-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
válasz
Trolee #15516 üzenetére
A CM hihetetlen jól szerelhető. Slim venti van benne, a swif nem fog beférni. Én kivettem, az előlap alatti 12-est is lekötöttem, bár az keresztülfújja a HDD-t, és kb 4-5 fokot jelent minuszban. De azt hiszem, nem szabályozható alaplapról, és 1200 rpm körül forog. Nem zavaró, de van halkabb is ennél. Igaz, adnak hozzá molex átalakítót.
Én úgy oldottam meg, h a 80-assal szembeni oldalra betettem egy 12-es ventit, mégpedig olyan furfangosan, hogy a meglevő lyukakhoz kábelkötegelőztem, adnak bőven a házhoz azt is. Az a lapra merőleges, 800-on ketyeg és jó így. -> [link]
Stabil és nem is látszik, h hova van erősítve. -
xtevo
őstag
válasz
Trolee #15516 üzenetére
Az oldalsó 8cm-es venti slim, 15mm "vastag". Én kapásból kivettem
Sokan panaszkodtak a hangjára...
Szüleimnek egy htpc-t pakoltam a codegen mx31-be, és eléggé passzentos volt belerakni az alaplapot, a CoolerMaster háza ellenben viszonylag szellős, elfér benne minden, akár 3db 3,5" merevlemez is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Magisk
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DOOM - The Dark Ages
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest