- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Home server / házi szerver építése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mattanyahu #23661 üzenetére
Jól látom, az két darab 5 cm-es venti a Brix-ben? Bátrak ezek a mérnökök...
-
válasz
Mattanyahu #23510 üzenetére
Köszi a linket!
Jó, hogy ilyen "alap" hűtőket is tesztelnek, ezekből megy el a legtöbb. Külön tetszik a nálunk is kapható Arctic Cooling Alpine 11 Pro Rev. 2 jó teljesítménye.Erre valaki?
A venti szvsz befér, csak az az elöl lévő kis pöcök nem tudom, hogy eltávolítható-e? -
shteer
titán
válasz
Mattanyahu #23426 üzenetére
abban a jonsboban nem szivesen cserelnek procit
-
shteer
titán
válasz
Mattanyahu #22100 üzenetére
-
shteer
titán
válasz
Mattanyahu #23040 üzenetére
asrock z97e-itx-en mekkora fail már a max 42mm-es M.2
-
rover45
őstag
válasz
Mattanyahu #22744 üzenetére
Ez a Noctua tényleg komoly
Eddig ezt néztem, de ez a Noiseblocker nem rossz, tetszik. Főleg h van két különböző verziója -
válasz
Mattanyahu #22706 üzenetére
Grats! Mutatja, hogy régi alapokon is lehet jó kis gépet összedobni!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mattanyahu #22706 üzenetére
Elég sok hely van benne még.
Ncase M1-et szerelnél meg. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Mattanyahu #22206 üzenetére
Az R7 265 kicsit erősebb csak viszont több, mint 2x annyit fogyaszt.
Én GTX750Ti-t vennék, de inkább Asus-t.
Kicsit többért az R9 270 megfontolandó, ha a fogyasztás nem olyan lényeges. -
törölt tag
válasz
Mattanyahu #22100 üzenetére
"szépnek szép"
Vitatkoznék
Nekem egy összecsapott dizájn cuccnak tűnik.
-
kisza25
félisten
válasz
Mattanyahu #22020 üzenetére
az igen, milyen csalóka tud lenni egy kép
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mattanyahu #22017 üzenetére
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mattanyahu #21974 üzenetére
Mekkora ez a két kuckó egyébként?
-
HookR
addikt
válasz
Corsair Graphite 380T-ről nagyobb kép, illetve itt van feketében is.
-
kisza25
félisten
válasz
az alsó úgy néz ki, mint egy túlméretezett zseblámpa
Mattanyahu:vótmája most nézem, hogy alulra írtálakkor semmi
-
zso79
őstag
válasz
Mattanyahu #21981 üzenetére
Mire akarod cserélni az MX-31-et? Dobj egy linket légyszi, mert én nem találtam hasonló méretűben jobbat egyelőre
-
TomiLi
addikt
válasz
Mattanyahu #21981 üzenetére
Oh, köszi, elrontottam!
(#21980) Honkydoo Okay, de akkor a videó az valami térfa... nyomi 0.33-as üdítőknek tettek bele egy hűtőt?
Ott volt a videó alatt a link
Én meg azt hittem, hogy lesz belőle fehér változat, szép alu (natur) előlappal... -
TomiLi
addikt
válasz
Jó pofák!
A Carbide air 240 már nagyon "hiány" pótló megoldás!A 380T belsejére lennék nagyon kíváncsi!
-
saturn27
tag
válasz
Mattanyahu #21554 üzenetére
Azt nem értem mégis mi értelme van a kis athlon 5350-et Skyrim-mel tesztelni fullHD felbontáson? Aki ilyenen akar játszani, annak max Heroes 3, Age of 2, vagy CS1.6.
-
Mattanyahu
tag
válasz
Mattanyahu #21554 üzenetére
sajna már kifutottam a limitből, az asrock c2750d4i tesztben a silverstone ds380 házról is van szó
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mattanyahu #21269 üzenetére
Silvretta felrakható rá, csak a tartóra kell fúrni két lyukat.
Kérdés megéri-e, hogy 10-15 fokkal hűvösebb lesz egy drága hűtővel, ha a gyárival sem megy 60 fok fölé? -
HookR
addikt
válasz
Mattanyahu #21163 üzenetére
"ncase m1 teszt @scpr"
"...NCASE is working on a slightly tweaked second revision of the M1 with pre-orders tentatively scheduled for late April or early May."
Na ez jó hír annak, aki kimaradt az első körből. Ráadásul a visszajelzések alapján javítanak itt-ott a korábbi dizájnon.
-
ST05
őstag
válasz
Mattanyahu #19460 üzenetére
beépített tápos
de komoly, van ilyen normál RAM méretűbe is? thx
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mattanyahu #19445 üzenetére
HP Microserver mióta ITX kategória?
-
ST05
őstag
válasz
Mattanyahu #19240 üzenetére
battlefiled 4-et is szereti az a proci az asrock-ban
csak még fogalmam sincs milyen itx házikóba tuszkoljam, és milyen pico psu-val , vagy hagyományossal
Erre tudnátok tippet adni, milyen pico psu-k léteznek ami nem gagyi, de nem is nagyon kicsi?
mondjuk egy hagyományos miniITX házikó fps 250-essel? van ehhez hasonló minöségü erejü alternatíva nem sokkal többért? -
szabi__memo
nagyúr
válasz
Mattanyahu #19075 üzenetére
Van valakinek ilyen háza? Tényleg belemegy egy nagy és egy kicsi hdd?
Ha igen milyen magas lehet max a procihűtő? -
kisninja
őstag
válasz
Mattanyahu #19066 üzenetére
Nagyon szemezek ezzel az alaplappal csak tudjam eladni a notima.
-
Pista0001
addikt
válasz
Mattanyahu #18343 üzenetére
Nagyon tetszik a kis ház, remek ötlet és kivitel.
-
shteer
titán
válasz
Mattanyahu #18343 üzenetére
Vegigneztem a buildlog-ot, nekem nem jon be a haz de iszonyat sok munkat tett bele
-
Kreash
aktív tag
válasz
Mattanyahu #18278 üzenetére
Ez milyen ház lenne? f4de casemod @bit-tech
Pont valami hasonló kellene. -
Ispy
nagyúr
válasz
Mattanyahu #17653 üzenetére
Nem tetszik, olyan, mint valami DVD lejátszó a kínairól
-
shteer
titán
válasz
Mattanyahu #17653 üzenetére
inkább elbszott
olyan mint egy set-top-box
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mattanyahu #17628 üzenetére
Majdnem 20W-al többet fogyaszt Idle-ben a lap.
Ajjaj, ez a része nem tetszik... -
F34R
nagyúr
válasz
Mattanyahu #17628 üzenetére
Szerintem direkt mert egy keretben van benne es igy legalabb elore befer egy 120-as radi ala kompakt hutsnek.
Ez az Anus lap nem is rosszul teljesit
-
Ant@
senior tag
válasz
Mattanyahu #17501 üzenetére
Amikor nekem kellett volna akkor még nekik is csak előrendelhető státuszban volt.
-
törölt tag
válasz
Mattanyahu #17419 üzenetére
kar a galileo-ert. pedig nagyon kineztem magamnak. igaz en gondolkodtam a hutobordakon atfujni vmi nagy es csendes ventivel parszazas fordulaton. inkabb csak atsohajtani rajtuk
-
Mattanyahu
tag
válasz
Mattanyahu #17419 üzenetére
még kettő:
zalman cnps2x teszt @tweaktown
lian li pc-tu100b teszt @tweaktown -
törölt tag
válasz
Mattanyahu #17384 üzenetére
nem talaltam meg a doksijaban, csak a linkelt kepes review-bol h atheros ar5b22 van benne, tehat elmeletileg ath9k driver linux alatt tamogatja.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mattanyahu #17150 üzenetére
Akasa Euler elég vicc kategória.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mattanyahu #17087 üzenetére
Az a Tenuis 2 tényleg zsír, szolidabb verzióban el is gondolkodnék valami hasonlón, azt nem tudom hová tette a tápot?
-
HookR
addikt
válasz
Mattanyahu #17080 üzenetére
Rákontrázok 6db Z77-es mini-ITX lap tesztjével - programming4.us
"én is elkezdtem gondolkozni az új gépemen (kaveri + chieftec ix-01), de most olvastam, hogy késik
"
Erről ez a vicc jut eszembe:
"Egy rádióhallgatónk betelefonált: igaz-e, hogy Harkovban Mercedeseket osztogatnak? Ezzel kapcsolatban közölhetjük: a hír igaz, csak nem Harkovban, hanem Voronyezsben, nem Mercedeseket, hanem Zsigulikat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak."Szóval a hír igaz, csak nem a dobozos verzióra vonatkozik (ami továbbra is év végére várható), hanem az OEM partnereknek szánt szériára és nem késik, mert az eredetileg sem volt az idei évre tervezve.
Aztán persze még akármi is lehet, de egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy akarva, vagy akaratlanul, de rémhír keltésének ténye áll fenn.
-
F34R
nagyúr
válasz
Mattanyahu #17080 üzenetére
kaveri ? epp miert ha jatszani is akarsz akkor en nem tennem ebbe a hazba hacsak nem akarsz bizarr hofokokat elerni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mattanyahu #16662 üzenetére
Elég nagy káosz uralkodik abban a gépben.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mattanyahu #16465 üzenetére
BMW áron is fogják adni.
300k + ÁFA -
HookR
addikt
válasz
Mattanyahu #16295 üzenetére
A 3D nyomtatott részelemek az én fantáziámat is felettébb birizgálják. Mértékkel, a megfelelő helyeken alkalmazva teljesen profi, gyárinak tűnő házat lehet velük otthon készíteni. Persze az árszabásnak még mindig bőven van hova mérséklődni.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Mattanyahu #15677 üzenetére
Én sem értem minek rá az a pci-e 1x slot.
Mondjuk úgy meg túl olcsó lenne.. -
Mercutio_
félisten
válasz
Mattanyahu #15677 üzenetére
Hivatalosan mATX, bár csak 2 centivel tér el a mITX-től, én még nem láttam olyan lapot ilyen méretben amin a pci-express 1X lett volna kívül
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Mattanyahu #15203 üzenetére
Ez a haz k...vajo. Szep munkat vegzett a srac
-
HookR
addikt
válasz
Mattanyahu #14044 üzenetére
Hmm, igazad van, kevertem őket.
Mindazonáltal létezik mSATA-SATA és microSATA-SATA átalakító is. Valamint Half-Slim formátumú SSD: [link]
Más kérdés, hogy anyagilag megéri-e bonyolítani...
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mattanyahu #13756 üzenetére
Asrock-éknál van még néhány hasonlóan kicsi "mATX" H61-es lap: 19,1x17 cm-es mérettel H61M-VG3, H61M-VS3, és 22,6x17,3 cm-es mérettel H71M-DG3, H61M-DG3/USB3, H71M-DGS, H61M-DGS, H61M-HGS, H61M-HVGS, H61M-HVS és az általad is linkelt H61M-VS R2.0
ezek az a bajom, hogy a legtöbbről hiányzik az S/PDIF header, és VIA hangkodekje van, nomeg USB3.0 le lenne rossz olcsón, és persze a 3/4-ét itthon nem lehet kapni
és két ATX "mutáns": 30,5x17,3 centis mérettel: H61DEL, H61 Pro
Érdekes konklúzió pico-psu-val nem induló alaplap témában a Brazos Klubban.
HookR: Ha a felület olyan szép mint a képen, akkor szerintem mindkét verzió esztétikus, csak ízlésbeli különbség van.
-
HookR
addikt
válasz
Mattanyahu #13612 üzenetére
Nem látom semmi akadályát. Befér és valamennyi szellőzőnyílás is van az oldalán, illetve az alján a VGA hűtésének környezetében. 55W-os HD7750 mellé:
- AC adapterből 65W-os procihoz legalább 150W-osat érdemes venni (35W-os procihoz 120W-os is elég lehet). Nyilván attól függően mik képezik még a konfiguráció részét.
- Pico/paneltápnak meg PicoPSU-150-XT / PicoPSU-160-XT / Realan LR1106-250W12VDC
(A DC táp 12V-os ágának szűk keresztmetszetét a korábban vázolt módokon át lehet hidalni. A HD7750-en ugyan nincs kiegészítő tápcsati, de az alaplapon ott a P4 csatlakozó (ATX12V) )Mondanám, hogy Dell DA-2 + LR1106, mint legjobb ár/érték arányú kombináció, de egyelőre nagyon úgy fest, hogy járatlan és rögös útra léptem velük, mert ugyanazokat a rejtélyes tüneteket produkálja, mint az itt tárgyalt DA-2 + PW200-V. Végül is ott sem sikerült egyértelműen kideríteni a probléma mibenlétét. Fura, mert az biztos, hogy:
- DA-2 + PicoPSU
- PW200-V + más fajta adapter
- DA-2 + LR1106 + régebbi, nem 12V-ra támaszkodó proci+alaplap
- ACDC12090 (84W) adapter + LR1106
- LC-Power 75W-os adapter + LR1106
...párosításával nincs gond.Azaz nem arról van szó, hogy az AC adapter, vagy a DC táp nem bírná szuflával.
-
mrbig25
őstag
válasz
Mattanyahu #12788 üzenetére
Sajnos nem az olcsóságukról híresek a Silverstone házak.
Pedig most, hogy megvan a vízhűtésem, arra gondoltam, hogy csinálok egy kicsi -és a vízhűtésnek hála, halk és hűvös- ITX-es gépet asztal alá eldugott külső hőleadó radiátorral, de amikor megláttam a mostani Silverstone SG05/06 árakat, egy kicsit meglepődtem...pedig jó lenne egy kisebb ház, mert az albiban minden négyzetcentiméter számít
Ha a mostani Prodigy + BeQuiet 400 80plus gold tápomat eladnám, akkor épphogy tudnék venni egy 300w-os táppal szerelt SG05-ötdurva.
Úgyhogy ha az aprón nem bukkan fel semmi, akkor marad a Prodigy.Más:
Hasonló felépítésű, de egy picit nagyobb ház a CM Elite 120.
Akinek ilyenje van, az meg tudná mondani, hogy milyen az anyagminőség? A ház oldala-teteje mennyire masszív? -
Benőke
őstag
válasz
Mattanyahu #12724 üzenetére
Kilógva se zavaró.
-
Pista0001
addikt
válasz
Mattanyahu #12647 üzenetére
Nem gondoltam volna hogy CNPS7000-et látok valaha korszerű rendszeren
-
Mattanyahu
tag
válasz
Mattanyahu #12046 üzenetére
jól emlékeztem
a cpu résszel lehetnek problémák, de fasza kis htpc-t lehetne csinálni belőle -
Pista0001
addikt
válasz
Mattanyahu #12040 üzenetére
Android?
-
XLazyMonkeyX
csendes tag
válasz
Mattanyahu #11904 üzenetére
Tudom, hogy nem ITX-esek, de légyszives áruld már hol máshol próbálkozzak? :/
-
Pista0001
addikt
válasz
Mattanyahu #11904 üzenetére
Az Advance-nak vannak klassz modelljei, többet neves(ebb) gyártók is árulnak a saját nevükkel.
-
HookR
addikt
válasz
Mattanyahu #11793 üzenetére
Kétlem, hogy egyféle ház - bármennyire is sokoldalú és variálható - le tudna fedni mindent igényt és akkor a külső megjelenéssel szemben támasztott eltérő elvárásokról még nem is beszéltünk.
Láthatod, hogy egyikőnk tervét se méltatták sokan a véleményformálásra. Hogy szimplán érdektelenségből, vagy sokkal inkább tapintatból, azt nem tudom. Mindenesetre én több visszajelzésre lennék kíváncsi, főleg a megjelenést érintő benyomásokkal és a bővíthetőséggel kapcsolatban, hogy tanulhassak belőlük. Legyen az akár pozitív, akár negatív. -
_BM_
senior tag
válasz
Mattanyahu #11798 üzenetére
"nagyon kilencvenesévek a oldaluk"
A gép- és építőiparban ez teljesen általános. Nem szabad ebből ítélni.
-
Pista0001
addikt
válasz
Mattanyahu #11798 üzenetére
Látod, biztos hogy jól dolgoznak ha nem csilli honlappal nyomulnak.
Eloxálót is ismerek, nagyon jó tapasztalatom van velük kapcsolatban: Grobelox kft.
-
Pista0001
addikt
válasz
Ez egy nagyon jó ötlet, és azt hiszem hogy berendezés téren hamar kialakulhatna a mindenkinek megfelelő kapacitás. Az elrendezés és a dizájn a nagyobb kérdés. A költségeket igazából darabszámmal érdemes leszorítani, nem a minőséggel, ahhoz viszont elég univerzális dizájn kellene. Ettől függetlenül támogatom az ötletet, nézzük meg mit lehet kihozni a dologból.
Lemezmunkára van is egy ötletem. A Lemezmegmunkáló kft nevéhez hűen minden szükséges lemezmunkát meg tud csinálni (vágás lézerrel és vízzel, perforálás, hajlítás).
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Én úgy érzem, hogy a CM Elite 120 lesz számomra a tökéletes ház, de megvárom a végleges verziót (ha még változik) meg első tapasztalatokat, konfigokat.
Shuttle hiába tetszik, de nem bízom a tápban, hűtésben, CM ház meg akár örökre is használható, mivel minden cserélhető benne maga a a vas meg a három USB-vel, audióval, gombokkal nem nagyon tud (szerintem) meghalni. Max később a két USB kettőt valahogy átcserélni USB3-ra, mivel 3on megy a 2is, de fordítva nem jó, hisz visszafogja a sebességet a port...
Szerintem az lesz majd a terv, hogy HDD keretet eltüntetem, első 12-es ventire rárakok egy H60-at vagy H80at (remélem elfér) HDD-t lehet egy mobilrackbe rakom SSD-t talán oldalára állítva valahova oldalra rakom, meg keresni akarok majd 8gigás memóriát (mármint egy modulon lévőt, valami Geil-t már láttam valamelyik fórumon, szóval nem lehetetlen). -
Pista0001
addikt
válasz
Mattanyahu #11785 üzenetére
Azt én sem akarok, távol áll tőlem a dolog, csak ez a kéményeffektus már egy ideje szúrta a szemem és kaptam az alkalmon hogy a képletek is ott voltak. Eddig is meggyőződésem volt hogy ekkora hőmérséklet különbség nem sok vizet zavar, most legalább már biztosat is tudok.
Én is az egyszerű dolgokat szeretem, többek között amúgy ez is az oka annak hogy fejre fordítanám a koncepciódat. Főleg a külső kábelek (táp, monitor, billentyűzet, egér, stb) elvezetése lenne egyszerűbb és esztétikusabb, főleg ha az asztalon van a gép alatt egy lyuk. Ha felül jönnek ki valahol a kábelek az egyrészt nem szép, másrészt egy relatív magas konstrukciót borulékonnyá is tehet.
A vizes vágás egyik legnagyobb hibája az hogy nincs lerögzítve az alapanyag, ezért nagy lap kell hozzá. Ha a vágó cégnek nincs olyan és neked kell vinned akkor lehet ez gond, mert adott esetben sokkal nagyobb darabot kell vinni mint amire szükség van, mellesleg a maradékból utólag már nem nagyon lehet szintén vízzel vágni.
Ragasztásban valahogy soha nem bíztam. A TIG valóban jó technológia, de MIG-gel is ugyanolyan jót lehet csinálni (legalábbis a Ferrarinak megfelel az is
). Csak az a fránya a zsugorodás...
-
Pista0001
addikt
válasz
Mattanyahu #11780 üzenetére
Nem akarok kötekedni, de imádom a kémény effektust, és ha már belinkelted a Wiki oldalt, elvégeztem pár számítást az ott található képletekkel. Íme az eredmények:
Az átlagosnak tekinthető szituációban (tehát nem nyár, 22°C helyiség, 36°C a kuckóban a levegő) kb 0,25 Pa nyomáskülönbség keletkezik, ami a jelölt rácson (I/O shield, táp, VGA és ODD által körülzárt területen 8*15 cm-nek becsültem, nyilván a rács kialakításával változhat) kb 0,02 m3/sec légáramlást generál. Nyáron (30°C helyiség, 44°C sz.gép házban) a nyomáskülönbség nem változik (ez látszik a képletből, ott csak a hőmérsékletkülönbség számít, az meg kb azonos), a légáram nőhet, talán a 0,03 m3/sec-ot is elérheti (ezt nem számoltam ki, csak becsült érték).
Ehhez képest a 2 db 140 mm-es ventilátor:
a.: kis légszállítású venti (pl Antec True Quiet 140mm) esetén kb 2*0,9=1,8 m3/sec
b.: átlagos légszállítású modell esetén kb 2*1,8=3,6 m3/sec
c.: nagy légszállítású propellerek (pl Aerocool Shark Fan Black Edition - 140 mm) esetén pedig kb 2*2,7=5,4 m3/sec
légáramlást képes generálni. Ebből következik hogy a hőmérséklet különbségből eredő természetes légáramot bármilyen működő ventilátor képes visszakergetni, nem szól bele számottevően a házban kialakult légáramlásba.Szerk.: érdemes lehet utánanézni a lézervágásnak is. Én egyszer vágattam vízzel, és nem volt olcsó. A hajlítás nem ügy, "bárki" meg tudja csinálni, a hegesztés viszont roppant necces a zsugorodás miatt. célszerűbb lehet bonyolultabb hajlításokkal szegecselést vagy csavarozást tervezni. Én a saját koncepciómmal ebbe az irányba haladok mostanában.
Szerk. 2: a kábelezés miatt necces lehet a merevlemeztartó keret, és nem csak a vinyók kábelezésére gondolok. 2-ből kétszer nem sikerült jól megoldanom a dolgot, azóta sokkal jobban figyelek erre.
-
tlac
nagyúr
válasz
Mattanyahu #11777 üzenetére
Mattanyahu, HookR:
ezeket ti meg is tudjátok építeni? vagy van valaki, aki vállal ilyeneket?
mert én is szívesen terveznék, de én nem tudom kivitelezni -
Pista0001
addikt
válasz
Mattanyahu #11777 üzenetére
Nekem ez a koncepció is tetszik, de ezen is változtatnék. Például az ODD helyet ebből is kihagynám
Másrészt úgy rendezném a dolgokat hogy dupa 120/140-es radival kompatibilis legyen. Az egyik ötletem az hogy ahol most "vannak" a ventik oda sima lemezt tennék, így a VGA is hosszabb lehetne egy kicsit (vagy legalább a PCI-E tápcsatiknak több hely maradna, és az alaplappal szemközti oldalt rácsoznám és oda tenném a dupla radit a VGA-val párhuzamosan. A vinyók ebben az esetben mehetnének a ház végleges helyzetét nézve vízszintesen alulra, valamint ott lenne hely a pumpának is. Értelemszerűen az ODD kiesése miatt a 150 mm-es méreten is lehetne faragni, a táp és a VGA között el kell férnie egy átlagos 140-es radinak (a Black Ice Stealth például 153 mm széles).
Sőt, lehet hogy fejre is állítanám, hogy az I/O shield meg a t öbbi csatlakozó mind lefelé nézzen.
-
tiszavirág
tag
válasz
Mattanyahu #11705 üzenetére
"talán az em-142, de abba se megy szabvány táp"
Szerintem a ház orrába be lehet tolni pl. egy ilyen TFX szabványú Seasonic SS-300TGx tápot (talán a 12V-on rendelkezésre álló 25A elég lehet) , mögé az alaplapot és minden elfér még kényelmesen (ODD, HDD) Jól gondolom ?
-
HookR
addikt
válasz
Mattanyahu #11696 üzenetére
Mattanyahu, batagy: Modding alapnak szánjátok, vagy számotokra megfelel ezen házak belső elrendezése? Félreértés ne essék, nem kukacoskodásképp kérdem.
-
batagy
őstag
válasz
Mattanyahu #11696 üzenetére
Ez az EM-111 nekem is tetszik. Annyi baját látok, hogy hátul lévő venti nem 12cm-es, hanem 9 cm-es (mégcsak nem is 92mm-es??), és tehették volna lentebb is, mert így alig hűti az alaplapon lévő bordát.
-
Sir Psycho
aktív tag
válasz
Mattanyahu #11646 üzenetére
Olvasd el hozzá ezt is és lehet változni fog a véleményed.
-
HookR
addikt
válasz
Mattanyahu #11642 üzenetére
Ó, valóban. A 3. kép linkje helyesen: [kép 3]
(#11639) Máté94: 6 db táptartó furat van a képeken, azaz így is, úgy is lehet rögzíteni. Továbbá a P1060749-es képen - noha alacsony szögből, de - szintén látható egy a tető síkjából hátul kitüremkedő terület, ami nagy valószínűséggel szellőzőrács.
-
Pista0001
addikt
válasz
Mattanyahu #11416 üzenetére
Bármit lehet, csak a tervezés elején el kell dönteni. Egy barátom bátyja aki akkoriban gépészmérnöknek tanult (mi még az általános vége felé jártunk) feltett nekünk egy kérdést: Mitől függ a belső égésű motor forgásiránya? Próbálkoztunk egy darabig megtalálni a helyes választ, de nem jött össze, mert nem is gondoltunk rá. A helyes válasz ez volt: A tervezőtől. Ne a kész termékből indulj ki amikor arra keresed a választ hogy miért nem lehetett máshogy csinálni. Az ASRock A75M ITX-nél sikerült messzebb rakni, ezen a Zotac-on is sikerült, Inteles vonalon is van/volt Foxconn H67-es és DFI P55-ös is többek között amin messzebb van, de említhetjük az ASUS új "nagyágyúját" is.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mattanyahu #11413 üzenetére
Nyújt ez a Giga bármi pluszt az ~5k-val olcsóbb Asrock A75M ITX-hez képest?
-
Pista0001
addikt
válasz
Mattanyahu #11413 üzenetére
AMD-nél szerintem nagyon nem jó ötlet a PCI-E mellé tenni a proci foglalatot. A hűtőket általában nem lehet 90°-onként fordítani mint az Intel foglalaton, ezért még jobban meg van kötve a felhasználó keze hűtés ügyileg. Az ASRock lappal kapcsolatban csak annyi a vicces hogy egy betű különbség van a Llano-s laphoz képest, gratulálok. Először erre is azt hittem hogy AMD-s...
-
törölt tag
válasz
Mattanyahu #11236 üzenetére
"proof-of-concept (ha tud valaki rá jó fordítást szóljon "
megvalósíthatósági tanulmány? (bár ez sem sokkal magyarabb...)
Pista0001
"Mattanyahu: Lemezhajlìtàst is lehet modellezni/méretezni benne? Szükségem lenne egy ilyen programra, ha tudja akkor megnézem."
Próbálj ki egy solid edge-t. Még a v19 is elég jó már lemezben. És nem igényel pilótavizsgát -
Otes
tag
válasz
Mattanyahu #11241 üzenetére
Köszi, Akkor ez egy 3d-s tervező program, nem kihegyezve ház tervezésre
-
Otes
tag
válasz
Mattanyahu #11231 üzenetére
Megkérdezhetem mivel tervezel?
unalmas napjaimon eljátszanék vele...
-
HookR
addikt
válasz
Mattanyahu #11236 üzenetére
"hdd-k vége és az oldalfal között van 12,5mm"
Utánaszámolva, ha a HDD-vel elhagytál ~5mm-t a VGA nyákjától, akkor valóban meglehet a ~12mm, ami épp elég a könyökcsatlakozóknak (kb. 11mm-re türemkedik ki a HDD síkjából, ami a kezemben van), ám ez annyira passzentos, hogy kivitelezési pontatlanságoknál megbosszulhatja magát."nem értem mire gondolsz kép3"
A kép és a közölt 300mm-es házhossz alapján ezt a VGA-t 10,5"-esre (267mm) tippelem, nem 280-asra. Azt vedd figyelembe, hogy a VGA hátlapja eléggé lenyúlik az alaplap síkja alá és a tetején van egy vízszintes rész, ezeket kell besakkozni az alaplap és a ház hátoldala közé, na meg a VGA-t felülről beletolni a PCIe sínbe. Szűk helyen, pláne, ha a sarkoknál lévő háromszögek is belógnak, ez bizony okozhat majd fejtörést. A papír és a 3D modell sok mindent elbír, a mm-ekkel való zsonglőrködést is, de a valóságban hamar kiderül, hogy jó lett volna némi ráhagyással számolni. Ez különösen a belógó ODD keretre vonatkozik, ahol egyrészt a VGA-t felülről kell lefele a helyére illeszteni, másrészt a 280mm körüli VGA-kon a tápcsatlakozó már nem a ház eleje felé néz, hanem vagy merőlegesen áll a VGA nyákjára, vagy a ház teteje felől kell a kiegészítő csatlakozót beletolni."részletmegoldások azért nincsenek, mert ez még csak proof-of-concept"
Kíváncsian várom őket! -
HookR
addikt
válasz
A részletmegoldások ismeretének hiányában csak az elrendezéssel kapcsolatban tudok véleményt formálni, a teljesség igénye nélkül:
- Nem hagytál helyet a 3.5"-es meghajtók csatlakozóinak, egyáltalán.
- A 3.5"-es meghajtók is belógnak az alaplap fölé. Különböző alaplapokon különböző helyen van a processzorfoglalat, így a 60-70mm-es CPU hűtő csak bizonyos feltételek teljesülése esetén áll rendelkezésre.
- SFX táp és a 3,5"-es merevlemezek kerete közt mennyi hely van? Figyelembe vetted a tápból kijövő kábeleket?
Szerelhetőség:
- Hogy férsz hozzá a merevlemezek rögzítéséhez?
- Pl. egy 280mm-es VGA-t lehet, hogy be se tudnál rakni, annyi akadály van az útban. Jól látom, a slim ODD kerete is benyúlik a VGA nyákja fölé?
- A szélén legalább 3-4mm-t ráhagynék az oldallemez belső oldalától az alaplapig, és ugyanúgy a VGA-ig is a másik oldalon.Így hirtelen ezek jutottak eszembe.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Beírhatnád ebbe a topicba is: Modding
-
Pista0001
addikt
válasz
Mattanyahu #10792 üzenetére
Nem olyan vészes az a sata elhelyezés. A P55-ös DFI-men is majdnem ott vannak, mellesleg azon csak 3 van. Egész használható ha az ember nem variálja gyakran. Ha sokszor kell átdugdosni akkor szívás, de megoldható úgy hogy a kábeleket fixen hagyod és a másik végét variálod.
-
HookR
addikt
válasz
Mattanyahu #10697 üzenetére
A #10685-ben feltett kérdéseim olvastad?
===================================
Darko_addict: "Nem tudom, ebbe belemennek a hagyományos, 5.25-ös vinyók? "
Úgy 20-30 éve számítottak hagyományosnak az 5.25"-es HDD-k. 3.5"-es az, amire gondolsz."Ezek utan kerhetnek egy gyors micro-atx vs. mini-itx pro es kontrat?"
microATX vs. mini-ITX:
- 244 x 244 vs. 170 x 170 mm
- 4 vs. 1 bővítősín férőhelyMivel a microATX formátum elterjedtebb és azonos alkatrészeket kevesebb rétegű nyákon is el lehet helyezni, ezért jellemzően olcsóbb a mini-ITX-nél. Utóbbi előnye a kisebb méretből fakad, már amennyiben ez fontos szempont.
"Nem tudom, ebbe belemennek a hagyományos, 5.25-ös vinyók?"
"Plusz a micro elonyere, hogy normal HDD is belemegy es a hangkartyam is."
A kiszemelt háztól függ, nem attól, hogy milyen szabvány szerinti az alaplap.
Igen, amennyiben különálló VGA-t és a meglévő hangkártyád is bele szeretnéd rakni, úgy nem vitás, microATX alaplapra van szükséged.
A mini-ITX szabvány köré épített rendszer esetén mindenképp kellene valami kompromisszumot kötnöd. Pl. VGA helyett az IGP-re hagyatkozni, vagy a hangkártyádat USB-sre cserélni.
Még nem említetted, hogy mire használod a számítógépet. Lehet, hogy pl. VGA-ra nincs is feltétlenül szükséged. -
kzkz
őstag
válasz
Mattanyahu #10697 üzenetére
Hol kerül 18k-ba ez a lap?
Eddig 24k volt kb, ahol 1-2 napon belül szállítani is tudták, és csak ott volt olcsóbb pár ezerrel, ahol 2-3 hetet írtak... -
HookR
addikt
válasz
Mattanyahu #10663 üzenetére
"külső váz 5mm alu hajlítva és hegsztve"
5mm vastag alu élhajlítása a képen látható rádiusszal nem tűnik életszerűnek. Javaslom, egyeztess a szakiddal! -
SQX_Barto
addikt
válasz
Mattanyahu #10675 üzenetére
450 wattos Silverstone SFX táp a maximum jelenleg ha jól tudom (nekem is az van bár valószínűleg itthonhagyom havernak és menni fog apróba...) Nagyobb rendszernél majdnem full-on menne a táp, ami melegedés szempontjából nem a legjobb, ATX-es 650-es moduláris táp van tervbe véve rövidebb kábelszettel.
#HookR: Köszi, akkor lehet lusta leszek
Két fúrt lyuk és meg is lenne az SSD rögzítés
-
HookR
addikt
válasz
Mattanyahu #10675 üzenetére
A bővítőkártya rögzítése miképp lesz megoldva? Az előlap bal felső részén mi célt szolgál a függőleges nyílás?
(#10682) SQX_Barto: "Szerintetek ha oldalára állítva rakom be az SSD-t alsó lapra csavarozva, akkor két csavarral megállna, vagy felül is szerkesszek neki lefogatót?"
Elég a két alsó csavar. -
HookR
addikt
válasz
Mattanyahu #10657 üzenetére
Egyetértek Pista0001-gyel.
Mi több, én személy szerint már a 310mm-es VGA-t is kissé koncepcióidegennek tartom, de ez az én bajom.Érdekelne, hogy a ház szerkezetét miből, s miképp képzelted.
-
Pista0001
addikt
válasz
Mattanyahu #10657 üzenetére
Szerintem egy "kicsit" nagy lesz. ODD-t egyáltalán nem tennék bele, eléggé idejétmúlt dolog. Amire kell arra egy 10K körüli USB-s külső sokkal jobb, mert azt több géphez is tudod használni, magukba a gépekbe nem kell. Az egész alsó részt meg lehet spórolni ha az alaplap előtti részre teszed a tápot meg a vinyó(ka)t. Természetesen ez szubjektív vélemény, neked kell tudnod hogy mit szeretnél
-
kzkz
őstag
válasz
Mattanyahu #10627 üzenetére
no, ők is feltalálták a fektetett vga-t
amúgy abban a házban szép hőmérséklet lehet... csak én siklottam át felette, vagy azt nem mérték?
Van egyáltalán külön kapható paneltáp ami bírja a 330W-ot?
-
HookR
addikt
válasz
Mattanyahu #10627 üzenetére
Nocsak, 330W-os Dell tégla!
"The Alienware X51 small form factor gaming system offers full-sized gaming guts and gusto in a tight little package. This thing has a Napoleon complex"
-
HookR
addikt
válasz
Mattanyahu #10472 üzenetére
Nekem úgy tűnik, a belső elrendezést feláldozták a dizájn oltárán és/vagy nem akartak házon belüli konkurenciát állítani maguknak.
Ekkora befoglalóméretben (ha nem lenne ilyen vastag, külső műanyag burkolat) már (450W-os) SFX táp is elférne 280mm-es VGA-val. Ráadásul anélkül, hogy a HDD megfojtaná a VGA szellőzését (a HDD-t a VGA fölé kellett volna rakni, nem alá).
Az irány tetszetős, ellenben a megvalósítás még kívánnivalót hagy maga után. -
Mattanyahu
tag
válasz
Mattanyahu #10472 üzenetére
na pont mikor lejárt az időkeret találtam egy halom képet
-
_BM_
senior tag
válasz
Mattanyahu #9976 üzenetére
Nekem tetszik, eltekintve a kék fényű parasztvakítástól,de az megoldható. Tetszenek a kézre eső fedlapi csatlakozók. Engem mindig idegesít, ha elmozdul a ház, amikor usb csatlakozót tolok elölről. Főleg a kis itx házak csúszkálnak könnyen.
-
HookR
addikt
válasz
Mattanyahu #9936 üzenetére
Ez a saját géped? Le tudnád nekem mérni, hogy a táp burkolati lemezétől számolva pontosan hány mm plusz helyet igényel a könyöktápcsati?
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Mattanyahu #9936 üzenetére
Köszi a válaszokat! Mindenképp besuvasztani szeretném a gépbe a vízhűtést
Azon gondolkodom, hogy a vázon kívül minden felesleges részt kiszedni, szegecsnél, akkor szét kell fúrni, az nem lesz túl esztétikus...
Shuttle XPC táp kiváltaná az ATX-et, hosszában fent elférne, meg mellette egy két ventis radiátor talán besuvasztható. Mostani táp helyére tenni egy vagy két kisvinyót (noti és ssd) meg a pumpa is valahogy elférne oda. Merész vállalkozás lenne
Afox vga-t én is google-n találtam, és ott US fórumon is nehezen beszerezhetőnek mondták, szóval szerintem felejtős... komoly VGA csak vízhűtéssel suvasztható be...
Miért nincs ennek a nyomoronc Codegennek egy nagy testvére két slottal meg egy picivel több hellyel...
Legjobb lenne megcsinálni egy olyan házat aluból, ami a legnagyobb mai VGA-ra épít, és besuvasztható egy vízhűtés is. -
user137
őstag
válasz
Mattanyahu #9610 üzenetére
alacsony fogyasztású apu: a napi max 1 sör?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mattanyahu #9610 üzenetére
Valamint hazai forgalmazó és megfizethető ár, mert 35k + kisfogyasztású Llano proci kicsit már kemény összeget ad ki
Azt a szutyok asrock A75M-ITX-et is alig lehet valahol kapni
-
toldy
őstag
válasz
Mattanyahu #8021 üzenetére
Bocsánat, azért kellett ez a sok vacak mert pont a napokban nézegettem körül a nagy házak közt ( nem, nem váltok) és csak a Silverstone FT02 és a Corsair 600T ( white) tetszett, és sajnálkoztam hogy nincs itx méretben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen notebookot vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Magisk
- OLED TV topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged