- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Léghűtés topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vtomi2
őstag
válasz
imibogyo #52050 üzenetére
Elölről hátulra szavazok(vagy fordítva), hogy ne legyen a venti előtt semmi, és fújja a bordákat, ne szívja.
Ventiket meg olyat kell választani, ami minimális feszen is halk, F12 halk, P14-nek coilwhine-os hangja van 40% alatt, de 40%-on meg elkezd hallatszódni, szóval nem szeretem
-
vtomi2
őstag
válasz
imibogyo #52032 üzenetére
Ha passzívan is megy, akkor oké, de így otthagysz 10-20%-ot a padló miatt + porszívó effektus is erősebb. Én is a befele fújó ventiket preferálom.
Nekem metisben (vga nélkül passzív 212-vel) 60-66 fokon volt full terhelésen egy i3 4330(3,5ghz minimális fesz). Viszont nem kapcsolt be cpu fan nélkül, úgyhogy betettem egy F12-t hátulra 250-300 rpm-en, és így nem megy 50 fok fölé. Falu szelén lakunk, és még így se hallani este se. Régen én is passzív gépet akartam, de az a 300 rpm nagyon sokat tesz, és nem kell óriási borda.
-
vtomi2
őstag
válasz
Chaser #52029 üzenetére
Engem nem zavar az 50-60 fok, nem fog gyorsabban megdögleni a szilikon mint 20-30-on. Mondjuk 80 fölé már nem engedném. Egy jobb hűtésű kártyára 120x25-ös ventik brutálisak nekem a 1070 egy arctic mono + egy 120-as venti 5-600 rpm-en némán ment max oc-n 55-60 fokon.
Burkolatot meg bonthatod, akkor ugrik a gari, ha bizonyírsák, hogy azért ment tönkre, mert eltávolítottad a burkolatot (ami lehetetlen feladat szerintem), megemlegeted a fogyasztóvédelmet, meg pár paragrafust, és megoldják
-
vtomi2
őstag
válasz
#16939776 #48931 üzenetére
Fogantyúkat én se értem, szerintem eredetileg fejjel lefele tervezte. A csavarokat a fogantyúra értetted? Mert magán a vázon nem vészes szerintem a sok csavar.
Lehetne még rajta csiszolni, de nekem tetszik. Én pl beborítottam volna még valami erősen perforált lemezzel körbe.
-
vtomi2
őstag
DIY mini itx váz, hasonlóan gondolkoztam metis előtt.
Itt a link, telóról vmiért nem megy: https://imgur.com/gallery/6x5RofZ
-
vtomi2
őstag
válasz
Archttila #48727 üzenetére
Erre most mit mondjak?
Pici görbület beleférhet egyébként. Volt alaplapom, ami picit meggörbült a hűtő súlya miatt, de meg se kottyant neki.
Azért csak ésszel, annyira kell rászorítani, hogy szétt nyomja a pasztát (kend szétt a procin sztem). Attól, hogy erösebben rányomod a hűtőt nem fogsz több fokot nyerni.
-
vtomi2
őstag
válasz
kspree #46965 üzenetére
Ismerősnek van ugyanez a setup. Hűtő lefogatását alakítania kellett, mert 2 kondi útban van. Rakott rá egy noctua ventit, és elégedett vele, nem hangos, és messze van a 3600 a throttlingtól stresszteszt alatt is.
Idle valamivel 50 fok alatt, játékban 70 alatt van, de nem kell aggódni miatta, csak kell egy saját ventiprofilt beállítani, hogy ne legyen hangos a venti. -
vtomi2
őstag
-
vtomi2
őstag
válasz
hegegabi80 #46783 üzenetére
Nem eredeti oldallap, vmi vékony műanyag lap, szépen lehetett vágni szikével.
-
vtomi2
őstag
válasz
Iginotus #46770 üzenetére
Pont kerestem, hogy bele-e férne az acceleor twin a metisbe, és a te írásod dobta ki
Nekem 1070-en volt mono, és 600-800rpm-es eLoop ventivel 50-55 fokon tudta tartani maxon járatva. Az volt a trükk, hogy mind a 2 oldalon a vga magasságában vágtam lyukat az oldalpanelbe, és így a meleg rögtön távozott nem rekedt meg. Próbáld meg oldalpanelek nélkül, és ha javul, akkor azt is megvagdoshatod
Még 1 házamban se volt ilyen jóll megoldva a vga hűtése, viszont a procival szenvedtem rendesen, 120-as AIO lett a vége, így ment 4,6ghz-n a 4790k tűrhető hangerővel terhelve, idle csak a pumpa zúgása zavart.
-
vtomi2
őstag
válasz
hegegabi80 #45834 üzenetére
Riser-t kapsz a VGA-hoz a drágábnál.
Nekem az nem tiszta, hogy hogyan van benne a VGA, mert rossz fele néz az IO panelje, de ja, én is elgondolkoztam rajta, csak nincs sfx tápom
-
vtomi2
őstag
válasz
Pgraph #44545 üzenetére
Én atx-re szavazok, az jobban "kiszívja" a levegöt a házból, sfx-nek annyi előnye lenne, hogy nagyobb hűtőt rakhatsz a cpu-ra, és kevesebb kábelt kell elrejtened. Mindenképpen aktív tápot keress, és a cpu-n szívóra (alaplap felől táp felé) rakd a ventit.
Esetleg barkácsolhatsz papír/kartonból légterelőt ami a cpu borda felé irányírja a légmozgásár az alsó ventinek.
-
vtomi2
őstag
@Metiszesek van köztetek aki toronyhűtőről váltott aio-ra? Mik a tapasztalatok?
-
vtomi2
őstag
válasz
hegegabi80 #43940 üzenetére
Csináltam custom oldallapokat, úgyhogy elég jóll, ssd-k picit melegek, de annyit ki kell hogy bírjanak
-
vtomi2
őstag
válasz
vtomi2 #43722 üzenetére
Visszaraktam a Machot egy teszt erejéig, de megreked benne a meleg levegő, vagy nem tudom, rosszabbul teljesít mint a CM 212+
Ha már úgyis kint volt az alaplap gondoltam megpróbálom picit másképp elvezetni a kábeleket, és ez lett belőle (csak saját felelősségre utánozzatok, vigyázzatok, hogy ne hajoljon meg az alaplap!!!):
Olyan 30 perc szenvedés után inkább széttkaptam az egészet, és még 30+ percig rendezgettem a kábeleket, hogy ne nyomja az alaplapot.
Elég jól sikerült sztem, a felső vent kábelét is a lap mögött terveztem, csak összeraktam a gépet mire eszembe jutott
Hátulról is jól néz ki!
Előlapi audiót nem tervezek használni (eltüntettem a nyomait
, Sata tápkábelt lerövidítettem, adatkábelt találtam vékony 15cm-est, de posta nélkül is drága, azon még gondolkozom. Esetleg ha tudtok valakit, aki tudna nekem készíteni ~10cm-es 6+2 pines kábelt azt megköszönném
Jelenleg így néz ki.
Amit még tervezek:
-ugye a PCI kábel rövidítése
-oldallapok kivágása jobb szellőzés végett
-magasabb talpak -
vtomi2
őstag
Metis tulajok, tapasztaltátok, hogyha adatot másoltok az előlapi usb portokon, akkor nagyon csúnyán belepiszkít a fejhallgató kimenetbe? Azt hittem, hogy a hangkártyám haldoklik, aztán most megfigyeltem, hogyha másolok vmit telóra akkor jön elő
Persze csak miután átcsoportosítottam a nyaralás pénzt , hogy hamarabb vehessek DAC+AMP kombót vettem észre, hogy mi okozza
-
vtomi2
őstag
válasz
vtomi2 #43239 üzenetére
Na kicseréltem a hűtőt + így már befért + 1 venti hátulra, picit meglepett az eredmény:
212+: idle-39, aida(mindent terhelve)- 65, játék(BF4)-57
Macho: idle-40, aida(mindent terhelve)- 72, játék(BF4)- 60
Ezek átlag mag-hőmérsékletek, CPU 10 fokkal ez alatt van még delid után isÁtraktam az SSD-ket alulra, és sokkal könnyebben el tudtam rendezni a kábeleket a HDD/SSD tartó nélkül, mostmár nem gondolkozok sfx tápon amíg nem lesz nagyobb grafikus kártyám
Viszont így terhelés alatt eléggé felfűti őket a CPU, szerintetek 40-45 fok sok SSD-nek?
-
vtomi2
őstag
Na hétvégén voltam otthon, és elhoztam a régi hűtőmet (1. Generációs cm 212+), ma kipróbállom, hogy mennyivel rosszabb mint a macho, és ha pár fok van csak akkor inkább azt használnám a metisben
-
vtomi2
őstag
Hátsó ventije mennyire jó, mert van 1 akasa viperem arra akartam kicserélni, de tetszik ez a világítás rajta
Képeket majd lövök ha kész, de egyelőre elég nyögvenyelősen megy, majd lehet lesz csere sfx-reKépek majd lesznek, modding meg csak ha talállok vmi cnc-st a környéken.
-
vtomi2
őstag
öööhm
... vettem egy Metist
Folyamatossan tologatkják a PC-Q33 szálítását, úgyhogy úgy döntöttem, hogy hallgatok a topik 60%-ának(?) véleményére, és veszek egy Metist. Egyelőre még csak kibontottam, idáig nagyon bejön, most megyek beleköltözni.
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Én is beléptem az itx-esek táborába egy Impact VI-al, jelenleg [ház] nélkül. Gondolkoztam a "szokásos" Metisen, de úgy döntöttem, hogy nem akarok olyan mainstream lenniHasonló elrendezéssel találtam a Kolinktól házat, de féltem, hogy hangos lesz benne a gépem, aztán fene tudja hogyan rátaláltam a LianLi egyik házára, amit kb rögtön megrendeltem, hó végére kellene megérkeznie, majd kaptok képeket, hogy milyen
Esetleg van itt vkinek ilyen lapja M.2 (sata) ssdvel? Nem melegszik túl?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Windows 11
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Crypto Trade
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Formula-1
- Autós topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest