Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
Sziasztok!
Olvasgattam a hsz-eket és nagyjából az a kép állt össze, hogy ár/érték arányban jó ez a TCL plusz egyébb helyeken olvastam még, hogy Amerikában a legtöbbet eladott márka, sok teszten az első helyen végez plusz a ,,TCL egy óriási konszern, jelenleg a világ harmadik legnagyobb televíziógyártója, amelynek kínálatában megtalálhatóak a kifejezetten innovatív modellek is." szóval mindent összegezve elég meggyöző, de azért vannak kételyeim.
~4 éves 55 colos samsung UEj6300-at cserélnék. 1 évvel ezelőttig ~2.5 méterről néztem és baromi elégedett voltam vele pedig ,,csak" FHD, viszont már közel 5m-ről nézem és nem tudom megszokni, egyszerűen kicsi lett. Anno írták, hogy ne ilyet hanem H6400-as szériát vegyek, mert szebb a képe stb csak nem ívelt (de gondoltam kipróbálom és nem bántam meg). Tapasztalatom szerint sima SD vagy esetleg HD csatornáknál is valahogy (szerintem) szebb a képe mint pl ismerősnél az 1 éves 55 col Panasonic-on vagy a 2 éves 65 col Sony-n, így gondolom elég jó lehet benne a képjavítás.
Konkrétan ezt választottam: TCL 75EP660. Emagon jelenleg ,,csak" 280 ezer forint, ami ekkora TV-ért baromi jó ár, de valójában mégis csak 280 ezer, így kicsit aggasztó, hogy nem tudom megnézni élőben. Vagy tudtok helyet ahol meg lehet nézni?
Személyes tapasztalatok alapján ez tényleg jó döntés lehet és nem fogja bánni az ember, vagy nem lett volna jobb választás egy szintén belépő kategóriás (az ár miatt itt már kisebb méretű) Samsung UE65RU7102, UE65RU7172?Továbbá nem rég beujítottam egy One X-et is, ami ugye támogatja a 4K-t, HDR10-et stb. A rendelt tévén tapasztalható lesz a javulás esetleg a Xbox tesztekben olvasható FHD - UHD közötti jelentős javulás? Nem lesz hiába a jobb felbontás, jobb HDR stb mivel a 140 helyett már 190cm a képernyő?
Kicsit hosszúra sikeredett.
Válaszotokat előre is köszönöm -
Gino20
őstag
Sziasztok!
Ezek szerint túl hosszúra sikeredett, így tömörítek
Hazánkban nem túl régi márka a TLC így gondolom sok jelenlegi tulajnak volt korábban hasonló Samsungja, LG-je,.......
Kérédsem az lenne, hogy hozza azt a tudást, képminőséget mint a hasonló kategóriás samsungok, LG-k,......? vagy ha belefér x % többlet, akkor azért inkább pl Samsung RU7100-as széria jobb választás lehet?
TCL képjavító Smart HDR funkció a konkurenciához képest tényleg karcsú?Rendeltem egy 75EP660-at, de sajnos élőben nem láttam. Alza áruházban ehhez [link] volt ma szerencsém, ami igen meggyőző volt, de persze ez egy jobb típus, így nem tudom mennyire lehet mérvadó. Ezt a készüléket nyomkodva a menü, android sebessége jónak tűnt, 4K tartalomnál igen korrekt a képminősége, de a betekintési szög valóban kicsit gyatra, igaz sosem állt szándékomban oldalról nézni a TV-t, így ez nem is lényeg.
Köszi
-
Gino20
őstag
Szia!
Nézegettem, de az alap belépő kategóriák is kb 340-380 ezer forintba kerülnek szóval akár egy 100-asal több, ami nagyon sok ha nincs érdemi különbség a termékek között. Konkrétan 4.5 - 5 méterről nézem (korábban 55 colt néztem ~2.5m-ről, ami kielégítő volt, de a megszokás miatt, így már botrány). Ebben az árban csodát nem várok (igaz ugyan ez a TV Media-ban vagy Alza-nal túlárazva, de 520), de azért nem bánnám ha komolyabb tartalmaknál vagy One X-en is 4K-val röccenésmentes lenne.
Amúgy kb 800 hsz-ig jutottam a topikban és valójában kiábrándító a márkával kapcsolatosan az olvasottak jelentős része, de valószínűleg a legtöbben csak, akkor kerülnek ide ha gondjuk van és lehet a felhasználok másik akár 90%-a meg csak élvezi a jó minőséget korrekt áron. Nem tudom , de az biztos, hogy boldog samu UE55J6300 tulaj vagyok viszont ha samu topikban lennék valószínűleg tapasztalatom alapján el sem akarnám hinni a leírtakat .Netflix Dolby Vision, Prime videó Hdr10+, BBC HLG
Ezek szerint ezeket nem tudja az EP660? (nem vagyok egy nagy guru) A HDR10 és 10+ között jelentős a különbség?
A közel 5m-re és is a 75"-t érzem jó döntésnek, de valójában nem bánnám ha a mostani TV-mhez képest a méreten kivül érezhető minsőgű javulást is kapnék, így lehet mégis a jobb, de 65" lenne a jó döntésKöszi
-
Gino20
őstag
Tudás szempontjából lehet inkább el kéne engedni a méret/távolság arányt, rendelést lemondani és venni egy pl ilyet [link] ? Mai alza-s TV-k nézegetésével a 75"-t érezném jó döntésnek ~5m-re, de valahol ezek nem valós élmények a hatalmas terek, Demo videók, agyonvilágított környez miatt, szóval lehet a 65" is elég lenne
Amúgy a korábbi Dp660-od PPI: 1500-at tud, az EC780: 2000, de az általam kinézett EP660 csak 1200-at. Ezek szerint az Ep660 széria még butult is Dp-ehz képest?
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
Köszi az infót
Ez alapján [link] biztos tudja a HDR10+ t?
Más TV-knél a specifikációk azon részénél a HDR10 mellett külön a HDR10+ is fel van tűntetve az oldalon. Amúgy a Pixelsűrűség:1200 vagy 1700-2000 között ~5m-ről szemmel látható a különbség vagy inkább a 60Hz-es képfrissítés helyett a 120Hz ami látványos lenne? -
Gino20
őstag
Sorry a sok hsz-ért, de a displayspecifications oldalt használva megnéztem a jelenlegi TV-met [link] és ezek szerint az 120Hz-es panellel van szerelve szóval a jóval újabb TCL ep660-on érezhetően lassabb lesz a képfrissítés vagy a sok egyéb extra HDR, magasabb PPI érték, stb miatt nem lesz élvezeti/minőségi romlás?
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
köszi a jó tanácsot amúgy hetekkel, hónapokkal ezelőtt (tényleg csak gondolat szinten), de eszembe jutott, hogy nem kell ide TV, hagy szóljon és legyen projektor , de persze ennyire fanatikus mozizós nem vagyok meg új konzolosként, arra is gondolnom kell .
Viccet félre téve tényleg azt érzem, hogy megörülök épp ma néztem bele cimbinél 65" (de árából itélve alsóbb kategóriás) SONY-n 4K-n egy sci-fi filmbe és néha az volt az érzésem, mintha lagolna, akadna (áá, de biztos a Netflix, online tartalom, stb), majd itthon is elindítottam ugyan azt, szintén Netflixen (eddig nem használtam, de nem is értem miért, baromi jó) és sokkal folytonasabbnak tűnik a 120Hz-es panelon. Megjegyzem páran már mondták, hogy de furcsa, már-már nem valósághű a kép folytonossága, de ezek szerint a 120Hz volt az oka. Ezek után azt érzem csalódás lesz a 60Hz hiába a sok egyébb és jobb technológia az EP660-ban.
Már bánom, hogy nem ástam bele magam egy kicsit komolyabban a TV-s paraméterekbe, , de elvileg már úton van a TV. Max élek a 30 napos elállás jogával és ráfizetéssel cserélem erre [link]Amúgy nem értem, hogy milyen irányba mentek a fejlesztések a 60Hz-el ha a 4-5 éves TV-m tudja a 120Hz-et, amit manapság szinte csak az OLED, QLED és felső kategórás LCD tudják
-
Gino20
őstag
Tényleg nem vagyok guru, de az elnevezés, azaz képfrissítés alapján csak arra tudok gondolni, hogy a 120Hz gyorsabb mint a 60. Az összehasonlítás ugyan úgy ,,készült", szóval Netflixen ugyan az a film a saját TV-men jóval folytonasabb, de amúgy igen, valami képjavítás gyors jeleneteknél: normál módba van állítva.
Soul:
x9006 ha jól látom QLED technológia. Az nekem is bejönne szóval nem a márkában bizonytalaodtam el hanem a pillanat hevében (a jelzett akció időtartama miatt) választott típusban.redati:
Köv héten elvileg megkapom a TV-t. Tesztelem majd, de ha minőségi / élvezeti romlásnak élem meg, akkor visszaküldöm, viszont ez esetben ráfizetéssel valószínűleg samsung QE65Q65RA cserélem, ami ugyan kisebb (lemértem 4.5m a távolság), de láttam élőben és igen meggyőző volt, igaz ha jól tudom a samuk nem tudják a DV-t.subset:
Na ez jó hír . Ezek szerint neked EP660-od van? Elégedett vagy vele? Olvastam, hogy a gyártó által SMART HDR-nek nevezett, azaz SD tartalmak javítása a valóságban abszolút nem tapasztalható, szerinted?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
Sziasztok!
Tegnap megkaptam az EP660-at, így pár szösszenet.
A 75" brutál, még ~4.5 méterről is baromi jó, a konzol köszönhetően a 4K-nak 60Hz-nek HDR10-nek elképesztően jó, meg a HD-től felefele szintén szép a kép, de ezeket leszámítva nekem sajnos csalódás. A ,,felhősödés" szerintem durva, az android lassú, a hang szerintem TV mércében is elég gagyi doboz hatású (samum klasszisokkal jobban szól).
A Clear motion hiánya vagy a 60Hz-es panel miatt, de szerintem nagyon akad a mozgásmegjelenítés nagyobb tartalmaknál, jeleneteknél vagy elég egy kis távoli kameraállásból pl tájba a közelítés szóval a filmek jelentős részét lassúnak vélem. Gondolom ez ennyit tud más gyártónál is és valószínűleg az a baj, hogy samu j6300-nál hozzászoktam a 120Hz + CM-hez . Még nyüstölöm a hétvégén, hátha megszokja a szem .
Visszaküldés esetén találtam egy nagyon ígéretesnek tűnő alternatívát: Hisense 75B7510 [link] , [link] .Qmarket-en 350 és tudja a HDR10+t, Dolby Vison-t, Clear Motion-t, + PPI is magasabb (1200 helyett 1800).
Subset: eddig csak HDR10 felirattal találkoztam, de írtad, hogy tudja a 10+t is.Szerintetek a 60Hz + Clear Motion már jó döntés lehet és a CM (Smooth Motion Rate 100) az ami inkább dolgozik egy TV-ben vagy a 120Hz-es panel a fontosabb?
Lenne még 1-2 kérdés.
Eddigi TV-n a serviio-n keresztül simán néztem a laptopon levő filmeket (TV-n ,,bemeneti" sávban: TV, HDMI1,2,3.....stb mellet megjelent a serviio ikon és a megosztott filmek mappát olvasta. Biztos nem agysebészet, de erre a TV-re, hogy a fenébe dobom át a filmet hálózaton?Másik. HDMI-vel is összekötöttem, de a sima HD is csúnya volt és kicsit akadt majd UHD-nél szintén ocsmány volt a kép és 1-2 másodpercenként jelenítette meg a képet (gépen hasít) Itt is van valami varázslat vagy valamit elcseszek?
-
Gino20
őstag
válasz szatyor1972 #1189 üzenetére
Szia!
Megjegyezném, hogy nem vagyok guru, de a napokban - hetekben ugyan ezt zongoráztam végig. Volt szerencsém TCL-hez (EP660), viszont végül én visszaküldtem, de nem azért mert gagyi volt, hanem mert rájöttem, hogy az igényeimnek nem elegendő ( korábbi TV-m is jobb volt hardveresen - szoftveren csak nem tudtam). Ár/érték arányban viszont az EC780 nagyon jó opciónak tűnik, sőt ( [link] 10 bit, DV, Onkyo hangprojektor miatt átlagosnál jobb hang......). Ez amúgy Alza-ban Bp Róbert Károly krt-on ki is van állítva, viszont ha nem ragaszkodsz a saját nevű számlához, akkor ez nagyon jó opció lehet (remélem ez trollkodás TCL fórumon) [link]
Igaz 40-el több, de samu qled és 3m-re a 65" pazar
vagy amúgy ez is jó vétel (pl. 120Hz-es panel) ha van helyed a 65"-nak [link][ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz #49155328 #1314 üzenetére
Van itt 1-2 tulaj, akik úgy emlékszem elfogadhatónak minősítették a TV-t. Nekem volt ilyenem, 3 napig , aztán visszaküldtem. Szerintem van vele baj bőven. Az android lassú, persze ezt biztos lehet bűvölni, varázsolni csak nem biztos, hogy mindenki akar-e ezzel foglalkozni. Sima TV csatornák felkonvertálása abszolút nem működik, ami 75"-on elég szarul tud kinézni. Jócskán felhős volt a képe. A képfrissítése szerintem gyatra, 60Hz-es, ami még akár lehetne jó is, de sajnos nincs benne semmi clear motion hókusz pókusz, így a 75" még inkább kidobta szerintem az ,,akadozást". A hangja kimondottan trágya, olyan 50-60 ezer forintos 32"-os TV érzetét kelti pedig lett volna benne hely egy kicsit jobb hangszoróknak, mert amúgy brutál nagy.
A 75" volt az egyetlen wáó faktor, de minden más csalódás volt. 100 szónak is egy a vége. Szerintem jó cuccokat csinálhat a TCL (külföldi tesztek alapján rommá dicsérik) csak sajnos erre is igaz, hogy a legolcsóbb, belépő kategóriás termék egyszerűen pocsék[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz hunaqua #1317 üzenetére
Ez alapján [link] igen korrekt készüléknek tűnik árához képest, sőt....
,,a kép minősége normális beállítások mellett remek, kellően kontrasztos, a színek szépek, a mozgásmegjelenítés pedig hibátlan"
Mondjuk ha nem lett volna akkora csalódás az 75EP660 és nincs brutál akcióban a 65Q70, amit meg is vettem, akkor nálam valószínűleg a Hisense 75B7500 lett volna a nyertes . [link] -
Gino20
őstag
válasz nightmare13 #1424 üzenetére
Alza-ban van pár kisebb modell, de csodára ne számíts
-
Gino20
őstag
válasz nightmare13 #1431 üzenetére
Inkább a mennyiség. Ha jól emlékszem 3db lesz és talán max 55"
-
Gino20
őstag
válasz jokerman7 #1443 üzenetére
Na ez az amire hazánkban az egyenlőre kevés TCL vásárló miatt nem fogsz kapni megfelelő választ. USA TCL 8-as széria teszt sok van, ahol sokszor verik akár a ,,nagy" márkákat is, de azok sajnos nem egyenlőek az EU-ban forgalmazottakkal . Én kipróbáltam egy 75EP660-at, de sajnos mint a legtöbb belépő kategóriás lutri és nem nekem nagy csalódás volt (ment is vissza a forgalmazóhoz), de ugyan ez igaz lehet pl, LG, Samu vagy egyébre is. Nem ismerem a T-s lehetőségeket, de ha ez is úgy működik, hogy webshop szóval ha mégsem vagy elégedett a termékkel és vissza tudod küldeni, akkor egy ilyen TCL QLED csodát lehet bevállalnék, mert nem csak a nagy gyártók lehetnek jók, sőt...USA tesztek + a TCL-nek nagy terveik vannak Európában, így simán lehet, hogy ez a QLED már végre az a minőség mint pl az USA-ban.
Az, hogy 50 porit megér-e ez, azt csak Te tudod eldönteni.
Amúgy szimplán spec alapján a Q70 jobb választás (120Hz-es panel - jobb képmegjelenítés, magasabb fényerő a HDR-hez....... [link] ) Én amúgy végül 75EP660 helyett 65Q70-re váltottam és a minőséget tekintve abszolút elégedett vagyok vele. rthings egy elég jó és komoly kis teszt oldal, ahol szintén egész jókat írnak pl a q70-ről, de sajna X815 teszt nincs -
Gino20
őstag
válasz wallace 234 #1446 üzenetére
A színhasználat szerintem igen szubjektív, így a gyártók között is sokszor nagy az eltérés, de nekem pl kimondottan a samu színei tetszenek, igaz tlc qled-et még nem láttam. Q70-en amúgy rthings alapján csináltam 5 perc alatt egy képernyő/szín beállítást és még kellemesebb lett a képernyő. Ha már valami hardveres (nem csak interpoláció varázslás) és 60Hz helyett 120Hz-es a panel, akkor ott szerintem biztos van különbség, de egy biztos, a TCL és a Hisense egy komoly gyártó, aki pl az USA-ban már bizonyított, így ideje lenne, hogy hazánkban is ugyan azok a termékek legyenek elérhetőek, de lehet ez az X815 már az
A puding próbája az evés Ha nem tetszik, akkor ezek szerint T-nél is mehet vissza a termék meg akkor így lenne összehasonlítási alap, még ha nem is egymás mellett. -
Gino20
őstag
válasz verdynius #1529 üzenetére
Netflix-en 4K-t néztem a csatolt fotón, de saját 4K-s tartalmaknál sem tapasztalom. Nem lehet, hogy az a gond, hogy áruházakban a brutál megvilágítás miatt mindent feltólnak maxra a TV-n (kontraszt, élesség, kontrasztjavító, egyéb varázslás, színbeállítások stb, ami otthoni körülmények között felejtős)?
Láttam olyan Q70-nél Netflix logót vagyis a nagy piros N betű fekete háttérrel logót, hogy az N betű körül világított a TV és a piros inkább narancssárga volt , de ez szintén nem ilyen a valóságban. Tökéletes fekete és piros, ami csak az N betűt érinti, igaz én pluszba szántam 3 percet a beállításra és rthings q70 teszt alapján állítottam be a TV-t. -
Gino20
őstag
válasz amadeus11 #1854 üzenetére
EP660-at használtam pár napig, tudtommal nem volt benne, vagyis nem találtam a beállításokban és hát számomra borzasztó is volt a képfrissítés ha ezért kérdezed.
Ebben az ársávban ez talán jobb opció [link] [link] [link] magasabb fényerő (jól jön a HDR-hez), DLED, MEMC = interpoláció, magasabb PPI érték.... -
Gino20
őstag
Egy kis TCL C715 teszt
Ár/érték arányban abszolút javasoltnak tűnik. ,,Ragyogó kép, borotvaéles gyors megjelenítés az 50Hz ellenére is, jó kontraszt, gazdag színek, vagyis egy nagyon korrekt és jó TV". Egyedül a feketét említik valamelyest negatívumként, de gyanítom az sem vészes, főleg ha ezt megkapja az ember Telekom listaáron 270-ért 65"-ban -
Gino20
őstag
válasz rainman72 #2405 üzenetére
Ilyen alapon (100 ezerrel olcsóbb, így egészen más kategória) egy tucat TV-t le lehetne írni, így ennek szerintem nincs értelme. Ha 300 körüli a keret akkor kb az u8qf tűnik a legjobb opciónak.
Korábbi kérdésedre ep680-at nem láttam, ep660-am volt, ami kb pont ugyan az. Az ep660 75"-ban botrány volt
Ócska belépő kategória. Kisebb pl 50 körüli méretben lehet nem zavaró, nem jön elő ennyire, de nagyobb méretben vacak.
-
Gino20
őstag
válasz rainman72 #2411 üzenetére
Ment vissza a forgalmazónak és a méret rovására lett egy QE65Q70R
Ebben az árban én valószínűleg Hisense B7510-et vennék. Teszt alapján elég jó (persze csodát biztos nem kell várni). A 60Hz ellenére az interpoláció miatt elvileg a megjelenítés is jó. Nem írtak durva felhősődést.
De nagyon várom, hogy végre nálunk is kapható legyen pl az U8QF 75"-ban, mert az lehet megálna mondjuk 450-500k környékén.Piftuka: Persze, persze ez sajnos világos
-
Gino20
őstag
válasz rainman72 #2422 üzenetére
Úgy rémlik korábban a Hisense oldalon is megtaláltam, de ott most nem látom, viszont gugli szerint is van [link]
A lényeg, hogy ha nem is pont u8qf-et várok 75"-ban, de valami ilyesmi tudásut, mert val rongyá verné a samu, lg és egyéb ,,nagy" márkák 75-ös árait azonos tudásban[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz Piftuka #2573 üzenetére
Van infód, hogy az EU-ban is elérhető lesz? Nem USA modell? Ott most is baromi jó TCL TV-k vannak ,,fillérekért"
Sajnos nem tudom elképzelni, hogy 1400 dodóért lesz ilyen az EU-ban, hazánkban
Remélem tévedek, mert ez engem is érdekelne. Nézési távolságom ~4.5m és jó-jó a 65", de pár napig használtam 75"-t, ami nagyon kellene ekkora nézési távra. -
Gino20
őstag
válasz leroyclub #2567 üzenetére
Pár napig volt TCL 75EP660, de botrány volt, mint a legtöbb belépő kategóriás TV (pár hsz-t olvass vissza és láthatod a TV-ről készült képeket is). Lassú menü - droid, brutál foltos, felhős kijelző, szemet bántóan lassú képfrissítés. Tudtommal TCL-nek hazánkban nem igen van ennél jobb 75"-osa, így Én ezt nagyon nem tudom ajánlani. Ez esetben már (tesztek alapján) sokkal inkább Hisense 75B7510-et vennék. Kb azonos ársáv
-
Gino20
őstag
válasz Kiskutya #2577 üzenetére
Persze, persze, de nem összekeverendő a C715 kb középkategóriás QLED TV egy belépő modellel . AZ Eu-ban forgalmazott modellek esetén egyenlőre nagy csoda nincs. Kb a C715 és C815 ami javasolt és korrekt áron megvehető, de sajnos ez ennyiben ki is merült. Pl. 75"-ban nálunk csak moslék van
Amúgy nincsenek nagy csodák más gyártóknál sem. 19-es vagyis a 20-hoz képest azonos számozással a jobb samu QE65Q70R-t használok és tényleg tud kegyetlen szép kontrasztos képe lenni, de az 5 éves szintén samu 55JU6300-nak jobb volt a képfrissítése. Persze kontrasztban, színvilágban jelentős a különbség. Q70R-en ha ki van kapcsolva vagy le van véve az interpoláció, akkor engem szemmel láthatóan zavar, hogy akad, ,,darál" a kép és auto-n van vagy feljebb veszem, akkor előfordul, hogy ,,szellemképesedik" vagy nem is tudom mi erre a jó szó szóval van itt is némi kompromisszum
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz Bobby G. #2678 üzenetére
Nekem a 75EP660-om ennyit tudott [link]
Természetesen ment is vissza a forgalmazónak. Lehet Te szerencsésebb lennél, de én már soha nem vennék belépő kategóriás TV-t hanem inkább gyüjtőgetek még (persze a drágább sem garancia a felhősödésre, de jó eséllyel kevesebb a csalódás plusz az egyéb tulajdonságok miatt is csak jobb lehet) -
Gino20
őstag
válasz belashx #2768 üzenetére
Képi megjelenítésben szinte garantáltan jobb élmény lesz: QLED, 10 bit, jobb kontraszt, fényerő, HDR tartalom, stb............., de
Nekem 55JU6300 volt és ha jól emlékszem a H6400 még jobb is volt (,,csak" nem ívelt) szóval az natív 100Hz-es, még a C715 (gondolom ilyet vettél) natív 50Hz. A 100Hz plusz jó interpoláció után a belépő kategóriás 50Hz nálam azonnal verte a biztit (Számomra botrány volt a képfrissítés). Remélhetőleg a C715-ben kellően jó az interpoláció és nem lesz zavaró az 50Hz a 100Hz után
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz kenwood #2832 üzenetére
Nézési szokás függő, hogy melyik a jobb panel számodra: VA vagy IPS.
LG IPS jobb betekintési szög, de szerintem ennyiben ki is merült. Én VA párti vagyok és ahogy olvasom neked is jobban tetszik a jelenleg használt samu, így érdemes fontolóra venni a VA-t. Ez alapján az LG-t Én kizárnám, de sajnos az EP660 egy belépő kategória (ahogy az LG is): gyenge képminőség, alacsony fényerő, gyenge hardver alacsony interpoláció (képfrissítést segítő techn.)
Ha nincs előfizud a C715 alzan 300k emagon meg jóval olcsóbb, de sosincs készleten.
A leírtak alapján igaz egy ~50-essel többért, de ilyesmi ársávban valószínűleg ezt venném [U7QF]
Most akcióban nagyon baráti (ez nem tudom meddig tart, lehet csak máig ) és tudásban valószínűleg össze sem mérhető pl az EP660-al.
Használd topilon belül a szűrőt (EP660) és olvashatsz pár véleményt (köztük az enyémet is képekkel illusztrálva)UI.: U7QF esetén éreznéd a különbséget 4K esetén és kellően jó fényerővel és kontraszttal is rendelkezik a HDR-hez, DV-hez, így Netfix esetén val az állad is leesne
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz kenwood #2838 üzenetére
65" - 150k, értem én , de sajnos csodák nincsenek. A felhősödés sajnos még a drágább kategóriában is léteztő jelenség (persze kevésbé látható módon) és így utólag 75" TV 300k-ért, hmm. Nem volt az gyári hibás. A csatolt fotó egy kihegyezett kép volt, amit azért a teló kamera még fel is erősít. Gyártási technológiából adódóan biztos lesz jobb/szerencsésebb 75ep660 panel is, de szerintem ez kb ennyit tud. Amúgy a felhősödéstől eltekintve szerintem mindenben botrány volt, de legfőképp a gyenge hardver miatt a képfrissítésben (oké, hogy 60Hz, de legalább egy jó interpoláció.....).
Az U7QF részemről természetesen csak egy ajánlás volt mint ár/érték arány, vagyis ,,minimálisan" (2 év részlet esetén 0 beülővel is ~2500Ft) kerül többe, de szinte garantáltan egy más kategóriát kapsz, de persze ez nagyon szubjektív és neked kell eldöntened, hogy mi fér bele / mi az igény.
Amúgy a legjobb megoldás (ha van rá opció) hogyha bemész mondjuk egy MM-be és pl HDD-n viszel saját tartalmakat (arra kihegyezve, ami számodra fontos)UI.: A Hisense nagyon messze van a noname-től Saját tervezés és gyártás történik (nem egy pl Hitachi brand, aminek természetsen semmi köze az eredeti márkához). Kb TCL és egyébb itthon ismert márka szint, vagyis világpiacot tekintve ott van az élen csak hazánkban nem vagy csak minimálisan ismert (mint a TCL)
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz kenwood #2854 üzenetére
Erre nincs konkrét válasz. Ha ragaszkodsz ehhez a kettőhöz, akkor rendeld meg valamelyiket és ha nem tetszik nagyon egyszerűen vissza tudod küldeni (forgalmazó honlapján kitöltesz egy 1 oldalas doksit és, ahogy hozta a futár, úgy jön és el is viszi)
Amúgy én LG-t az IPS panel miatt sose vennék (persze ez nem igaz az OLED-re )
EP660 szerintem nagyon belépő kategória, ami 65"-ban igen bántó lehet, így ezért egy forintot sem adnék érte, nem hogy 180k-t.
Akkor már sokkal inkább ezt venném most akcióba [link] [link] [link] [,,teszt"]
Az olvasottak alapján valószínűleg sokkal jobb kép, jobb interpoláció, képfrissítés..... -
Gino20
őstag
válasz kenwood #2868 üzenetére
Kezdhetted volna ezzel is, azért ez egy fontos infó. ,,Tv elofizum nincs" esetén Én végképp nem tudok erre következteni.
100 szónak is.....ha eddig elégedett voltál az LG-vel talán az a legjobb ha maradsz annál és így val nem érhet csalódás (a 2 TV spec alapján kb ugyan az)
Mondjuk azt nem értem miért kell a szolgáltató általában szar és jellemzően túlárazott készülékei közül választani ha jelenleg is 0% THM-re sokkal jobb opciók vannak máshol, de biztos megvan az oka és természetesen ez nem is tartozik rám. -
Gino20
őstag
Azt hadd kérdezzem már meg melyik box tudja a DV-t?
Mikor utoljára foglalkoztam a témával a shield pro 19 tudta (bizonyos korlátokkal), de kicsit horror ~80k-értn ( igaz ennek ellenére megrendeltem az egyetlen hazai forrástól, vagyis az alzatól, de ~2 hónap sikertelen szállítás után vissza mondtam, így Beelink gt king-et használok CE-vel)
Kodi ha jól tudom már talán támogatja a HDR10+t is, de ez lehet téves infó[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
Ha már szóba jött: Nem vagyok pro a témában, de ha már ,,otthoni mozizás", akkor nagyon javasolt egy akár olcsóbb amlogic box pl CoreELEC-el (akár ~20k) főleg ha valaki komolyabb hangkeltőt használ. Boxon keresztül androidon próbáltam a KODI-t, de valahogy közel sem azonos a CE kodival még képben sem (talán nem kadenciahelyes) + ha tömörítetlen hangot akarsz küldeni a hangkeltődre, akkor médiabox (ég és föld a kül a gyári lejátszó és CE kodi között)
Amúgy ezzel a boxal (Amlogic + CE) számomra a NAS is kiválthatóvá vált (nem volt sosem, de terveztem). Transmission-t használva (torrent letöltő program) ha elérhető a box, akkor laptopról / telóról appal megy a letöltés és nem utlsó sorban a box 1000-es LAN-ján) -
Gino20
őstag
Persze-persze ez világos. A Zidoo egy mókolásmentes jó box, igaz nem is olcsó. Itteni topikokban éppen ezért vagy nagyon ajánlott vagy helyette akár 20k-s amlogic CE-vel a javasolt (kinek mi fér bele a tárcájába és ingerenciájába) DV nélkül, de box esetén ahogy olvasgattam a legtöbb esetben ez volt a legkevésbé fontos, de persze ez nagyon szubjetív
-
Gino20
őstag
válasz Botika89 #2978 üzenetére
Az olvasottak / tesztek alapján (gyakorlatilag minden ,,képet és hangot" kezel) a kategóriájában tudtommal az egyik legjobb, igaz nem is olcsó. Én év elején ilyet akartam venni, de az egyetlen hazai Alza forgalmazó több mint 1 hónap alatt sem tudta beszerezni, így elálltam a vásárlástól és lett helyette egy beelink.
Amúgy ha nem kell a DV, akkor ,,ugyan ez" a negyedéből is kihozható egy amlogic alapú android boxal, amire 5 perc alatt rá lehet tenni a CoreELEC-et (amin aztán alapból a KODI player fog indulni) [link] [link]
-
Gino20
őstag
válasz bikfic1 #3321 üzenetére
Szerintem abszolút belépő kategória, még akkor is ha a 10 bit nem elírás (EP sorozat váltója) [link]
Ezek alapján Én nem tartom jó vételnek az 50"-t 130-ért, így ilyesmi áron inkább vennék samu TU8500-at [link] [link] vagy ha még valahogy belefér a keretbe és mérteben is elfér, akkor ezt [link], ami már klasszisokkal jobb minőség (QLED - FALD kijelző, jó input lag ha kell konzolhoz, kellően jó fényerő és kontraszt a HDR-hez - DV-hez, Natív 60Hz, de magas interpolációs érték a jó megjelenítéshez........) -
Gino20
őstag
válasz Kiskutya #3325 üzenetére
Ennyiért nem, de egy picit többért azért ez talán jobb választás [TU8500] még akkor is ha ,,csak" 24 hó gari van rajta. Félre értés ne essék ,,támogatnám" Én is a TCL, Hisense vonalat és ha most kellene TV-t vennem 65"-ban akkor az U8QF lenne és már alig várom, hogy 75"-ban is legyen valami normális TV, amit ide haza is forgalmaznak pl egy 75R635 1400 dodóért (aminek tudom vannak gyengeségei, de az lehet szoftveresen javítva lesz)
-
Gino20
őstag
válasz Kiskutya #3563 üzenetére
Néztem MM-ben. Szerintem pont annyit tud, mint egy jobb 60Hz-es panel + van benne interpoláció, amit módjával lehet használni ha valaki szükségesnek ítéli. Egyéb (médialejátszó, hangprojektor) témában pont egy U7QF tulajjal váltottam pár üzenetet és annyit írt, hogy abszolút elégedett a TV-vel és egyedül a youtube 4K-nál lát ,,akadást", de ez így nyilván nem a panel gyengesége, főleg ha egyéb forrás esetén nem tapasztal ilyet. Az ,,állítólag" valójában pár teszt, ami dúrván ki van hegyezve, de a végeredmény mindig az volt (ezekben a tesztekben), hogy abszolút budget TV. Ha akarok a Q70R-em mozgásmegjelenítésébe is simán ,,belekötök" , pedig a legtöbb tulaj ódákat zeng.
HBO más sztori, de elvileg hamarosan megkapja.
100 szónak is 1 vége. Szerintem van hasonló , de ezen nyilván ,,nem veszünk össze" -
Gino20
őstag
válasz Kiskutya #3569 üzenetére
Persze ez vil. C715 szerintem is hamarabb volt, de már van U7QF is . Amúgy szerintem mindkettő budget TV. A C715 10 bit (amit lehet szinte tényleg csak a műszer lát, ha pl a samu idei akár Q90-es modelljeinél meg merte engedni a 8bit + FRC-t) + kicsit jobb kontraszt. U7QF-nél jobb fényerő + FALD kijelző, meg ugye mindkettő QLED és támogatásban is mindent tudnak (HDR10+, DV, Atmos). Mozgásmegjelenítéssel kapcs ha jól látom a C715-ben nincs ,,okos" interpoláció, így ott val mindig dolgozik és lehet ezért érzed a 60Hz-et is jónak, az U7QF esetén meg állítható (tesztek val kikapcsolva készültek, ahogy pl a Q70R TV-met sem tudom sajnos használni a 120Hz-es panel ellenére).
A lényeg, hogy már nem csak szolgáltatónál érhető el jó áron, hanem bármelyik megkapható üzletben (igaz most 235-ért az U7QF nagyon baráti) -
Gino20
őstag
Hisense-t csak MM-ben láttam, de TCL-el még nem találkoztam. Egy biztos, 65C715 tulaj lett jó pár és ár/érték arányban, főleg képi világában elégedettek vele, míg U7QF tulaj egyenlőre 1-2 ha akad. 55"-nál a TCL HVA panelos, míg az U7QF VA így elképzelhető, hogy nem nyújtja azt a minőséget, mint a 65". Amúgy 1 biztos. Ha rendeled, akkor ott a 14 napos elállási jog (ahogy hozta a futár, úgy el is viszi), de erről jut eszembe, ha forrásaid engedni rendeld meg mindkettőt és azt tartsd meg amelyik jobban tetszik
,,ha akkora a méretek közötti különbség" Hát ezt bizony neked kell eldöntened. 3m-től már simán mehet a 65"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest