Új hozzászólás Aktív témák

• Asgard23

csendes tag

Sziasztok!

Leginkább olvasom a topicot, de most valami olyanra jöttem rá ami hátha segít másoknak is:

Rendszeres openwrt használó vagyok, de általában megcsinálom, aztán használom, ezért nekem sokszor kell újratanulnom/fel kell frissítenem tudásom openwrt fronton.( Pl. itthoni wifi-t (AP) openwrt szolgálja ki.)
    Egészen lelkes lettem, a Xiaomi AX3200 kapcsán, el is robogtam a helyi MM-ba és 19E jó áron (online rendeled, helyben ott veszed át)be is újjítottam 2db-ot, majd mesh wifi lesz belőle...
    Olvastam hogy a 2021/9-es gyártás és az azelőttiken nyitott a telnet, tehát azzal könnyű részletes leírások vannak hozzá.
    Nekem mind a kettő 2021/11-es gyártás...nah mondom akkor átnyálazom az ide vonatkozó forumot:
    https://forum.openwrt.org/t/adding-openwrt-support-for-xiaomi-redmi-router-ax6s-xiaomi-router-ax3200/111085

Ott alaposan meglepett az a módszer, amit találtam a problémámra(link#1, link#2), miszerint upgrade-nél a flash törlési folyamatot szakítsuk meg áramtalanítással, majd utána recovery.... mondtam magamban a nagy frászt! nekem a gar nem számít, úgyis beforrasztok 4 lábat....nehogy már ne legyen más megoldás?!
    (egyébként ügyes és találékony emberek rájöttek, hogy meg lehet ezt a soros port kérdést "okosban" is oldani! :C )

Szóval a lényeg a soros port! Kell hogy lásd mit csinál épp. Illetve kell majd az interakcióhoz is!
    -Ugye alap probléma hogy le van zárva az UART is, nem tudsz beleavatkozni.
    De van egy kiskapu!
    -legultolsó fw.-ről (talán 83-as) visszafele weben nem enged flashelni
    -de tftp-n viszont megy a downgrade!
    ha nyomod(folyamatosan!) a reset gombot addig míg UART-on meg nem látod hogy bejön az uboot menu ahol megáll, nyomkodod neki (folyamatosan) az 1-es gomot a billentyűzeteden, majd mikor már második 15s-es értesítés lement felengeded a resetet, akkor elkezdi a uboot a recovery módot, azaz tftpboot jön, leszedi a keresett fw-t, és felflasheli...
    (erre most nem térek ki részletesen, gondolom itt a legtöbben, vagy épp mindenki tisztában van vele, hogy ezt hogy kell! csak annyit hogy windows-os tftpd64-et használtam erre)
    -minden a neten fellelhető korábbi nemzetközi verzióra (RB01) való fw-vel ugyanúgy lemegy a downgrade!!! (tesztelve 1.0.35-50-69-71)
    -ITT jön a csel! amikor lement az upgrade, /ki-be kapcs után/..az első indulásnál él az uboot menü! (utána soha többet gyári fw-vel!)
    -Innentől nyert a dolog!
    tftpboot recovery.itb
    /tftpszerver konyvtárába lerövidítve raktam az .itb filet!/ ekkor betölti memóriába
    majd:
    bootm
    ezzel bebootolja azt...és ennyi! ez már openwrt! már csak a fel kell scp-zni a openwrt-mediatek-mt7622-xiaomi_redmi-router-ax6s-squashfs-sysupgrade.bin-t majd kiadni a sysupgrade openwrt-mediatek-mt7622-xiaomi_redmi-router-ax6s-squashfs-sysupgrade.bin parancsot!

Reboot és ott az OpenWRT az AX3200-sen! :D

remélem hasznos lesz sokaknak! hajrá!

Új hozzászólás Aktív témák