika".
Lényeg a lényeg, ez az egész tuning téma nagyon egyéni, sokszor sajnálatosan.
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #6820 üzenetére
AMD oldaláról szedtem le
minden rendben működik felismerte ....
) Arkennys Az a program kaki,nem szabad feltenni max Lan+hang ATXU-t többi leves.
#6822) avion Az nem USB3.0 Driver hanem egy Xfast gyorsító program USB-re
-
Arkennys
addikt
válasz
Silentfrog #6801 üzenetére
Hm, itt furcsállkodok ismét, hogy nekem fesz emelés nélkül 3,5 ön stabil az egész
-
Mahrenburg
őstag
válasz
Silentfrog #6780 üzenetére
Silentfrog, Arkennys - Köszönöm a válaszaitokat!
Azt hittem, nagyobb a "tűrés", a "legügyetlenebb" 3870K-t is képesnek hittem legalább 4.0 GHz-ra, elvégre mégis csak a Phenom II-es "leszármazottja"...
Most már kezdek kíváncsi lenni, egyszer lehet, hogy felszívom magam, s megnézem, mit bír az én példányom... -
Arkennys
addikt
válasz
Silentfrog #6769 üzenetére
Jogos, bolhányi különbség lenne csak
Meg úgy vagyok vele, nem piszkálom, így is minden megy szépen. Kártya órajeleivel játszottam, de makacsul húzás ellenes példány, így a tuningolási kísérleteim azt hiszem végükhöz is értek. Na nem mintha nem lennék elégedett vele, nagyon jó kis proci ez, még így is, hogy nem az alap összerakáskori 6670-es kártyát szedtem be mellé
Köszönöm a segítséged, jó, hogy van kitől kérdezni, aki többet tapasztalt a Llanoval.
-
Arkennys
addikt
válasz
Silentfrog #6767 üzenetére
Köszönöm a választ
Hát, akkor ez megerősítette, amit gondoltam, hogy jó ez így nekem tökéletesen
Fura adalék, hogy catalyst cserével közben 3,4 ről lett 3,5 amit bír alapfeszen, nem nyúltam semmihez. Tudom, semmit nem jelent az a kicsi, de meglepett.
Egyébiránt észrevettem, a BIOS-ban kirja, szerinte mennyi max feszültséget bírna a proci, és mennyi max órajelet. Ott felnevettem, és ki is léptem
Valami 4,2-t vagy 4,7-et írt talán, ha jól emlékszem, vagy ekörül. ami vicces volt. Folyékony nitrogén alatt esetleg, de az nincs kéznél
-
Arkennys
addikt
válasz
Silentfrog #6764 üzenetére
Arra van tipped, ilyen 3,8 Ghz-hez mekkora fesz kell?
Tapasztalatod szerint mennyit bírtál kihozni a prociból a biztonságos határokon belül?(bocs hogy zavargok itt, csak érdeklődök a dolgok iránt, bár most alapfeszen 3,5-ön használom, és mindenre elégséges. Inkább a kíváncsiság, mint az hajt, hogy ki is csapassam belőle, mit tud.
)
-
Arkennys
addikt
válasz
Silentfrog #6730 üzenetére
Hát, nem tudtam eddig, de hangja úgysincsen. De meglátom akkor, lehet lejjebb veszem kicsit, ilyen 800 körülire, és azzal már rendben leszek. Nem nagyon piszkáltam még, az AXTU-t is csak mostanság kezdem el mókolni, utóbbi 2-3 hétben.
-
Arkennys
addikt
válasz
Silentfrog #6728 üzenetére
Nekem minimumra tekerve a potmétert elvileg 1200-1300 körül megy, ha jól mér a cucc. Amúgy nem BIOS-ban, hanem AXTU-ban állítottam be és át, de annyi is marad stabilan. Én így nem mértem még ki hogy monitoroznám játék közben, de jövő héten lehet, sort kerítek rá. Most utazok haza mindjárt, és otthon csak kis ősöreg laptopomon tudok a világháló részeként jelen lenni
-
Arkennys
addikt
válasz
Silentfrog #6726 üzenetére
Hát az a hűtő bizony bírja
Gondolom te is min. RPM-en használod
Egyébként nekem 1,5125-ön megy most 3,5 GHZ-en. Bár csak Catalyst által belőve. Tegnap videokártya mag és memória órajelekkel kísérleteztem, és ahányszor újra kellett indítani, ráuntam a további kísérletezésre egyelőre. Bár kártyából eddig úgy tűnik, nem szereti a piszkálást eddig. Minimális emelésen van most, amin még minden közben totál stabil.
A8 órajelekkel is szórakozok még majd, azt is kipróbáltam én is 3,6-3,7GHZ-en, azt hiszem 1,5250 V-on.
-
sb
veterán
válasz
Silentfrog #6707 üzenetére
Ezt írtam le már 2x.
Nálam is az alap 2200MHz (A6-3620) 1.025V-os stabil, alatta 2000MHz 1.000V körül, stb...
A Turbo 2500MHz-éhez meg 1.125V kell, tehát ott óriási az ugrás feszültségben.Amiatt van csak bekapcsolva amit problémaként leírtam: hogy gyakorlatilag a Turbót nem is használja hiába van bekapcsolva. Cinebench pontszámban is olyan mintha végig 2200MHz-en menne, Prime95, Linx alatt is. A fogyasztásban sem látszik, 71-72W terhelve, míg ha Turbo helyett fixen 2500MHz-en hajtottam 1.125V-on (tehát a Turbot kikapcsoltam és a Turbo órajelet/feszt állítottam be normálnak) akkor 80W fölé ugrott a fogyasztás és a Cinebench, Linx is felgyorsult.
Szóval most csak azért van bekapcsolva a Turbo mert úgysem használja, így hiába aránytalan a többletfogyasztása.
-
sb
veterán
válasz
Silentfrog #6704 üzenetére
Félreértettél, nem használom 800Mhz-en, csak az a CnQ legkisebb órajele, ezért mértem ki stabil-e ill. milyen feszen. Alapból a lineáris -0.250V feszcsökkentéssel kap 0.750V-ot, de megnéztem kisebb feszen is, viszont már nem csökkent a fogyasztás, így hagytam annyin.
Tehát most úgy lett végeredményben belőve a gép ahogy már korábban írtam:
load: 2200MHz @1.025V (turbo: 2500MHz @1.125V)
idle: 800MHz @0.750V
Így most idle 35W load kb. 71-72WTeljesen alapon 40W-ot és 101W-ot mértem.
Ha már itt tartunk azért egy kérdésem is lenne: Írtam, hogy a turbót irreálisnak tartom fogyasztásban, +9-10W az a +300MHz. És úgy látom nem is igazán használja: Prime95-ben 2200-on megy, Cinebench r11.5 2.72 pontot dob, ha fix 2500-ra állítom akkor 3.03-at. Tehát láthatóan szinte nulla a turbo használata.
A kérdésem az lenne, hogy mitől függ a turbo?
TDP keretbe nyilván beleférne, hisz a fenti adatokból látható, hogy mennyivel kevesebbet fogyaszt. -
Silentfrog
veterán
válasz
Silentfrog #6704 üzenetére
Elgépeltem....
"A másik ha csak meg a gép egész nap letöltés,net ilyenek
Ez nálam 2.2 ghz cpu orajellel és 1 volttal kereken."Igy a jó!
-
Mercutio_
félisten
válasz
Silentfrog #6627 üzenetére
Háde tésúr épp ezt mondom, hogy ránézésre ugyanott vannak az MSI-n is a kondik/FET-ek, vagy már ennyire romlik a szemem?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Silentfrog #6625 üzenetére
Ránézésre az MSI elrendezésére ott se jobb a helyzet ilyen szempontból
-
Mercutio_
félisten
válasz
Silentfrog #6607 üzenetére
Ez egy új elég kemény benchmark program még a 20k körüli diszkrét VGA-knak is feladja a leckét
-
sb
veterán
válasz
Silentfrog #6599 üzenetére
Phenommsrtweaker-t senki nem használ?
Megy Llano-n, ugye jól tudom? -
Arkennys
addikt
válasz
Silentfrog #6599 üzenetére
AXTU lent van, de ott ha valamit változtatok, akkor nem hajlandó végrehajtani, vagy kifagy a program. Eddig az volt. Így egyelőre catalystban van átállítva 3,4 re
-
Arkennys
addikt
válasz
Silentfrog #6597 üzenetére
Akkor ilyen egyik szemed sír, a másik nevet jelleggel van...megoldottad, de nem pont úgy, ahogy szeretted volna.
Egyébként feszt emelgetni és hasonlókat melyik programmal (vagy rendszerben hol) szoktatok, ami megbízható és lehetőleg egyszerű? Bár én most 3,4 en elégedett vagyok a géppel, de egy későbbi esetleges opciónak érdekelne
-
Arkennys
addikt
válasz
Silentfrog #6582 üzenetére
Alapfeszen nekem valamiért 3,4 re hajlandó csak
Alaplapi problemed sikerült megoldanod még mkor?
-
G33Z@
tag
válasz
Silentfrog #6582 üzenetére
Köszi a gyors választ. Nem a gyári hűtővel futtatom, mert az egy tréfa. Anno kaptam egy Athlon X2 5000+-Black Edition-hoz egy bazi nagy hűtőt, ami már két procimat is remekül kiszolgált. Nem mondom, hogy profi hűtésem van, de a gyárinál lényegesen jobb. Sajnos tudom, hogy ez a proci az életben nem fogja a 7870-et rendesen kiszolgálni, maradnom kellett volna AM3-on egy jó FX processzorral, de vásárláskor próbáltam a jövőre is gondolni, meg a fogyasztásra. Most meg piszkálhatom a proci bajszát a BF3 miatt...
-
Arkennys
addikt
válasz
Silentfrog #6579 üzenetére
Nekem jóárasítva hozták, ezért ez lett
És legalább kreatív vagy ha merül fel probléma
És igen nekem is megfordult a fejemben már, hogy kb ugyanannyit hűthet min fordszámon a venti, mint ha levenném róla. Főleg, mivel a két scythe házventi is úgy van elhelyezve hogy a légáram így is úgy is keresztülhúz a lamellák köztEz a ramsünis megoldás akkor eleddig helytállt, csak mostmár túl sok hő termelődik hozzá, meg a levegő se nagyon jut be gondolom a böhöm alu bordázattól
-
Arkennys
addikt
válasz
Silentfrog #6577 üzenetére
Az is igaz...ez a tipikus valamit valamiért dolog. Ventit is kaptál hozzá remélem
Majd a dolog eredményéről jelentesz? Érdekel, mire jutsz
Akkor te lapod régebbi, és ennyi a fő különbség, hogy nem gondoltak erre a problémára (és nincs így hűtés a megfelelő helyen). Szép
Én most minimál fordulaton használom, kb semmi hangja nincs, de hőfok ugyanúgy minimális. És láttam valamelyik nap scythe ninja minit felrakva hirdetésekhez, nemsemmi darab -
Arkennys
addikt
válasz
Silentfrog #6572 üzenetére
A75 pro4 lapom van a Ninjához ( u. ilyen procihoz mint tudod és mostmár HD 7850 hez), de szerencsére nem jártam így. Bár tény, azért különböznek. De egyszerűen nem értem, miért csinálhatja ezt
Kicsit rosszul érzem magam hogy előállt a problem, mert én (is) beszéltelek rá a ninjára
-
avion
csendes tag
válasz
Silentfrog #6529 üzenetére
Ezek egész jók!
Jó lenne ebből valami használtat kifogni. Nekem szerencsére belefér a házba... -
ArmanD.
őstag
válasz
Silentfrog #6529 üzenetére
Nahh szuper kis vrm hűtés csak sajna mi asrockunkra ez felejtős ugyanis össze-vissza vannak nálunka vrm-ek
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #6466 üzenetére
Ez is félkész rengeteg minden hiányzik.
1900Mhz@1.024V 800@0.75V hiányzik belőle
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #6464 üzenetére
Az előzmény a lényeg, nekem most 1200Mhz-en megy 0.85V-on a gépem
tesztemet olvastad már?[link] még nincs kész......
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #6462 üzenetére
és? ki nem szarja le
A srác kérdezte hogy mitől? én meg leírtam hogy mitől....
Hidd el nem verem rá hogy mennyi,de nem akarlak megbántani 1866-on memória akkor 7.3-at mér ez is sőt tök mindegy milyen órajelen tesztelsz.
AMÚGY MEG EZT MÁR MEGBESZÉLTÜK EGYSZER
-
Mercutio_
félisten
válasz
Silentfrog #6437 üzenetére
Oliverda
szvsz nem olcsóbb a 3820 mivel sokan keresik a 65W-os procikat
17-18k-ért még így is bestbuy
ha jól olvastam kb. az FM2-es A8 5500 szintjét hozza a GPU-része.
-
Thomas1
addikt
válasz
Silentfrog #6429 üzenetére
Nah, közben változott a dolog.
Mégis FM2 lesz, nem FM1.
Asus A85-ös lap, egy A10-5700-zal. Ez is 65 W-os, és erősebb is, mint a 3820. És ahogy mondjátok is, időtállóbb.
Elvitték a Phenom II konfigom, ebből lesz minimális befektetéssel ez az összeállítás.
2x2 GB 1866-os OCZ Platinum az változatlan. A hűtő pedig egyelőre a gyári FM2 lesz, majd meglátjuk mennyire hangoskodik.Köszönöm azért mindenkinek a segítséget.
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #6431 üzenetére
A jó hír ,de!
Az átfogó tesztem lassan elkészül,ill papíron az első fázis megvan,az az a lényeg.
Meglepi lesz!
csak Blogom megírása és ez 10-12oldal teszt +rengeteg kép összehegesztése egy érthetőbb cikkbe,eltart még egy kis ideig.2-részes lesz,
az első fele egy korrekt száraz teszt! jó sok fogyasztási mérési adattal,és alulfeszeléssel.
2 része szint csak néhány játékkal foglalkozik ,ez csak olyan ráadásként.Alulfeszelés!,ha azt mondom,hogy maximum fogyasztásra 42.3W 100% load ilyen értéket is be tudtam állítani,na egy kis kedv csinálónak.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Silentfrog #6429 üzenetére
Valszeg a fogyasztás is számít, azért választotta a 3820-at is
és ezeket a 65W-os Llano procikat is lehet még alulfeszelni, nekem legalább is a 3620-amat simán
Catalyst kérdésre valaki?
-
Thomas1
addikt
válasz
Silentfrog #6423 üzenetére
Tudom, hogy időtállóbb lenne az FM2, de most FM1 lesz belőle. Annyira hosszú távra nem tervezek vele, hogy 10 ezreket bukjak rajta.
Nem tudtam, hogy 512 a max. kiadható ram az IGP részére ebben a lapban, de ehhez az IGP teljesítményhez ez bőven elég is, nem tudna mit kezdeni 1 gigával, oda kevés a teljesítménye, hogy akkora felbontáson, vagy részletesség mellett futtassa a játékokat.
Akkor marad a 3820, Asrock A75 lap és mellé 2x2 GB OCZ Platinum 1866 CL8-as ram. A hűtő pedig vagy TX3, vagy Freezer 64 Pro, amelyiket olcsóbban megkapom.
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
-
mttaas82
csendes tag
válasz
Silentfrog #6425 üzenetére
Szia! Ez a típus? AMD Memory Entertainment Edition 1600MHz
-
Thomas1
addikt
válasz
Silentfrog #6421 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Akkor milyen hűtést ajánlanál hozzá? Nem gond, ha viszonylag olcsón megúszom.
A ramokkal kapcsolatban akkor lehet, hogy maradok az 1600-asoknál, mert a váltásom oka éppen kislányom, aki mellett nem nagyon játszom, így felesleges a Phenom II és 6770 kombó. Elég az APU ereje, ha némi játék szóba kerül.
Az ideiglenesen csak azt jelenti, hogy megpróbálom, és tuti, hogy váltani fogok másra, de nem tudom, hogy mire. Viszont egy darabig most marad ez. Tudom, hogy az FM2 jobb választás lett volna, de most ez lesz.
CL8-9-es ramokat igyekeztem nézni, de hát ez horror áron van 2133-asban.
Viszont akkor lehet, hogy 1600-as marad, de ebből igyekszem mindenképpen CL8-ast nézni. Találtam OCZ Platinum 1866-osokat, de csak 4 gigát, ezek is CL8-asok, 6500-ért postával együtt. APU-nak mennyi ramot célszerű adni? Mert eddig is 4 gigám volt, csak most gondoltam, hogy váltok 8-ra.Tehát akkor a kérdés. 1600-as CL8 vagy 9-es 8 giga 12000Ft-ért, vagy OCZ Platinum 1866 CL8 4 giga 6500-ért?
-
troszti
aktív tag
válasz
Silentfrog #6407 üzenetére
Köszönöm!
Hogy érted hogy próbálkozzak, mit tapasztalok ha túl sok neki?
Amúgy nem felejtettem el a teszteket a hűtőről!
csak most sajnos nincs túl sok időm, de készítgetem már őket!
-
KerteszB
aktív tag
válasz
Silentfrog #6399 üzenetére
Köszönöm a válaszokat
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #6393 üzenetére
Jövőhéten neki futok,mi kell hogy egy blogot szerkesszek?
Ez a kis teszt már kiérdemli. -
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #6391 üzenetére
Van valahol,meg kell keresni sok minden még dobozban van ill a másik lakásban van még hagyva,ki kell keresnem.
Azzal teszteltem sokat a Brazosom,azt cseréltem előbb A6-3500 majd erre A8-ra.
AXTu valamit tekerget lejebb ill feljebb az biztos,bár ha fix 1.2V-teszem nagyon kicsi az ingadozás.
KB 1.195-1.22V között változik.
ies ON?Hát nem tom,de megnézem......
A Watt mérőt kikeresem,csinálok egy jó pár mérést.
Bár sajnálom,hogy nem Paneltápom van 90-95%-os hatásfokkal,csak egy szerencsétlen 250W FSP-tápos van.
Most SSD-sincs .A mérést is csak
1db 3.5"500Gigás Hithachi 32M HDD-vel (vagy 4 éves)
1db 5.25" DVDRW-vel vagy a nélkül tudom tesztelni Win7 alatt.
2x2Giga DDR3-1600 (kiprószálhatom egy 1866-os OC-val) még nem tettem meg.
Igaz néhány jobb játékot be tudok tenni,aminek FPS-t is tudok mérni. fogyasztással.
1-2 különböző felbontással+ maxxal miben játszható.
A van rá igény tudok telepíteni egy 2 games.PL:
FarCry2
Farcry3
Maffia2
CoD-MW2 single+multi
CoDMW3 multi
Crysis2
Dirt2
Need for speed Shift
1-2 retró játék ,mondjuk
GTA San AndreasAlacsonyabb órajelen A CODMW2 ,és GTA elfut.
800Mhz@0.8-0.9V-on letesztelnémPersze ha érdekel valakit.
Írok egy jó hosszú blog-ot.
(egyéb teszt azért érdektelen mert régi a vinyóm,kb 4 hónapos szét zingelt Win7-64 Ultimate van fenn.)Ha van rá igény a jövőhét elején neki látok,néhány fotóval illusztrálva.
Ehhez viszont 1-2 napot rá kell szánnom+ egy csomó dolgot lekönyvelnem pl screen shot-okat elkészítenem.
Ez egy alapvető beszerezhető ultra olcsó kis konfig ami nekem van. -
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #6388 üzenetére
Hibernálás után a szorzót visszaállította 25X-re viszont a feszültség az maradt 1.024V-on így 10mp múlva jött a kék halál.
A hőmérsékleteket nekem szerintem szépen mutatja.
ATXU-val!
2.5Ghz@1.2V-on 5-7fokkal hidegebb az APU 47fok helyett 40-42Fokos.
2.5Ghz@1.325V-on 47Fok load 60-65 Fok
2.5Ghz@1.2V load 54-58Fok max kb csak játékokkal néztem. mind két helyzetben 50%-os venti ford.Tehát AXTU Asrock tunning programja nem szereti a hibernálást,illetve hibernálás elött alapértelmezésben használandó,majd utána leállítható
Elvileg a beállításom ezzel a programmal 1600Mhz@1.024V 35-36Fok idle load 39-40Fok
Valósnak tűnik,csak az a fránya hibernálás.800Mhz gyári Catalist-el 800Mhz@1.024V 35Fok ugyanez idle.
Load 37-39FokAhogy állítom feljebb 1200Mhz@1.084V fokonként melegebb.
1600Mhz@1.1V-1.12V +1-2 fok
1900Mhz @1.184-1.2V+2fok stb. -
Mahrenburg
őstag
válasz
Silentfrog #6388 üzenetére
Köszi szépen!
-
Mahrenburg
őstag
válasz
Silentfrog #6385 üzenetére
Köszönöm szépen! Ezek kaphatóak kereskedelmi forgalomban?
-
Mahrenburg
őstag
válasz
Silentfrog #6382 üzenetére
Hello!
Milyenek ezek az öntapadós ramsünik?
Előre is köszönöm!
-
ArmanD.
őstag
válasz
Silentfrog #6382 üzenetére
Igen megvitattuk csak hirtelen nem emlèkeztem
-
ArmanD.
őstag
válasz
Silentfrog #6379 üzenetére
Egész jól alulfeszelhető, nálam 1,25 Volt-tal ment alulfeszelve alapon. Ha nem tuningolod akkor a gyári hűtő elég de javasolnék hozzá egy értelmes hűtőt ha hosszútávon használod az Apu-t.
IGP-vel sok játék elmegy még full HD-ban is de mióta vettem mellé egy 6670-et és belőttem a dual graphicsot hát erő lett benne rendesen de az alap IGP-vel is szépen lehet már játszani csak ahhoz gyors ramokat pakolj 1866 alatt semmikép sem inkább 2133-2200on értelmesen használható már az IGP.
Jelenleg az A-8-at 3420Mhzen használom 2133-as ram sebességgel és bőven elég a teljesítménye ahhoz képest amennyi pénzt rááldoztam, bőven megérte csak ajánlani tudom ha kis fogyasztású játékra is alkalmas configot akarsz összerakni. Ha javasolhatom olyan alaplapot válassz hozzá amin a PWM-ek gyárilag bordával is el vannak látva mert az IGP áramellátása is ott történik és borda nélkül túl tud melegedni ami fagyáshoz kékhalálhoz vezethet egy alig szellőztetett házban, de a legjobb ha a procihűtő ventije rájukfúj olyat válasszatk hűtésnek ami PWM-eket meg a mosfeteket is hűti és akkor nem lesz baj játék közben sőt ez inkább akkor jelentős ha az IGP órajelét tuningolva használodRemélem sok hasznos tanácsot adtam.
Dual graphicsba nálam a fent leírtakban proci ram húzva, IGP-6670 alapon:
3DMark06: 12500pont
Vantage p9850 -
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #6370 üzenetére
A fogyasztást nem mértem,csak a Brazosomon.
Prime nekem nem mond semmit ,így a valóságban sohasem terhelem le a gépet.
Persze teszteltem ,mikor 1.2V-on alufeszeltem,majd 1.25-ön majd 1.3V-on.60felett volt a hőfok egy picivel,ha levettem a fedelét a háznak ,és minden maxon volt ventiford.sz. ügyileg nem éri el a 60fokot.
Alapórajel+gyári feszültség 65fok
alapórajel+alulfeszelés 1.2V 57FokIdle most azu íróasztalomban van a gép legalacsonyabb venti fordulatszámon tök halk ,szobában 23-24fok van
APU 800Mhz torrent megy 40% procihasználat mellett 36Fokos az APU.
Full load-on GPU 600Mhz 42 max Fok. venti minimumon. illetve GTA3 játékkal.röccenés mentessen szépen fut.
-
alias_bobo
tag
válasz
Silentfrog #6370 üzenetére
Igen, kb erre számítottam. jól tetted, hogy nem engedted feljebb.
Milyen hűtést tervezel rá? Milyen házad van? -
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #6368 üzenetére
Gond egy szál se.
Nem is szeretnék A8-3870K,mert minek a felár nem éri meg. Annyival meg nem gyorsabb ,hogy számotevő különbség miatt ,akár 5-8ezer Ft pluszba adnék érte.
Jó ez ami van.
1. nekem 65W TDP-s proci A8-3820 2.5Ghz HD 6550D
2.A8-3870K 100W-os
3. Nincs hely hűteni Új ház kellene hozzá+hűtő ami nem 2 fillér,ahhoz ,hogy merjek váltani ,akkor érné meg ,
Ha profilt tudnék csinálni(ingyen nem kell házat meg hűtőt venni)
1.Net pl: mint nálad 1600Mhz 1V-om venti alap
2.alap 3ghz kicsit alulfeszelve 1.3V-on alap+10%
3.turbó 3.5-3.6Ghz 1.5V 100% venti.+GPU 850Mhz-en A ramok min 1866-on
Szép álom,de minek? VGA kártyát nem veszek többé,mert nincs rá szükségem. -
alias_bobo
tag
válasz
Silentfrog #6365 üzenetére
Szép eredmény! Kérlek szépen, adj neki ilyet: prime95, prime95 (64bit). Egy óra blend futtatás. Várom a hőmérséklet eredményt.
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #6361 üzenetére
K végződésű APU-kal tudsz így variálni,ami tuning program rendelkezésre áll az nálam
Asrok extrame utility AXTU az másra nem jó mint alulfeszelni a procit.
Ha a szorzót állítgatod annak semmi értelme nem történik semmi,bár kiírja ,hogy a sebesség visszvéve ,de a valóság az nem az.
Ez egy A8-3820-as proci alapórajelen ,az az 2500Mhz-en 1.2V-on stabil volt teszt szerint,szerintem meg nem 1 hónap és jöttek a hibák.
A tunning programba lejjebb viszem a szorzót akkor FSB-re pakol,úgy hogy az alapórajel marad.
Tehát ez így nem működik,hiába mondogatod,nekem 2 hetente,hogy nálad így megy,nálam meg nem.
Tudom hogy csak jót akarsz,én meg kevesebb fogyasztást
Ezek az értékek teljesen gyáriak,nincsenek a hátárok feszegetve,ez tuti.
Tudnék mesélni ,a barátom üzletében hány és hány APU-t vagy Phenomot teszteltünk(tesztelt) alulfeszeléssel.
rövid távon jó eredményeket értünk el,de hosszútávon sok "elszállt",ill már csak az alap fesznél nagyobb Volton volt hajlandó dolgozni,alap órajelen.1-2 bírt többet. Tehát ez is olyan mint az OC vagy megy vagy nem.
Ha már a 800Mhz-et kifogásolod 1V-on ,mindenre elég nekem.
TVtunerHD megy róla,film tökéletesen,Office pörög,nettel ez persze lassabb ,de nem zavaróan Brazosom volt 1.5 évig.
így viszont gyári értékeket használok,nem teszem tönkre,kevesebbet is eszik,gondolom 2000Mhz 1V vagy 800Mhz 1V között van azért fogyasztás különbség 800Mhz javára kisebb.Ramokat sem húzom meg 1600-ról 1866-ra számottevő különbség nincs,nem ér annyit szerintem,bár majd kipróbálom.
-
alias_bobo
tag
válasz
Silentfrog #6363 üzenetére
Az OC csak ebben a lapban nem megy rendesen (mivel ugye visszavesz szorzót és feszt is, nálam a 3000MHz@1,4125v ugy nézett ki hogy a hőmérséklet emelkedésével vette vissza a feszt, prime alatt egészen 1,25v-ig, ahogy leállítottam a prime-ot és visszaállt egy alacsonyabb p-state-re az APU már le is fagyott a gép), GigaByte A75M-UD2H-ban próbáltam egy kis tuningot, viszont 3600MHz@1,5125v feszültséggel a Win7 64bit elhasalt boot közben. 3200MHz@1,4125v ment rendesen viszont hűtés az tényleg kell neki. A kompakt vizem 1 radival nem bírta rendesen, a másik kompaktvizem egy InnovaRad2-vel 2 ventivel, halkan 63-64 fokon tartotta prime95 terhelés alatt. Mivel nagyon melegszik és 3600MHz-hez már túl sok feszt kellene adnom ezért úgy döntöttem, hogy inkább alulfeszelve használom, mert az az ASRock A75M-ITX lapban is megy.
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #6350 üzenetére
Éppen ezért kérdeztem
AMD VISION Engime Control Center-CPU Energiellátáshogyan működik,mert elvileg az visszaveszi 1V környékére,és akár 800Mhz-en is fut a dolog.
Na erről mi a véleményetek?Alulfeszelést nem erőltetem, a stabilitás teszt végig fut hibátlanul 1.2V-on,de néha hibázik a GPU csíkozz 1-2 nap után.
1.25V-on heti egyszer csíkoz a GPU és néha ,mint ha akadna az egész gép.
1.3V-on hibátlan szerintem.
Így nem erőltetem.(annyira 1.375V helyett 1.3V-on megy,ez biztos)Amúgy meg..
*******************************B.U.É.K *******************************
-
törölt tag
válasz
Silentfrog #6344 üzenetére
ha mindkét csúszkát a jobb szélére húzod, akkor elvileg max órajelen megy a cpu rész.
így érthetőbb? -
törölt tag
válasz
Silentfrog #6342 üzenetére
-
zetecR
addikt
válasz
Silentfrog #6297 üzenetére
Ámen.
-
zetecR
addikt
válasz
Silentfrog #6279 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék.
A "jelentősebb" jelző elég súlyosnak hangzik... -
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #6279 üzenetére
Az érzés az megfizethetetlen ,viszont mérni nem lehet pár%-ot.
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
Silentfrog #6271 üzenetére
Hmm, ha mindegyik azt mutatja, akkor kevés az esélye, hogy a programok a rosszak. Lehet, hogy valamiért nem tudják a helyes értéket kiolvasni. Régen volt arról téma, hogy nem pontosak a hőmérsékleti értékek.
Nekem ez simán elképzelhetőnek tűnik, hogy igazából 65 fok az az 55.
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
Silentfrog #6269 üzenetére
Értem már.
Nem lehet, hogy az a program mutat hülyeséget, amivel monitorozod a hőmérsékletet/órajelet?
Tehát nem lehet, hogy mondjuk az az 55 fok igazából 65 fok? Szóval valami program hiba? -
Frigetrus
aktív tag
válasz
Silentfrog #6265 üzenetére
Én erre azt tudom mondani, hogy jééé, ilyen is van??
Ez most nekem újdonság.
Amúgy ha egy alkalmazást futtatsz, ahova kell a tempó, akkor is ez történik, vagy üresjáratban csak ?
Vagy hogyan kell ezt elképzelni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest