- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autóhifi
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Szerintem az a 10W-ra sikeredett chipset miatt kell oda első sorban. Amint lesz új revízió belőle, amit már 3rd.-party gyárt, azon lehet elég valami nagyobb passzív borda, de a 4.0-ás m.2 ssd-k, amik 5-7W helyett 10-12W-ot fűtenek el, úgy sem lesznek meg borda irányított légáram nélkül, szóval lehet még több apró ventilátor érkezésére lelkileg készülni, vagy megküzdeni a kompatibilitási problémákkal amit a nagy bordák egymás között okoznak..
Nekem is nyűgösnek tűnik ez így ITX-re implementálva, de hátha van valami mutatványa is, a bolhacirkusznak.
-
zodo
nagyúr
Nincs köze az alap méretéhez a hátlapi kivezetéseknek.
Erre a részre (szabvány I/O panel) gondoltam, jócskán faragni kéne pl. egy Lenovo ThinkCentre E73 SFF házhoz képest ahol csak a gyári hátlapi takaró lemezt kell eltávolítani. -
mpierre
veterán
Amihez nem értek, nem babrálom... Terveztem ugyan pár transzformátorházat (10/0,4 kV), de a statikus tervező fém mérőszalagjától még én is leizzadtam amikor elkezdett hadonászni az üzemelő 630-as mellett. Ennek ellenére fingom nincs mit hova kéne kötni a csatin.
De: majdnem megvan a jelölt. Kb. 5-10 cm hiányzik a hosszból.
Szerk.: Már magát az épületet terveztem, meg építettem, stb.
-
dugo_
veterán
Felhorkantottam.
Amikor melóban egy délután van megtanulni a frekvenciaváltó működését, a 230 és 400V-ról is üzemeltethető motor lehetséges csillag-delta kapcsolásait, átlátni az ántivilágban használt vezetékszíneket és mindezt rendszerbe kötni kábelezéssel együtt.
Persze tényleg veszélyes.
-
törölt tag
A két-nyákos 120-ason alapból nincs 4pin 12V-os csatlakozó a CPU-nak és 20pin-es az ATX csatlakozója.
Ha ez nem akadályoz a felhasználásban akkor áldásom rá.
Én átalakítva használom +5V-os kimenetére tettem két sata dugót a 2,5"-os meghajtóknak és a +12Vos kimenetébe egy 4p dugót a cpu-nak. És nincs olyan PCI-Ex bővítőm mellette, ami a 20->24pint igényelné. -
törölt tag
Eredetit innen, ugyan ezt árulják a mini-box-on is:[link] idén már a másodikat vettem, eddig teljesen megbízható és gyorsan jött.
(#43846) cinemazealot: Megvan a táp: [link]
Az utólagossan CCFL-t led-re cserélve probléma, hogy veszett meleg tud lenni a led csík a burkolat alá eldugva, min. egy áramgenerátorral számolj és kényszer légmozgás kell a panelnek. Én alu/réz fólia szélére szoktam a vékony a led PCB-t felragasztani és a többit ráragasztom a fém burkolatra, hogy vigye el a hőt.Sati: Csak működik a hőmérő az SSD-ben, ma kellemes langyos, 30C°-os szobában kemény 53C° kúszott fel két óra játék után!
-
Grave_444
nagyúr
Nem írtam volna, ha hibás darabot fogok ki. Elvileg nem volt baja, nem is értettem.
Azért kicsi a valószínűsége hogy a tied is ilyen legyen.Azt azért hozzátenném, hogy egy 400rpm-es venti hangját is hallom, ezért tettem kapcsolót a gépre így teljesen passzív, semmi sem mozog benne csak az áram.
Netezés, filmezés alatt a kis Metisben sem fő meg semmi passzívan, ha játszok akkor kapcsol be a 2 házventi 5V-ra meg a vga.
-
Grave_444
nagyúr
Nekem is volt, azt hittem kifogtam egy hibás darabot. Visszaküldtem gariba, azt mondták nincs baja.
Elhittem, eladtam és az új tulajnál is hibátlan.Nálam mindig ment a ventije, nem is kicsit. Gondoltam a ház miatt, kitettem az asztalra és csak a proci meg egy SSD volt rajta, úgy is hangos volt. Magamnak soha nem vennék ilyet az biztos.
Az utód egy Seasonic Platinum Fanless 520 azzal nincs gond.
-
Archttila
veterán
"Legfontosabb lenne a csend. Aggódom amiatt, hogy a "legenda" szerint, nevezett táp ventije már kis terhelés mellett is fel-fel pörög.
Ez az a típusú zaj, amit legkevésbbé szeretnék "élvezni"Részletesebb válasz:
Nekem OC 7700K/GTX1070 alatt sem kapcsol be úgy, hogy párhuzamosan fut egy IBT és egy Heaven
ez azért van, mert nem csak szimplán a terheléstől függ a ventilátorszabályozás, hanem a táp belső hőmérsékletének is el kell érnie egy bizonyos értéket, hogy felpörögjön a kis mocsok.
Zero RPM mode allows the fan to remain off during low to medium loads. This technology uses various temperatures from inside the PSU and the power output level to determine when active cooling is needed for the PSU.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Sorozatok
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Synology NAS
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged