- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Milyen SSD-t vegyek?
- HP notebook topic
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tthom
senior tag
válasz
chef69 #44345 üzenetére
Ahogy írták korábban is, egy normálisabb android box simán megfelel a célnak. Egeret, billt rá tudsz kötni, ha nem feltétel a kadenciahelyes lejátszás (a legtöbb embert abszolúte hidegen hagyja), Androidból megy a KODI / SPMC is, szóval nem sokat kell mókolnod. Annyi, hogy ne a legolcsóbb 15 dolláros dobozt vegyed és kész. Nálam is járt pár doboz, most épp egy Nexus Player van beállítva erre a célra, 8as AndroidTV, onnan futtatott spmc, nincs gondja. Néha nem találja el a film képarányt elsőre, olyankor kézzel vált az ember és kész.
Szerk: ha kellően erőset veszel, a netezéssel se lesz gond.
-
cinemazealot
addikt
válasz
chef69 #44340 üzenetére
A LibreELEC telepítésében egyedül az ISO képfájl microSD kártyára való kiírása lehet kicsit bogarászós (megtalálni a hardverhez illő ISO fájlt, megtalálni a megfelelő kiíró programot és megfelelő microSD kártyát stb.), de mint említettem, lehet, hogy a LibreELEC Neked nem lesz jó, mert abban nem nagyon van böngészési lehetőség.
...és ahogy nézem, nem csak netezni szeretnél, hanem torrentezni és online tévézni is, esetleg VPN-en keresztül.
Ez így kicsit keményebb dió.
A laptop miért is került ki a pikszisből? Vannak passzív hűtéses, kisebb méretű laposok, amik remekül elketyegnek könnyebb Linux disztrókkal és mindent tudnak, amit szeretnél (még többet is). Azok nem játszanak?
(#44342) chef69
Erre a Beelink boxra odaát kérdeznék rá kihangsúlyozva az igénylistádat. -
válasz
chef69 #44340 üzenetére
Stick-et én csak apróról vennék, nem túl jó az ár/érték aránya.
50k HUF körül már jóval komolyabb W10-es boxokat tudsz külföldről berendelni, sokat a vám kikerülésével (ebben nem vagyok profi, a megfelelő topikban többet tudnak segíteni) - LINKPl. Beelink megbízható gyártó, N4100 meg már elég erős kb. mindenre, választható memóriával:
Beelink N41
Beelink S2 - ebbe már 2.5"-os HDD is mehet! -
cinemazealot
addikt
válasz
chef69 #44338 üzenetére
Én év elején vettem egy Minix Neo U1 Androidos boxot, amivel az előtelepített Kodival (XBMC-vel) remekül tudunk ad-hoc mozizni. Van HDMI kimenete, optikai hangja stb., böngészni bármilyen Play Store-ból letölthető Androidos böngészővel lehet, már amennyiben az megfelel Neked. Van rá (MicroSD kártyán bedugható) LibreELEC is, ami talán még kiforrottabb mozi élményt tesz lehetővé, bár akkor nincs böngészés. Néma, kicsi, távirányítós, van Ethernet/WiFi, HDD/pendrive rádugható... legutóbbi utazásunk alkalmával már ezt vittük magunkkal asszonnyal a szállodai szobába filmet nézni.
Nyilván ennél van már korszerűbb modell is, de ha hajlandó vagy körülnézni ebben az irányban is, akkor ajánlom figyelmedbe az Amlogic S905, S912 processzoros készülékek topic-ját.
2 GB RAM-mal és eMMC háttérrel a Win10-et annyira nem erőltetném...
-
cinemazealot
addikt
válasz
chef69 #44334 üzenetére
A "bedugom-működik", 30-50k-n belül, mozizásra és böngészésre is alkalmas formában... necces. Amennyi mókolás a HDMI stick-ekkel (TV box-okkal) esélyes, annyi lesz minden más eszközzel is, főleg ha ennyi a keret.
Szerintem olyan használt notebook-ok (netbook) vagy használt PC-k között nézz körbe (akár a hardveraprón), amiben van
- legalább 4 GB RAM,
- legalább i3 Core vagy 4-magos Celeron (pl. N3150),
- HDMI vagy DisplayPort kimenet,
- és HDD helyett kérhető SSD-vel (nem eMMC-vel!).És ez még mindig csak egy minimál konfig lesz, ami ugyan belefér a büdzsédbe, de már tudja, amit kértél. Arról viszont mindenképpen tudj, hogy valamit Mini-ITX alapokon összerakni általában drágább, mint nagyobb (pl. Micro-ATX) vagy integrált (pl. notebook/netbook) formában.
-
válasz
chef69 #44334 üzenetére
30-50 kHUF értékben ez eléggé szűkös.
A pontos igényeidet te tudod (nem specifikáltad túl...), de ebbe beleférhet egy HP Microservertől át egy (akár Inteles) HDMI sticken át sok minden.Kész mini-itx gépet használtan találni ennyiért, de filmnézéshez valószínűleg kevés lesz.
Bár most épp van egy hardveraprón G3430 CPU-val, de kockatáp nélkül.De akad Celeron N3150-el szerelt Gigabyte kocka is, egész jó áron.
Nézz körbe. -
Pista0001
addikt
válasz
chef69 #44332 üzenetére
Például. Bocs, hogy csak egy üzletet linkelek, amelyik szimpatikus, arra rákereshetsz gyűjtő oldalakon (árukereső, árgép, nem tudom, mik vannak még), hogy hol olcsóbb. Vannak komplett gépek is, meg barebone-ok is, ezekbe jellemzően memóriát és hattértárat kell rakni. Ja, ezekbe a kis gépekbe többnyire laptop ram és 2,5-es hdd/ssd kell, plussz 10-15 forinttal számolhatsz ezekre (4-8 giga ram apróról, 60-64 giga ssd új, boltból)
Vagy ha teljesen komplett gép kell, de lehet használt is, akkor innen csemegézhetsz, talán oprendszer is van rajtuk
-
válasz
chef69 #44322 üzenetére
Asus Chromebox ha asztali gép kell, vagy egy Chromebook?
Chrome van rá (hehe), gondolom a böngészőbővítmény is megy rajta, VPN-t tudsz rajta használni (szóval a csak EU-s adás is nézhető egy EU-s gateway-el), a többi böngészés/nézegetés is megy rajta.Ja, most látom TV-re kell, akkor ez nem biztos hogy a legkényelmesebb megoldás (de működhet).
HDMI-CEC ezekkel nem lesz, szóval a TV távirányítóval irányítás kiesik. -
Ispy
nagyúr
válasz
chef69 #44322 üzenetére
Szia (itt is)!
Mint írtam én első körben egy amlogicos tévéokosítót néznék ki, erre lehet androidot telepíteni, amin szerintem mindezt lehet futtatni, de azért kérdezz rá a topikjában (itt olvasd el az összefoglalót onnan elég sokat megtudhatsz erről, mi ez, mire jó, ajánlott típusok, torrent, filmezés hogyan, merre ilyenek).
Én is ilyet tervezek majd venni a HTPC helyett, de mivel még nincsen vele tapasztalatom így konkrétabbat nem tudok róla mondani, de ahogy olvasgattam ezeket mind tudja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest