Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
Ismerős a helyzet! Én is elég sok mindent cserélgettem mostanság, kipróbáltam pár dolgot stb.
Most pár hónapja nem nyúltam hozzá, igaz vettem pár házat, de nem igazán jött be egyik sem, volt amibe át se pakoltam a cuccot.
Most én is metis projekt felé tartok, és szeretném most már egy kicsit parkoló pályára tenni a dolgot pár évre. -
Archttila
veterán
Nálam a "ritkán játszom de akkor ha lehet kompromisszummentesen" elv van érvényben. Egyelőre ezt FHD-n sikerül tartani, aztán amikor számomra is elérkezik a 65 inch-es 4K OLED éra akkor újragondolom
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Ispy
veterán
válasz Archttila #42897 üzenetére
Kénytelen voltam venni egy másik metist, mert annyiszor szétszedtem már a régit, hogy a táphosszabító kábel a házban megadta magát, meg már nem volt makulátlan a külseje sem, szóvel metis ment, metis jött.
A vicc az egészben, hogy már nem is szoktam játszani, mert nincsen rá időm, de hát az ember nem azért rak össze egy pc-t, hogy használja is.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz hegegabi80 #42893 üzenetére
2016 év végén vettem a metist a "nagy" projekthez, azóta lecseréltem a metist , az alaplapot, procit, hűtőt, házventit, memóriát, VGA, SSD-t, kihagytam valamit? Szóval nagyon már nincsen mit cserélni. Ja, a tápot nem cseréltem, de a kis corsair az marad. Meg már unom a kupit a szobában, hogy az asztalon állandóan szanaszét hevernek az alkatrészek hetekig, néha hónapokig, még az asztali kábelmenedzsmentet akarom megcsinálni valami kezelhetőre a mostani spagetti helyett.
(#42894) alcsa
Nekem mondjuk semmi bajom a mostani lakással, de nem, együtt megyünk, így azért olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz Archttila #42888 üzenetére
Hát a feleségem költözni szeretne saját házba, szóval lesz hova tenni a pénzt, még most gyorsan kiélvezem a dolgot, aztán egy darabig lesz hová rakni, az tuti.
Nálunk a babák már 9 és 11 évesek, de a pénzt még most is viszik.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Apropó m2, végül sikerült faragnom 13-15 fokot a kis mocsokból igaz csak ÉPPEN, de befért az EK! Úgy volt, hogy egy SMD miatt fúrni kell de sikerült úgy eltolni a hátsó lapot, hogy elférjen.
Hátha valakinek hasznos lesz: Az olcsó KÍNAI silány minőségű és felfogatású eBay-es bordát felejtsétek el, semmire nem jó!
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Lacesz88
tag
válasz #16939776 #42874 üzenetére
Végignézve a videót én nagy különbséget nem látok a két proci között. Vagy az én szemem kevés ahhoz, hogy észrevegyem ha van rajta valami nyilvánvaló, de ebből is látszik tényleg csak hobbijátékos vagyok és nem látok pár fps eltérést
Szóval a te véleményed az, hogy megéri a ryzen is?
Igazából semmi mástól nem félek, csak attól, hogy ha van egy kevés időm leülni elé akkor a 2 szabad órámból majd 1 óra bosszankodással telik és újraindítással, fagyásokkal, mert ezekről azért lehet olvasni több helyen is.
az elérhető áron kapható B350 itx lapok szerintem elég jók lettek, főleg az inteles társaikhoz képest, ahol szinte nulla a választék, ebből is azért látható, hogy azért támogatják a ryzent.És főleg mivel van egy itx intelem lenne összehasonlítási alapom.
-
Archttila
veterán
összerakom végre a gépet és 2 évig ki sem nyitom a házat
Költsd inkább a családra, én is azt teszem.
A VGA hűtés átalakítom de valójában ott már minden adott volt, csak jött a baba így nem foglalkoztam vele.10 ezerért vettem még nyáron a motyó bontatlan csomagolásban, ez meg nekem -30 fokot megért
(meg jó is most egy kis szerelde)[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Archttila #42879 üzenetére
Akkor ez még egy 1080 alá is jó, szóval nem kell nagyon aggódni, hogy nem lehet hová fejleszteni.
Nekem egyelőre elég az i5, épp eleget upgradeltem mostanában, összerakom végre a gépet és 2 évig ki sem nyitom a házat....
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
válasz ecaddsell #42883 üzenetére
Tehát célszerű arra alapozni új SSD esetén
Ez meg gondolom adott volt valamint arra céloztam, hogy ITX esetében se kell feláldozni a PCIe x16 slotot ha van PCI-e M.2A netezős ITX-ben nekem is SATA M.2 van, elégnek érzem
A szimulátoros gépben érezhető az NVMe de nem nélkülözhetetlen[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
ecaddsell
aktív tag
válasz shteer #42877 üzenetére
OK, tudom mi az az NVMe (azokba a gépekbe amit mostanában összeraktam csak ilyen SSD-t tettem), de a képen szereplő adapter nem az, hanem mSATA to SATA.
Duracellm...
Tök mindegy milyen jó a vezérlő a gépen a SATA III akkor is csak kb. 600 MB/s-et tud szekvenciálisan (ami nagyobb videók szerkesztésénél mint limit jól észlelhető).Talán kevésbé észlelhető (legalábbis consumer cuccoknál), de megint csak korlátozó tényező a SATA esetén a latency véletlenszerű hozzáféréseknél (igazából az Optane-t még az NVMe is limitálja...).
Korábban már linkeltem, de érdemes megnézni a QD2-es 860 Pro meg 960 EVO-t:
https://www.pcper.com/reviews/Storage/Intel-Optane-SSD-800P-58GB-118GB-and-RAID-Review-3D-XPoint-Goes-Mainstream/Perform-3 -
Nerazim
őstag
válasz hegegabi80 #42880 üzenetére
Mit szeretnel kromofággal leoldani? Ha metis az gyárilag eloxált alu -ra gondoltál azt nem fogod tudni ezzel eltávolítani. Nálam is hasonló a helyzet, mert én sajna lefestettem fújos festékkel feketére (mert gyárilag kék színű), de nem lett az igazi, úgyhogy először azt el kell távolítani, de én kromofág gélt vettem amit ecsettel kell felvinni és utána spaknival lekaparni. Porszórásos festésben gondolkodom, de nem tudom, hogy ez megmarad-e
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
hegegabi80
addikt
Metisbe i5 4440 és RX460 nem fő meg gondolom, ettől erősebb nem is igazán lesz benne, és egyenlőre ATX táppal, hogy a benne lévő 12-es venti is segítse a szellőzést! A tetejét természetesen vágni akarnám, vagy legalább is első körben perforálni, ha nem sikerül, akkor mehet a vágás.
És természetesen újrafestés is szerepel a tervben, kromofággal leoldás aztán valami újítás, valami csíkos mintázattal, még nem tudom pontosan. -
törölt tag
válasz ecaddsell #42876 üzenetére
Kérdés az hogy mire használja az ember a gépet, és mennyire jó arra a vezérlő az SSD-n.
Sata-val tolom (server grade, a legkomolyabb ami ezen a felületen kommunikál) eddig se a játékos, se a munka gépen nem kellett input után I/O műveletre, vagy betöltésre/mentésre várni, SOHA.
[ Szerkesztve ]
-
ecaddsell
aktív tag
-
törölt tag
válasz Lacesz88 #42867 üzenetére
Ha egyszer lesz memória alá, és nem használnád ki a GPU részét. Akkor egy R3 1200-al történt összevetést érdemes megnézned:[link] Nem feltétlen az FPS számlálóra kell koncentrálnod, arra vagyok kíváncsi, neked melyik tűnik élhetőbbek.
Én is SP only-t tolok egy éve rizsával: Stalker sorozat és Borderlands2. Nem tudom a hatást finomabb szavakkal leírni, úgy működik mint valami szintetikus narkotikum, mérgezési és elvonási tünetek nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Lacesz88 #42866 üzenetére
Én is most vettem 1060 6gb-t, az még az én 7500-ammal is el kell, hogy menjen, max. veszek majd bele egy 7700k (ha már értelmes áron lehet kapni), azt megint elvagyok 2-3 évet, szerintem felesleges ehhez a vgahoz i7-et venni.
-
Lacesz88
tag
válasz #16939776 #42865 üzenetére
Eljön majd az idő mikor így is úgy is váltani kellene, vagy azért mert kellene a 2x8 vagy mert a 2133 már az intelhez is kevés, hiszen már az is támogatja a 2666-ot.
Bár videók alapján játék válogatja, hogy mennyit dob a gyors ram az fps-en, néhol egyáltalán nem számít, vagy leginkább erős vga-val számít, egy 1060 körülivel nem számottevő a különbség.Szóval ha csak ezen múlna a dolog, tudnék ramot cserélni idővel.
-
Lacesz88
tag
Folyamatos olvasgatás után valahogy bennem is ez alakul ki amit itt felvázolsz, egyedül csak annyi bajom van az intellel is, hogy az alaplapokkal itt is olvastam problémákat az erősebb procival.
Vélhetően még az i5 8400-nél nincs probléma, de i7 8700-et nem tudom képes lenne-e majd a későbbiekben kiszolgálni ez az alaplap.
Bár szerintem arra a felhasználásra amire nekem kell a gép, könnyen lehet mire érdemes lenne cserélni egy olyan erejű procira inkább érdemes lesz rendszert cserélni, mert addigra a 8 magos fog 50-be kerülni.Ettől függetlenül mégis ott motoszkál bennem, hogy elégedett intel mini itx tulajként, szívesen megnézném mit lehet kihozni a ryzenből...
Próbáltam visszanézni a topikot de olyan sok bejegyzést nem találtam ryzen vonalon, főleg nem olyat ami a határtalan megelégedettségről szólna.
-
Ispy
veterán
válasz Lacesz88 #42862 üzenetére
Tavaly raktam össze öcsémnek ryzen-es gépet, corsair cl15-ös (3000mhz) memóriával állandóan összeomlott, már amikor elindult egyáltalán a gép, aztán az én gépemből átraktuk a corsair cl13 (2133mhz) memóriákat, azzal ment rendben a dolog, most már csak havonta 1x száll el kékhalállal neki.
Szóval amd-vel neki lehet szaladni a csecsnek, ebből a szempontból az intel hülyebiztos, az elmúlt pár évben jópár gépet raktam össze intel vonalon, soha egyikkel sem volt semmi gondom, elsőre pöcc-röff.
Biztos jó a ryzen, lehet, hogy jobb az ár-érték aránya, de én személy szerint maradok inkább intel vonalon.
Arról nem is beszélve, hogy a qvl listán vagy olyan RAM-ok voltak, amiket nem lehetett beszerezni, vagy 60-70k-ba kerültek, szóval jól körbe kell járni ezt a kérdést, mielőtt vesz valamit az ember.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
kicsit off, bocs.
kaptam ket darab vadiuj 250G-s msata ssd-t es probaltam valami ertelmesre hasznalni. mivel mostanaban eleg sok videot szerkentettem, arra gondoltam h csinalok belole munkameghajtot, akar az ideiglenes fajlok tarolasara, akar azert h ne egy meghajtorol olvasson es ugyanarra irjon a progi.talaltam a neten egy vicces eszkozt: syba dual msata adapter. bar netszerte eleg vegyes ertekelese volt, gondoltam megprobalom, $22 nem fog foldhoz vagni.
bejott bar a bekonfiguralasa nem ment a kapcsoloival es a reset gombbal, de a win-es programjaval allitgathato az uzemmodja. van usb3 interfesze es sata is (egyszerre nem probaltam a kettot), szoval akar kulso meghajtokent is funkcionalhat ideiglenesen. most RAID0-ban (stripe) van a ket msata, tehat ~500G egesz furge meghajto keletkezett.
lehet h kene faragni valami hazat hozza, csupan esztetikai szempontbol. igy kb 7mm vastag, szoval jol eldughato.
-
Lacesz88
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy itx rendszert összerakni és a következőket néztem ki:
- Asrock H370m itx/ac + i3 8100
- Asrock Fatal1ty Ab350 itx/ac + Ryzen 3 2200G
Ezek nagyjából egy szinten mozognak teljesítményben és árban, talán az intel kicsit erősebb de viszont későbbi fejleszthetőség terén az amd szerintem jobb, valamint a fatal1ty lap is komolyabbnak érződik nekem, ha bele akarnék tenni egy ryzen 7-et mondjuk, míg a másik oldalon egy i7-el már nem vagyok biztos benne, hogy elbírna a h370-es lap.
Kérnék egy megerősítést milyen irányba érdemes elindulnom, esetleg ha valakinek van tapasztalata hasonló összeállítással annak szívesen venném a véleményét. Egy 6. genes i5 rendszerem már van, így ehhez képest mire lehet számítani pl hőmérsékletekben mondjuk egy core v1-ben? lehet számottevő különbség? Jelenleg teljesen jó hőfokaim vannak.
ami még fontos lehet: jelenleg van egy 2133 mhz-es Kington hyperx savage cl13-as memóriám, ami tudom, hogy már egyik új rendszerhez sem ideális de mivel nagyon olcsó volt, így egyenlőre megtartanám ha ez opció és nem megy annyira a teljesítmény kárára. Főleg az amd-től félek, hogy egy ilyen memória nagyon visszafogja a proci teljesítményét?
Az alapvető felhasználás hobbijáték volna egy gtx 1060 6gb-al, az is alapvetően csak single, semmi multi.
ami még fő szempont lenne a stabilitás. kiindulva a 6. gen rendszerből azt összeraktam, bekapcsolom és használom. Kicsit félek, hogy az amd-nél ez nem megy ilyen zökkenőmentesen, legalábbis azok alapján amiket olvasok róla. Erre vonatkozóan van valami tapasztalat, kell ettől félni?
Alapvetően a ryzen felé húz a szívem, de félek tőle, volt amd rendszerem de nagyon nagyon régen még az athlon 64-es időkben
Köszönöm előre is mindenkinek a segítségét.
-
mpierre
veterán
válasz shteer #42860 üzenetére
Jahogy úgy. Netre elég lesz. Kíváncsi leszek a zajra a c7 felől, mert versenyben volt régen... Anno én is vacilláltam az is-60, a c7, és az axp 100 muszkli között egy 6700T hűtésére. A tr lett a befutó.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
shteer
titán
válasz #16939776 #42858 üzenetére
Pontosan internetezésre használjuk az esetek 98%-ában, T-s i5 van benne, 2400-as ram
Az integrált wifi egyedül ami mellette szól de USB-ssel pótolom amíg ebbe nem vadászok olcsón egy M.2 modultEgy C7-et meg régóta akartam
mpierre: 6500T az a 6600, az a szimulátoros gépben van kompakt vízzel
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
mpierre
veterán
válasz shteer #42856 üzenetére
Tr AXP-100R > Co C7 -> Öööö, azért a c7 nem összemérhető az axp100-r-rel... Vagy a 6600-ad delidelve van. Vaaagy ez a c7 full réz kivitele...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
-
törölt tag
válasz GodGamer5 #42853 üzenetére
Ezekből az információkból sejteni vélem, hogy bios-al kapcsolatos probléma lesz a háttérben, de azért próbáld ki másik tápegységgel.
Mivel az alkatrészek (CPU/RAM) szerepelnek a QVL-en, szerintem nem gördítene akadályt a cserének sem a support, sem a webshop/bolt ahol vetted. Én a helyedben (tápcsere után) megkérdezném a supportot hogy mit tegyél, majd ezt a levelezést csatolva fordulnék a bolt-hoz, így nem kell nekik magyarázkodnod, ha azt tanácsolják cseréltesd ki a lapot.
-
cinemazealot
addikt
válasz GodGamer5 #42853 üzenetére
Megpróbálhatod a tápot külön tesztelni (minden alkatrész lehúzva róla): bedugva a 230 V-ba kikapcsolt állapotban elvileg ugye semmi nem megy. Ha összeérinted a 20/24 érintkezős nagy csabainak a zöld és egy fekete érintkezőjét (vigyázva, hogy mást ne), a tápnak be kell kapcsolnia: venti felpörög, molex csatlakozókon megjelenik a 12/5 V. Amint elengeded a zöld-fekete összeköttetést, ki kell kapcsolnia. Na, ha ezt nem teszi meg, akkor a táp lesz hibás. Ha igen, akkor valószínűbb, hogy az alaplap.
-
GodGamer5
addikt
válasz #16939776 #42838 üzenetére
Lehúztam az SSD-t és rendesen kikapcsol, amikor nyomva tartom a power gombot kb 4 mp-ig. Sőt kb ez meg az elosztón lévő főkapcsoló ami megoldja a kikapcsot minden esetben. Szerdán szerzek egy valamilyen tápot és kipróbálom azzal is a gépet. Viszont ha kiderül, hogy esetleg nem a táp a ludas, hanem tényleg az alaplap, akkor most ezért gariztassam? Csak meg lehet oldani valahogy. Amúgy próbáltam Ubuntut is futtatni pendriveról és úgy sem kapcsolt ki a gép.
[ Szerkesztve ]
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
Ringman
nagyúr
válasz Mercutio_ #42850 üzenetére
best buy topikból kiindulva az alza ki fogja szállítani, emlékeim szerint csak a nagyon durva elárazásokat nem teljesítették (pl eredeti ár 10%-a)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
Ringman
nagyúr
nem lennék olyan biztos benne, pl: [link]
a gigából meg a vrm-hűtős h370 is 80+ fokos vrm-hőmérsékleteket produkál
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
na ez már egy értelmes árú coffee lake lap, mondjuk vrm-ek nem hűtöttek, így kb az i5 8×00-as a max, ami menne benne turbo órajeleken.
giga B360N WIFI - 24k
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
és (#42843) Seep
köszi a válaszokat!
Nem tudom, hogy kellett-e erőltetni, de itt úgy tűnik, hogy befért a Thermalright AXP-100R
ezt a témát még kerülgetem egy picit, szerencsére lesz idő a Wraith Stealth miatt.Épp most a hetekben kerülnek a boltok polcaira az újabb generációs AM4-es Mini-ITX alaplapok:
amennyi infót találtam, az X470 chipset túl sok (számomra) használható újdonságot nem hoz, így szerintem nem várom meg, marad végül a Gigabyte lap. nem beszélve arról, hogy új X-esek alsó hangon is biztos legalább egy 20-assal feljebbről indulnak. és még mire ideérnek...Nagy valószínűséggel a szóba jöhető CPU-hűtők egyike sem fog a memória fölé lógni, így magasabb memóriával sem lenne gond.
igazad van, ráadásul közben a 2xxxG topicban úgy olvastam, hogy a Gigabyte-nál pláne nem kell erre figyelni szerencsére... +1 oda.De azért erre még visszatérünk, amint sikerült véglegesíteni az alaplap-hűtő-memória triót.
GIGABYTE GA-AB350N-Gaming WIFI
Wraith Stealth (átmenetileg)
CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz CL16 KIT CMK16GX4M2D3200C16#42843 Seep
Tapnak inkabb a Corsair SF450, az fel-passziv. Nem megy a venti alacsony terhelesen.
köszönöm, megnéztem, tetszik is! néztem már én is régebben, de a hangjától tartottam picit (9mm vs 12mm), viszont tesztek alapján ezzel sincs gond, úgyhogy megfogadom a tanácsot és ez lesz inkább.Hutore azt irjak a Scythe Big Shuriken 2 Rev. B HSF befer a porszurovel egyutt.
be, csak sajnos nem AM4 foglalatra, azzal nem kompatibilis épp itt olvastam.így maradt függőben végül a hűtő, de mivel eleve van gyári a procihoz, az ráér majd akkor is, ha az nagyon nem válna be.
köszönöm a segítséget, ha van fejlemény, jelentkezem!
-
HookR
addikt
válasz ratcache #42839 üzenetére
"Wraith Stealth hűtő - ideiglenesen marad a gyári, amíg nem lesz újra kapható és sikerül ID-Cooling IS-60-at venni. néztem az IS-50-et is, de scpecifikációk alapján a magassága 57mm, tehát pont nem fér a ház 56mm-es helyére"
Nem tudom, hogy kellett-e erőltetni, de itt úgy tűnik, hogy befért a Thermalright AXP-100R (Vigyázat, az újabb H-ra végződők magasabbak!): Fractal Design Node 202 review"...összvissz 7 lapot találtam AM4 ITX méretben (létezik?), abból a 2 ASUS-on nincs video kimenet, a két Asrock csak hdmi-s, így maradt az MSI-Biostar-Giga..."
Épp most a hetekben kerülnek a boltok polcaira az újabb generációs AM4-es Mini-ITX alaplapok:
- ASRock Fatal1ty X470 Gaming-ITX/ac (1x HDMI, 1x DP)
- Asus ROG Strix X470-I Gaming (1x HDMI)
- Biostar Racing X470GTN (1x HDMI, 1x DVI)"...ezen pedig relatív pici a borda magassága, hátha nem ütközik a hűtővel."
Nagy valószínűséggel a szóba jöhető CPU-hűtők egyike sem fog a memória fölé lógni, így magasabb memóriával sem lenne gond. De azért erre még visszatérünk, amint sikerült véglegesíteni az alaplap-hűtő-memória triót.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
ASRock Fatal1ty X470 Gaming-ITX/ac hivatalos oldal - [link]
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
aktív tag
sziasztok!
a jelenlegi kiszolgált, hangos monstrum helyett szeretnék váltani egy halk, pici izomgépre. elsősorban munkára lesz használva (programozás), de mellette időnként kis játék, némi filmnézés, sok net és minimál torrent lenne a feladata, amennyire csak lehet hang nélkül. semmi durvulás, semmi OC.
igyekeztem azért átnézni a topic-ot és talán sikerült is összerakni egy alap konfigot, de úgy érzem még némi finomításra szorulnaami eddig megvan:
ház:
FRACTAL DESIGN Node 202 - megnéztem rengeteget, de ez szerelemtáp:
BE QUIET! SFX L POWER 500W - itt lehet, hogy egy picit főlélőttem, de egyrészt később valószínűleg kerül bele dedikált vga is, másrészt a házhoz gyári csomagban vehető Integra táp kábelezésével kapcsolatban nem sok jót lehetett olvasni, így célirányosan halk irányban kb. ez volt a köv. érdemi lépcsőfok. méret alapján a 130mm pont beférne, kábelek nagy része úgyis kiesik. a másik, hogy ha nincs kihasználva, nem melegszik, talán nem lesz hangos sem...processzor:
AMD Ryzen 5 2400G 3.60GHz AM4 BOX - meló miatt a több szál jó, ha van, minimáljátékra pedig elég egyelőre az IGP.hűtő:
Wraith Stealth hűtő - ideiglenesen marad a gyári, amíg nem lesz újra kapható és sikerül ID-Cooling IS-60-at venni. néztem az IS-50-et is, de scpecifikációk alapján a magassága 57mm, tehát pont nem fér a ház 56mm-es helyére. faragni egyrészt nem szeretném - ha valaki látná az eredményt, szerintem egyetértene
ezen kívül van még erre a platformra értékelhető léghűtés, ami befér ilyen pici helyre? általában pár mm-el csúszik el a dolog, 6x mm magasság felett nyílna a világ.lap:
GIGABYTE GA-AB350N-Gaming WIFI - összvissz 7 lapot találtam AM4 ITX méretben (létezik?), abból a 2 ASUS-on nincs video kimenet, a két Asrock csak hdmi-s, így maradt az MSI-Biostar-Giga, amiből az utolsó volt szimpatikus, de ezt szerintem még körbejárom picit... Biostar X370-es laphoz képest nagyon fapadnak tűnik, azt lehet, hogy kiejteném.memória:
CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz CL16 KIT CMK16GX4M2D3200C16 - kb. hasraütésszerrűen. a memóriás fórumban az általános vélekedés hogy kb. mindegy, úgyis megy XMP-vel, ezen pedig relatív pici a borda magassága, hátha nem ütközik a hűtővel.lesz még ezenkívül egy SEAGATE FireCuda 2TB 2.5" 5400 rpm 128 MB SATA 3 ST2000LX001 adattárolásra egy kisebb SSD mellett, amin a rendszer lesz - ezt később szintén még lehet, hogy lecserélem egy M.2 SSD-re, de előbb szeretném már egyben látni az egészet :-)
a táp / lap / memória részében még némileg bizonytalan vagyok, minden tanácsot szívesen vennék!
az árak miatt helyenként szívtam a fogam, de hosszabb távra tervezném, így ha majd beáll, akkor variálás nélkül használnám jó ideig, úgyhogy inkább legyen meg picit többől, csak az tényleg halk, de emellett használható is legyen.
előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz GodGamer5 #42836 üzenetére
Win 10 "kikapcsolásnál" felírja a memória tartalmát az SSD-re, amíg ez nem történik meg, addig nem kapcsol ki. Javasolnám, hogy OS--es SSD nélkül, a bios-ban állva 4-sec es power-gomb nyomást produkálni, hogy esetlegesen ki lehessen zárni a táp-alaplap problémát.
[ Szerkesztve ]
-
GodGamer5
addikt
A management engine-nél állítottam valamit amit egy fórumon írtak, meg az energiagazdálkodásnál állítgattam, hogy kikapcsolásnál, ne hibernáljon, sőt biost is frissítettem, de egyelőre semmi eredmény.
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
GodGamer5
addikt
Jól van bekötve. Resetre újraindul, Bekapcsoló gombra pedig bekapcsol/kilép a rendszerből csak amikor lekapcsolja készenlétbe a monitort, miután a gép már kilépett, nem kapcsol ki a rendszer.
-
GodGamer5
addikt
válasz cinemazealot #42830 üzenetére
Win 10 pro
-
GodGamer5
addikt
Sziasztok!
Összeraktam az új ITX-es gépemet, eddig minden jó volt, viszont akármit csinálok neki, nem akar kikapcsolni. A monitor készenlétbe kapcsol leállításnál, viszont a gép nem kapcsol ki. MI lehet a baj??
A gépem:
-Bitfenix Portal White -Corsair SF600 600W Gold SFX -ASRock H370M ITX/ac -Intel Core i5 8400-Crucial 16Gb DDR4 2400MHz Ballistix Sport LT Gray KIT -Crucial 275Gb SSD -Toshiba 3Tb 7200Rpm"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
Nerazim
őstag
Woow..új a fodrászod?
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Ispy
veterán
-
Ringman
nagyúr
válasz mpierre #42821 üzenetére
hát nem tudom mire nem lesz elég egy 8700k mondjuk 2 év múlva.
főleg, hogy azok meg mennek 4.8ghz-n, ha le tudod hűteni persze (vagy delid és könnyebb dolgod van)mellesleg soha nem cseréltem cpu-t egyik gépemben sem (egész gép volt cserélve, ált. a ram is - majdnem - duplázódott), a ph nem reprezentatív, de szerintem még az épített gépek nagy részén sem történik cpu-csere.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz Ringman #42820 üzenetére
Az elég zsákutcás lapnak tűnik... Coffee Lake procikhoz csak.
-
Ringman
nagyúr
40,5k az asrock z370 fatal1ty itx lap most éppen [link], ha valaki minierőművet szeretne építeni
[ Szerkesztve ]
-
-
Seep
senior tag
válasz cinemazealot #42813 üzenetére
Szervusz, igen azon is mukodik, probaltam.
-
cinemazealot
addikt
Ez akkor is működhet, ha OEM Windows 10-et vettem 15k-ért?
-
Ispy
veterán
Ha a lapot kicseréltem, akkor csökkentett módban be tudom röffenteni a wint vagy kapásból újra kell telepíteni?
-
félisten
Nájsz. Durva az a borda, hozzáér az első csatlakozókhoz?
Mivel a két VGA venti gyakorlatilag pontosan a két nyílás alatt helyezkedik el, ezért szvsz nincs sok értelme a plusz hűtésnek - slim ventilátorok amúgy is visítanak.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
hegegabi80
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Gurulunk, WAZE?!
- Védelmébe vette az Intel volt vezére az Intel 18A node-ot
- Path of Exile 2
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- BestBuy topik
- Spórolós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- Asus ROG STRIX B550-F Wif
- Jól felszerelt Gigabyte B85M-D3H (4x SATA3, 2x SATA2/HDMI, DVI, VGA/4x DIMM/hűtött VRM) + Win10 Pro
- 6x32GB DDR4 3200MHz desktop RAM
- Asrock J4125-ITX alaplap / dobozokkal, tartozékokkal, gyári állapotában / 4lza garanciával.
- Corsair VENGEANCE LPX memória, 16 GB DDR4, 2666 MHz CL16, négycsatornás készlet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest