-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
theboobaq
aktív tag
válasz
#16939776 #31127 üzenetére
Köszönöm a választ,
Létezik esetleg olyan átalakító amivel sima tápcsatlakozós itx-es alaplapot meglehet hajtani notebook táppal? PicoUPS-t megnéztem viszont nem tudom mennyire biztonságos megoldás.
Bocsánat nem nagyon vagyok jártas a témában.
Házak közül milyeneket tudnátok ajánlani?
-
theboobaq
aktív tag
Sziasztok,
Tudtok ajánlani nekem olyan itx-es házat amibe belefér 2db 3,5-es HDD illetve van benne alapból ventilátor nélküli táp.
Az alaplap: D1800B-ITX
Köszönöm.
-
theboobaq
aktív tag
Hello
Szeretnék összeszerelni egy ITX-es gépet. Fontos lenne hogy alacsony legyen a fogyasztása.
Nézegettem integrált CPU-s alaplapokat ,de nem tudok dönteni. Az is probléma ,hogy van 2db DDR3-as modulom ami nem SO-DIMM és szeretném ezt a 2 modult felhasználni hozzá. 3,5 HDD is van.Szóval amire szükségem lenne:
- 1 db integrált CPU-s alaplap amibe lehet rakni sima DDR3-as modult meg legyen rajta HDMI
- 1 db itx-es ház amibe belemegy a 3,5-s HDD.Előre is köszönöm a segítséget.
-
theboobaq
aktív tag
hi
a tanácsotokat szeretném kérni. Szóval most laptoppom van és valahogy szeretném itthon használni a 2 db 500 GB-s HDD-m. 3,5ös vinyók természetesen. Nézegettem NAS-okat és tetszenek is viszont akarok filmeket is nézni meg ilyenek szóval jó lenne ha a laptopra nem erőltetnék htpc-s dolgokat.
Vagyis mi érné meg jobban egy NAS vagy egy Core I3-as ITX-es gép ami menne up time-ba mondjuk? DLNA-t sajnos nem tud a tv-m :/
Fogyasztás szempontjából melyikkel járok jobban?
Ha a ITX-es géppe tudnátok összerakni neke egyet? Van 6GB DDR3as Kingmax ramom hozzá annyi a biztos. Meg ugye 2DB HDD.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Tőzsde és gazdaság
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest