- Több tucat gyorsító összeköthetőségét kínálja az Instinct MI400 sorozat
- Imádja az alteregókat az új AMD Software
- Csak úgy szórja a dollár milliárdokat adatközpontokra az Amazon
- Mexikó tisztázta a Google-t a monopóliummal kapcsolatos vádak alól
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
Nem különálló DC paneltápról, hanem integrált DC tápáramkörrel felvértezett alaplapokról volt szó, amibe közvetlen AC adaptert kell dugni. Pl. ez a Thin mini-ITX Intel DQ77KB.
(#14861) mintAdarab: A Wesena gyártású Streacom házak között akad rendes mini-ITX-et fogadó passzív ház, amiben a hőcsövek mentén tologathatod a hűtőblokkot egy bizonyos tartományon belül. Például: FC8-Evo (Pár napja, a #14815-ös hsz.-ben linkelt róla tesztet Mattanyahu)
-
törölt tag
ezt nem konkrétan azokra a deszkákra értette (tehát nem paneltápra), amiken nincs a szokásos ATX tápcsati, hanem a tégla közvetlenül a deszkába megy? Sima ITX-nél is volt olyan intel MB ami egy darab DC-t kért ATX táp helyett, meg aszem az új thin-ITX lapok közt is van olyan. Az NUC-k meg tán mind ilyenek
(mondjuk annyi pénzért az a minimum)
Amiről HookR-ék értekeztek az imént, full passzív házakról, az jobbára csak Thin-ITX platformon használható, ugye? Merthogy csak itt kötött a CPU foglalat helye.
-
Ric4m0nd
aktív tag
Köszönöm a választ! Dedikált VGA nem lesz benne. Az A10-5700 CPU teljesítménye elegendő a felhasználási célra, de az 5800K-ban vonzó az APU magasabb (800Mhz) frekvenciája, továbbá állítható. Ezért célszerűbbnek tartom inkább az A10-5800K-t venni, és a CPU MHz-et csökkenteném, hogy a fogyasztása 100Watt alatt legyen. Talán ezzel már megbírkózik a 250W-os gyári táp, és ár/értékben jobb CPU-t kapok. Véleményeket szívesen fogadok!
-
HookR
addikt
A leírásban van egy nem kattintható link, ami képre mutat. Amúgy meg az AC adapter miatt linkeltem.
(#14674) Mercutio_: "Meglepve látom, hogy a Xilence Torino házról még nem volt említés téve a topicban, pedig Ph-s hír is szól róla."
Nevén még valóban nem lett nevezve korábban, de a Cebit (#10898) és a Computex (#11723) kapcsán is említésre került. -
storm4
aktív tag
Üdv!
Tegnap este megint nem bírta ki és írtam egy levelet az adapter.hu-nak.
Hát,kaptam egy választ :"Tájékoztatom, hogy cégünk csak olyan mini-ITX termékeket forgalmaz, melyek kereskedelmi mennyiségben kerülnek felhasználásra saját és partnereink rendszereiben. Tapasztalataink és felhasználóink visszajelzése alapján ezek remekül beváltak az egyedi és otthoni alkalmazásokban is. Kínálatunkat a hazai piac csekély mérete és fizetőképessége miatt nagyon megfontoltan bővítjük. Ezért nem tartunk szolgáltatásazonos termékeket és egyedi igényeket is csak egy értékhatár felett teljesítünk.
Ugyanakkor feltétlenül hozza tudomásunkra, ha olyan feladatok adódnak nagy számban a mini-ITX témakörben, melyeket a jelenlegi termékkínálatunkkal nem lehet megoldani és valódi kereslet is van rá, ami új termékek jövedelmező bevezetését garantálja."
Szerintem maradunk a saját beszerzés mellett.
-
törölt tag
Az a PH-s hír nálam kimaradt.
"azért mégiscsak egy valódi processzor van benne"Mercutio_:
"nem megy a 23,976-os képfrissítési mód"
Ez csak lejátszásnál probléma,vagy enkódolásnál is jelentkezik?
Lejátszás közben nem zavar még az sem, ha a youtube akad, egészen addig,míg nem lesz belőle slide show; de ha editálnék valamit és az adna - az intel sarából kifolyólag- frame problémát, az bosszantana.
Amúgy léptetőmotort akarok hajtani róla (ezért a parallel port), de a GCLF2-t kicsit soványnak érzem, ha mást is szeretnék futtatni mellette. -
storm4
aktív tag
Igen,ez igaz,hogy van az ebay-en,sőt pico-PSU is van dögivel.
150W-es,ha jól látom a szokásos felépítésű,ennél a 12V-os ág "csak" 5A-t tud.
120W-os,ez szerintem csak LED-világításhoz vagy kijelzőhöz használható.
200W-os,ez olyan pico-PSU szerű,ennél a 12A már elfogadható,de ugye az ára megközelíti a 250-est,ami azért biztosabb helyről érkezik,szerintem -
-
törölt tag
Persze, biztosan lehet vegyíteni a rendelést (remélem). Én sem akarom kihajtani a 250W-ot, csak nem látom értelmét kisebbet venni, nincs akkora különbség árban. Bár az általad említett 180W-os wide inputjával tudnék mit kezdeni. Arra volt már ár itt a fórumban?
5db-ot nem akarok a vámszivattyú miatt...
A 180W-os gondolom 35W TDP-jű procihoz és jellemzően 1db 3.5" ( a 12VDC miatt) plusz egy marék 2.5"-es (az 5VDC miatt) vinyóból álló konfighoz ideális, nem? -
Otes
tag
http://www.adapter.hu/webaruhaz/product_info.php?cPath=125&products_id=341
nekem az ő tesója van epc1...
fektetve 1 PCI is belefér... -
SQX_Barto
addikt
Bocs, kicsit többet írtam, mint olvastam, és elsiklottam felette.
Mindenképp valami vizes CPU hűtés lesz, mert nem lenne jó a tápnak (szerintem), ha direktbe kapná egy low profile hűtőtől a CPU hőjét, meg még mellette ott lesz a HD 7970 is.
Így a táp csak az alaplapi dolgok hőjét kell hogy kivigye a házból. Elöl meg megoldom a vízhűtést valószínűleg H60-nal (lustaság rulez)
Ha elérek a megvalósításig majd Corsair fórumba meg itt is kérek tanácsot, hogyan állítsam majd be a ventiket, hogy jó is legyen a hűtés a körülményekhez képest. -
-
batagy
őstag
Én úgy tudtam hogy a hatásos teljesítmény után fizetünk, de nem esküszöm meg rá, lehet hogy nem.
Nekem is Seasonic van, szintén Mini-ITX konfiggal, Atom proci:
Alaplap: Asus AT5NM10T-I
RAM: 2 db Kingmax Notebook DDR3 1333 MHz 2 GB
ODD: Pioneer DVR-109
IDE-SATA átalakító: Conceptronic CSATAC2
Táp: Seasonic S12 II 430 W
USB pendrive: Corsair Flash Voyager 8 GVinyó nélkül , én ezeket mértem:
saját mérőm: 34W hatásos, cosfí=100
kollégám mérője: 30W hatásos, cosfí=0,9De a te gépedben több cucc van vinyók stb. Szerintem nem olyan sok az amit mérsz! Elég jó.
Megnéztem, az én Düwi mérőm kódján is van egy "5"-ös a "kitevőben". Én ezt anno az OBI-ban vettem. Enyém ugyanolyan mint ami itt van.
Ha neked is ugyanez van, akkor azt kell mondjam, ez rosszul méri a cosfí-t. -
batagy
őstag
Szia!
Valóban érdekes, de szerintem az eredményeid inkább a PFC-hez és teljesítménytényezőhöz kapcsolódnak, nem az alkatrészek milyenségéhez.
A Seasonic gondolom Aktív PCF-s és a cos(fí) gondolom 0,9 körül lehet. Annál mit mutatott a Düwi?
Míg a noname táp 0,5 körüli cos(fí)-t mutat a műszer, ami azt jelenti hogy a látszólagos teljesítmény = hatásos teljesítény / cos(fí) = 30 W / 0,5 = kb 60W.
A Seasonic-nál ha 0,9 cos(fí)-vel számolunk, akkor 40W / 0,9 = 44 W.
Vagyis, a Seasonic összességében kevesebb látszólagos teljesítményt vesz fel, mint a noname táp, viszont a noname tápnak rossz a PFC-je, ezért végül a felvett hatásos teljesítmény kevesebb lesz. Végül is ez után fizetünk.... egyébként nem tudom hogyan jobb....
Nekem is Düwi mérőm van, viszont az enyém rosszul méri a cos(fí)-t. A kollégámnak is Düwi van, de egy másik típus, az jól méri. Mindkettő száma 05370, tehát ezen szám alapján nem tudjuk megkülönböztetni. A kollégám Düwi mérőjének van egy másik száma is, EMT707CTL, szóval az nekem úgy tűnt, jól mér.
-
Osibaa
senior tag
Én ezt értem, de akkor mindeképp vezetékelni kell, amire fél éve nem szánta rá magát (megértem).
Én azon gondolkodom, hogy a kábelezést, fúrást, faragást ki lehet-e váltani WLAN-nal, vagy az szűk keresztmetszetet jelent valahol. Ha ki lehet váltani, akkor pedig mi maradjon a LAN-on és mi legyen WLAN-on (NAS versus többi gép).
Ha az asztali gép játsza le a filmet, az mindenképp hangoskodik, a HDD akár ott is maradhat, nem? Ha viszont ennek a teljes elhalkítása a cél (htpc?), akkor mindenképp kell a kábelezés.
-
adalbert1
veterán
Kösz!
Egyelőre ott tartok azóta, hogy csináltam egy pendrive-ra Ubuntu 10.04 telepítőt, kezdésnek jó lesz az, ebben megerősített a felhasználó-bázisról való leírásod is!
Hosszabb távon meg majd átállok Debianra...
A D945GSEJT-ben pont az a jó, hogy beépített DC-DC konvertora van, így csak egy AC-DC adapter kell hozzá, így a táp kérdés letudva. Persze ez így max 60 wattot tud, de 2 Green HDD-vel szerintem meg kell hogy álljon olyan max. 30-35 wattnál (durva becslés, annyit tudok hogy a GSEJT idle 12 watt, a green hdd-k meg 8 watt körül esznek load alatt).
Bővítőkártya a jövőre gondolva valami PCI-os SATA kártya lenne.
Akkor a router sebessége nem befolyásolná a switchet? Ez örömteli hír lenne.Egyelőre azon gondolkozom hogy a cucc marad a CM eLite házban, AC-DC power brickem van a laphoz (mondjuk a dealextrem-ről rendelt cucc gyengébb hatásfokú mint a Gigabyte ház mellé adott FSP - az ilyenek ugye nem viselkednek úgy mint mondjuk a gagyi ATX tápok?
), a Gigabyte házat valószínűleg eladom (ill. ezen még gondolkozom, az FSP táp nagyon csábító, és 2 3.5" HDD ebbe is befér simán, ráadásul a formája miatt ez jobban passzol a szekrény tetejére) és annak az árából beruházok egy switchre + kábelre.
Osibaa:
Jól látod, jelenleg így néz ki a dolog:
Asztali gép : ez fixen kábellel lóg a routeren, jelenleg ez van a legtöbbet használva, letöltés, böngészés, stb.
Xbox: ez majd csak akkor lesz hálózaton, ha itthon is lesz live, ami szerencsére hamarosan meg fog történni. Utána mondjuk heti pár óra live játék lehet hogy lesz.
Laptop: ez az esetek 99%-ában wlan-on lóg, általában csak alap böngészés folyik rajta.Amit ki szeretnék alakítani:
Minden zene/film a fileserveren legyen, ami a szobán kívűl van (zaj szempontjából értve, habár mondjuk a box hangosabb mint az asztali gépem
), így az asztali gépbe elég lesz egy SSD is, így még kisebb lesz a hangja.
Nyílván a notiról ritkán lenne film nézve, viszont zene hallgatáshoz gondolom elég lenne a wlan sávszélessége is.
Később még lehet hogy bővülne még 1 laptoppal/asztali géppel ez a felállás, a fileserver akkor is betöltené a szerepét, viszont akkor már biztos hogy fixen 2 gép használná.Ill még merész elképzelésként gondolkodtam olyanon, hogy a TV kártya átköltözne a D945GSEJT-be, és akkor lehetne a TV adást streamelni helyi hálón (mondjuk én átlag havi 1-2 órát nézek TV-t, barátnőm pár órával többet), így mondjuk meg lehetne oldani hogy a TV-zés ne legyen az asztali géphez kötve. Ennek viszont nagy hátránya, hogy az 1 magos atom nem tudom mennyit bírhat vajon, ill. hogy win alatt nagyon jól támogatott szoftver ügyileg a leadtek kártya, linux alatt nem tudom mire jutnék vele.
-
OddMan
őstag
Hát igen jó lenne egy DualAtom, de az ilyen alaplapokon lévő mini cpu ventillátorok nem néznek ki valami meggyőzően. Sajnos amelyik meg passzív, azon meg nem DualAtom-os cpu van.
Félek, hogy esetleg hangosak lehetnek ezek a ventillátorok, és ha tönkremennek talán nem is igen fogok tudni beszerezni hasonlót. -
canniball
nagyúr
Eddig azt hittem a kis hangos pörgettyűt lecserélve egy nagyobb leszabályozott példányra rendben lesz minden, de: lekötöttem a GCLF2-ről a kis visító ventit, beraktam az SG05-be egy SFlexet úgy hogy keresztbe érezhetően átfújja a házat (és ezen még szabályozni kéne mert számomra zavaró a hangja) a borda mégis forró, ez eléggé elbizonytalanított...
-
toldy
őstag
Igazat megvalva , nem webshop ára hanem ilyen bazáros, és állítás.
De itt van, én elhiszem hogy jelenleg ennyi ( és valóban igazat adok neked hogy megjelenés elötti darab, hiszen volt már ilyen eset mind más alaplapnál, procinál, vga nál)
-
klepto
addikt
Azért nem mATX, mert ahogy azt írtam, már régóta Intel lapra vágytam.
Intel 1156 lapban 2 félét találtam, a DP55SB-t közel 50.000.-Ft-ért, és a DP55WB-t 27.000.-Ft-ért. A kettő közé van beékelődve mint tudásban, mint árban az a mini ITX lap, amit kinéztem, és amit egyre inkább meg akarok venni.
Ami a házat illeti, sok mini ITX ház tetszik, és csak 1 mATX (pontosabban 2, de ez az esélyes az ára miatt) amit a páromnak fogok megvenni. Szóval több lehetőséget érzek most a mini ITX-ben, mint a microATX-ben, ami a házakat, a vágyamat, és a kreativitásomat illeti
Igaz, egy korlátozó tényező is van, nekem 2db hdd hely kell, és ebből nem tudok engedni -
Osibaa
senior tag
Azért így este 10 után mégiscsak hangos az a gyári hűtő az Asrockon.
Vettem 10 centis slim Scythe hűtőt hozzá, csak még nem jöttem rá hogy szerelem fel.
Gumiszalagos megoldást én használtam évekig, de noti vinyóhoz, az asztali vinyót nem éreztem úgy, hogy biztosan tartaná (10 db 6-8 mm széles gumiszalag). Kis vinyóhoz jó volt, olyan 3 év után kezdtek egyesével elszakadni, szal tartós is.
-
klepto
addikt
Sajnos a lap, amit ajánlottál nem kapható hivatalosan idehaza
Még a Zotac forgalmazók is csak VGA-t tudnak adni per. pill.
Ami az árakat illeti, ha levonom az árakból a postaköltséget, akkor kb. 1000-1500.-Ft-al kapok érte kevesebbet a boltban, mint amit írtál, viszont az alaplapot is 3000.-Ft-al olcsóbban kapom, mint a neten talált legolcsóbb helyen, és még csak postaköltség sincsen rá. Vagyis kb. ugyanott vagyok, mintha itt, a PH!-n adnám el
A lapért itt a legmagasabb ajánlat 7-8.000.-Ft volt (hirdettem itt is), a prociért meg 11.000.-Ft hűtővel, és postával együtt (persze utánvét, ami nekem plusz kiadás, ha én fizetem a postát).
Marad volna legjobb esetben is 15-16.000.-Ft-om, amit a boltos is majdnem megad érte (eddig 14.000.-Ft az alku), plusz még az Intel lapot is viszonylag olcsón szerzi be. Bár kevés az összeg, de a semminél még mindig jobb.
Ami az eredeti tervemet illeti, nos igen, Atomban gondolkoztam sokáig, de a Zotak beszerezhetetlensége, és az olcsóbb D510 MO Intel lapocska vérszegénysége miatt elvetettem az ötletet. Marad a mini ITX, mert tetszik, de nem a páromnak, hanem nekem, és ő meg megkapja a én AMD Athlon II X3 435 procimat az Asus M4N78-VM lapocskával, ami megközelítően megegyezik egy Ionos Atom árával, de teljesítményben mégiscsak túlmutat rajta, én meg benevezek egy ITX-be, és ismét az Intelbe
A házkérdés meg nem kérdés, mert egy vékony mATX BookPC, vagy CubePC ház is nagyjából egy ITX ház árában van, szóval egyre inkább ez az, ami felé hajlok, és mindenki jól jár -
user137
őstag
de én nem 3D Márkkal játszom!
különben is játszani egy PS3 való, van is
nemaszontam (már megint, a szövegértés vajommí?), hogy ezért kell új gépet venni, hanem azt mondtam, h én már nem tutujgatnám a C2D konfigokat folyamatos frissítéssel, hanem megéri lecserélni őket - már ha valaki amúgyis cserélne vagy fejlesztene. A C2D architektúra mondjuk 2-3 év múlva kikopik (lásd mostani P4-ek, hétvégén vettem egy Dellt kompletten 10 pénzért), akkor már egy jobbfajta kabátgomb is többet fog érni. Az új gépet 3 év múlva akkor is meg kell venni, csak az árába nem számolhatók bele a most még jó áron elmenő C2D/i945/DDR2 elemek.
Persze lehet, h nincs igazam, de én így látom
-
user137
őstag
bocsánatot kérek, h a saját példámat hoztam fel
csak ugye a shuttle-ön nem volt még használható diszkrét VGA, azért kellett bele 1. És ahogy kiveszem, a Clarkdale prociba integrált GPU-ja nem rosszabb sokkal egy 2600XT-nél - amire nekem kell, arra biztos jó.
akinek E8xxx-es szériája van, annak tényleg nem biztos, h megéri váltani. De egy régebbi Core2 konfigot (régebbi alaplappal) sztm megérheti eldobni, és a árkülönbözetből(!) rászánni az új gépre annyit, h mondjuk a fele visszajöjjön. Azt senki nem állította, h egy gép kitermelné a saját költségét bármikor is.
és azt ugye beleszámoltad, h egy Core-i5 sokkal erősebb egy E8200-nál (meg hogy az E8200 mennyit enne partiban lévő teljesítményre felhúzva)?
-
user137
őstag
-
HookR
addikt
Értem.
.
"...rajta riser nélkül, normál helyzetű VGA (ami asszem alaplap távtartókkal együtt is még épp befér 125mm magasságba)."
125-126 mm körül van, ezt nem tudom pontosan, de az biztos, hogy kis ráhagyás nélkül érhetik kellemetlen meglepetések az embert. Minimum 130 mm-t hagynék neki, és még az is lehet kevés, ha a VGA-n a tápcsatlakozó felfelé néz, nem pedig hátra.
Alaplapi távtartóból is van 8 és 10 mm-es is, ami nem csak a bővítőkártyák magasságigényét befolyásolja, de azt is, hogy a hátlapjuk alja hova lukad ki. Normál esetben ugye az alaplapi tálcában kialakított résbe türemkednek be, ám jelen esetben annak szerepét az alsó burkolati lemez látná el. Vagyis mind a bővítőkártyák hátlapjának alja, mind a távtartók menetes vége kikandikálna a burkolati lemezen. Persze, amíg ez marad a ház alja, addig még nem jelent komoly esztétikai problémát.
.
"A.) alaplap síkjával párhuzamosan, de felfelé (ha VGA K-Ny, akkor HDD É-D), egymás fölött 3 db HDD, és felettük az ODD."
Ugye, 120 mm elegendő egymás fölött 4db 3.5"-es HDD-nek, illetve a slim ODD és a 2.5"-es SSD is elfér 15-15 mm magasságban, ergo 3db 3.5"-es HDD-n kívül nem csak 1db slim ODD, de 2db 2.5"-es SSD is helyet kaphat egymás mellett. 125 mm-ben meg pláne.
Amúgy, ha van ODD, akkor ebben az elrendezésbe máris nem tudsz 120 mm-es ventit rakni, csak 80-ast. Ilyen szempontból szerencsésebb a B.) variáció, ahol a venti oldalt kap helyet, s ott is a HDD-k csatlakozói a VGA felé kell nézzenek, hogy ne zavarják a légáramlást.Tehát:
A.) esetben 335 x 270 x 135 mm 12.21 liter. A szellőztetett HDD hangsúlyos érv. Persze halkan azért megemlíteném, hogy a térfogat-növekedés mellett ugrott a mini-DTX, az ATX táp, és a 330 mm-es VGA.
B.) esetben a 310 x 270 x 135 mm 11.3 litere már jobban hangzik, pláne a fentebb említett 120 mm-es venti miatt. Azonban így nem tudsz legalább 2db 2.5"-es SSD-t rakni 1db 3.5"-es HDD helyére, hisz nem maradt elég hely a kábelezésnek.Inkább a kettő ötvözésére szavazok, nevezetesen, hogy a HDD-k az alaplap síkjával párhuzamosak maradnak, de É-D irányban, a venti pedig oldalt, a HDD-k elejénél. Ez ötvözi az A.) és B.) verziók előnyeit, a hátrányok nélkül.
-
HookR
addikt
"Az elrendezés azonban sztem helykihasználás (meg talán hő -- forró vidkari vs hőre érzékeny HDD-k) szempontjából nem optimális."
Térfogatra megegyezik a Codegen MX-31-A2-vel (11.36 vs. 11.34 liter), ami szintén ATX tápot fogad és abba mi is fér?
(Viszonyításképp az SG05 10.78 liter, de abban már a táp sem ATX-es. SFX táppal és az előző hsz.-om végén részletezett variációban 7.92 literre tudok lemenni, így, fektetett VGA-val.) Tehát, ha ez a variáció nem optimális helykihasználás szempontjából, akkor melyik az?Azt mondjuk aláírom, hogy a HDD-knek nincsen külön légáramot biztosító ventilátora. Az jogos kritika.
"Ha már 350×360, akkor lehetne akár normál módon, hosszában is a videókártya.
Most is hosszában van (alaplap és a VGA hátlapi csatlakozói néznek hátra, vagy ha úgy tetszik, az 'RGB nyilacskák' közül a kék.)."Emiatt magasabb lesz a ház, de így egy oldalára állított SFX táp is befér, valamint egy slim ODD és egymás alatt 3db 3.5" HDD elfordítva felfelé,..."
SFX táp (100 x 125 x 64 mm), ha oldalára van állítva, akkor 125 mm-es magasságot igényel. A 3.5"-es HDD 26 mm magas, de illik 30 mm-rel számolni, így 4db elfér egymás alatt az SFX táp mellett."...mellettük pedig hűtésnek egy venti."
Igen, ilyen elrendezésben eléjük (máshova nincs értelme) lehet rakni egy 120 x 120 x 10 mm-es ventilátort, ami így a ház mélységét/hosszát 360 mm-re növeli.
Vagy másik lehetőségként az SFX táp alja nézhet a HDD-k oldalára, de ebben az esetben csak a belső és egyben a táp által tovább melegített levegőt tudja rájuk fújni."Vagy a HDD-ket élére állítva, a venti pedig az elejüknél, akár 4 (vagy a ház hosszabbításával több) HDD is elfér. Így saccra 5970 esetében 350×260×140mm, max. 300mm-es vidkarinál 320×260×140mm."
Ha a táp és a VGA között szeretnéd növelni az élükre állított HDD-k számát, akkor az a ház szélesítését jelenti. Ez esetben a HDD-k (110 mm) + az ODD (15 mm) pont kiadja a fektetett SFX táp által igényelt 125 mm-t, ami jó dolog és csupán 130 mm-re növeli a ház magasságát (burkolati lemez alul-felül 2-2 mm), csakhogy a VGA magassága és annak az ODD-vel való konfliktusa miatt inkább 140 mm-re kell növelni. Ez a variáció 360 x 250 x 140 mm befoglalóméretet és 12.6 literes térfogatot eredményez. Alapvetően nem rossz, hisz a 120 mm-es ventiért cserébe csupán az ATX táp, a mini-DTX kompatibilitás ugrott és a térfogat növekedett 1.26 litert. S mivel a 2db 2.5"-es SSD-t az alaplap alatt is el lehet helyezni (a megnövekedett magasság okán), a 330 mm-es VGA-val együtt fér el 4db 3.5"-es HDD.Persze hogy ezáltal optimálisabb lenne a helykihasználás az azért vitatható, de mindenesetre a ház arányai tagadhatatlanul megváltoztak. Ki-ki döntse el maga, hogy előnyére, vagy sem.
(Amúgy a 330 mm-es VGA férőhelynek megvan az az előnye, hogy ugyanoda elfér a 210 mm-es VGA + 1db 3.5" HDD (110 mm-t ajánlott neki hagyni) kombináció is. A következő lépcsőfok a 210 mm-es VGA + 2db 2.5"-es SSD (80 mm szélességet igényel a beépítőkerettel, csavarokkal) lenne, azaz 290 mm-es férőhely.)
-
Geree
senior tag
ilyen létezik?
vagy én keresem rossz helyen?szerk: igen, csak 150-es van 310-esből
-
Osibaa
senior tag
Szerintem ki lehet hozni 40k alatt ezeket, mATX-ot könnyedén, barebone-t csak Asus-ból.
mATX konfig (38.500 Ft):
Asus M3N78-VM (GF8200, HDMI, SPDIF) 13.500 Ft (van olcsóbb is, pl. Asrock)
AMD Athlon II X2 240 (dobozos) 13.000 Ft
Cooler Master Elite 360 9.000 Ft
250W FSP HEN 3.000 Ftbarebone konfig (36.000 Ft)
Asus T3-M3N8200 300W táppal +
GF8200-es alaplap 23.000 Ft
AMD Athlon II X2 240 (dobozos) 13.000 Ft2 GB memóval azért számoltam, mert a Asrock HT-ban is annyi van, illetve így dualban mennek, de egyébként igazad van, 512 MB van most a mini-ITX konfigomban és jól megy vele.
A slim ODD-ket én sem értem miért így oldották meg, de kell hozzá átalakító, ha asztali gépbe rakjuk, így néz ki.
Négy évig volt HTPC-m és az első dolgom volt az a 3,5" lemezt 2,5"-ösre cserélni (még a hűtők előtt), mert zavart a kerregése, pedig próbálkoztam mindenféle rögzítéssel és rezgés elnyelővel, sztem nem illik a HTPC-be. -
szabi__memo
nagyúr
Köszi mindenkinek.
Ezek az mATX lapok megvannak procival, 20-25ből és azért jóval bikábbak és ahogy elnéztem kb 10W körüli értékkel fogyasztannak többet, bár 100%os infóim nincs minden chipsetről. A hűtés az jó kérdés, azért talán találni olyan ventit amit nem lehetne hallani, bár ebben nem vagyok otthon, pedig jó lenne mert nem akarok zajt. Külső rack 5eFt+ felett van, annyira nem is esztétikus a nappalimban, de szerencsére befér a 3.5 a Minix MX házba amit kinéztem a 3.5". Azért is azt választottam. Sajna nem találtam róla véleményt és itt sem senkit akinek lenne. Pedig kiváncsi lennék a minőségére, a tápjára, stb. Ha mITX házban gondolkodnék szerintem vennék egy Asrock ION HT-t. -
Osibaa
senior tag
Én így számoltam (új árak):
Ház+táp: LC-power 1320mi 75W ITX táppal 11.250 Ft
MB+CPU: Asrock A330ION 30.000 Ft
RAM: 2 GB DDR3 10.000 Ft
HDD: 250 GB 2,5" SATA 9.750 Ft
ODD: slim DVD-RW SATA 8.000 Ft
WIFI: N-es USB wifi 4.500 Ft
SATA2SATA ODD adapter 1.500 Ft
Összesen 75.000 Ft (billentyűt és egeret én nem számoltam (VNC), de távkapcs is jó lenne, ha összehasonlítom az Asrock HT-val vagy egy asztali blu-ray lejátszóval)Ha pedig használt árakkal számolsz, akkor a barebone, mATX és asztali blu-ray lejátszó is lehet használt, ugyanott vagyunk.
-
klepto
addikt
Játékra írtam példát fentebb.
Amik nagyon bejönnek a páromnak, és nekem is, azok a GameHause termékei; pl. a Zuma Deluxe, Magic Inlay, Chainz, Puzzle Express, stb.
Ezen kívül a netes Flash játékok, mint pl. a jojatek.hu, vagy éppen a startjatekok.hu. -
user137
őstag
mindig ez a régi gondolkodásmód... egy Win7 települ 100Mhz alatt is, pendriveról gyorsabb is, mint CD-ről, támogat mindent, memóriaigénye sincs több az XP-nél, hidd el.
-
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
Jól mondod: ketyere. A mérő megmutatja a fogyasztást, a ketyere meg egy kijelzőn mutogat mindenféle számokat.
Nekem is volt düwim, amire az 6-10W-okat mutatott végül kiderült hogy 0W.
A mánüelt rendesen elolvasva kiderült hogy standby mérésre abszolút alkalmatlan...mondjuk a nálad "mért" 20W akkor is elég durva... De "tessék-lássék mérésre" (nagyságrendek belövésére) megfelel.
Én is hallottam már olyan laptopról, amire XP nem ment fel csak 7...állítólag már túl modern az XP-hez...
zodo!
"de én találtam neked. Kép"
Ez nálam 404."Talán, ideje lenne a házban lakó "érintett szomszédokkal" összehaverkodni egy kis időre."
Milyen "érintett szomszédokkal"?"Viszont a dátumot nézve " Mini-ITXケースに新アイテム追加 2006年8月31日" nem igazán értem."
Én sem értem: mi is van a Mini-ITX és a számok közé írva?"Az a 273mm egész jól hangzik."
A Silverstone SG05 mélysége 276mm és az kapható is itthon. Én egyre inkább hajlok afelé, csak kéne valahol találni egy jóárasított példányt... -
hito
nagyúr
"Az EliteComputerSystems pedig nem egy nagy márka. Inkább Amerikában kapni, nem valami jó hírű, minőségben nagyjából Asrock alatt van (mivel Asrock az utóbbi években összekapta magát, azelőtt kb. egy lapon emlegették őket)."
Ezzel a részével nem tudok egyetérteni. Pl. a legjobb GTS250 az ECS műhelyéből került ki. Ultra tuningos 2GB-os verzió
Ezen kívül sok gyártó nem nagyon büszkélkedhet 775-ös ITX alaplappal amin van x16-os PCI-e a Zotac-on kívül. Vannak olyan húzásaik amik kifejezetten szimpatikusak. Gigabyte, Asus, MSI, pl. szarik az ITX fan-ekre. Asrock meg össze tudta hozni az egyik legellentmondásosabb ITX ion lapot, szídják is, grat hozzá.
MOD: A Giga ha jól emlékszem most jön ki valami egész normális ITX lappal, de az Asus a 220-as integrált celeronjaival menjen már havat lapátolni az északi sarkra!
-
Geree
senior tag
hát igen, csak tápból ez a legolcsóbb... 8k körül jön ki...
de hasonlításképp pl. egy Spire táp kb. olyan hangos volt viszonylag kis terhelésen (45w TDP proci, Minix 780g lap videókártya nélkül), mint a gyári amd hűtő ~3000-es fordulaton...user137: én is csak a számokra tudok hagyatkozni, mivel az én konfigom bőven 150 alatt van... a 120-as is elég lett volna, csak ahhoz meg valami idióta mini ventis külső tápod adtak, úgyhogy ezért lett a nagyobb..
-
Geree
senior tag
szerintem fontold meg egy olcsó (használt, táp nélküli?) ház vásárlását meg ebay-ről egy 150-es picopsu-t 15k+ 5k postáért van.. ha többet rendelsz valakivel, olcsóbb a posta. és megéri
több lesz a hely a házban és garantáltan kussol.
(igaz lesz egy batár nagy tégla az asztal alatt de az nem zavar)
az ilyen olcsó házaknál a beépített táp az én tapasztalataim alapján sose halk.
-
Stofy
csendes tag
Jelenleg van egy P4i65GV alaplapom integrált VGA-val, Maxtor 500Gb 3.5" 7200-as winchesterem, egy ősrégi dvdíróm (mondjuk ez nem muszáj, ha van jó alaplap kizárólag SATA csatlakozóval), a processzor egy Intel Prescott Pentium 4-es 2.8 GHz,és egy Gigabyte Superb 460W-os tápom. A gép így fogyaszt idle (cpu ~0-3% között) 86 Wattot monitor nélkül, a vicces az, hogy készenléti üzemmódban pedig 77 Wattot eszik, szóval a készenlétinek kb. semmi értelme ennél. A HDD-nek utánaolvastam, olyan 7-8 Watt körül ehet használat közben, szóval az annyira nem vészes. Tehát, ha a fenti 86 Watt idle-nek a felét lehetne hozni max cpu-nál, akkor már jó (hiszen akkor normál használatnál mégkevesebb lesz). Kinéztem egy másikat, ha már ennyire "lebeszéltetek" a GSEJT-ről, mégpedig az Intel D510MO-t, erről van valakinek valami tapasztalata? Ez az említett D510+NM10-es párosítás. Érdekes, hogy körülbelül 10 000 Ft-tal olcsóbb, mint a GSEJT, de valóban ennyivel kevesebbet is tud, mint az ára mutatja...?
-
HookR
addikt
.mf: "Remélem észrevetted, hogy a "3-4 db 500GB 2,5" HDD" nem fog beférni "1 × 3,5" HDD" helyre."
Éppenséggel 4 db is elfér a helyén, csak (nem lévén gyári 4 az 1-ben beépítőkeret) minimális barkácsolással jár és esetlegesen szellőzési és kábelezési problémákat vet fel.
3.5"-os HDD: ~146 x 102 x 26 mm
2.5"-os HDD: ~100 x 70 x 9.5 mm (A magasság az modelltől, tányérok számától függően elvileg 7-15 mm is lehet, de pl. a 2.5"-os Samsung 500 és 640GB-os példányai 9.5 mm-esek. A gyártó honlapja szerint.) -
Geby69
csendes tag
A beszerelés megoldható kis "házibarkáccsal", illetve van olyan 3,5" szerelő keret, amiben elfér 2 kis vinyó. A kisebb fogyasztás reményében gondoltam 2,5" HDD-kre, konkrét fogyasztási értékekkel nem vagyok tisztában...
Vidkari nem kell, IGP megteszi még sokáig. HD-re elég, Diablo II-nek bőven sok, a Diablo 3 megjelenéséig meg még bőven változhat a konfig, feltéve ha megélem, hogy kiadják...
A Spire házat néztem már, csak nem tudom a táp alatt mennyire férne el egy rendes procihűtő (nem túl alacsony a hely?) Sugo SG05-ről már láttam képet, amiben egy Scythe Big Shuriken éppen elfért a táp alatt, de az magasabbnak tűnik.
Mindenesetre alapjáraton elég lehet a 150W, ez jó hír. -
Mercutio_
félisten
Valamikor tavaly használtan garival 22-ért megvolt egy normális IGP-s mATX lap és X2 II 240-es proci, kétlem, hogy ez lényegesen olcsóbban főleg ilyen szintű IGP-vel intelből kihozható
NSK1300-ba normál méretű ODD megy, ha nem rakok diszkrét kártyát belefér három 3,5"-os vinyó és 2 TV-kártya, vagy ha beletolok egy 2slotos Radeon 5670-et akkor két 3,5"-os vinyó
Ezt nem nevezném korlátozott bővíthetőségnek, amikor nemsokkal kisebb ITX házakat tudok, amikbe még diszkrét vga is csak kinkeservesen tolható és úgy, hogy utána a melegedés miatt inkább levett oldallappal használja a tulaj. -
Mercutio_
félisten
AMD vonalon mozgok
és ha jól olvastam a BD-rip lejátsszással foglalkozó logout-os írásokat a 8200 már zökkenés nélkül viszi ezeket, még azokat is amelyek az ATI-csipszeteknél már procis rásegítést igényelnek.
Egyébként nekem az a bajom az ITX-el, hogy amire szerintem jó lenne = izmosabb HTPC ahhoz drága és/vagy nem elég kicsi.Antec NSK13xx mélységben a legtöbb itx-háznál csak pár centivel kisebb, viszont belemegy egy mATX lap és amennyivel az olcsóbb abból már majdnem megvan egy X2 II 235e 45W, de a 240 alulfeszelve biztosan. És nincs kompromisszum, elfér a TV-kártya, perverzebbeknek egy duplaslotos ATI 5670 is
persze tudom ez már nem a klasszikus értelemben vett HTPC, de azt a feladatot is ellátja.
-
zodo
nagyúr
Hogy mik vannak manapság, hihetetlen.
Nem voltam elég figyelmes olvasó.
Clarkdale, féle procival már tényleg jó is lehet a lapocska.
Bár, így igen drága lesz a végösszeg, ha csak a proci kb. 45-50k, ha a legnagyobb Gpu órajellel rendelkezőt veszem alapul. Core i5-661 / 900mhz -
zso79
őstag
Helyes a diagnózis
Még csak pár napja raktam össze, de eddig hozza az elvárásaimat. A CPU olyan 35-40, a GPU 40-50 fokos. Ha leveszem a kis ventit a GPU-ról, akkor nagyon felmelegszik, 80 fokra is, bár ASRock-ék szerint ez nem gond. A következő upgrade egy Zalman NBF47 lesz a GPU-ra. Ha nem válik be, akkor egy Sharkoon Lownoise venti erre a bordára. A tápegységpanel 120W-os, a DC táp 80W. Spinup-nál 55W-ot eszik a 2 winyóval, amúgy 30-38W között, terheléstől függően. Lehet ilyen tápot külön kapni, 7k + 6k volt a DC táp.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest