- Engedélyezte Hollandia a Tesla önvezetést, az EU többi része következhet
- Hordozható Linux terminál billentyűzettel és érintőképernyővel
- Professzionális Intel videokártyák az ASRock receptje szerint
- Nagy méretű EIZO monitor jön nyáron színkritikus alkalmazásokhoz
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Hordozható Linux terminál billentyűzettel és érintőképernyővel
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Minek kínlódsz nem erre való PDF-el, amikor a Canadahun-on, ncore-on is ott van e-book formátumban? (EPUB is, PRC is)
-
-
-igu-
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
leginkabb a forras file formatuma
-
Van még noob kérdés, sziasztok:
letöltöttem az 'Egy gésa emlékiratai' c. könyvet pdf-ben, mely sajnos nem kezeli a magyar spec írásjeleket. Viszont 1mp alatt konvertálta AZW3-ba és át is lőtte a Kindle-re. Megtaláltam az írásjeleket jól kezelő verziót. Na ezt egyrészt vagy 5 percig konvertálgatta, a 6MB-ból lett 46
és nagyon furcsa, mintha duplán lenne az egész. Lapozva először bejön a pdf, majd annak az olvasóhoz optimalizált verziója és ez így végig az egész könyvön. Konvert beállításokban aktiváltam a heurisztikus módot, mert amúgy egyáltalán nem csinált semmit percekig, csak molyolt a creating HTML from PDF ponton.
Próbáltam még epub formátumban, de ott is megakadni látszott a fenti részen.
Mi lehet a bibi?
-
TomBond
aktív tag
Kezdő Calibesként kérdezném, hogy be lehet valahogy állítani a kimeneti könyvtárat, és a kimeneti formátumot is? Nekem vagy egyik, vagy másik, a kettő együtt nem sikerül!
-
G.F.
aktív tag
Boldog karácsonyt! Azt szeretném kérdezni, be lehet állítani valahol, hogy a Calibre több könyvet küldjön egy levélben az Amazonra? Sok email, sok köztes várakozás...
-
G.F.
aktív tag
Ha tudsz a címet, szerzőt, keress rá. Felíratkoztál a megfelelő listákra? Akkor már beljebb lennél és kapsz értesítőt az új feltöltésekről... [link]
-
kanocpapa
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni: szeretném módosítani a metaadatok letöltésekor a kapott Moly címre megnyíló programot. A Brave portable verziójával szeretném nyitni, de egy telepített változattal nyitja. Próbáltam a finomhangolásban beállítani, de valahogy nem sikerül. A windows alapértelmezésnél amit lehetett, azt átállítottam, de sanos a http(s)-t nem lehet. Egy régebbi verzióban már átállítottam, de most nem emlékszem, mi volt a titok. Előre is köszönöm a segítséget!
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Szerk... valahogy félig meddig megoldottam, letöltöttem újra DIBOOKról az EPUB-t aztán AZW3-ba konvertáltam: Oasison tökéletesen megjelenik a borító a könyvtárban.., Colorsofton továbbra sem működik.., csak a könyv szerzőjét és címét látom a borítón a könyvtárban, ott viszont lezárva megjelenik a borító.... k...vajó..

-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Itt a Calibre lesz a ludas, mert mondom megnézem, hogy az Oasisomra küldve egy könyvet mi történik.. most már amiket arra rakok azon sem jelennek meg a könyv borítói... ez azóta van amióta csatlakoztattam a Calibre-hez a Colorsoftot.. előtte működött rendesen és semmit sem állítgattam tudtommal..
-
-igu-
veterán
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Probald meg azw3-ba konvertalni Calibre alatt, es azt kuldd at, hatha.
felreertettem a problemat, sry -
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Kindle Colorsoft
Hogy miért szivatja mindig a felhasználóit az Amazon...
Calibre-vel USB kábelen keresztül küldve az EPUB-ból (dibookon vásárolt könyvet , bár ez lényegtelen) átkonvertálva AZW3-ba: nem jelenik meg a könyv borítója a könyvtárban az olvasón.. MOBI-ként küldve működik, de úgy meg a lezárt képernyőn nem mutatja a borítóképet
Valakinek valamilyen megoldása van? AZW3 formátumnál maradnék! Könyv Polirozása opciót is próbáltam.. miért kell szivatni az embert nem értem.. érdekes az Oasison és a 10th genes alap olvasó megjeleníti.. -
mAtThEw0319
senior tag
Valakinek fog kelleni egy 8GB-os, WiFi -s (passz, hogy reklámos e) 10. generációs zsír új, bontott dobozos Oasis?
[link]
Jeleztem, az eladónak, hogy törölje a megrendelésem 2 órával előtte, mielőtt feladta volna, hiába.. 82 ezer lett a vége vámmal, mindennel együtt. Elméletileg még a hónap végéig megérkezik (okt 21-et ír az ebay. Ha valaki vevő rá, szívesen átpasszolom, akár át is irányítom a kiszállítást (ha lehetséges) amikor megérkezik Magyarországra.
Mégis bevállalom a 32GB-s 4G/LTE változatott.. hátha működni fog a net rajta. (könyvküldés érdekel csak
) -
G.F.
aktív tag
Közben megnéztem a bővítméby a mobileread.com-on és látom másnak is okozott gondot, a készítő tett fel egy működő javítást.
-
G.F.
aktív tag
Eltűnt a főmenümből a HyphenateThis ikonja, pedig a bővítmények közt ott van. Próbáltam eltávolítani és újra telepíteni a Calibre 8.12-ben, a bővítményeknél ott is van ismét, de a főmenüben nem lehet elérni ill. oda betenni. Van ötletetek mit csináljak?
-
csibor
addikt
Sziasztok!
Valahol olvastam, hallottam, Angol nyelvű könyvet át tud konvertálni magyarra? Ha igaz, hogyan? Jó lenne befejezni Lost Fleet, magyarul csak 4 rész jelent meg -
Derry76
csendes tag
Sziasztok! A mai napon Calibrevel feltett könyveknél ez az ablak ugrik fel a Kindlen. Teljesen használhatatlan lett.
Send to Kindle - el feltöltve működik.
Eddig gond nélkül ment 5 különböző típusú Kindlen. Van ötletetek mi lehet a baj? -
paolinho
addikt
Sziasztok!
Segítsetek már légyszi' egy kis problémámat megoldani!
Történt ugyanis, hogy újratelepítettem egy Windows 11-et, amelyre újra felraktam a Calibre-t is. Valamikor megtaláltam már, de most egyszerűen nem jut eszembe, hogy hol tudom a konvertált könyveket újra ráirányítani a Calibre Library-ra, amely egyébként egy másik meghajtóra lett téve, így az sértetlenül meg is maradt!? -
G.F.
aktív tag
Ez s sorozatokba rakott évszám, sűrűn előfordul. Mi lehet az oka?

-
Kowax
tag
Sziasztok!
Adott egy könyv,amit úgy scanneltek be, hogy egy lapon van két oldal. Adobe-val szétvágattam egy beépülő segítségével, majd összeraktam a pdf-et. A pdf-ben szépen megvannak az oldalak. Azonban miután a Calibre-vel átkonvertálom azw3 formátumba, ismét a szétvágott oldalak egy oldalon szerepelnek és a file mérete is dupla lesz...
Valakinek van ötlete, miért csinálja, mit csinálok rosszul?
Előre is köszönöm a segítséget! -
BBéci
legenda
válasz
snowdog
üzenetére
Rejtő könyvei szabadon letölthetők a mek.oszk.hu oldalról, ahol rengeteg formátumból lehet választani.
Megnéztem a szóban forgó könyv eredetijét (txt), amiből az AZW3-at készítettem, normális a tördelése. Közben konvertáltam rtf-re, talán az abból készített AZW3 rendben lesz! -
-
BBéci
legenda
Alighanem én rontottam el valamit, de mit?
Nem csak ez a könyv néz ki így, bosszantó és macerás olvasni.
-
snowdog
veterán
Szia! Természetesen ezt is meglehet oldani, egyrészt ha nem kellenek a zárójelek, akkor ki kell hagyni a kapcsos zárójeleket, másrészt a kigyűjtött adatokból csak az első részt kell feldolgozni.
A worker.py fájl 221. sorát ki kell kommentelni, met abban vannak a kapcsos zárójelek:#tags_node1_string = '[' + tags_node1_string + ']'a 226. sorban a második részt kell törölni:
tags_node = tags_node1A tabulátorokra figyelni kell, úgy maradjanak, ahogy az eredeti fájlban vannak!
-
snowdog
veterán
Szia! Ezzel a problémával én már 7.-én találkoztam, akkor volt is egy több órás kimaradás a moly.hu szerverén. Valamit megint megváltoztattak.
A hibát úgy lehet orvosolni, hogy a moly.hu plugin worker.py fájlban adescription_node = root.xpath('//*[@id="content"]//*[@class="text"]/p/text()')sort erre cseréled:
description_node = root.xpath('//*[@id="content"]//*[@class="text shrinkable"]/p/text()') -
Photo
csendes tag
Sziasztok! Nem tudom, hogy csak nálam van e a gond? Olyant tapasztalok (ha jól látom aug. 09-óta), hogy a moly.hu -ról leszedett metaadatból a megjegyzések rész valamiért üres. A moly.hu felületről manuálisan tudom másolni a könyvtárba. Esetleg más is tapsztalta ezt? Mi lehet a probléma?
-
snowdog
veterán
válasz
harun25
üzenetére
Bizonyára meglehet azt is oldani, hogy választható legyen.
Ha a programból szögletes zárójelet eltudtad távolítani, akkor feltételezem ez is menne, rajta!
Az eredeti programot nem én készítettem, én csak akkor szoktam módosítani, ha a moly valamiért változtat a html szerkezetén. De a változtatás lehetősége bárki számára adott, a program nincs levédve.
-
harun25
újonc
válasz
snowdog
üzenetére
A sokezres könyvtáramban van már regény, krimi stb. Az új plugin használatával lesz [regény vagy regény] és [krimi vagy krimi] és krimi. A meglévő címkéim mellé kerülne bele, nem szerettem volna a moly-tól érkező címkézésbe belenyúlni kézzel. Persze kitörölhetném is, de mivel nekem nem szükséges, hogy a zárójelekbe kerüljön a stílus kiemelve, kiszedtem a kódból azt a sort.
Esetleg opcióként be lehetne állítani, hogy kell a stílus kiemelés vagy nem. -
snowdog
veterán
válasz
harun25
üzenetére
Komolyan mondom, hogy nem értem a problémádat.
Itt van pl. ez a cimke halmaz:
[krimi, regény], 20. század, Anglia, angol szerző, brit szerző, cozy mystery, detektívtörténet, férfi főszereplő, klasszikus, könyvtár, magyar nyelvű, krimi
A szögletes zárójelek közötti két szóból az egyik valóban duplán szerepel, de az az egy miért zavar, ha a többi 10 meg nem?
Ha meg a 10 közül valamelyik törlöd, akkor miért gond a szögletes zárójelek közöttiek törlése?Nekem a 10 szóból csak az egyik szögletes zárójelben találhatóra van szükségem, az összes többi kitörlöm. Számomra ez a művelet nem okoz különösebb problémát.
Javasolom használj egy régebbi plugint, amiben még nem volt szögletes zárójel.
-
harun25
újonc
Sziasztok, Nekem az új moly pluginnal van gondom (5.0.8), illetve nem is a pluginnal. Azt vettem észre, hogy a címkéknél, kapcsos zárójelben jön egy-két címke. PL, [regény, romantikus], stb vagy [krimi], regény, magyar. Ahogy a logban látom ez a moly-tól jön. Nem lehet ezeket a zárójeleket kiszedni, egy csomó felesleges címkét gyárt amik már léteznek.
-
snowdog
veterán
Akkor most gondolj bele milyen lehet 46 ezer sort rendben tartani. Én ezt úgy oldottam meg, hogy a szerzőnevek kezdőbetűjének alapján létrehoztam 27 könyvtárat. Így már sokkal kezelhetőbbé vált. Ennek egyébként más oka is volt, ugyanis a tárhelyem is szét van szabdalva. Mondjuk mikor frissítem a honlapomat, akkor minden műveletet 27-szer kell elvégeznem, ez meg egy kissé macerássá teszi a dolgokat, de jobb ötletem nem volt.

-
-
G.F.
aktív tag
válasz
hampidampi
üzenetére
Klónoztam a calibre library mappámat, az egyik lett a magyar könyvek, a másik a külföldi. Egyikből kitöröltem az összes magyar szerzőt, a másikból az összes külföldit. A z ez utánni gondokat leírtam fentebb.
-
snowdog
veterán
válasz
hampidampi
üzenetére
csináltam két calibre adatbázist. Egyikben a magyar szerzők, másikban a külföldiek.
Gondolom a magyar szerzők könyveit tartalmazó könyvtárból (annak adatbázisából) a külföldi szerzők könyveinek adatait szeretné törölni, és fordítva.
Én ezt korábban így értettem, és ennek megoldására tettem javaslatot.
-
hampidampi
őstag
Hát igen, sokan mappából másolással-törléssel akarják megoldani azt, amire amúgy a Calibre való. Ám nagyon nem szerencsés a Calibre mappaszerkezetéhez piszkálni, ez rendszeresen előjövő téma itt.
"Ezekből akarom kitörölni az ellenkező szerzőjű könyveket."
Ez alatt mit értesz? -
snowdog
veterán
válasz
snowdog
üzenetére
Röviden összefoglalva, hogy mit is csináltunk. Ha a könyvet nem a Calibre törli, hanem az közvetlenül a mappából lett eltávolítva, akkor a könyv formátuma a Calibe adatbázisában továbbra is szerepelni fog. Ezért kell egy ellenőrzést elvégezni, hogy a Calibre adatbázisában szereplő adatot megfelenek-e az aktuális állapotnak. Az ellenőrzés végeztével a Calibre a hiányzó formátumokat eltávolítja az adatbázisból.
-
snowdog
veterán
Elvégeztem egy ezzel kapcsolatos tesztet, és én így csinálnám:
1. megnyitod az adott könyvtárat (ha több is van),
2. kiválasztod a "Könyvtár karbantartás" menüpontot,
3. majd a "Könyvtár ellenőrzése" almenüt,
4. addig nyomogatod az OK gombokat, míg megjelenik a lista,
5. a listában a "Hiányzó könyvformátumok" legördülő menüpont alatt láthatod a törölt könyvek nevét,
6. bejelölöd a javítható check box-ot, vagy alul megnyomos az "Összes kijelölése" javításhoz gombot,
7. megnyomod a "Megjelöltek javítása" gombot,
8. megnyomod a "Kész" gombot,
9. a listában kijelölöd az összes olyan sort aminek üres a formátum cellája, majd törlöd a bejegyséseket.

-
G.F.
aktív tag
Félreértettél. Arról van szó, hogy csináltam két calibre adatbázist. Egyikben a magyar szerzők, másikban a külföldiek. Ezekből akarom kitörölni az ellenkező szerzőjű könyveket. A könyvtárből könnyebb kitörölni, mint magában a calibreben. Utánna betöltve a calibrebe azok is szerepelnek, amiket kitöröltem, mert az adatbázis tartalmazza a bejegyzéseket, csak ugye ott nincs már benne a könyv, csak a cím+leírás+borító .
-
-igu-
veterán
Amikor csatlakoztatod a Kindle-t, a Calibre adatbazisaban megjelenik egy extra oszlop (alapertelmezetten baloldalt), ami jeloli, hogy a konyv az eszkozon van-e. A fejlecre kattintasz, es onnantol azok a lista elejere kerulnek (vagy a vegere, beallitas szerint). Csak ezek kozott kell keresned. Kijelolod a torolnivalokat, es egy kattintassal torolhetoek is.
-
GrandS
senior tag
A moly bővítmény nálam is már működik, köszönöm a készítőnek!
Más: A Calibre sötét színre váltott és a beállításoknál nem aktív a szín váltás. Újratelepítettem, ugyanaz. Nem nagy gond, csak világosban jobban szerettem.
Mi lehet ez?
-
-
G.F.
aktív tag
Bocsi, ha volt már ez a kérdés, de ha pl. kitörlök a könyvtárból pár könyvet, a calibre-ben lehet-e frissíteni az adatbázist, hogy ott se legyenek benne a kitöröltek?
-
snowdog
veterán
válasz
snowdog
üzenetére
Átnéztem az összes programsort, ami felesleges volt azt kitöröltem.
A saját Calibre programomból eltávolítottam mindkét moly.hu plugint, majd csak az itt csatolt verziót újratelepítettem. Nálam rendben működik, kíváncsian várom mások véleményét.Remélem ezzel már nem lesz probléma: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Béta iOS-t használók topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Crimson Desert
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Gigabyte Geforce RTX 3090 Eagle OC
- Budget Gamer - i5 7600 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Eladó Apple Watch SE 2 Rose Gold
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 500GB I 14" QHD+ I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

és nagyon furcsa, mintha duplán lenne az egész. Lapozva először bejön a pdf, majd annak az olvasóhoz optimalizált verziója és ez így végig az egész könyvön. Konvert beállításokban aktiváltam a heurisztikus módot, mert amúgy egyáltalán nem csinált semmit percekig, csak molyolt a creating HTML from PDF ponton.

)