- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
dani90
csendes tag
-
rainman72
nagyúr
Akkor legyen újra egy TCL
(65C835)
-
dani90
csendes tag
Sziasztok!
A TCL TV-k nézegetése közben szembejött velem egy számomra eddig ismeretlen típus.
Az Emagnál a 65C643 224.990 ért.
Ezt a típust hova lehet pozícionálni az előző C63,C73,C83 szériákhoz képest?
Csak egy C63 upgrade vagy közelebb van a C73 tudásához?
Ha volt már erről szó elnézést, de a kereső nekem nem segített. -
válasz
mbaker #16793 üzenetére
A nagy különbség a kettő között:
Peak brightness: 1000 cd/m2 vs. 2000 cd/m2
Local dimming zones: 360 vs. 1920Szerintem önmagában a fényerő az nem éri meg a felárat, mert a 835 is brutálisan világos tud lenni. A local dimming zónák száma már elgondolkodtató lehet, mert míg a 75C835-nél egy zóna kb. 6x6cm nagyságú, addig a 75C935-nél ez 3x3cm.
Személyes tapasztalatom csak 65C835-tel van, és az nagyon pozitív.
-
Ezt az akciót ide is beteszem, mert nagyon jó ajánlatok:
ALZANAPOK20 kuponnal:
TCL 55C835
263990 Ft | Ák: 329311 Ft-tólTCL 65C835
311590 Ft | Ák: 389490 Ft-tólTCL 75C835
455990 Ft | Ák: 569990 Ft-tólTCL 65C935
439990 Ft | Ák: 549990 Ft-tólTCL 75C935
543990 Ft | Ák: 679990 Ft-tól -
Pokolika
tag
-
apcsagi
csendes tag
Multhéten nekem is megérkezett a 65C839.Eddig teljesen elégedett vagyok vele.
474 firm van rajta.Egy problémám van csak,hogy bekapcsoláskor bekapcsolja a
soundbart is /q700a/.Tudtok esetleg megoldást? -
mrmft
senior tag
válasz
mbaker #16764 üzenetére
QN85B ellen pozicionalta a TCL a C835-ot.
-
Pokolika
tag
Sziasztok!
Kellene kicsi help.
Adott C825, mi az amit nem állítok be jól pc-hez 4k120hz-re?
Kártya 3060 kábel elvileg okés. Bár már nem vagyok biztos benne....
Ha felteszem 120hz-re 10-15s-ként elmegy majd visszajön a kép 60hz okés.
Alacsonyabb felbontáson nincs gond.Esetleg ha tippeket kapnék, vagy beállítás tv-n amit nem tettem meg?
Köszönöm!
-
Zoleee83
addikt
Szerintetek mennyire lenne jó megoldás monitor helyett egy 43C635/639 HO (későbbi Pc Gaming+alkalomadtán nextgen konzol) felhasználásra?
Fali konzolra tenném, egy elég nagy asztal mögé. Van jobb alternatíva?
Túl sokat nem költenék rá, van másik nagy tv, de onnan indultam, hogy kellene egy kijelző az íróasztalra, ne 14"-t nézegessek egész nap. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
mbaker #16766 üzenetére
Fura a táblázat.
A displayspecificationst nem szabad szentírásnak venni, mert néha hatalmas hüyeségeket ír.A q70-et nem lehet összehasonlitani a C835-tel. A C835 teljesen más világ.
A c835 max fényereje/hivatalosan megnevezve fénysűrűsége 1.500 nit, 10%-os képernyő lefedettség esetén pedig 1.000 nit.
Itt a táblázat amit belinkeltem, saját mereseim a qn95brol és a c835-rol és ezek valósak.
Nézd meg a tesztjeim a 2 tv-ről.
-
mbaker
tag
Sziasztok?Lehetséges,hogy QN90B-nek 2x akkor a csúcsfényereje mint a C835-nek(displayspecifications)?
Kedden felhívom szekszardi ill. pécsi euronicsot van-e kiállított c735...készleten van nekik,de hátha meg tudom nézni es kipróbálni a menűrendszerét.75C835 a kiszemelt,de gondolom menüje hasonló vagy esetleg ugyan az. -
Allendale
csendes tag
Sziasztok! Nekem is a DV-al van problémám, ugyanis pl. a Disn**-nél fakó, kontraszttalan és színtelen a kép, mintha nem dekódolná a HDR jelet a lejátszó. Youtu**-al DV demót lejátszva HLG-nek érzékeli a jelet, PC-ről és kábeltv dekóderről szintén nincs DV, pedig a kábel elvileg tudja min. a 8K 30 Hz-et. TV-be dugott pendriveről lejátszva DV-t érzékel, de nem tudok belemenni a beállítások közé, mert a hagyományos felület jelenik meg.
Ez a jelenség fennáll 469, 473 és 503 firmwarenél is, és a CEC be van kapcsolva.
Van valakinek ötlete a megoldásról? -
robi1979
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek ötlete hogy a VTV appot - Vodafone online TV app - hogyan tudom felrakni a TCL C835-re? Külföldön élek, van otthon Vodafone (régi UPC) előfizetésem és szeretném itt nézni az előfizetésemhez tartozó magyar csatornákat. A Vodafone TV appot sehol nem találom, a TV Play Storejában csak román Vodafone app van, azzal meg nem enged be.
-
zsolt008
tag
sziasztok,
van egy c835 tv, az about szerint utoljára 02.14-én frissült(v503), de a kinézete szerintem azután is változott(?), például megesküdnék, hogy a search mező máshol volt.
lehet, hogy a gyerekek nyomkodtak el valamit? a keresőben sem adja be a virtuális billentyűzetet az utóbbi 2 napban, és még azt sem tudtam visszaállítani. eddig sem voltam elájulva a google tv-től a vason, de szerintem ünnepek után kap egy firetv 4k-t. -
genya10
csendes tag
Tcl 65c835 tv nem ismeri fel, hogy csatlakoztatva van soundbar ARC csatlakozóba. Találkozott már valaki ezzel a problémával, ha igen, hogy oldotta meg?
Köszönöm a segítséget! -
Kis Samurai
tag
Sziasztok!
Itt is feltenném a kérdésem (milyen tv-t vegyek topicból jövök):
Vásároltam egy hete egy TCL 55c735 típusú TV- t a fórum ajánlása alapján, teljesen elégedett vagyok vele, viszont produkál egy nagyon furcsa dolgot. PS5 van rákötve, hdmi1, engedélyeztem a VRR-t és ekkor (és csakis ekkor, normál módban nem!) van egy pirosan világító pixel (subpixel?) ami aztán 1-2 másodperc alatt rendbejön és csak akkor jelenik meg újra, ha teljes képernyős fekete képet kell megjeleníteni. (Pl Horizon Forbidden Westben megnyitom a térképet)Hallottatok már ilyenről? Kérjek cserét?
-
FJC
senior tag
válasz
eisento #16747 üzenetére
SMB esetén semmit, csak oszd meg a szükséges mappát.
Lehetséges, hogy csak úgy fog működni a megosztás, ha van jelszó is a Windows felhasználó mellé (amit a win. indításakor kell megadni).
Telepíteni csak DLNA használata esetén szükséges egy szervert (pl. Plex, Serviio, Emby). -
FJC
senior tag
-
eisento
addikt
Hali. Segitsetek mar nekem. Szoval van a nappalimba a tv (65c728) ami kabellel ossze van kotve a routerrel. A nappaliban ottvan a pc is ugyanarra a routerre kotve. Azt szeretnem megoldani, hogy van a szamitogepen egy mappa benne filmek es a tv-n lejatszani. Eddig hasznaltam jellyfin-t kodi-t regebben plexet de egyik se igazi. a plex jo ideje akad de ahogy neztem masnal is, jellyfinnel random nem talalja a szervert kodinal szintugy.
Ki mit ajanl? Az lenne a legjobb ha nem kene jellyfin szervert futtatnom a pc-n hanem siman megosztom a mappat windowsba felhasznalonev jelszoval, es a tv-re olyan appot ami visz mindent faszaul. Most feltettem nova playert egesz jonak tunik de a megosztott mappat kene inkabb beallitani.
mindenfele segitseget szivesen veszek
-
gorgocska
tag
Srácok erről a Tv ről mondana nekem véleményt köszönöm
TCL 43C735 Smart QLED Televízió, 108 cm, 4K, Google TV -
vidaila
senior tag
Meglepetésemre másfél hónap után ma érkezett email a TCL-től (félig magyarul félig azt se tudom mi), hogy aktiválták a meghosszabbított garanciát.
-
ricsik
őstag
Akinek C835 tv-je van, legyen kedven megnézni nekem hogy a home screenen az ajánló sávokban mit lát. Nálam ahogy korábban írtam csak a TV, Prime, és TCL sáv van. Szerint ez firmware bug, 474 nálam. Nagyon köszönöm.
-
meri
aktív tag
Közben szerencsére kiderült, hogy a TV új, ezért az a kérdésem okafogyottá vált - ettől függetlenül jó lenne tudni, hogy lehetséges-e a futásidőt lekérdezni, ha szükséges. Egy c835-öt tesztelgettem előtte; nagyon tetszett, közben rátaláltam erre a felbontott, ezért leértékelt c935-re, azonos áron, mint a 8-as - elhoztam, és újnak bizonyult... marad. A boltban fura módon nem tudtak semmit az előéletéről, legalábbis a rendszerükben nem volt infó arról, hogy visszavitték volna, stb. - remélem, szerencsém volt (összes fólia fent, zacskók bontatlanok, stb).
Egy NVidia Shield-del lesz használva (volt itthon). Erről, ha nagyon kell, a TV is tud filmet lejátszani (a Shield nem tud HDR10+-t ), a YT / Netflix mehet a TV-ről is (a Shield ugye nem tud YT HDR-t), a DV és egyéb kontent pedig Shield-del nekem szebb és jobb - pl. a "Last of Us" utolsó részének elején az "erdőben futós" kezdőjelenet TV-n lejátszva néha maszatos, elmosódott (Just Player, Vimu Player), a Shield-ről korrekt - plusz lehet használni játékra (cloud megoldások), retro konzolként, stb.
Érdekes módon a telegramon az utolsó firmware (503) online nem jön le, azt mondja, a 468 neki telejsen jó, nincs újabb... akkor manuálisan frissítem majd. -
-
meri
aktív tag
Sziasztok! C835 és C935 modelleknél hogyan tudom megnézni az eddig bekapcsolva töltött időt? A szervizmenübe be tudok lépni, de ezekből egyrészt több is van (különböző kódok), másrészt sehol sem találtam ezt az infót első körben. Köszi előre is!
-
TCL Europe unveils its first 2023 model, C645
Egész jónak ígérkezik a '120Hz Game Accelerator'-al. -
mexel
veterán
válasz
ricsik #16726 üzenetére
Megvan, a tv hátulján lévővel egyezik, egy betű 10 szám. Mindent kitöltöttem de hiáb nyomom a garancia gombot, semmi reakció. Edge böngészőt hazsnáltam ahogy írták itt.
A számlaszám világít pirosan, emagos számlaszám. Nem értem, vicc ez az egész ígySzerk: nem a számlaszám kellett hanem a garijegy száma. Fura. Viszont azt írja csatoljak egy képet. Miről? A tv-ről, a számláról?
-
mexel
veterán
Még mindig a garival szívok. Nekem a dobozon csak 10 betű szám vanaz érvényesítés meg 11-et ír. A tv-n is ez van csak. Jó lesz ez? Ennél van az hogy SN
Aztán van 3 szám egymás alatt, ott az alsó 11 számjegy, Zvel kezdődik plusz tíz szám. Az lenne az vajon akkor? De semmi nincs oda írva -
Phoenixy
senior tag
Sziasztok,
Egy igazán furcsa dolog történt a C725-ömön.
Néztem egy filmet soundbar-on hallgatva, majd amikor kikapcsoltam a soundbar-t és visszamentem a tv adásokra, más lett a hangerő. Előtte kb. 18-ra kellett rakni, hogy normálisan lehessen hallani, utána pedig kb. 34-re kell. (Nem, nem én süketültem meg a film alatt).
Előtte volt hibás, vagy utána lett hibás? -
Torony 1.
tag
Gondolkodtam magamban elég sokat,erről az 5 éves garancia regisztrálásról,mi lehet a háttérében,hogy senki nem kapott semilyen visszajelzést.Nos arra jutottam,hogy valami forditási vagy félreértési hiba folytán,elírás történt a meghirdetett promocióban.Az én elképzelésem szerint ez igy mutat:miután lejár majd az Április 30.és beérkezik az összes regisztráció,utánna indul majd mindenki értesitése,a 30 napon belüli határidővel,az érvényes garancia kiterjesztéséről.Talán így várható még valami,de lehet csak túlképzelem a dolgot.
-
RAPO76
újonc
válasz
randras_83 #16667 üzenetére
Az én 55c735-öm is néha kikapcsolja a képernyőt és csak az áramtalanítás marad. Elsősorban a PS5 használatakor.
-
Kaba
veterán
válasz
flash- #16719 üzenetére
A régi box az működik pl. az LG-vel a Samsunggal is, mivel ezek okos távval rendelkeznek , sőt a tv távjával tudod kezelni a boxot is, így csak egy távot kell használni.
Amennyiben egy multifunkcionális okostávot vennél a TCL-hez, akkor lehet működne.
A régi box távjával szinte minden tv ki és bekapcsolható és a hangerő iis szabályozható.(a TCL az valamiért nem ). -
gorgocska
tag
TCL 43C735 Smart QLED Televízió, 108 cm, 4K, Google TV 132990ft és 5 év gari !
erről vélemény?nem kell a 120 hz csak egy jó tv szeretnék ebbe a méretbe.Ps 5 is rálenne dugva.köszi -
katokacaj
tag
Sziasztok,
Rendeltünk ma egy 65C735-öt.
Már kifizettük a terméket mikor utólag (nyilván) realizáltam, hogy a 65-ös változat nincs benne az 5 év garanciában
Szerintetek ér annyit a TCL support, hogy emiatt lecseréljük az 55-ösre a tv-t?
Ez az első nagyobb beruházásunk tv-re és be akartuk biztosítani magunkat, hogy legalább 5 évig ne kelljen újat venni. -
Torony 1.
tag
Mától nagy akcióban a TCL televiziók az eMag-on.
-
F.B.I.
veterán
válasz
Ciccuka #16707 üzenetére
Nem értem ezt a frimware mizériát.
Ha soha nem ment jól a streaming sem (mert gyenge a chipset, vagy csak kisebb felbontásban menne rendesen és jobb nettel), akkor minek frissíteni?
Nekem az első frimware-el, amivel jött a C728, azzal is maradhatott volna, minden jól működött (természetesen magától frissített).Ez nem egy telefon, hogy állandóan frissíteni kell, mert kell a biztonság a bankolás miatt. Sony tévém sem kapott 3 év után, tettem alá egy XIAOMI sticket és le van tudva.
-
H-Mano
tag
válasz
mocsyvitya99 #16703 üzenetére
Hogy melyik a legstabilabb, nem tudom.
Az utolsó a v098 (OTA)... -
mocsyvitya99
csendes tag
Sziasztok!
Mi a legstabilabb android tv szofver most? (c728l
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Spórolós topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nintendo Switch 2
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged