- Androidos tablet topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Apple MacBook
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Pubszon #44756 üzenetére
Márkás alkatrészek, csatlakozók vannak rajt, meg drágább pasztával forrasztják rá ezeket az alkatrészeket.
Ha egymás mellé teszed a kettőt akkor látszódik/érződik a különbség.Nekem a lila kondik nagyon bejöttek az audio-pc-m-ben, ezért is 160XT-t használok. 8-10 db 10uf-os SMD hidegítő kondit levettem róla, amik ezekkel párhuzamosan voltak, és még mindig működik és stabil.
Olyan kép és hang jön ki a másik végén, amiért legalább egy éves fizumat elkérnék az usákok.. -
cinemazealot
addikt
válasz
Pubszon #44746 üzenetére
Nem mondtam, hogy jobb, de feltételezem, komolyabb garancia áll mögötte, mint bármelyik kínai klón mögött.
És igen, én is undorítónak tartom ezt az árszintet, főleg annak fényében, hogy a mini-box.com-ról (pontosabban egy magyar webshop-ról, de biztosan eredeti forrásból) származó eredeti PicoPSU és PicoUPS páros ellenére két alaplapnál is tapasztalok anomáliákat, amikor sleep-ből ébresztem fel a gépet (az egyiknél a billentyűzetet nem veszi észre a gép, a másiknál az alaplapi hálókártyát). Épp csak még bizonyítani nem volt időm, hogy nem az alaplapom a ludas. Szóval egyik se feltétlenül jobb a másiknál, de akkor is fontos, hogy amiről írsz, az nem ugyanaz, mint amit linkelsz.
-
DanielLong
senior tag
válasz
Pubszon #44748 üzenetére
Itt valószínűleg meg kéne nézni az alkatrészek tűrését, hőmérséklet függését, túlméretezettségét. Utána jönne a nyákon az alkatrészek, réz összekötések elhelyezése, átgondoltsága, túláram védelem, túlfesz védelem. Aztán a végén menj el egy laborba, nézd meg egy oszcilloszkópon a kimenetet különböző terheléseknél, zajnál, biztosan nagy lesz a különbség. Az más kérdés, hogy lehet, hogy az életben nem fog ebből problémád lenni, mert minden további alkatrészen van legalább elfogadható szűrés és fesz szabályozás.
-
Vertigo18
addikt
válasz
Pubszon #44746 üzenetére
Azért az nem feltétlenül biztos, hogy "ugyanazok az alkatrészek vannak" a panelen. Szerintem te is tisztában vagy vele, hogy pl. egy kondiból már mennyiféle fajta és minőségű darab van. És akkor az még csak a kondenzátor.
Szerintem maradjunk abban, hogy ez nem "PicoPSU", max "Pico", mert "kicsi" és "PSU", mert "táp"...
Mellékesen megjegyezném, hogy két éve megy egy ilyen "majdnem PicoPSU" az Itx-emben, sosem volt semmiféle gondom vele.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Pubszon #44741 üzenetére
A picoPSU nevű eszközcsaládot eredetileg a mini-box.com forgalmazza, ennek picoPSU-160-XT modellje 46 USD-től kapható, nagyobb tételben valamivel olcsóbb. A németországi miniPC.de-től is megrendelhető hasonló árszinten (csak ÁFÁval), és még amit eBay-en kapni, az is nagyjából ennyibe, tehát minimum 11-12 ezer forintba kerül.
Gondolod, hogy pontosan ezt az eszközt csomagolják az egyébként 7000 forintos mini ITX ház mellé?
Egyetértek Sub-S kollégával, a félreértések elkerülése végett tényleg érdemes volna javítani a cikket.
-
Pubszon
veterán
válasz
Pubszon #44477 üzenetére
Megoldva.
A gyári 5.5mm-es konektor volt hibás, lecseréltem, most már hibátlanul megy.
Egy 48W-os külső táppal hajtom, bőven túl van méretezve, max terhelésen talán 50%-ra terheli a tápot.
Egy órája megy majdnem, de még langyosnak sem nevezhető a táp.Még így is azt mondom, hogy megéri a ház az árát nagyon (LC Power LC-1510mi)!
Maga a picoPSU 4000Ft-ba kerül, és 160W-os.
Konkrétan ugyan ez. -
solaris7
tag
válasz
Pubszon #44466 üzenetére
Én LC Power LC-1550mi-t vettem ebben volt.Nincs rá szükségem,egy Asrock J3160DC-ITX alaplap került bele.Ha a tiedben nincs írj rám
-
cinemazealot
addikt
válasz
Pubszon #44444 üzenetére
A házhoz adott DC-DC megvan még ugyan, de anyósom gépébe lett beszerelve, szóval arról most nem fogok tudni képeket készíteni.
Mind a házhoz adott, mind a PicoPSU rendelkezik a szokásos 5,5/2,5 mm-es aljzattal, az LC-1520mi-nek a seggén pedig két ilyennek a kivezetésére alkalmas perforáció található.
A külső táp nem baj, ha erős, sőt! Én egy 55 W-osról hajtom a gépemet (korábban 6., most 4. generációs i3 egy 12 cm-es ventivel, egy 2,5"-es SSD-vel és 2×4GB RAM-mal), de csak szívok vele, mert minden második bekapcsolás sikerül teljes értékűen. A 6. generációs konfigban a billentyűzetet veszítette el rapszodikusan, a 4. generációsban meg az Ethernetet.
Még nem jöttem rá, hogy a PicoPSU szar vagy a kockatáp gyenge. Előbbi azért lenne kellemetlenebb, mert az relatíve drága volt (17,5k). Persze az is lehet, hogy a PicoPSU elé bekötött PicoUPS kavar be... nem tudom.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Pubszon #44442 üzenetére
Nem paneltápnak, inkább amolyan picoPSU-klónnak nevezném azt a tápot, amit adtak hozzá. Csak ez a DC-DC táp járt a házhoz, külső adapter nem.
Néhány kép, amin a belseje is kivehető valamelyest: egy, kettő, három. Összeszerelve végül nem a saját DC-DC tápjával lett, hanem egy függetlenül vásárolt PicoPSU-val. Eleinte ugyanis nem voltam még biztos ebben a házban, azt meg nem is sejtettem, hogy tápot is kapok hozzá.
-
dugo_
veterán
válasz
Pubszon #44423 üzenetére
Addig guglizgattam, amíg totál belezavarodtam.
Az ajánlott LC75ITX táp elvileg csak a külső kocka (ami biztosan nem jár), viszont ha rákeresel, akkor egy német webshop egy paneltáp képét hozza erre kódra.
De ha visszamész a gyári oldalon egyet, akkor ott a kis leírásban a DC/DC konverter tartozék már.
Vedd meg, most már érdekel...
-
dugo_
veterán
-
válasz
Pubszon #44363 üzenetére
Nálam egy intel NUC-on fut az xpenology NAS szoftver, 1TB HDDvel, 1GB RAMmal 10Wattnyi maximális fogyasztással. Ezen megy a torrent. A TV mellett van egy Asrock ION 3D miniPC 1GB-nyi DDR2 memóriával. Ezen fut az openelec, automatikus indulású KODIval. Nem kell ide SSD meg tömérdeknyi RAM, ezzel is elfut a házimozi. Van neki saját távirányítója is. Szerintem fillérekből megvehető használtpiacon. Gigabites hálózatról játsza a filmeket a NUCról és az épített NASról.
-
Shin Chen
tag
válasz
Pubszon #44361 üzenetére
Így minden esetre fullos htpct kapsz, akár böngészni is tudsz filmezés közben egy 2. monitorral
(Nekem személy szerint így megy, igaz ASRock QC5000m alaplap +8gb ram 1tb hdd, de azt torrent+film+netezésre használom ..néha ebben a sorrendben)
Szóval ha fogyasztás nem annyira szempont és már minden megvan akkor használd egészséggel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged