- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
FJC
senior tag
Sziasztok!
Egy jó ideje, nem követtem a fórumot, érdemes szerintetek valami másra frissíteni?
65C835 a TV.
Ez van rajta jelenleg: V8-615T03-LF1V562.
Igazából nincs vele semmi problémám.
Vagyis 1-2 hete frissítettem a Tidal alkalmazást és azóta, nem lehet bejelentkezni a TV-ről a Tidal -ba. -
FJC
senior tag
válasz
Imi1981 #24266 üzenetére
Persze, nem csak egy sima lejátszó, de ha valakinek csak arra kell, hogy filmeket játszon le PC-ről, NAS-ról annak elsőre katasztrófa.
A hálózat beállítása elmebetegség... Ezt jobban is megírhatnák.
Azt sem értem miért nem támogatja a DLNA szervereket!?
Mégegyszer: nekem is van 2 db média lejátszón Kodi, csak én túlléptem rajta. Addig volt fontos amíg TV-n nem lehetett megoldani a kadencia helyes lejátszást.
A mai TV-k minden olyat (többnyire) tudnak, amit a Kodi Repok segítségével oldott meg.
De nyomatékosítom: nincs bajom a Kodi használatával. -
FJC
senior tag
válasz
chatran #18381 üzenetére
A Neflix max. 20 Mbs sebességet használ 4K DV filmek esetén és ez teljesen jó egy film nézéséhez.
Persze teszt klippekkel lehet különbséget észrevenni, de ezek direkt úgy vannak kihegyezve, hogy a leglátványosabbak legyenek.
Egy sima film esetén (pláne egy 40 - 50 éves film esetén) én biztos nem görcsölnék
80 - 100 GB méretű filmekkel. -
FJC
senior tag
válasz
tomisanzero #18190 üzenetére
Ez nagyon fura...
Próbáltad letörölni és újratelepíteni az alkalmazásokat?
Esetleg egy rendszer alaphelyzetbe állítást is megpróbálhatnál. -
FJC
senior tag
válasz
atee_13 #18186 üzenetére
Minden sorozatban gyártott termék egy bizonyos tűréshatáron belül kell teljesítsen. A tűréshatár optimális pontja sem az abszolutt legjobb beállítás.
Ezért egyénileg mindennél lehet optimalizálni, bár nem "ég és föld" különbségre kell gondolni.
Ez igaz autóra, műszaki cikkre, élelmiszerre, stb... -
FJC
senior tag
válasz
tomisanzero #18184 üzenetére
Mi is a problémád?
Szaggat hálózaton a DV film?
Amennyiben pendrive-re másolod onnan is?
Minden filmnél csinálja?Amennyiben csak bizonyos kókányolt filmek esetén fordul elő, akkor óvatosan a garanciával, mert ha szerintük nincs gond, akkor fizetheted a mindent...
Egyébbként az emag küld futárt (gyorsan), be kell nyújtani a garancia igényt (elektromosan), de az ügyfélszolgálat telefonon is korrekt.
-
FJC
senior tag
válasz
ricsi0307 #18181 üzenetére
Nekem 65C839 van. Minden a Vhiktor féle beállításokkal (plussz egy kis mozgás simítás és a háttér világítás: 40). Nagyon látványos a TV képminősége. Hozzáteszem az itt felsorolt problémákkal én nem találkoztam még.... (hetente egyszer kikapcsolom teljesen és időnként futtatom a gyári optimalizátort).
-
FJC
senior tag
válasz
ricsik #18161 üzenetére
Amennyiben nincs beállítva az automatikus frissítés:
Főképernyőn alkalmazáson nyomva tartani az OK gombot, majd megjelenik három lehetőség, ott választod az egyebek (vagy valami ilyesmi, az alsó lehetőség) ekkor megjelenik a program a GPlayban és ha van frissítés akkor frissíted... -
FJC
senior tag
5GHz wifi esetén az alsó csatornákat használjátok.
Ez egy TV, nem pedig wifi sebesség bajnok...
Vajon milyen filmnek kell 200 Mbs sebesség? Csak nem véletleneül valami becsületesen vásárolt, kókányolt virágboltos film?
Vedd meg a lemezt és egy lejátszót, akkor nem lesz sebesség gondod HDMI-n keresztül...
A Netflix 4K DV filmek kb. 20 Mbs sávszélességet igényelnek.
Szinte minden márkás TV, AVR, MPlayer 100 Mbs Ethernetet használ. (Persze ez elég szarrágás a részükről). Valószínűleg a Processzor teljesítménye miatt használják az alacsonyabb Eth. sebességet... -
FJC
senior tag
válasz
Vhiktor #18040 üzenetére
https://1987studio-my.sharepoint.com/personal/tcl_1987studio_onmicrosoft_com/_layouts/15/onedrive.aspx?id=%2Fpersonal%2Ftcl%5F1987studio%5Fonmicrosoft%5Fcom%2FDocuments%2FShared%2FTCL%2FT615T03%2FT615T03%2DOTA%2FTest%20version%2FV8%2DT615T03%2DLF1V999%5FTest%5FVersion%5F10%2Ezip&parent=%2Fpersonal%2Ftcl%5F1987studio%5Fonmicrosoft%5Fcom%2FDocuments%2FShared%2FTCL%2FT615T03%2FT615T03%2DOTA%2FTest%20version&ga=1
Ez lehet hogy OTA...
Itt nézelődj:
https://forum.xda-developers.com/t/tcl-2022-google-tvs-p635-p735-c635-c735-c835-c935.4432635/page-47Meg itt:
https://t.me/s/tclupdates -
FJC
senior tag
Bocsánat! Félre írtam: nem747 hanam 474
-
FJC
senior tag
válasz
atee_13 #17955 üzenetére
Nagyon hiányolom, hogy a Telegramon nincs a file mellé ellenörző összeg csatolva.
Én letöltöttem kettő pédányban és TC-ben összehasonlítottam őket (van e esetleges különbség). Utána csináltam egy ellenőrző összeget, azzal együtt átmásoltam a pen -re, majd futtattam az ellenőrzést. Hibátlan eredmény után töröltem az ellenőrző összeget a pen -ről. -
FJC
senior tag
válasz
Vismajor01 #17935 üzenetére
Letöltöm megfelelő helyről a PC -re, majd onnan lejátszom a TV -vel.
A PC -n vagy DLNA szervert futtatok, vagy SMB megosztáson keresztül lejátszom....
Nem is értem a kérdést...
A Vimu Player tud SMB -t és DLNA kliens-t.
A saját lejátszó tud USB -n és DLNA -n keresztül lejátszani. -
FJC
senior tag
válasz
Vismajor01 #17932 üzenetére
Vimu Player a TV -n.
Vagy a saját lejátszó a TV -n.
Nem használok PC -s lejátszókat, a PC csak tároló. -
FJC
senior tag
válasz
tomisanzero #17929 üzenetére
Akkor, ha jól értem nálad nem a fényerő változás késleltetése a gond, hanem "dadog" a film?
Mozgás javítást használsz? Próbáld ki és bekapcsolni a mozgás javítást.
A TV -t kapcsold ki teljesen, ne a gyors indítással, utána húzd ki egy percre a konnektorból.
Mozgás javítást engedéjezd és csak az interpolációt tedd 5 -re.A HBO az elég fura bármin nézve a Netflix -hez képest.
Szereintem nincs jól kezelve náluk a kulönböző kép frekvencia kezelés. -
FJC
senior tag
válasz
vidaila #17913 üzenetére
Ezt értem, de én még nem láttam ezt...
A Netflix megy nálam általában és ott szinte minden DV és OK.
Letöltött film esetén sem jelentkezett, bár csak 1-2 DV filmet néztem.
Nekem a DV üzemmód az sötét, a háttár ledek vezérlése magas, minden más kikapcsolva, csak egy kis mozgás simítás van bekapcsolva. -
FJC
senior tag
válasz
tomisanzero #17911 üzenetére
Mit jelent hogy DV tartalom ugrál?
Mit nézel olyankor? Stream vagy letöltött film?
Én nem tapasztalok hibát... -
FJC
senior tag
65C835 (65C839), 562 OTA Telegramról letöltve, pendrive -ról gond nélkül települt.
Előtte a gyári 474 volt fenn.
Eddig oK! -
FJC
senior tag
válasz
Vismajor01 #17729 üzenetére
Én sem, ezért kérdezem...
Én a FW -t sem babráltam még, gyári 747 és semmi probléma... -
FJC
senior tag
A YouTube problémára van egy jó megoldás: előfizetés...
65C835, én még nem találkoztam az annyit emlegetett DV hibával, pedig Netflix megy folyamatosan...
Havonta érdemes egyszer áramtalanítani a TV-t, főleg ha furcsán ked viselkedni (pl mozgás kezd akadozni). -
FJC
senior tag
válasz
chatran #17521 üzenetére
Igen, a TV -k sokkal menőbbnek tűnnek kékes színbeállításokkal, de ez hamis színvilág (hideg).
Ha megnézel egy mozit ahol a színtér kalibrált az közelebb áll a sárgás, pirosas (meleg) színvilághoz.
Egy picit szokni kell...
TV adáshoz, én mindenképpen ajánlok egy kis mozgás interpellációt (max.:5). -
FJC
senior tag
Majd két hónap után megjött a garancia kiterjesztés visszaigazolása!
-
FJC
senior tag
válasz
HollywoodBoy #17427 üzenetére
Régebben használtam, de egy ideje furcsa lett. Jobb a Vimu. - Nem akarom reklámozni a Vimut, csak sok külföldi oldal dícsérte így kipróbáltam és tetszik. Azóta, nem is használom a dedikált külső média playert (CE).
Viszont a Plex szervert használom, jól továbbítja a DV filmeket, ez nem mondható el minden DLNA szerverről (pl.: Emby). A Serviio is jól működik - Ezt is használom.
A DV tartalmakat egyébbként szerintem jobb SMB-vel elérni, tuti nincs átkódolás, felirat probléma, hang átalakítás.
Az SMB hez tök egyszerű a Vimu (a Kodi is jó csak bonyolultabb). -
FJC
senior tag
válasz
Perillustris #17424 üzenetére
A környezettudatosság dícséretes tulajdonság.
Csak, sajnos az energia ipar nem így működik....
Az energia akkor is elő van állítva, ha nem használod. Az erőműveknek kell a folyamatos terhelés. A napenergiával is az a probléma, hogy nappal nem fogyasztjuk eléggé (ezért is szívatják jelenleg a házi napenergia előállítást). -
FJC
senior tag
válasz
Perillustris #17411 üzenetére
A matekodat elfogadom, de ez havi szinten kb + 1000 Ft...
A TV kb 400 000 Ft, a Netflix havi 4000+ Ft, HBO 2000 Ft, stb...
A legfontosabb ezek közül a TV. Pont azon akarsz spórolni?
Lehet nézn mobilon is, az alig fogyaszt...Optika: Ha kiválasztod a hang menüben a "csak optika" akkor nem szól a TV (úgy emlékszem).
-
FJC
senior tag
válasz
d.véderjoe #17404 üzenetére
Na , ne bas...!
Nem mindegy mennyit fogyaszt? - Most komolyan?
Mennyi a villanyszámla különbség??
Nem kell TV és akkor 0 Ft... -
FJC
senior tag
válasz
HollywoodBoy #17398 üzenetére
Csak a próba kedvéért...
A gyári fapados - de jó (viszi a DV filmeket is).
A VLC a DV filmeket csak HD ként játsza le.
A Vimu player (fizetős 1300 Ft) mindent visz, tud SMB -t, DLNA -t, tud frekit váltani, tudja folytatni a filmeket, szép, stb...
Két eszköz is ugyan azzal a Google fiókkal van beléptetve, csak egyszer kellet megvenni a Vimut és megy mind a kettőn. -
FJC
senior tag
válasz
HollywoodBoy #17368 üzenetére
Nekem PC-n fut a Plex szerver.
A TV-n Wimu, VLC, sajét lejatszó, mind ok. -
FJC
senior tag
válasz
madgie #17353 üzenetére
Én sem használom, csak megjegyeztem, hogy focihoz, teniszhez jó lehet...
Igen, lehet egy kis villódzás - valamit, valamiért. Persze a fényerő is csökken, de azt bőven lehet ellnsúlyozni.
A lényeg, hogy akik csak problémákat találnak, először talán tanulmányozzák a lehetőségeket! -
FJC
senior tag
Már ne is haragudj...
"Én pont most gondolkodok, hogy maradjon vagy menjen a 835....eddig amiket olvasok,..."
Én a TV-t nézem, nem pedig olvasok róla...
A sok vinnyogás helyett miért nem próbálkoztok megtalálni a megfelelő beállításokat?
Focit ugyan, nem nézek, de a Forma1 az tökéletes (pedig abban is van gyors mozgás).
Focinál ne csak az interpolációt próbáljátok, hanem a fekete keret beszúrást is (az csökkenti az után húzást). -
FJC
senior tag
-
FJC
senior tag
válasz
atee_13 #17192 üzenetére
A három alapszín külön, külön teljes képben -így látod van e pixel hiba (ha nincs nagyobb hiba csoport akkor nem kell izgulni). Az a baj a tesztekkel, hogyha találsz valami pici hibát (amit filmekkel sosem vennél észre) az mindíg idegesíteni fog.
+ Fényerő, kontraszt teszt. -
FJC
senior tag
válasz
atee_13 #17188 üzenetére
Mond már meg, mi nem tetszik???
Nekem 65c839 (835) van, nem találok a képminőségben kivetni valót.
Ez előtt egy IPS Philipsem volt, ez sokkal, sokkal jobb.
A fekete az totál fekete (majdnem Oled szint), a fényerő meg orbitális, ha a nap süt a TV -ben, kell egy napszemüveg és 50 faktoros naptej.
Egy napsütötte nappaliban is élvezhető egy sötét film. -
FJC
senior tag
válasz
atee_13 #17175 üzenetére
Miért, nem a vásárlás előtt gondolkodtál ezen??
Egyébbként nincs mit tesztelgetni rajta, bekapcsolod, beállítod az ajánlott beállításokat (Vhiktor ajánlásait ajánlom a figyelmedbe) és élvezed....
Nem kell nagy feneket keríteni a panelnek, bármelyik lehet jó és rossz...
A nagy kontraszt miatt szükséges a VA. Az néhány fok betekintési szög különbség, nem nagy dolog. - Gondolom szemből nézed... -
FJC
senior tag
válasz
aliali #16859 üzenetére
- Tudja a 120 Hz-t.
- Vhiktor fórumtársunknak vannak jó beállítás segítő videói a Youtube-on.
- Ha nem látsz pixel hibát, miért akarsz keresni...?
- A fali konzol olyan legyen ami megfelel a leírásban szereplő méretnek. Hozzá teszsem, hogy éppen jó lett az én konzolomra, a szélső furatokba kerültek a csavarok. Mérd meg a furat távolságokat és azalapján válassz jó széles konzolt, hogy tudj játszani a függőleges eltolással, ha szükséges (amúgy szabvány méret). -
FJC
senior tag
A keresőbe TCL 55c835...
A második találat: 2022 55" TCL 55C835 Műszaki adatok (displaydb.com)
Természetesen nyugodtan lehet kérdezni, szívesen válaszolnak is rá (lásd ketten egyből válaszoltunk).
De azért az alap, ha egy műszaki cikket veszek akkor, ha beledöglök akkor is megkeresem az adatlapját a neten... -
FJC
senior tag
válasz
eisento #16747 üzenetére
SMB esetén semmit, csak oszd meg a szükséges mappát.
Lehetséges, hogy csak úgy fog működni a megosztás, ha van jelszó is a Windows felhasználó mellé (amit a win. indításakor kell megadni).
Telepíteni csak DLNA használata esetén szükséges egy szervert (pl. Plex, Serviio, Emby). -
FJC
senior tag
-
FJC
senior tag
válasz
Saccco #16648 üzenetére
A távolság, nem freki függő (ha függ inkább fordított az arányosság).
A probléma inkább a csatorna telítettség (szomszédok), egy telefonos progival derítsd ki, hogy milyen a csatorna telítettség és aszerint válassz csatornát.
A router néhányszor 10 cm- es elmozdítása vagy fordítása sokat javíthat. -
FJC
senior tag
válasz
Saccco #16646 üzenetére
Ne borzold már az idegeimet...
Mi az, hogy a jó csatornák felül vannak?
Egyébbként sok eszköz csak az alsóbb csatornákat ismeri fel. Érdemes ki próbálni a régió váltást a routeron és a TV-n is. (Nem éri meg a küzdelmet...).
Az alsó csatornákon nekem meg van a 3-400 Mbps (igaz kertes ház).Az AP helye: Amikor kialakít az ember egy média rendszert, azt illik megtervezni, hogy mit hova. Sajnos egy lakásban vannak kompromisszumok....
Ha távol van az AP akkor sajnos kellhet egy USB/Eth átalakító. -
FJC
senior tag
válasz
Saccco #16642 üzenetére
Az alsóbb csatornákon is teljesen rendben van 3-400 Mbs.
Egy lakásban milyen lefedettségről beszélünk? A TV közelében legyen az AP, a NAS vagy PC meg mehet vezetéken (1 Gbps).
Én még nem futottam bele wifi okozta lag- ba, igaz extrem sávszélességű filmeket nem nagyon nézek (max 40-50 Mbps). -
FJC
senior tag
válasz
mikrofon #16594 üzenetére
Ahogy mondod...
Mondjuk én csak 2.1 -ben hallgatom, az x.1 nem nagyon hoz lázba (ez személyes preferencia mindenkinek).Viszont van egy spekulatív nézetem: Ha nem a TV belső hangszóróját járatom, az nem rezgeti a belső alkatrészeket. Gyanítom, hogy van összefüggés abban, hogy bizonyos TV-ken idővel elmozdulnak a mikrolencsek és egyebek.
A TLC TV szubja ráadásul elég hangos tud lenni! -
FJC
senior tag
válasz
mikrofon #16551 üzenetére
Persze úgy is jó, ahogy mondod.
Viszont engedni kell az SMB-t + jelszó/felhasználó név.
A lejátszó programok rugalmasabban kezelik a DLNA-t mint a megosztást, de természetesen kezelik.
A Kodi is az SMB beállítással riasztja el a felhasználók zömét (tényleg baromira sza.ul oldották meg a file megosztást benne).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Villanyszerelés
- Konzol Screenshot
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest