- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Everest / AIDA64 topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
Táp szempontból nekem a Streacom lenne jobb, van már pico-m. Mellesleg ezen ODD lyuk sincs, ez is jobb. Hmmm....
Ja, és mintha kisebb is lenne mint a másik, és HDD téren is jobb.
Duracellm...: Az E-i7-tel is elég jó lenne, ha az egyik oldalon előre, a máskon hátra teszi a ventit, a többit meg letakarja.
-
saturn27
tag
Lehet, hogy érdekelni fog a hűtő, mert pont ilyet tervezek használni a következő build-emnél. Elvileg semmi probléma nem lehet vele és a tervezett asrock b85m-itx alaplappal + videokártyával. Esetleg tudsz infókat mondani arról, hogy terhelés alatt milyen hangos, illetve hűvös?
Esetleg erről valakinek tapasztalata, meglátása (mármint az alaplap + scythe big shuriken 2 rev.b + videokártya témában)?
-
HookR
addikt
Az ASRock Z68M-ITX/HT-t összehasonlítva a cikkben említett Gigabyte H55N-USB3-mal láthatod, hogy a CPU-hűtő rögzítőfuratai körül található, nyákra szitázott 45 fokos vonalak csúcsai (durván 2-3mm-rel) közelebb vannak a PCI-E slothoz a te lapod esetén. Mivel a Kozuti már a H55N-USB3-ra felszerelve is épp csak elfért a VGA nyákján lévő forrasztások mellett (kb. pont az a 2-3mm a távolság), erős a gyanúm, hogy nálad már sajnos hozzáérne, így arról inkább lebeszélnélek.
Ezzel szemben a két Thermalright hűtő méretével nincs gond, mindkettő elfér. -
Goose-T
veterán
Meg is vettem a Big Shuriken 2 Rev.B-t, beraktam a gépembe, nagyon brutális! Egyszerűen nem tudtam annyira leterhelni az AIDA64 stabilitástesztjével, hogy egyáltalán elérje azt a hőfokot a proci, hogy felpörögjön a ventilátor. Pedig a legalacsonyabb fokozatra van véve a sebessége, és a sebességváltási határérték is a lehető legkisebb értéken van, 45°C-on. 46°C volt a csúcs, amit ki tudtam hozni belőle, de az ASRock ventivezérlése csak kb. 3°C-kal a határ fölött pörget föl, és ugyanannyival alatta lassul vissza. Szóval van egy eladó CM GeminII M4-em, ha kell valakinek, és a Scythe ventilátorával is oda tudom adni, mert Yate Loon 20mm vastag speckó ventit használok.
Szerk.: ha megjelenik az ASRock új A85-ös ITX lapja, akkor az FM2A75M-ITX lapomat is viheti valakii!
-
-
leslieke
Jómunkásember
Tényleg, elnéztem a sok nyitott adatlappal.
Akkor ez így már jó?
MB: ASROCK Z68M-ITX/HT
CPU: INTEL Core i3-3225 3.30GHz 3MB 1155 BOX
RAM: CORSAIR 8192MB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9
SSD SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128B/WW
Ház: CHIEFTEC FI-02BC 200W -
saturn27
tag
Nem jól vannak elhelyezkedve a ház oldalán/tetején a lyukak, így oda biztosan nem tudtam volna rögzíteni.
No mindegy, jelentem megoldottam a problémát jó sok szenvedés (a kis ház átka) és idegeskedés (befér-e magasságra, majd némi legózás után: elfér-e a RAMtól) után sikeresen beszereltem a kozuti+slip stream kombót a házikóba. Éppen befér és a ramok sincsenek útba, szóval success. Persze a kozuti-ból kiszedtem a kis ventit és csak a slip stream tolja a szelet, de azt nagyon: az Aida64 szerint kb 33 fokos a proci terhelés nélkül és kb 10 perc stabilitás teszten sem ment 60 fölé (bár ez utóbbi nem tudom mennyire mérvadó, ráadásul nem látom azt a szituációt, hogy én folyamatosan 100%-on tartsam a procit). Szóval a sok szenvedés után elégedett vagyok, bár van egy kis szépséghibája a dolognak: nem tudom szabályozni ezt a vacak slip stream-et, egyáltalán nem kéne folyamatosan 1200-on pörögnie. Így viszont nem olyan halk ebben a kis kuckóban, akárhogy is csak 24 dB, attól még én többet (vagyis kevesebbet) várok tőle.
-
sagesz93
addikt
Köszi, majd elolvasgatom a topikot
Hasonló a ház tényleg, viszont a tiéd 317mm amit meg én szemeltem ki 350mm mélységre. Ami azért pár centiMeg a honlapján írják is hogy : -This model only allows low-profile CPU cooler
Szóval talán a proci hűtő be fog férni, a vga az ami még zavar.. Bár 1 slotos 6670 elég lenne nekem bele.
Az érdekelne hogy minőségre milyen a ház?Mercutio_: nem az fogott meg hogy atomgamer gépet lehetne benne összerakni, csak hogy kényelmesen elférne benne az én kis konfigom, na meg rohadtul tetszik.. jó lenne, hanem lenne ilyen széles... a mélysége még nem is lenne akkora gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Linux kezdőknek
- Óra topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- EAFC 25
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest