Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Dell notebook topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Egérpad topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peetta14
tag
válasz totálkezdő #88070 üzenetére
Ahogy nézem a Minoltákat, az F3.5-hez MD adapter kell és van rekesz állítás az obin, az F2.8-on nincsen és a ritkább a adapter kell, viszont ritkább, és talán portrénak is elmegy.
-
Peetta14
tag
válasz Tin_Shield #88065 üzenetére
30-35mm-et rövidnek találom, és még mindig a két Minolta, amik beszerezhetőek 30-50k Ft között adapterrel, csak kevés a gyakorlati tapasztalat.
-
Peetta14
tag
válasz trlala #88059 üzenetére
A nekem és családomnak tetsző képek zöme 15-20mm-en és makróval készülnek egy csecsemőről. Ne szaladgáló, vagy teperő gyerekekre gondolj, hanem alvó babára. Az apró kezecskéét, talpát mi mással fotóznád? Keress rá, hogy newborn pictures.
Azt reméltem, hogy van élet az Oly 60-on túl is, és mennek a manualok.
A-Mount adapterezhető M4/3ra? -
Peetta14
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném az ideális makró lencse megtalálásában. Panasonic GX7 vázam van, és kb 50k Huf keretem. Rendelek bárhonnan a világból, ez nem akadály.
Elsőként a megszületendő gyermekem (babafotók) fotózásához lenne szükségem egy makró lencsére, majd később egyéb főképp statikus témákhoz hobbi szinten. Rendelkezem Samyang halszem, 12mm, Pana 20mm, Oly 45mm obikkal, ebbe a sorba keresem, bár hajlandó lenék eladni az Oly 45mm-t.Nem ódzkodom a manuál obiktól. Ezek kerültek elém.
Minolta MD MACRO 50mm 3.5
Minolta AF Macro 50mm f/2.8 -> ez adapterezhető M4/3-ra?
Oly 60mm 2.8 -> nagyon ritkán látom a használt piacon, és ehhez mindenképp el kell adjam az Oly 45mm-tMit ajánlanátok, mivel van tapasztalat?
köszi szépen
-
Peetta14
tag
Sziasztok, pana GX7 vázhoz van bevált gyárinál nagyobb szemkagyló? Ebay vagy egyéb linket tudnátok adni? Köszi
-
Peetta14
tag
Hozzámkerült a napokban egy Samyang 12mm F2,0, és egy nagyon gyors próbából tűélesnek tűnik. A halszem mellett egyformának érzem az építési minőséget, a nagylátó még szűrőzhető is.
Bejönnek a Samyang lencsék.
[ Szerkesztve ]
-
Peetta14
tag
Szia, nem tudom, milyen utra mesz, de sajat tapasztalatom alapjan az otthontol tavol mas szempontok alapjan pakol az ember, mintha leugrik otthon egy esemenyre fotozni. Raadasul gyakran a megismetelhetetlen pillanatokat szalasztunk el egy obicserevel. Utazasra, fokepp 3 hetre, hacsak nem egy kifejezett fotosturara mesz, a kevesebb a tobb, a zoom a nyerobb, a fixekkel szemben. Arra.gondolj, ha csak 1 obit valaszthatnal melyiket vinned?
Mert az lesz rajra az esetek 90%ban, a maradekban pedig majd fotozgatsz a tobbivel.
Epp egy 3 hetes turan vagyok...3 obival es 90-8-2 a % kb. Itt sokszor nincs lehetoseged visszamenni a helyszinre, megismetelni egy pillanatot. Egeszen mas, mint az otthoni kozeg. -
Peetta14
tag
Van itt tapasztalat a Samyang 12/2-vel? Én a halszemet használom tőlük, arról mind felépítés, mind rajz alapján pozitívan tudok nyilatkozni, és árban is rendben van. Egy hobbistának szerintem tökéletes választás.
Olvasom, hogy a portré obijukra is dícséret jött egy teszt alapján, így merem levonni a következtetést, hogy számolni lehet vele nagylátó ügyben is. Én is keresem ebben a körben a megfelelőt.
Btw szűrőzhető a 12/2? -
Peetta14
tag
Sziasztok, nem teljesen idevágó, de pana MILChez lenne
Szóval, használ valaki Peakdesign Capture Camera Clip-et, vagy kínai hasonmását?
[link]Az elképzelés nagyon praktikus, igazából a kínai harmadáras minősége a kérdés, lehullik-e vajon...
-
Peetta14
tag
Én 2 évet töltöttem a GX1 mellett (14-45, 14-140, 20as fix, Samyang 7.5), szerintem meg lehet vele tanulni fotózni, még EVF nélkül is. Én csak annyit mondok, hogy aki 160-ért vázt vesz, az nagyon hamar rádöbben, hogy belépett egy szobába, ahol még rengeteg ajtó van, amit csak pénzzel tud kinyitni. Kitobival pláne nagyon hamar ott találja magát az ember, hogy feljebblépne, míg váz esetén a vakító feature-ok nélkül még lehet nagyon jó képeket készíteni, nem mellesleg a befektetett pénz sokkal lassabban kopik el.
-
Peetta14
tag
válasz zolikaDB #71449 üzenetére
Az én tanácsom, hogy inkább obiba fektess, ne a vázba. A váz avul, az obi kevésbbé. Az obi alapvetően megadja milyen helyzetekben tudsz jó képet lőni. A sok csilivilli szolgáltatás nélkül lehet élni, de fényerős obi(k) nélkül nem sokat érnek. Ha később meggondolnád magad az obikat kisebb bukóval tudod eladni, mint a vázat. Kitobi nem mutatja meg, mit tud az a gép.
-
Peetta14
tag
Béna kérdés, de érdemes még normal SD kártyát venni, vagy inkább micro-t átalakítóval használni? Lehet itt előny/hátrányról beszélni (sebességben pl.)?
[ Szerkesztve ]
-
Peetta14
tag
Erre nem is gondoltam elsonek. 😉
Edigitalos Pana kirakatrol elmeny:
Ficko elott asztal a teljes Pana elhozatallal (vazak kompaktol a bridge-n at a milc-ekig +obik), kerdezem, hogy a GX8-at egy jobb obival megnezhetnem-e, valasz, hogy jo, hogy jovok, mert eddig mindenki csak a MILCeket nezte es mutat a kb 40k-s kompatokra.
Utana nem talalt akksit, sd kartyat, majd egy masik erdeklodenek ajanlotta a sonykat 😀Erdekes marketing.
Btw a GX8nak fantasztikus az atnezoje, csak nagyon nagyra nott.
-
Peetta14
tag
Pana gepekhez (most GX1, hamarosan GX7) milyen tavkioldot ajanlotok?
Allvanyrol valo fotozashoz kellene. Persze, jobb lenne a wireless, de ebayt nezve, lehet sima vezetekes lesz. -
Peetta14
tag
Sziasztok, segítsetek pls, sehol sem találom, hogy Pana GX1 váz kezeli a 64GB SD kártyát? Azt olvasom, hogy UHS sebességet viszi, de hogy van-e méret limit, azt nem...
Danke
-
-
Peetta14
tag
válasz hibavissza #69279 üzenetére
Szia, GX1 után szerintem az átnéző miatt már megéri most váltani, legalábbis én is a következő fél évben tervezem meglépni.
-
Peetta14
tag
Sziasztok,
GX1-en van esetleg panoráma segéd? Én nem találom csak sehol...
Köszi
-
Peetta14
tag
Sziasztok,
segìtsègeteket kèrnèm GX1hez telezoom obi megválasztásához. Maradnèk a Pana mellett a stabi miatt, de nem látom át az erősorrendet. Melyiket èrdemes, ha fontos a mèret, minősèg ès 150 mm kellene min. városi felhasználásra? Jelenleg a 14-45 van egyedül, de rövid. Video nem èrdekel. Èrdemes lenne eladnom, a 14-140 èrt? Köszönöm[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest