- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Kompakt vízhűtés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- RTX 3060 TI játék csúnyaságok (Stalker 2, Manor Lords)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Milyen videókártyát?
- Régebbi játékok profilját frissíti az új GeForce driver
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SPeti1984
senior tag
Végül egy TCL 43P615 tv-t rendeltem meg. Ez Andorid 9-es vagy frissíthető újabbra? Telefontükrözés ha jól gondolom, akkor lehetséges?
-
mrmft
senior tag
Adott 2db TCL - C725, C635 gyakran vannak azonos kulos drive-rol hasznalva. De csak akkor ismerik fel a drive-ot ha az android mappakat elozoleg torlom. Amint rajta maradnak az "idegen" TV mappai nem ismeri fel az USB eszkozt a masik TV. Erre van valamilyen belallitas amivel meguszhatnam a mappak allando torolgeteset?
-
Slyer
senior tag
Köszönöm mind a kettőtöknek, távirányítóval sikerült!
Lenne még egy kérdésem: digi kábellel használom a TV-t. Egy Hisenseről váltottam, és ott a guide gombbal bejött a műsorlista, és ment kicsiben a kép. Itt is van ilyen gomb, de nem megy a kép csak hang van, ami viszont idegesítőbb, hogy ha kb 2 mp-ig rajta hagyom az egyik adón a kiválasztást, akkor autómatikusan átvált. Elég idegesítő, mert az előző Hisense, és a hálóban lévő Samsung is tudja. Van erre valami megoldás?
köszönöm!
-
Slyer
senior tag
Sziasztok!
most vettem át a C635-öt, és setup közben elaladtam… nyelvet kell állítani a google home appban, és ezt a hibát dobja:
A múvelet végrehajtása sikertelen volt. (kGSKErrorDomain hiba -83902.)
Offoljam a telós beállítast?
köszi! -
nokia3650365
aktív tag
Gtx1650 4gb hdmi 2.0 4k 60hz et tud a laptopom. Monitornak ajánlotok valamelyik típust? 50-55colból? Köszi
-
Pí7k3
csendes tag
Napsütötte nappaliban tvzek, ezért is vettem ezt a tvt. Megnèztem dv tartalmat is nekem dv sötét módban 70%-os fényerőn bántották bizonyos effektek a szemem(Black Adam). De ez én vagyok. Lehet a készülékkel van a gond, vagy a gyàri kalibrálás rossz, ebben egy szakértő segíthet.
-
Geza74
tag
válasz
saelin #15476 üzenetére
Nem akarok beledumálni, de a tone mapping biztos hogy HANG térképezés?
-
agent11
tag
Esetleg valakinek C835-höz van újabb IMG formátumú frissítése a V440-nél?
t.me/tclupdates oldalon ez az utolsó verzió. -
Vhiktor
nagyúr
Most van időm, úgyhogy megosztom mégegyszer itt is, kicsit igényesebben
Felkerült a YouTube csatornámra a TCL C735 teszt
Remélem segít a választásban :)
-
gurus
aktív tag
válasz
Adorex #15466 üzenetére
HISENSE 65U8HQ. Eu változata ami itthon is kapható IPS-ADS, gagyi kijelző és a ViDAA OS is gagyi.Amerikai változata a VA panel és Google tv.Az szuper lenne, sajnos nekünk a rosszabbat adják, pofátlan áron. Itt írnak is erről: [link]
TCL 65c835 ezerszer jobb Eu-s HISENSE 65U8HQ tévénél -
Adorex
friss újonc
Szervusztok! Tanácsot kérnék, a tesztek és itt olvasottak alapján gondoltam vennék egy TCL 65C835-ös tv-t, de felmerúlt új lehetőségnek a HISENSE 65U8HQ. Melyik lenne a jobb választás, kizárólag tv nèzés, film nézés, gyerekeknek mese, nappal is, este is. Esetleg jobb altarnstíva ebben az àrkategóriában??? Előre is köszönöm a válaszokat, tanácsokat!
-
Vhiktor
nagyúr
Igen a c835-nek sokkal nagyobb a fenyereje. Ezt nem csak sötétben látod hanem nappal is.
De nem értem igazán a kérdést. A fényerő vagy a feketeszint a kérdés és melyik tv-nel? Szóval melyiknél nincs igazi fekete? A C735 -nél nincs, de egyik ennyibe kerülő tvnel sincs. A fekete hiányát sötétben vezsed észre, nappal nem.
A c835 javára a különbség a sokkal nagyobb fényerő és a sokkal nagyobb kontraszt arány, valamint a mély fekete. De hát más árkategória.
A kontraszt arány a képminőség egyik legfontosabb, talán a legfontosabb paramétere.
-
cd930
senior tag
válasz
Vhiktor #15450 üzenetére
A C735-ös 356 nites fényerejéhez képest a C835-ösnek 2-4-szeres a fényereje a tesztjeid szerint.
Emiatt ugyan nincs tökéletes fekete, de ha nem teljesen sötétben nézed, ez nem feltűnő, ugye?
Milyen kiugró különbségek vannak még, melyek lényegesek (értsd láthatóak-érezhetőek) egy átlagos felhasználó számára?
Hétköznapi tévénézés és némi streaming esetén megéri a másfélszeres árat a C835?
Úgy tűnik, gazdaságos megoldásként megállja a helyét a C735. -
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy mennyire megbízható, jó választás a TCL 43P615 típusa? Az okos rendszere használható, pl youtube?
-
rainman72
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
-
nickjames
tag
Sziasztok!
Ma belefutottunk egy hasonló esetbe, mint amibe agent11 fórumtárs november közepén, a mi alanyunk egy 65C728 + V474 firmware:
"Gyerek kikapcsolta a távirányítóval a TV-t és bekapcsolás után a Select your region-nál bootloop van. Hogy lehel a 65c835-nél recovery menu-t előcsalni és egy Factory reset-et nyomni?"
Konnektorból kihúzás+várás megvolt. Nem szeretném teljesen nullára visszaállítani a TV-t (jó lenne, ha az alkalmazások megmaradnának) . Mit tudok tenni a megoldás érdekében?
Köszi a segítséget előre is:
nj -
Geza74
tag
válasz
rankesz #15443 üzenetére
Nekem ez a sor ütötte meg a fülem:
"A kép minőségével kapcsolatban vegyesek az érzelmeink: a felbontás nagy, a színtérlefedettség és megfelelő beállítások mellett a színpontosság is remek..."
Nem tudom eldönteni, hogy a féktelen irónia vezérelte a szerzőt a vastagon kiemelt rész papírra vetésére, de a cikk általános stílusát nézve nem hiszem. Viszont akkor nálam már el is vesztette a hitelét az egész írás.
A felbontás nagy.................... "=%'(+%"@@&!!!
KOMOLYAN?A készülék színe olyan sötétes.
Ki tudnék még találni pár ilyet... -
Zoleee83
addikt
És pont ma beesett egy Ph!-s 55C735 teszt is. Kánaán
LINK -
haxxika
senior tag
válasz
F.B.I. #15440 üzenetére
Múlt héten bejelentettem, hogy a szervizből visszakapott TV közepe világos lett fekete háttérnél. Azt mondták hétfőn, hogy kedden keresni fog ezzel a szervizes. Eddig semmi hívás.
Ha jól tudom 3 javítás után lehet kérni cserét vagy ilyesmit nem? Csak nekem telekomos vásárlás volt még (55C728) havi részletre, aztán kérdés hogy ilyenkor mit lehetne helyette, mert náluk nincs semmi értelmes... -
Vhiktor
nagyúr
Kész a C735 teszt, ma elérhető lesz, linkelem amint élesedik YouTube-on
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
rumkola #15405 üzenetére
Ezért mondom mindig hogy a legolcsóbb hdmi kábel is lehet tökéletes és a milliós is lehet kukába való.
A világ egyik legnagyobb lehúzása a drága hdmi kábel, ügyesek a marketingesek, jobbak mint bármelyik szemész orvos, mert annyira megdumálnak, hogy még bele is látod, hogy a drága kábellel dupla kontrasztod és dupla akkora színtér lefedettséged lett
-
Source16
csendes tag
Sziasztok!
Csütörtökön lesz két hete, hogy vettem az Euronicsben egy 55 C735 TV-t. Eddig minden jó volt vele, viszont tegnap észrevettem egy vízszintes csíkot (mellékelt képen), ami főleg a szürke képernyőkön látszik, mint pl. a menük háttere.
Szerintetek érdemes szervizeltetni (milyen a TCL szervize?), vagy jobban járok, ha elállok a vásárlástól (még most 14 napon belül vagyok), és veszek egy másik (akár ugyanilyen) TV-t?Ekkor is köszi. 🙂
-
F.B.I.
veterán
Nézd meg róla a magyar nyelvű kép beállítás videót, állítsd be úgy. A DV esetén az Iq automata. Legyen a gamma lentebb véve, akár -4 -re.
[835 kép beállítása videó] -
rumkola
nagyúr
Most ránéztem és igaza van!!
A TV saját prime video appjában ránéztem néhány filmre (ezt engedte ingyen), persze mind Dolby Vision. Elképesztően nézhetetlen sötétek, bármit is csinálok. Más HDR filmek PC-n jók, de ez a DV nem jó. Mondjuk én monitornak használom és nem lesz appos filmnézés, csak kíváncsiságből néztem rá.
55C735 -
fauv
őstag
Nem tudom, próbáltuk állítani, de 100 -os fényerő mellett is sötét volt, DV filmnél automatikusan állít mindent, szó szerint alig láttam a filmből valamit. Sötétbe biztos jó. Nekem a Samum tényleg egy nagyon világos nagy nappaliba van, de 50 %.os fényerő is bőven sok. Nem tudom mit és hogyan kellene állítani, de engem borzasztóan zavart.
-
tomp
félisten
Vegyél egy alza kábelt és próbáld ki. Ha nem jó max visszaviszed. Ha jó akkor pedig egy vagyont spóroltál meg.
Nekem van egy olyan HDMI kábelem amit még nagyon régen a UPC adott a Cisco HD boxhoz. Akkor még hírből se ismerték a 4K-t.
Máig tökéletesen megy rajta a 4K60 TrueHD hangsávval. -
Nwis86
aktív tag
válasz
nexus6 #15414 üzenetére
Én 5 perce rendeltem 50C735-öt, tegnap egész nap én is azt próbáltam kideríteni, hogy akkor most ez 144hz vagy nem, mindenhol mást írnak, de a hivatalos oldal alapján arra jutottam, hogy nem! Ott csak nem írnak hülyeséget, és ott azt írják hogy 55 alatt nem tudják azokat a funkciókat ami miatt ezek a 735-ös széria tagjai.... és lényegébe ezek a kisebb méretek tök ugyanazok mint a C635-ös modellek. De nekem igazából nem feltétel a 60+ hz, csak jó lett volna, szóval én így is megrendeltem. (Amúgy c635-öt akartam venni euronicsba, csak arról lemaradtam)
De aztán lehet nem így vanha valaki tutira tudja megírhatná.
Amúgy tök nem értem hogy miért kell a c735-ből is 43 és 50 es modell ha lényegében ezek tényleg csak 635-ös modellek átcímkézve, nem lenne átláthatóbb ha a 735 eleve csak 55"-től indulna...A hivatalos oldalon a 43/50 és 55 közt ezt a kölönbséget írja
43/50-es
Picture Performance Index: 3100
Color management: 20P & 2P calibration
Motion Clarity: Pro55 felett
Picture Performance Index: 3600
Color management: 3D LUT, 10P & 2P calibration
Motion Clarity: 120 Hz Supreme -
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem egy 65C639-et emagtól, most elég jó áron van 230-ért. Van lehetőség arra hogy az iPhonet képét kirakjam a TV-re kábel nélkül?
Illetve spotify eléthető a TV-re?
Köszönöm! -
nexus6
aktív tag
válasz
saelin #15142 üzenetére
érdeklődnék hogy tényleg tudja a 43-as c735 a 144 hz-et? mert máshol is úgy nyilatkoztak hogy csak az 55 felett megy... én is pont ilyen kisebb méretben keresek tévét és ilyen árban.
ez (43c735) pont megfelelne, persze most még csak egy x one x-el játszanánk rajta, de hamarosan cseréljük majd series x-re. illetve én pc-re kötve használnám még (ez elég full hd-ban is) -
cd930
senior tag
Érdekes, ugyanaz a modell, a 65C739-es 380k maradt.
-
cd930
senior tag
65C735 Emagnál 290k
-
-
Torony 1.
tag
Az Alza most akciósan adja a 75C835 -t.Adnak hozzá egy robotporszivót.
[Alza 75C835] -
Fecni 65
újonc
Sziasztok.c735 ős tévém van optikai kábellel kőtőttem őssze az erösítövel
de nem tudom kivarázsolni rá a hangot.Próbáltam már mindenhogy.
A régi Samsungal rendesen mükődőtt. Megkőszőnném ha valaki tudna segíteni. -
rumkola
nagyúr
TCL 55C735
Megoldódott a gondom, a legolcsóbb kábellel végre megy rendesen a 144Hz PC-vel, másfél órája jó, nincs vibrálás.
[link]Nehéz szülés volt, és minden kábelgyártó bekaphatja.
PC, 2k, 144hz, VRR, G-sync, RGB 8bit HDR, 1000 nits.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Windows 10
- RTX 3060 TI játék csúnyaságok (Stalker 2, Manor Lords)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN95BAT) 190CM NEO-QLED 4K 100HZ SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ÚJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN900ATXXN) 190CM 8K NEO Q-LED ! AKCIÓ!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Samsung Galaxy A22 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest