Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Elemental #66053 üzenetére

    Nekem kicsit overkill mentésem van. A következő általános használatú NAS-ok vannak üzemben: DS220+ - ez van nálam, DS120j - anyósnál, DS116 - szüleimnél. Minden szerveren van egy fontos mappa (shared folder) kijelölve, ott van az összes fontos adat minden helyszínen (képek, doksik, saját videók). Nálam még van egy kevésbé fontos mappa is, olyan anyagokkal, amit nem pótolhatatlanok, de azért nehéz volt összegyűjteni őket, mp3-ak, lemezek begrabelve flac-ba, install image-ek, stb. Ezek a NAS-ok a fontos mappát heti szinten keresztbe szinkronizálják egymás között, egy meghatározott szisztéma szerint, hogy ne egyszerre dolgozzanak. (Van egy menetrend, mint a buszoknak.)

    Mindezeken túl van a backup DS111. Ez egy alhálózatban van a DS220+-szal, ugyanott van, pár szekrénnyel arrébb. A fontos mappám sync-elve van rá, és fel is van csatolva a gépre. Ha megdöglene a 220-as, akkor azonnal hozzáférek mindenhez, tekintettel arra, hogy a 111-es egy tükör. (Ez még eggyel biztonságosabb, mint a RAID, mert nem csak diszkhalál, hanem eszközmeghibásodás ellen is véd.) Plusz még az egyéb nem pótolhatatlan de fontos adatok is mentésre kerülnek minden nap éjfélkor. Ez csak sima mentés, hyperbackup-pal.

    És mindezeken túl minden évben van egy jeles nap, történetesen a mai, amikor az éves növekményt kiírom bluray lemezekre. :D

    [ Szerkesztve ]

    The Amiga, Born a Champion

Új hozzászólás Aktív témák