Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz Dany007 #13832 üzenetére

Nem a procinak tett jót a dolog (mint írtam, ahhoz nincs sok köze tuning szempontjából), hanem a rendszernek, azaz maga a rendszer gyorsult a mérések szerint kb. 7%-ot ua. proci órajelen. 4.8GHz-es proci mellett ez annyi, mintha bő 5-5,1GHz-et kihoztál volna csak prociból.

Tuning mondjuk tényleg nem lehet egyszerűbb, mint ezeknél a prociknál, i5 után hetekig el sem hittem, hogy ennyi, "'oszt jó napot".

Nem fog többet fogyasztani a tuningolt proci, mert ha nincs rá szükség, úgysem azon az 1.4+V-on megy a proci. Ha filmet kódolok, simán érezhető a drasztikus sebességnövekedés, és diszkrét VGA mellett is szükség lehet rá, ez utóbbi eset persze VGA-függő. A HD7870XT-m mellett mindenütt VGA-limitem van, a legmagasabb CPU% C3 és BF4 alatt van, 80%, ergo 4GHz-en még azok mellé is OK a proci (van egy ilyen profilom is, ha nem kell az izom). Ehhez viszont full hd felbontás, és mindenben maximális grafika kell. Régebbi v. igénytelenebb grafikájú játékoknál CPU-limit van.

Azért alapból az elsődleges időzítéseket és a command rate-et (ha nem 1T) megpróbálhatod lejjebb vinni, ez is komoly gyorsulást jelenthet.

Új hozzászólás Aktív témák