Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#12901) Enszuke válasza canniball (#12898) üzenetére

Enszuke
(őstag)

Letezik belole olyan is, aminel a masik oldal egy taviranyito.

(#12902) zsigus válasza rigo88 (#12900) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

A HTPC irányításához mindenképpen kell az MCE távirányító infrája.

De egy másik topic-ban javasolták, hogy inkább a 600-ast érdemes megvenni, mert a 300-200 csak webes szoftverrel állítható be, és egyrészt nincs annyi lehetőséged, másrészt az ismétlődésekkel kapcsolatban mindenképpen kell a normális szoftver.

[ Szerkesztve ]

(#12903) canniball válasza zsigus (#12899) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egyet tud, de egy activity nem activity. :D Persze ha neked elég akkor no problemo. :)

Enszuke!
Mármint a Rii Miniből?

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#12904) Enszuke válasza canniball (#12903) üzenetére

Enszuke
(őstag)

(#12905) rigo88 válasza zsigus (#12902) üzenetére

rigo88
(fanatikus tag)

...meg hát jobban is néz ki a 600 mint a 200 na. :)

az asus ion deluxe laphoz van infra vevő és táv is. az nem jó hozzá? mert akkor a mce szettet eladnám...

http://href.hu/x/9863 Valahol Barsel környékén voltunk, a sivatag közepén, amikor a drogok hatni kezdtek.

(#12906) canniball válasza Enszuke (#12904) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezt nem ismertem, köszi!

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#12907) Osibaa válasza Chaser (#12889) üzenetére

Osibaa
(senior tag)

Ezt nem volt még alkalmam kipróbálni, nemtok róla nyilatkozni. (Csak ami nekem van, illetve az Asrock HT lapokhoz adott MCE távkapcsot ismerem.)

"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"

(#12908) zsigus válasza rigo88 (#12905) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha MCE távirányítót adnak hozzá akkor biztosan jó, de szerintem addig ne add el ameddig ki nem próbálod. Kettőből azért nagyobb esélyed van a győzelemre. :)

(#12909) madgie válasza canniball (#12898) üzenetére

madgie
(VIP)

Végül is működött, de a most emlegetett Harmony 600 azért sokkal kényelmesebb bemakrózva :)

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#12910) canniball válasza madgie (#12909) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ebben nem kételkedem. :)

(#12911) Chaser válasza Osibaa (#12907) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Olyanom nekem is volt, bármit csináltam neki egyszerűen nem akart működni. Eladtam az egészet, közölve a vevővel mi a szitu, nála egyből működött:D ez a kicsi eddig bármilyen OS-en egyből elsőre ment gond nélkül.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#12912) Peak

Peak
(őstag)

Urak!
Lehet hogy már más is kérdezte, de nincs valamilyen összefoglaló oldal vagy leírás a HTPCk távirányithatóságáról, eszközökről, ajánlásokról, üzletekről?
Vagy nincs itt egy tapasztalt guru, aki képben van ezekről?

Van nekem minden féle megmaradt távirányitó USB-s TV-tunerből, Acer Idea510 PC-ből, stb.
Na már most kéne nekem egy darab USB-hez csatlakoztatható IrDA vevő, amelynek van értelmes és jól használható szoftvere, amely hogy ha jelet érzékel, akkor beállitható legyen, hogy az milyen billentyű lenyomásnak feleljen meg.

Acer Idea 511 remote control

Igy jól összelőhetném az XBMC-vel a kényelmes használathoz.

[ Szerkesztve ]

H/K AVR460 / RTi A7 / CSi A6 / RTi A3 / LG 47LD750 / InAkustik Referenz HDMI / Acer TM6594G - XBMC HTPC

(#12913) zsigus válasza Peak (#12912) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

Olvastam régebben egy olyan windows-os programról az XBMC wiki oldalán (valahol) ami képes kijelezni az Infrán bejövő parancsokat, és így elviekben be lehet állítani a megfelelő funkciókat a különböző gombokra.

Le is töltöttem, de annyira nem értek a programozáshoz (és nincs is infrám), hogy ezt meg tudnám csinálni (azt sem tudom hol keressem a módosítandó fájlt), de már nem tudom sajnos, hogy hol van...

[ Szerkesztve ]

(#12914) aicon válasza Peak (#12912) üzenetére

aicon
(kvázi-tag)

Ezt nézted már:
[link]

(#12915) zsigus válasza aicon (#12914) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

Az a baj, hogy ez egy sima USB-s IR-el való használathoz nem ad semmi támpontot.

Ha rögzíteni tudnád a jelet egy programmal (feltéve, ha képes fogadni egy sima USB-s infra a távirányító jeleit) akkor elvileg megoldható lenne egy 1000 Ft-os infrával is a használat. Nem tudom hol lehet az a program...

[ Szerkesztve ]

(#12916) aicon válasza zsigus (#12915) üzenetére

aicon
(kvázi-tag)

Én openelec-el vagyok (ott simán ki lehet olvastattni), win alá nem sok mindenem van.
Az eventghost-ra gondolsz?

(#12917) zsigus válasza aicon (#12916) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha tud ilyet akkor lehet... nem tudom, majd egyszer ránézek. :)

(#12918) aicon válasza zsigus (#12917) üzenetére

aicon
(kvázi-tag)

Innen elindulhatsz, van infó bőven:
[link]

(#12919) Csicsóka válasza zsigus (#12915) üzenetére

Csicsóka
(tag)
LOGOUT blog

WinLirc Szinte bármivel együtt tud működni, még hangkártya bemenetre kötött IR-szenzorral is. Tanítható.

(#12920) Peak

Peak
(őstag)

http://ipon.hu/webshop/product/delock_61574_usb___irda_atalakito/30784

Erről van valakinek tapasztalata HTPC-s használat mellett?

H/K AVR460 / RTi A7 / CSi A6 / RTi A3 / LG 47LD750 / InAkustik Referenz HDMI / Acer TM6594G - XBMC HTPC

(#12921) dabadab válasza Peak (#12920) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Irda nem igazan jo, nem azokat a frekvenciakat hasznalja, mint amiket a taviranyitok szoktak.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#12922) Peak válasza dabadab (#12921) üzenetére

Peak
(őstag)

Oh, hát nem szabvány? :o
Nem is tudtam.
Elviekben az a WinLIRC szoftver viszonylag szabadon konfigolhatóvá tenné az távirányitót.
Kollegámnak egy 8 éves USB-Infra cucca van, pöccre megy neki ezzel.

(#12923) canniball válasza Peak (#12920) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ennyiért már kapsz távirányítóval együtt, akkor miért szenvednél vele...?

(#12924) zsigus válasza dabadab (#12921) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

Ettől féltem... akkor mégis marad az MCE távirányító vásárlás, mert az IR miatt kell.

(#12925) Goert

Goert
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Hátha valakit érdekel:

HTPC - Intel Atom, nVidia ION, Mini-ITX alapokon

(#12926) richfuel válasza zsigus (#12924) üzenetére

richfuel
(újonc)

Ha egy sima egér, mit távirányító is elég és van androidos mobilod, akkor javaslom kipróbálásra a MauseServer progit. Gyorsan lehet vele a mobiloddal a kurzort mozgatni.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.