Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz lasse001 #3680 üzenetére
"nem szeretem az emagot. Ha lehet kerülöm."
Ezt nagyon helyesen teszed!
Az a rossz hírem van, hogy Edigital vs. EMAG a "Gizike vs. gőzeke" esete...
A jó hír viszont az, hogy a hatályos jogszabályok szerint, ha 10 kg feletti a televízió készüléked, akkor elméletben egy esetlegesen szükséges garanciális ügyintézés során nem szükséges sem egyikkel, sem másikkal kooperálnod.
Felhívod az említett Kft. központi szervizét, ők pedig házhoz jönnek, javítják; ha helyszínen nem javítható, akkor saját költségre elszállítják, javítják, hozzák javítva, vagy a cseredarabot.
Ha viszont utalványt állítanak ki, és ettől függetlenül is a jótállási idő időtartama szempontjából viszont nagyon nem mindegy, hogy milyen feltételekkel vásároltad meg a készüléket.
Ugyanis mind az EMAG, mind az Edigital (és még sorolhatnám a hasonló hazai vállalkozásokat napestig) esetében akkor van probléma, ha a garanciaidő időtartamára vonatkozóan nincsen egyetértés közöttetek.
Akkor jön a jogvita, amely során az említett cégek nagy általánosságban finoman szólva sem korrektül járnak el.
Persze... jó hír, hogy a törvény szerint akár a számla, akár a garancialevél biztosítja a garanciális jogaidat a jótállás időtartama alatt. Elegendő bármelyik ezek közül. És ha a garancialevélen 5 év jótállás áll (mert jó esetben a Conelser Kft. állította ki), akkor mondhat bármit az Edigital, azt kell érvényesnek tekintenie.
A rossz hír, hogy nem egyetértés esetén marad számodra a békéltető testületi eljárás indítványozása, szerencsétlenebb esetben azt követően a polgári per. Aztán kérdés, hogy megéri-e számodra arra időt, és mentális energiát áldozni.
(Bár talán a hazai fogyasztóvédelem hatáskörének növelésével a teljes ellátási lánc ellenőrzésének lehetősége által mostantól ilyen szempontból sem lesz olyan rossz a helyzet. 'Worst Case scenario" a hatóság "kiveri" az importőrből, gyártóból számodra a csereterméket.)
Summa summarum: fentiek alapján mindenki gondolkozzon el, hogy egy termék aktuális piaci kínálatából vajon melyik üzlet az, amelyik tényleg a legolcsóbb!?
Mert amíg nincsen jogvita, addig boldogság van, és kvázi teljesen mindegy.
Hanem amikor aztán mégis szükség van élned a fogyasztói jogaiddal... no, ott nem mindegy hol vásároltál."Aquila non captat muscas."
-
Kiskutya
veterán
válasz lasse001 #3778 üzenetére
Az a baj hogy minden forrásnál más jó. Nekem teljesen más hdr10-nél meg más t-sat-nál a beállítás, sőt este is más mert akkor van hogy bekapcsolom az eco módot. Egy biztos szerintem a micro dimming jo dolog én az ps4-en kívül mindenhol bekapcsolom.
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
Elektrosokk
addikt
-
turho
addikt
válasz lasse001 #8752 üzenetére
A távirányítóval nekem nem sok parancs működik, főleg keresés. Amúgy az angol-kiejtésem nem kiforrott de például a "power off" utasítást megérti.....és kikapcsol. Illetve, tudtam vele már keresni is, de mindig félreérti amit mondok
Jó lenne ha lenne egy kiadott parancstáblázat, hogy miket ért meg a cucc, tehát valami utasításkészlet. Például hangerőt sem tudtam még hangutasítással változtatni, sem csatornát váltani De úgy veszem észre, inkább hangalapú keresésre jó, pl. youtubeon.Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, ebike
-
turho
addikt
válasz lasse001 #8758 üzenetére
Nem kérdezett rá a mikrofonengedélyezésre esetleg? Csak egy tipp.
Ami még eszembe jutott, más témában: itt is lehet engedélyeztetni a fejlesztői módot, mint az Android mobiloknál. Persze gondolom nincs rajta annyi haszon.
HDR: nekem is 65 volt a maximum, de akkor HDR-ben játszottam Vanguardot. Majdnem tüsszentettem, mikor "napba néztem" a sötét szobában. Szerintem valós 1500 nit-től kifolyna a szemem.
Elég a fényerő, amúgy is utálok napsütötte szobában tv-zni.[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, ebike
-
Lordus
senior tag
válasz lasse001 #8821 üzenetére
Kiskutya: megerositem, jo lett az altalad linkelt ( #8741 ) nordic tcl oldalrol letoltott c725 v256 firmvare ( amit p725 neven tolt le ) az 55c725 tv-re kb. 5 perc alatt lefutott a frissites, ujraindult, meg 2 percig bootolt, majd mukodik szepen. usb3as 16gbos kingstone pendriverol frissitettem. kellene a reset is, ugye? amit szinten bemasoltal kepkent korabban...
lasse001: neked is c725 van, arra irtad a v267es fwt? egy linkkel segitenel? koszi
DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Saccco
nagyúr
válasz lasse001 #8836 üzenetére
Pont most nézem az R646-ok már kapják a V083(.zip)-at OTA-n.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Vhiktor
veterán
válasz lasse001 #9293 üzenetére
Ennek így is kell működnie (de az xbox allm képes míg a ps nem, ez lehet gond, ps-el nekem sem váltott át automatikusan, míg egy samsung projektor igen.)
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz lasse001 #9296 üzenetére
Valóban
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
laci laci
addikt
-
laci laci
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók