Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz DanielLong #44598 üzenetére
Nekem IS-50 van, korábban memória felé lógott, igaz lp ramokra, de a normál is elfér alatta. Most át van fordítva a hátsó I/O felé, szépen rá is lóg kényelmesrn, ha esetleg ez au info segít.
-
HookR
addikt
válasz DanielLong #44598 üzenetére
"...de mindegyik alacsony, 21mm a talp és a borda között a táv, így nem fér alá se RAM se IO."
Itt valami nem stimmel. A Jonsbo CR-701-ről készült rendereken végzett méricskélésem alapján (az enyhe perspektivikus torzításból és a pixelgrafikus kép felbontásából adódó pontatlanságokra is tekintettel) továbbra is fenntartom, hogy elfér az MSI MPG Z390I Gaming Edge AC-n. A legnagyobb túlnyúlást a hátlapi kivezetések felé forgatva, ahogy te is gondoltad.
A talp és a lamellák közötti távolság nálam 20mm-re jött ki, de nem ez a lényeg, lévén a lamellák talp felé eső kevésbé széles része még a CPU fölötti (szabvány által meghatározott) keep-out zónán (95x95mm) belül van, esélye sincs a memóriák vagy az IO fölé nyúlnia. Ami ebből a szempontból vizsgálandó, az a felső, kiszélesedett lamellarész. Az nálam 20mm magasra jött ki, az alja 30mm távolságra a talptól. Ehhez jön hozzá a CPU tetejének távolsága az alaplapi nyáktól, jelen esetben 7,5mm-rel érdemes számolni, az így ~37,5mm az alaplap nyákjától számítva.
A hátlap felé túlnyúlva pedig kb. ~10mm marad még a Mini-ITX alaplap széléig (+ az alaplap és a hátlap közti ~2mm).
A hőcsövek kanyarodó része ~49mm a CPU közepétől, az valószínűleg igen közel kerül a memória hűtőbordájához, tekintve, hogy a 95x95mm-es keep-out zóna 47,5mm-nél ér véget.
Mivel a mérések digitális, idealizált képre alapoznak, rossz esetben előfordulhat gyártásbeli pontatlanságból fakadó +-0,5/1mm eltérés, de még erre tekintettel is meglepne, ha nem férne el.A döntés persze a tiéd.
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
DanielLong
senior tag
Köszi mindenkinek! Sajnos 40mm magas RAM modulom van, amit nem szeretnék cserélni, így azt a megoldást választom, hogy a CPU hűtő az IO csatlakozók fölé lóg. A Jonsbro hűtői ugyan tetszenek és jó árban is vannak, de mindegyik alacsony, 21mm a talp és a borda között a táv, így nem fér alá se RAM se IO. Amit találtam, az a Be Quiet Shadow Rock LP és a Cooler Master GeminII M5. Utóbbi olcsóbb és hasonló kb a teljesítménye, így egyelőre ezt választom. A www.tech-review.de oldala sokat segített, nagyon jó képeik vannak a szerelésről.
A ház egyébként egy Sugo SG-07 lesz. Nincs sok hely a táp és lap között és sajnos kompakt víz sem fér bele.
-
törölt tag
válasz DanielLong #44592 üzenetére
Ha nagyon kompakt és nagy teljesítményű megoldás kell, valamint jó/javított a kupak-mag közötti termikus kontakt akkor ez is befutó: BXTS15A Teszt
-
HookR
addikt
Az MSI Z390I-re ez jónak tűnik méretben (árban is). Hogy mennyire csendes a mellékelt venti és hogyan teljesít, arra teszteket kell vadászni.
- Jonsbo CR-701▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
A sima hűtőlapos memória 35mm magas az alaplap nyákjától számítva, míg a CPU teteje 7,5-8mm.
A szélesebb Top-flow hűtők csak efölött szoktak kiszélesedni, ezért a memória elvileg nem kellene, hogy útban legyen. Például a Raijintek Pallas esetében így néz ki: E1 / E2 - modders-inc.com
A problémát inkább pont az ehhez hasonló, nagyobb aszimmetrikus hűtőkkel látom, mert az MSI Z390I-n a foglalat eléggé középen van és potenciálisan lelógnak mind a négy irányba (pl. az AXP-200, amit így elsőre leellenőríztem, az lelóg). Jó lenne tudni, hogy milyen házba szánod, hogy lássuk van-e hely az alaplap mellett is, vagy inkább szimmetrikus hűtőt érdemes keresni.Most hirtelen csak olyan audio csatlakozó házának a magasságát tudtam megmérni, amin nincs optikai kimenet, ez szintén 35mm.
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
-
DanielLong
senior tag
Nagy problémám van. Max 117 mm magasságig kéne nekem egy CPU hűtő, legalább 95W teljesítményre és rá kéne hogy menjen egy MSI Z390I-re két normál RAM modul mellé. Sajnos az alaplapról csak annyit tudtam meg, hogy a proci foglalat közepe és a közelebbi RAM socket között 50mm van. Ebből arra gondolok, hogy max 100mm széles hűtő jöhetne csak szóba, de láttam eltolt, aszimmetrikus darabokat is, ahol a hűtő az I/O csatlakozók fölé lóg. Kérdésem, hogy valaki esetleg tudja, hogy milyen magas a standard I/O csatlakozó (5.1 audio)? Semmilyen infót nem találok róla, a lapot meg együtt rendelném a hűtővel.
-
patomi
őstag
válasz Patice #44583 üzenetére
Mivel eléggé fent van a cpu foglalat az axp100-200,idcooling is-50, vagy raijintek pallas amik jók lehetnek neked. Ezek lefelé túlnyúlnak és így az ssd és kap hűtést. Nekem axp-200-am volt, sajna a venti kattogott, így azt cseréltem rajta. Egyébként igen segít a hűtésben, jó a gondolat. Plusz a lap is kap némi légáramlást.
(is-50-nek most nagyon jó ára van)[ Szerkesztve ]
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
HookR
addikt
Raijintek Ophion review - gamersnexus.net
-
HookR
addikt
Ilyesmi tápcsati férne el, de a kábeleket még ennél is laposabban kellene oldalra elvezetni: PCIE 90° L-Shape Mini Low-Profile GPU Power Cable (8-Pin Up-Angle)
Itt meg a kábel jó, de a műanyag csati maradt magas(abb, mint ami neked kellene): [link]
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz diegho #44581 üzenetére
Például ezeket lesd meg: #39314
Aztán elvileg hamarosan megjelenik a Raijintek Ophion is, bár nem tudom mennyit kóstál majd.
Ez is aranyos kis kuckó, de az aktuális adagról már lemaradtál: CCD MI-6(#44582) diegho: "111mm magas felső tápcsatis kártya nem fér el benne? Marad 2cm a csatinak."
A szabvány teljes magas dVGA-nál (111 mm) eleve nem nagyon fér el benne magasabb. Annak a nyákja ~4mm-rel magasodik a hátlapi takarólemez fölé. Ha megnézed a BT-04B-t hátulról, ezen kívül jó esetben ha ~4-5 mm marad még, hogy bedugd a 12mm magas molex csatit + a kábeleket elfektesd fölöttük. Amennyire tudom, a szabvány magas kártyákon még nem szokás a tápcsatit lejjebb süllyeszteni.
Szóval én nem látom azt a 2cm-t. Erre írtam, hogy extra lapos tápcsatival látok halvány esélyt.(#44585) diegho: Igen, én is a kisebbik formátumú EVGA-t néztem belevalónak.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz diegho #44582 üzenetére
Nem tudom, van-e 111mm-es, de 112-es van. És duplaventis. Egész csendes.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Patice
nagyúr
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi.
Tervezem, hogy a NAS-omat frissíteném hardveresen és egy Asrock H370-ITX/ac lapra esett a választásom, amin kihasználnám az NVMe foglalatot egy Samu 970 Evo SSD-vel.
Olvastam az NVMe SSD-k melegedéséről, de gondolom ez csak akkor probléma, ha folyamatos, intenzív írást/olvasást kapna nagy sebességgel.
FD Node 304-ben lakna a konfig és az jutott eszembe, hogy egy nagyobb darab topflow hűtőtől kapna levegőt az SSD is.
Jól gondolom?Ha igen, akkor milyen hűtőt ajánlanátok?
CPU terén egy i5 8500T a cél.
Köszi!
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
HookR
addikt
válasz diegho #44577 üzenetére
Ha elegendő a GTX 1050Ti, akkor mit szólnál például egy Chieftec BT-04B-hez? 190mm hosszú dVGA-t fogad. A GTX 1060 már tápcsatis, annak bedugásához viszont nem nagyon van hely a házban (hacsak nem tudsz szerezni/barkácsolni valamilyen nagyon lapos tápcsatlakozót).
-
Pubszon
veterán
válasz Rengete #44573 üzenetére
Szia.
Csak egy tipp.
Ha veszel egy LC Power LC-1510mi házat, ahhoz kapsz egy 4000Ft-os picoPSU-t és a házat eladhatod!
Ezt itthonról meg tudod venni, gyors szállítással. Én a PCX-től vettem.
Nem tudom hogy tudják ennyiért adni, de nagyon megéri így.[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
diegho
nagyúr
válasz #16939776 #44576 üzenetére
Rendben:
A jelenlegi gépem ez:
Z370 Gaming Pro Carbon
i5 8600k
Rog Strix 1070
2x8GB Hyperx 2400
Hyperx 240GB SSD
320GB Samu HDD
Superflower Leadex Full modular táp
Meshify CMivel már nem játszom semmi olyannal, ami ezt a gépet igényelné, ezért downgadelni szeretnék és az ITX nagyon bejön. Szeretnék az asztalon a monitor mellett/félig alatta egy kis házat, amibe valami ilyesmit raknék bele:
B350 vagy B360 itx lap
Ryzen3 vagy Core i3
1050Ti vagy 1060 3GB
Ram marad
SSD marad
HDD marad
Táp cserélhető SFX-reEzzel szemben annyi igényem van, hogy böngészés közben kb néma legyen, játék alatt (maximum wot FHD-ban) pedig alig legyen hallható.
-
törölt tag
válasz diegho #44570 üzenetére
120W körüli GPU-val nagy esélye van sikert elérni, nem kell hozzá AIO, szerintem nem is érdemes ilyen pici házba radiátort beépíteni, mert az egyetlen szellőztető ventilátor légszállítását harmadolja le, ha még alacsony teljesítményű dolgot hűtesz vele, akkor még pörögni se fog a venti rajta, semmi szellőzés sem lesz.
Általános dolgok:
-Az egy ventilátoros mini-kártyákon izmosabb ventilátor dolgozik, ha melege van a GPU-nak hirtelen-hangos tud lenni, javarészt nem kellemes brummogó hangot hallat ilyenkor.
-Fontos, hogy a VGA és az oldallap között legyen térköz, hogy a VGA ventilátor beáramló oldala ne legyen lefojtva, még ha perforáció van is előtte legalább 12-15mm legyen köztük.
-Szellőzés az akkor szellőzés ha nem blokkolja semmi a ventilátor működését, szóval az teli előlap mögé elrejtett ventilátor hasztalan. Amin a levegő beáramlik és amin kiáramlik perforáció összfelülete, külön külön is érje el legalább a ventilátor területének a felét.
-Nem szabad sajnálni a fordulatszámot, a legtöbb ventilátor nagyon alacsony fordulaton annyit használ a hűtésnek, mint a tengerkék-led.(#44573) Rengete: Ha nem akarsz többet bonyodalmat táp miatt, akkor eredeti pico-psu a németektől, ebayról.
[ Szerkesztve ]
-
Rengete
aktív tag
Sziasztok!
Nas-nak szánt ASRock J4105-ITX alaplapo, LC Power LC75ITX 75W tápegységet és Akasa DC-DC 80W Paneltáp /AK-PE080-03/-ot vettem az Aquában. Sajna elsőre nem sikerült összerakni mer a lap és a táp is hibás volt. Most azt mondják az Aquában, hogy a lapot kicserélik gariban, de a paneltápot már nem tudják mert nincs már és visszaadják az árát. Mit javasoltok, vegyek valahol máshol ha lehet kapni, vagy valami másmilyet keressek esetleg a laphoz.?
-
diegho
nagyúr
Tegnap kérdezgettem házakkal kapcsolatban, most már konkrétabbat is tudok. Mennyire problémás egy ilyen kis háznál a VGA hűtése. Gondolok itt arra, hogy mennyire tud szellőzni? A proci nem érdekes, mert egy i3 vagy ryzen3 megy bele, amit a stock hűtővel is 60 alatt fogok tudni tartani némán, na de a VGA már akár necces is lehet. Tegyük fel egy 1050Ti, vagy 1060 menne bele, nem tudom mire számítsak mondjuk egy CM110A-ban. A víztől nem félek, tehát simán rádobok egy 120-as AIO-t a GPU-ra egy Kraken G12-vel, ez nem téma, de ahhoz olyan ház kell, ahol el is fér az AIO. VGA-ban maradnék 200mm alatt, tehát lejjebb adtam az igényeket. Geizhals-on nézelődtem, kinézetre az említett 110A tetszik így elsőre.
-
félisten
Sokan vártak erre: ASRock A300M-STX
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
diegho
nagyúr
A Silverstone ML07 és ML08 mennyire vállalható egy core i3 + 1060-as géphez?
-
törölt tag
válasz DanielLong #44565 üzenetére
Nekem úgy rémlik a szellőzésére volt panasz.
-
hegegabi80
addikt
válasz rover45 #44562 üzenetére
Aha értem. Egyébként nekem van egy régi gépházam, aszem még talán 486-os gép volt benne. Nagyon masszív szerkezet, és én is hasonló méretcsökkentésen gondolkoztam. Csak ATX vagy sfx táp menne az elejébe, mint a metsibe vagy styx-be, csak elölről kapna levegőt.
A ventik meg alulra és felülre mennének a táp felé meg hdd. Megadtad az ihletet nekem is. -
DanielLong
senior tag
Valakinek van tapasztalata Silverstone SST-SG07B-W házzal? Tervezek venni valamit, táp is kell és most pont szembe jött velem amazonon. Sajnos a beépített táp nem moduláris, de 19ezer Forintért egy jó FSP belsős 600W táppal igen jól hangzik.
-
diegho
nagyúr
válasz DanielLong #44561 üzenetére
Ryzen 3 vagy i3 gyári hűtés lesz, valamit a táp is lehet sfx. Méret mehet kicsit felfelé. A slim megoldás is egyre jobban tetszik, az persze lehet 300x350 alapú is.
-
rover45
őstag
válasz diegho #44560 üzenetére
Csak játszásiból küldtem
hegegabi80: Kedd este végre volt időm és játszottam kicsit, egyelőre még üresen áll. Eredetileg ITX-re akartam faragni úgy, hogy a bővítőhelyeket is levágom az aljáról, aztán meggyőztem magam, hogy ezzel elvágnám az mATX lehetőséget, így az alja maradt. Pico psu fog belemenni, elöl és hátul egy-egy 12cm ventivel tervezem, de még nem tudom milyen lap lesz benne
[ Szerkesztve ]
-
DanielLong
senior tag
válasz diegho #44557 üzenetére
Ez így 12 literes térfogat, az már nagyon kevés, de a Silverstone Sugo SG08/SG07 elég közel lesz hozzá. Kérdés még, hogy normál ATX tápot akarsz-e vagy sem, illetve milyen magas a CPU hűtőd?
Ajánlom a geizhals.at-t, itt nyisd le a szűrőt és akkor tudsz térfogatra, adott méretre, tápra, vga hosszra, cpu hűtő magasságra is szűrni.
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Létezik olyan megfizethető (100€-ig) ITX ház, amibe egy 270mm-es VGA is elfér, de mégis valóban kicsi a mérete? Kicsi alatt értem a 200x200x300mm-es keretet.
-
Rengete
aktív tag
Sziasztok!
Valaki nem tud szerezni nekem egy ilyen alaplapot Asrock J3160DC-ITX?Köszönöm
-
hegegabi80
addikt
Megértem a párodat, valóban cuki kis házikó. Az ODD van használva? Én első körben azt tuti kigornám belőle, és ha kell vennék egy külsőt (nekem is van, de kb 2x ha használtam).
Aztán megpróbálnék vadászni egy tfx-es tápot, igaz nehéz lesz, mert ritka, de talán Duliee kollégát megkérdezném, ö elég sokat foglalkozik tápokkal.
Aztán jöhetne 2 slot-os Asrock lap, nekik van sok fajta ilyen kisebb méretű matx egy i3 prockóval. Aztán SSD+2,5" hdd mehetne bele és szárnyalna a gép.Amúgy én még azt se vetném el pl, hogy a ház elejébe betenni egy SFX tápot úgy fordítva, hogy a vento a ház oldala felé nézzen, a ház alja felé pedig a rácsos rész. Igaz ehez mókolni kellene a házon is, meg L végű táphosszabbító is kellene.
No hajrá, és várjuk a fejleményeket.
[ Szerkesztve ]
-
kisi
aktív tag
Huhh, úgy látom, akkor ez átminősül egy gyüjtögetős, méricskélős hobbi projektté, a páromnak feltétlenül ez a ház kell, mert tetszik neki...
Összességében nagyságrendekkel olcsóbb lenne egy használt, de erősebb gépet venni, mint ezt átalakítani..
Köszönöm szépen a segítséget, azt hiszem első lépésben elkezdem átgondolni, mit, és hogyan lehetne megvalósítani. -
törölt tag
válasz #16939776 #44529 üzenetére
hm. jo ajanlat.
jellegeben hasonlit a deepcool lucifer v2-mre, ami egy 120W-os procit hutott, nagyon halkan. de a haz oldalat eppcsak ra lehetett csukni -
Pgraph
aktív tag
Böhöm háznak azért nem mondanám a C2-t...
Egyébként ez tetszett meg, ami kicsi, ám viszonylag jól variálható, akár ATX tápot, vagy korlátozottan mATX alaplapot is tud fogadni és emberi áron van.
A táp csendje nem feltétlenül döntő, úgyis nagyothallok...
Inkább az ATX vs.SFX táp szellőztetése közötti különbség érdekel, hogy az SFX is elegendő-e ehhez, vagy inkább egy ATX (mondjuk BQ PurePower10 400 CM), ami ráadásul jóval olcsóbb is persze.Szerk.:
@vtomi2: Igen, én is ezt fontolgatom. ATX felé kezd lassan billenni a mérleg.[ Szerkesztve ]
„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
vtomi2
őstag
válasz Pgraph #44545 üzenetére
Én atx-re szavazok, az jobban "kiszívja" a levegöt a házból, sfx-nek annyi előnye lenne, hogy nagyobb hűtőt rakhatsz a cpu-ra, és kevesebb kábelt kell elrejtened. Mindenképpen aktív tápot keress, és a cpu-n szívóra (alaplap felől táp felé) rakd a ventit.
Esetleg barkácsolhatsz papír/kartonból légterelőt ami a cpu borda felé irányírja a légmozgásár az alsó ventinek.
-
Pgraph
aktív tag
Sziasztok!
Ma végre megjött a régóta vadászott Jonsbo C2 házam. Esetleg van közületek valaki, aki ilyet használ?
Egy dVGA nélküli Ryzen 2400G konfigot építenék bele. Csak az alaplap+RAM+m.2 SSD lesz benne, semmi más. Nem annyira jól szellőző ház, viszont ebben a felállásban nemigen van, ami komolyabban befűtené.
A ház aljában lesz egy 12 cm-es felfelé fújó venti. A levegő házból való kifújásában pedig szerepet kapna a tápegység.
Szerintetek a jobb átszellőztetés végett egy moduláris ATX tápot vegyek bele, vagy egy SFX-et, aminek ugye 8 (vagy 9) centis csak a ventije?Köszönet.
„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
>Deego..
senior tag
válasz #16939776 #44538 üzenetére
De ha h.aprón össze tud halászni pl egy SS- 400 H1U tápot és be is férne akkor nem lesz probléma.
Nekem adott a táp csak egy Hp Pavilon S7610 házra vadászok.
" Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
-
senior tag
Igen, DTX helyett mini DTX-et kellett volna írnom; mentségemre, hogy arra gondoltam!
A lényeg, hogy ránézésre, úgy gondolom, hogy a fentebb is linkelt kialakítású alaplapok el fognak férni a házban. Egyetlen probléma, hogy a hosszú PCI-E nem az első pozícióban van, ezért nehéz megfelelő VGA-t találni.Duracellm... #44541: Teljesen jogos, ezért írtam, hogy ésszel.
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
HookR
addikt
"Az alaplap a standard mini ITX szabvány szerinti.19 x 17 centis."
A Mini-ITX méret 170 x 170 mm (6,7 x 6,7 in). E tekintetben a HP oldalán is hülyeséget írnak.
Viszont az ATX szabványnak megfelelő rögzítőfuratok és hátlapi kivezetések révén tehetsz a házba a Mini-ITX-en kívül ~170 x ~190 mm körüli (amúgy FlexATX vagy microATX formátumba sorolt) alaplapot is, így a méret különösebben nem jelent kötöttséget.(#44539) --ka: A DTX 203 x 244 mm, a Mini-DTX pedig 203 x 170 mm. Tény, hogy ebben a mérettartományban könnyű megkavarodni, de ha nem pont Mini-ITX, vagy Mini-DTX méret, akkor Flex ATX, vagy Micro ATX, azok rugalmasabban vannak definiálva.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Az alaplap valójában egy DTX szabványú lap - két szabványos kártya-bővítőhelye van.
Elvileg az ilyen kialakítású lapok elférnek.
Keresgélni kell. Mehet bele egy pl. T-s i3 és 4-8GB DDRIII 1600 (dualba az IGP miatt) és jó lesz.
A P4 csatlakozó hiányát meg lehet oldani átalakítóval - nem szerencsés, de egy normális tápnál kis CPU teljesítmény (<65W TDP) mellett, normális átalakítóval nem lenne szabad problémát okoznia.
Saját véleményem, saját felelősségre, ésszel."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
törölt tag
Ahogy sejtettem. A beépített tápon nincs 4p CPU power csatlakozó, így azt a lapot amit kinéztél, nem tudod vele elindítani.
Amúgy az a lap nem sokat segítene rajtad 2 mag 1GHz-en erre elég: TESZT, ami a mostani lapban van jóval erősebb.Ha ragaszkodsz a géphez/tápegységhez, akkor olyan alaplapot kellene keresni amin nincs 4p csatlakozó, és lehetőleg 4 db fizikai magja van a rajta lévő SOC-nak.
Amúgy van egy 4450e CPU-s ITX gépem igaz 4GB rammal és 7200-as HDD-vel, win10-el. Nem világbajnok, de szaggatni nem szaggat, jobban megy mint egy D2700. lehet érdemes lenne kitakarítani a hűtést és rendbe tenni az OS-t rajta.
[ Szerkesztve ]
-
kisi
aktív tag
válasz #16939776 #44531 üzenetére
Elnézést, most sikerült /volt időm szétszedni.
A gyári specifikációk szerinti alaplappal, processzorra(ADH4450IAA5DO)l van szerelve, 2x1 GB rammal.
Nem hiszem, hogy ezen a rendszeren processzor, vagy ram upgrade sokat tudna már gyorsítani, a videokártya beszerelése pedig csak a lejátszási problémákat oldaná meg, az egész gép lassúságát nem. (Ha jól sejtem.)
Az alaplap a standard mini ITX szabvány szerinti.19 x 17 centis.
A táp 24 es mini tápcsatlakozóval van felszerelve.160 wattos, a vezetékek a hosszú élének a közepénél vannak kivezetve.[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
-
3RROR
aktív tag
Sziasztok. Tudtok ajánlani a Fractal Design Node 202-höz hasonló házat? A lényeg a "lapos" forma és bele lehessen rakni vgat.
-
senior tag
Ha jól gondolom ez az a gép, amiben szabványos ITX lap van (ASUS talán) és szabványos TFX táp.
Ha igazam van, akkor lehet, hogy egy GT1030-as VGA megoldaná a problémát (ebből van low profile kivitel), de tényleg jó lenne tudni, hogy milyen CPU és mennyi RAM van a gépben."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
kisi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy mini ITX alaplapot használó Hp pavilion slimline s3624, amiben szeretnék alaplapot cserélni.
A gép filmnézésre, illetve youtube használatra van csak.A gépen win 10 home van.
A jelenlegi konfigurációval nagyon szaggat, nagyon lassú.Akciósan volna esély egy Biostar A68N-2100 Ver. 6x. vásárlására, hozzávetőlegesen 14k huf-ért.
Szerintetek érdemes megvenni, vagy ti mit javasolnátok, ami árban nem túl drága? (Alaplap, proci, ram)
-
törölt tag
válasz Ataxia #44525 üzenetére
Mungen 5 rev. B. Elég ritkásan vannak rajta a lamellák, vastagok, b@szott nagy felület. Alacsony légnyomású, alacsony fordulatú ventilátorhoz van tervezve. Gyári ventilátora szinte nem is csinál semmit.
Méregesd ki, hogy a hűtő és a ház háta közé elfér-e a ventilátor, szerintem nem jelent neki gondot a 65W nagyon halkan. Azért nézz rá az alaplap VRM-re, hogy ne fogjon tüzet a nagy halkítás közepette.
-
Ataxia
tag
Udv
Milyen cpu hutot ajanlanatok ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX laphoz. A proci ryzen 5 2600. A ház fractal node 304.
Minél halkabb aktiv hutesbem gondolkodom.max 15ezret szanok ra. -
Ispy
veterán
válasz Galopp #44520 üzenetére
A táphoz a csatikat moddiy-ról kellet rendelnem, de a többi itthon is beszerezhető, illetve kell venni egy táptesztert is.
Harisnya meg nem kötelező, én is szenvedtem vele először, de rájöttem, hogy a csupasz fekete kábel se néz ki rosszul. Az igaz, hogy ezek a nyamvadt corsair tápok a táp oldalon 28 pinesek, szóval van 4 ág dupla kábel, ott egy kicsit kellett forrasztatni is, szóval remek kis DIY projekt lehet belőle.
Azért is jó, mert nyugodtan elszüttyöghetsz vele akár heteket is, addig használod a gépet, ahogyan most, ha meg készen van egy kábel, akkor lecseréled, nekem is 1 évig tartott a projekt, nem kapkodtam el.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
-
törölt tag
-
Galopp
tag
Ez is felmerült bennem. De ismerve magamat (2-3évig kotlottam a gépcserén) nem lenne haszálható a gépem egyhamar.
Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy SATA tápcsatikat már beszereztem, mert ha telepakolom gépet a meglévő SSD-kkel, és HDD-kel, azt mindenképpen magamnak kell megcsinálnom, ha viszonylag értelmes megoldást akarok.
És itt vetődik fel a kérdés: honnan érdemes beszerezni a cuccokat? Gondolok itt a csatikra/érintkezőkre mindkét végén, kábelre, harisnyára...
-
törölt tag
Milyen kicsi és könnyen szállítható mini-itx-es házat tudtok ajánlani normal (nem sfx méretű) tápegységhez?
-
dugo_
veterán
válasz D1Rect #44512 üzenetére
Sokáig gondolkoztam rajta, hogy vajon a motor része mennyit takar ki az amúgy sem túl nagy bordából, de mivel a hőmérsékletek rendben vannak (laptop vonalról érkezve sosem hajkurásztam a 30 fokokat), illetve így tényleg szinte néma a gép, ezért én megelégedtem az eredménnyel.
És pluszban rálóg a wlan-ra is, ami szintén elég forró tud lenni.Tavaly nyár óta fut így.
-
félisten
Hát nem azt csinálja a táp, hogy pont megforgatja a ventit és leáll, aztán kezdi megint olyan 3mp-es ciklusokban?
REVOLUTION SFX 550W konkrétan, lehet ezzel kezdeni valamit?
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
duo
addikt
válasz AxBattler #44503 üzenetére
@duracellm: sajnos nem fer. fotoztam de telorol nem tudom feltolteni. majd kesobb. a meretek adottak.
@AxBattler koszi. nezelodok. decemberben lesz meg ra a tuske. a chieftec relative jol nez ki, de en nen bizok azokban a tapokban. az a venti mar visit nem? a silverstone ml09 tetszetos. latom higy 3literrel kisebb mint a node202. de a porvedelme milyen? a hutes meg a tap nyilvan csere. 300w korul van e csendes modularis cucc? noctuara vagy alpenföhn bordajara ramegy teljes vastagsagu92-es venti? mert van egy noctua hazhutom csak kihasznalatlan. a jelenlegi hazban be se kapcsol... utolso kerdes ebben a kommentben: 4460Shelyett mit? koszonom szepen![ Szerkesztve ]
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
dugo_
veterán
válasz PainKiller13 #44509 üzenetére
A hátlapi kivágáshoz viszont az x1-es slotod fog esni, amibe meg nem érdemes vga-t rakni.
Bocs.
-
dugo_
veterán
válasz PainKiller13 #44507 üzenetére
Mérd le, neten nem találok méretet hozzá.
"Nekem 174x226mm matx lap fog belekerülni, ez tuti belefér már próbáltam."
Kösz a tippet, meg is rendeltem. Ez lesz a harmadik, kihasználatlanul álló itx házam...
-
félisten
válasz AxBattler #44503 üzenetére
Javítva: a panel/pico tápos megoldásokhoz ajánlott lecserélni a procit. Sry.
(#44504) chef69
Velkám, de a szmájlizások helyett inkább rakd OFF-ba a nem topiktémába vágó hsz-eidet!
Driver-ekról se feledkezz meg![ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Pont a minap volt témázás: LC Power LC-1510mi
Picivel nagyobban ott az LC-1350mi, vagy ha nem akarsz szórakozni pico tápokkal, akkor Chieftec Flyer sorozat (gyárilag adott TFX táppal), esetleg a klasszikus HTPC Silverstone ML05, ML06(-E), ML09 - utóbbiakba SFX táp megy, de az kapható olcsón.Bár ehhez le kellene cserélned a procid, egy 35W-os, T jelű változatra.
Továbbá procihűtő csere sem elkerülhető, pl. ID-cooling IS-40v3, Alpenföhn Silvretta, Cooltek ITX30, Noctua NH-L9i, Raijintek Zelos, SILVERSTONE Argon AR05, vagy az Akasa-nak vannak normális, olcsó, alacsony hűtői.(#44501) Duracellm...
Az meg a másik.(#44502) chef69
Windows 10 topik téma összefoglaló a barátod.Egyébként itt egy lépésről lépésre útmutató, a Media Creation Tool-t pedig itt tudod letölteni.
[ Szerkesztve ]
-
chef69
tag
válasz AxBattler #44499 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Félek tőle, hogy ez lesz a megoldás nem lesz egyszerű, se windows-om, se tapasztalatom a telepítésről 😭Duracellm... Már googliztam, találtam is megoldást, de az alapján nem sikerült. Eddig ennyire volt időm. Sajnos nem nagyon érek rá meló, meg kisgyerek mellett, most is egyedül vigyázok rá.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
- MSI Z370 GAMING PRO CARBON alaplap
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest