Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mini-ITX
- Apple MacBook
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ArthurShelby #66063 üzenetére
Igen, volt már többször is adatvesztésem. Kétszer diszkhalál által, egyszer meg költözés közben ellopták a szüleim számítógépét. Szerencsére mindig volt valamilyen szintű mentésem. A legfájdalmasabb amit elveszetettem, a teljes főiskolai levelezésem, szóval azokon már nem tudok nosztalgiázni.
Egyébként NAS-ok nem öncélúak, tehát nem csak a mentés kedvéért vannak ott, hanem mindegyik lokális célt szolgál. Szüleim és anyósom is arról néznek filmeket, apám arról hallgat zenét, azon vannak a saját doksijaik, stb. Én csak ha már van, akkor kihasználom a georedundancia lehetőségét mentési célokra is.
A négy NAS nem azt jelenti, hogy mindenből 4 példány van. Hanem a NAS-ok egymásra mentenek egy szisztéma szerint, minden fontos adatról létezik egy másolat valamelyik távoli eszközön. Egy külön táblázatban vezetem, hogy mikor mit és hova mentek, mert már én sem tudom fejben tartani.
Az extra paranoia az a plusz egy darab itthoni NAS. Az azért kell, mert mi közvetlenül a NAS-ra dolgozunk, ott van minden fontos adat. Ha elérhetetlenné válna a fő NAS, akkor nem férnénk hozzá például az orvosi papírokhoz, leletekhez, hogy mondjak valami fontosat. Ezért van Synology Drive-val szinkronban tartva a fő mappa két NAS között. Amúgy még van a BTRFS által nyújtott verziózás is, tehát véletlen törlés esetén meg elő lehet venni egy korábbi verzióját is a fájlnak.
Azért kell mindent ilyen atombiztosra megcsinálnom, hogy a feleségem is elboldoguljon mindennel. Mert ha nem elérhető az S meghajtó (a biztonságos hely), akkor már egyből jön a reklamáció. Hát most már van egy R meghajtó is, amin tökugyanaz van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!