Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz Dany007 #13825 üzenetére

Honlapomon fent van, ha nem esik szét éppen (még nem volt időm épelméjűbb szervert találni, és feltölteni), de ha nem felejtem el, holnapra elhozom. Nem tudom, mire mehetsz vele, de ezt ugyanúgy ki kell tesztelni, mint minden tuningot, akár még ha ugyanolyan hardverről lenne is szó. Alapból arra emléxem, hogy a 11-12-12-12 simán lement 11-11-11-11-re, C2T C1T-re (ez talán a legfontosabb az elsődleges időzítések mellett), és a másodlagos időzítéseken is lehetett faragni (pl. asszem latency 168ns-ról 11-re), itt-ott csak 1-2 lépést, de pl. meg nem mondom mi a végén 8-8-8-ról 5-5-5-re is lement, még mindig gyári feszen. Biztonsági okokból végül azért tesztek után adtam +0,02V-ot a RAM-oknak. Procinak sok köze ezekhez az értékekhez azért nincs.

alldaybig: Okos döntés volt. :C

The Exiled: A gyári max feszig elmehetsz, Vdroop miatt úgysem fogja elérni, a hűtés persze fontos, aztán lehet finomítani. Az A10-em "papíron" 1.54375V-tal visz 4.8GHz-et, gyakorlatban jó, ha 1.45V-ra 1x-1x felugrik, ami elég durva Vdroop, de 4 fázissal az ember nem nagyon ugrálhat (csak a fesz).

Új hozzászólás Aktív témák