Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
válasz
AVhelper #23036 üzenetére
Találtam még egy olyat hogy optoma hd141x szintén a limiten belül. erről konszenzus? hd26hoz olvastam közelinek.
őszintén már elgondolkodtam azon is hogy inkább 720p vagy 800 de valai kevésbé kompromisszumos megoldás
Meg én isten bizony két napja csak művelődök és olvasok de pl a dlp szivárvány effekttől félek. nem láttam nem tudom milyen de pl fotózom és ott a CA-tól kitör a frász, ergó megvan az esély hogy ez az effekt is nagyon bántaná a szemem.
nemtudom nemtudom. -
z123456789
addikt
Jó ok.
-
szepi0808
senior tag
Meg azért azt sem árt nézni, hogy gyári garival adják, ne boltival.
-
Rick4
félisten
válasz
z123456789 #23039 üzenetére
317-ért adják az ojrót, szóval 220 fölött lesz az, és akkor még kint élsz németben.
-
_Smooth
senior tag
válasz
z123456789 #23039 üzenetére
Nekem még soha nem váltott középárfolyamon, és amazonról/ebay-ről még nem sok mindent tudtam magyarországra fuvarköltség nélkül hozatni.
De, még ha 311-es középpel számolok is, 217-218 lesz az inkább.
És az általad linkelt verzió free shipping ajánlata is csak inland él...
magyar címre:
Dieser Artikel kann nicht an die ausgewählte Adresse versandt werden. -
AVhelper
senior tag
válasz
Janaboy #23037 üzenetére
A BenQ vetítők jók. Nem véletlenül sikeresek a piacon. Az itt sokak által ajánlott W1070 (és utóda) a legjobb belépő DLP vetítő, de nem fér bele a 200 eFt-os limitbe (kb. 220 eFt-ért kapható).
Az olcsó Epsont azoknak ajánlom, akik nem viselik el a "szivárvány hatást", de elvannak a gyengébb fekete szinttel is.
-
AVhelper
senior tag
válasz
fattyu #23030 üzenetére
Szia!
Ha 200 eFt a limited és 1080p felbontást akarsz, akkor nincs sok választásod:
Epson EH-TW5100, aminek ez a képméret/vetítőtávolság kalkulátora (az "otthoni" listából az EH-TW5200-at válaszd ki)
Acer H6510BD, aminek ez a képméret/vetítőtávolság kalkulátora.
Egy 200 eFt-os vetítővel már nem közönséges fehér falra kéne vetíteni. A vetített kép minőségét döntően meghatározza a vetítőfelület, az egyszerű fehér fal pedig nem elég jól veri vissza a projektor drágán előállított fényét, rontva a kép kontrasztját és valószínűleg színpontosságát is.
-
fattyu
veterán
válasz
Norbi 72 #23033 üzenetére
hmm. lehet hülyeséget beszéltem a mérettel.
http://www.projectorcentral.com/Epson_Europe-EMP-TW700-projection-calculator-pro.htm ilyen volt nálam otthon és ennek a képmérete pont jó és elég volt.
-
fattyu
veterán
válasz
xtremetuning #23031 üzenetére
Tudom én de nyilván a legolcsóbb ami tudja lenne a megoldás. Ha valahol 200 a limitem. nagyon max.
-
fattyu
veterán
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
Filmnézés 90% játék 10% ra keresnék projektort.
Szoba sötétítéssel fehér falra vetítve.
1080pt szeretnék, és 3.80méterről kéne NAGYOT vetítenie. Hasra ütök mert elefelejtettem lemérni otthon de valami 3 méter vagy talán kicsivel felette átló kéne.
Azért ezt keresem mert annó melóhelyről időnként hazavittem egyet ami ezt tudta és eszetlen nagy élmény volt. Nem érdekel mekkora milyen nehéz, milyen hangos.
Nem volna baj ha nem lenne vészesen drága.
Előre is köszönöm.
-
Tomikapc
aktív tag
Sziasztok! Projektor vásárlás előtt állok. Kb. 130000-et szánnék rá. Nem gyakran, de lenne hordozva is, szóval előny ha nem 20 kilós
Leginkább fehér falra lenne vetítve vele prezentációs célból, tehát nem filmnézés. (Bár ha úgyadódik megnézünk rajta havonta 1-et mondjuk, de nem prioritás). Csatlakozók közül a hdmi lenne elönyős. Esetleg van valami bestbuy tipp? Köszi!
-
AVhelper
senior tag
válasz
cinemazealot #23024 üzenetére
Vannak projektorok, amelyekkel asztalra lehet vetíteni kis távolságból és támogatják az interaktivitást is. Ilyen például az Epson EB-1400 széria.
-
AVhelper
senior tag
-
SirAlo
aktív tag
válasz
ericdrawen74 #23015 üzenetére
tikkurila h499-rol mar lattam itt a forumon osszehasonlito kepeket es valoban sokat javult a kontraszt, viszont ilyen speci vaszon festekrol meg nem talaltam ilyen osszehasonlitast, ez a festek joval dragabb egy sima tikkurila-nal , a gray 2-es ahogy neztem kb ugyanaz az arnyalat mint a h499-es, szoval mindenkepp jobb lessz mint a sima feher falam ami most van.
Mar probaltam a szurke szint ugy hogy kinyomtattam 4 db A4-es lapot h499-es arnyalattal , ossze ragasztottam oket es felraktam a vaszonra, meg igy is javult a kep , pedig a nyomtatofestek gondolom teljesen mas azert
Amugy a sotet reszeknel nem tunnek el a reszletek szurke festeknel ? En csak ettol az egytol felek kicsit .
-
AVhelper
senior tag
Egy új technológia, amivel a LED-es vetítők "2000 – 4000 lumen közötti fényáramot produkálhatnak". Úgy nevezik, ColorSpark HLD.
-
törölt tag
egy venti, színkerék óhatatlanul hangosodik, az lcd-t a por öli meg. a hőmérséklet mindig, mindenhol nagyon magas (kivéve a ledek), ami semmilyen elektronikának nem tesz jót.
érdekes lenne egy statisztika, hogy ki mit meddig és hogyan, de szerintem még egy márka adott típusán belül is nagy lehet a szórás + az eltérő használati körülmények, így tényleg csak érdekesség lenne, vásárlást nem bíznék rá.
egy belépő és közepkatos gépet inkább csak az optika minősége és a belerakott elektronika újszerűsége különböztet meg. -
agabe
addikt
válasz
#95590400 #23011 üzenetére
Használt vásárlásának értelme akkor lehet ha csak próbából kell olcsóbban valamelyik, vagy nincs elég ráfordítható összeg a jobb minőségre és persze olyat kell találni ami kevés üzemórát futott (nem csak az aktuális lámpa, hanem első lámpával az egész gép)
Ezen kívül típus és kategória függő is melyik mennyire van kb. "tervezve" amennyit el tud futni.
Egy középkategóriás gép ha figyeltek az összerakásra és az anyagokon sem spóroltak akkor akár dupla (sőt ) annyi időt is elmegy gond nélkül mint az olcsóbb belépők, így használt cuccoknál ezt is érdemes kalkulálni, vagy pont emiatt nem megvenni valami lepukkantat. -
törölt tag
az Acer H5380BD becsúszott 130k környékére. pár hete rendeltem, elvileg pénteken kapom meg. az egyik elődmodellt még talán Balázs is tesztelte. gondolom sokban nem változott semmije, csak a bűvös extraimidzskolorbúszt buzzwordök.
elnézve a használt projektorállományomat (3 db), én tuti nem vennék használtat.
bár mondjuk én nem is heti 1-2x kapcsolom be. -
agabe
addikt
válasz
vizimento #23004 üzenetére
EGy 720P -s vetítő aminek jó a féynereje 100ezer alatt lehet, csak ki kell fogni.
LCD-ből a Panasonic AX200 -ast ajánlanám ha látsz olyat ami nem sokezer üzemórát ment, de, Ez is jó áron volt ... erre rá lehet kérdezni mennyi üzemóra van benne, és egyáltalán eladó-e még.
Most sokat nem látok ami legalább ezeket a szinteket megütik, és jó árban is vannak, de 100ezernél többet nem érdemes álfoznod egyenlőre rá, és 720P -s is elég (de az kell ! ) -
_Smooth
senior tag
válasz
pitypang18 #23008 üzenetére
A kérdésedre a választ nem tudom, csak gondoltam az illetékes szakiknak lehet segítség egy kicsit több infó. Amúgy érzésre ebből a távolságból 3000lumen-nel nem kellene, hogy gond legyen a szürkébb/szürke fal. De mondom, én nem vagyok kompetens
-
_Smooth
senior tag
válasz
pitypang18 #23006 üzenetére
Szerintem ez azért nagyban függ a vetítési távolságtól (esetleg vetített mérettől) is.
-
pitypang18
tag
Sziasztok!
Falat festenék egy Benq tw523p projektorhoz. Melyik lenne jobb neki, a szürkés árnyalat vagy a hófehér?
Köszi! -
vizimento
senior tag
"Fedett terasz konkrétabban?" Fa építésű, zsindely tetejű, 60m2, stb ...
De hogy a konkrét kérdésekre is válaszoljak:
"Ha nincs pl. utcai bevilagitas" - nem, nincs utcai bevilágítás, csak minimális szórt fényű (telihold jobban világít 28 naponta)
"mekkora kepet akarsz vetiteni" - max 3x2,35m, persze ettől lefelé lehet eltérés, nem ragaszkodok ekkora felülethez...
"Milyen a falfelulet amire vetitesz" - egyenlőre egy fehér leengedett redőny. Ha úgy ítélem meg, hogy zavar és jobb lenne egy vászon, a későbbiekben szóba jöhet ilyen jellegű "bővítés"
-
vizimento
senior tag
Igen, láttam hogy tele van az apró ilyen árú projektorokkal, csak mivel nem értek hozzá, nem tudom mit értesz a "jónak mondható" alatt. Ezért kértem tanácsot, ami szűkíti a kőrt. Mire érdemes figyelni, mely márkák (esetleg azok mely tipusai) megbízhatóak, jó fényerejűek, hosszú életűek, olcsón szervizelhetők, stb.
Igen, tudom, hogy sötétedés után lesz csak értékelhető képe...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest