Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zümzümm
senior tag
Sziasztok!
Úgy érzem, hogy minél többet olvasok, egyszerűen nem tudok dönteni.
Mem csak egyszerűen lapozgatom a fórum oldalait, ha nem rákeresek a különböző f.gépekre és annak hsz-ait próbálom összerakni és összehasonlítani fejben. Közben olvasom a magyar teszteket, nézem a tesztképeket(külföldi teszteken is), ISO érzékenység összehasonlítást is, a fórumban belinkelt képeket is, flickr-t is, camerasize oldalt is... Minden jellegű információt próbálok begyűjteni.
De még mindig nem tisztult le hogy melyik is lenne számomra a legmegfelelőbb. És most nem is a sok apróságokra gondolok, ha nem az általánosabb dolgokról.
A játékosok: Oly M10II, Pana GX80.
GX7 is volt de ahogy olvasom kb ugyan az mint a GX80, csak ez utóbbi frissebb megjelenésű, rgo jobb. Az A6000 nálam kiesik úgy néz ki. Fujik is mert drágábbak a fent említettekhez képest, ill mert bekuknak a sötétebb részek. Bár a színvilága gyönyörű, a bebukást nem nézve.
Képminőségben nem mennék az M10II és GX80 alá. Ezek fölé pedig a keret miatt nem tudok menni.Összeállítottam a magam kis követelményeit a leendő f.géppemmel szemben, és ez alapján hasonlítottam össze a rostán maradt két gépet(M10II, GX80). Légyszi javítsátok ha valami téves, ill. egészítsétek ki ha valami fontosat lehagytam.
M10II & GX80
VÁZSTABI
Mindkettőben van, szóval ez pipa
AF GYORSASÁG PONTOSSÁG
M10IInél olykor kissé erőlködik az AF, GX80nál dicsérték a tesztekben
ISO ÉRZÉKENYSÉG
Mindkettő rendben van számomra
WIFI
Mindkettőben van, szóval ez pipa
ÉJSZAKAI KÉPEKEN KIÉGÉS NE LEGYEN
M10II sajnos előfordul(foton is találkoztam a jelenséggel), GX80nál nem említették tesztekben ill. fotokon sem találkoztam éjszakai kiégéssel
NAPPALI FOTOKON BEÉGÉS NE LEGYEN
Egyiknél sem olvastam vagy tapasztaltam a fotokon
SHUTTER SHOCK
Úgy tudom mindkettő shutter shock mentes
MINÉL HOSSZABB ZÁRIDŐ
M10IInél 1perc, GX80nál 2perc
BEÉPÍTETT VAKU
Mindkettőben van, szóval ez pipa(Szubjektív dolog, hogy az M10II szimpatikusabb külsőre, de még egyiket sem tapiztam meg.)
-
topikk
senior tag
En is elgyengultem, vettem egy 60-as macro obit. Pont itt van nálam teddprobára, így nem tudtam lebeszélni magam. Gáz? GAS.
-
zümzümm
senior tag
Óóó basszus, ez az Oly akció most sírva fakaszt
Nincs még meg a f.gépre szánt keret.
Milyen időközönként szokott ilyen nagy akció lenni az Olynál? -
MrChris
nagyúr
válasz
voriae
üzenetére
Kicsit most nyomkorásztam és elég jó eredményt lehet elérni. Nagyon sokat javult G6-hoz képest a jpg motor. Sőt, arcfotónál szebb színeket lehet kihozni, mint Lr-al fél óra gyasztatás után. Legalábbis nálam izzólámpa fényénél nagyon vérzik a Lr, bőr területek egyen rózsa árnyalatúak, semmi más nem jelenik meg. Meg mintha 3 felest ittak volna és fejbeszállt
Egyetlen nagy baja, hogy az lcd-n kevés a visszajelzés, lehet, hogy monitorra kéne kötni és úgy állítgatni 
-
voriae
tag
válasz
MrChris
üzenetére
A raw->jpg-re gondolsz? Na ez az egyik olyan, ami az Olympuszon érezhetően gördülékenyebben ment nekem. A GX80-on mire megtaláltam a funkciót, kb hazaértem és már nem is kellett
Csak raw-ban fotózom, de néha gyorsan el kell küldenem (jellemzően hír)képet a kollégáknak. Wifin keresztül meg csak jpg-t tudok leszedni a fényképezőről a telefonra, így bár elég ritkán, de talán az átlagnál gyakrabban konvertálok nyersből jpg-t a vázban. -
MrChris
nagyúr
Számomra újdonságot fedeztem fel a GX80-al, hogy vázon belül lehet jpg konvertálást készíteni. G6-al nekem nem sikerült. Kicsit macerás, meg az lcd-n minden jól néz ki, monitoron már másképp mutat.
-
Studi
veterán
válasz
topikk
üzenetére
Sajnos nincs belinkelve az akció, viszont a teljes leírásában szerepel, hogy mire, mennyi. A képen meg az "akár" szó, és a kiscsillag.

-
topikk
senior tag
-
Grga_Pitic
aktív tag
Valóban, erre az egy objektívre csak 19 a visszatérítés, nem 31 ezer. A Panát mondjuk nem látom 57 alatt "normális" boltban, de így is jelentős a különbség. Az Oly valószínűleg egy kicsit jobb, de mindennapokban nem gondolom, hogy olyan sokat számítana.
Az Oly használtpiaci ára közel van a mostani akciós árhoz, tehát sokat azzal se bukhatsz, ha esetleg eladod, csak több pénzed áll benne.
Mindkettő jó választás, neked kell dönteni. -
topikk
senior tag
500-ért jobb ha rá sem gondol az ember
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Tua
tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Köszi a tippet, megnéztem most Mintaboltban 91.490 Ft-ra jön ki kedvezményekkel. Hasonlókat olvastam, bár volt ahol írták, hogy az Oly 25 azért kicsit jobb élességben is. Panára a legolcsóbb ár 52 986 Ft, tehát az Olympus közel 40%-kal drágább.
-
Grga_Pitic
aktív tag
Urak, peace, most már túl van tolva a dolog.
Nekem az Oly van meg, Panasonicot nem próbáltam. Tesztek szerint nincs érdemi különbség, talán csak annyit emeltek ki, hogy az Oly jobban vignettál, a Panasonic érzékenyebb a flare-re.
Méretben az Oly rövidebb emlékeim szerint majd egy centivel, viszont a Pana könnyebb kicsivel.Ha visszaolvasol feljebb, Studi írta, hogy az Olympus 25mm még hétfőig 15% kedvezménnyel megy az Olympus mintaboltban és 80 alatt kijön a visszatérítéssel együtt, így már jóval kisebb a különbség.
Ugyanezzel a dilemmával szembesültem egyébként közel egy éve, ugyanekkora árkülönbség mellett, és teljesen szubjektív okokból az Olympust választottam.
-
MrChris
nagyúr
válasz
mikrofon
üzenetére
"nem nevezném keresztkompatibilisnek" Mit? A m4/3 rendszert? Mert az em1.2 pár különleges új szolgáltatása nem megy pana obival az mennyiben befolyásolja a maradék pár tucat váz és obi kereszt kompatibilitását? Mert ez a hülyeség így fog elterjedni az ilyen buta kinyilatkoztatásokból és kérdezik, hogy tényleg a Pana nem kompatibilis az Olyval? De ezt olvastam a PH-n, mikrofon megírta!
-
b.vr
őstag
válasz
mikrofon
üzenetére
Tenyleg csodálkozom hogy min csodálkozol... Olyanokat irsz hogy "Szerintem itt már kevésbé az ész érvek dominálnak, hanem inkább a Brand" meg "emiatt tartok ki egy márka mellett" meg "Biztos de én sosem raknék. Inkább cserélnék vázat is." meg "Nekem szerencsére csak Olympus obim van"
ezek utan a sajat mar altalam leirt peldam (de ugyanezt termeszetesen masok is leirtak csak nem akarok masok neveben beszelni (sokan masok meg nem irjak hanem "csak" hasznaljak) hogy sok eve hasznalom teljes megelegedettseggel vegyesen a ket gyarto vazait es objektivjeit, szoval igazan nincs azon mit csodalkozni hogy ha te most megmondod a nagy tutifrankot hogy marpedig szerinted ezek "nem keresztkompatibilisek" akkor annak a jelentosege kb a zeronullasemmihez kozelit. Ettol persze meg vannak korlatozasok (ezt is leirtak neked most is, de amugy korabban sem voltak ezek elhallgatva) de ez q*rva messze van attol hogy ne lennenek ezek "keresztkompatibilisak". -
mikrofon
veterán
Eddig nem nagyon vettem észre, hogy itt ilyen szinten megy az információ alátámasztása....
Akkor hajrá csak így tovább viszont most jött el az a színt ahol én kiszálló végleg.
Hogy lehet hogy rám más szabályzat vonatkozik mint mindenki másra?
Vagy akkor hogy lehet hogy az elmúlt több száz hsz-ben nincs ilyen szintű bizonyítgatás, tőlem mégis csak ez az elfogadható?
Akkor maradjatok magatoknak és osszatok olyan infót amit szeretnétek. Cenzúrázzatok a saját kényetek kedvetek szerint, manipuláljátok csak az embereket itt a fórumon. Van akit lehet, van akit nem, mert nem hagyja...
Én le is léptem, de legalább kiderült, hogy igazam van! Ez biztos fájdalmas.... -
Mercutio_
félisten
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Ne sz*rjunk már a ventillátorba!

Ha valaki ezért a feature-ért döntene a váz mellett, akkor vásárlás előtt tájékozódna*, és szinte minden tesztből megtudhatná, hogy csak Olympus obival megy, mint ahogy a
dual ISSync IS-ről is megtudhatja, hogy "Olympus calls this Sync IS and right now it only works with two lenses: the Olympus 300mm telephoto and the new 12-100mm zoom"* ha nem, az kb. olyan mint amikor valaki úgy vesz dízel autót az alacsony fogyasztás miatt, hogy csak néhány mk-es utakon közlekedik

-
asdf_
veterán
válasz
Lassú Víz
üzenetére
A problema az -es aztan most mar megprobalok tenyleg leszakadni errol-, hogy mikrofon ugy nagy altalanossagban kijelentette, hogy a ket gyarto vaz- es objektivparkja nem keresztkompatibilis (meg hogy ha neki valami Pana objektiv kene, akkor inkabb venne egy Pana gepet ala). Ami nyilvanvalo hulyeseg. Olyan, mintha egy 14-50 ev kozotti ferfiaknak szolo futoversenyrol csak annyit mondana, hogy nok nem indulhatnak rajta. Ami ugyan igaz, de sem a 14 alatti, sem az 50 feletti himnemuek sem, igy persze, hogy korrigal a nep, mert fél- es megteveszto informaciot kozol a teljes rendszerre.
Ha ugy indult volna a tortenet, hogy azt irja, hogy figyu gyerekek, azt tudtatok, hogy az E-M1-II-n (konkret -nem mellesleg az erintettek koret jelentosen szukito- informacio #1) a Pro capture (konkret informacio #2), csak az Oly objektivekkel (konkret informacio #3) megy, akkor nem ugrik neki senki. Biztos tobben felreraktak volna, paran esetleg mint kesobb esetleg jol jovo informaciot, paran meg lehet, hogy reagaltak volna, hogy jee, ezt nem is tudtam.
Ha berakja a usermanualbol a kepet, hogy ime:
neadjisten bonuszban meg az Olympust is ekezne, hogy itt a termek weboldala:
es hogy mekkora surmok, hogy egy nyomorult kiscsillag sincs ott, kizarolag a user manualbol derul ki, hogy csak Olympus objektivekkel mukodik ez a funkcio, azt mondom, teljes mertekben igaza van, annak a kiscsillagnak ott kene lennie -fogyved enem meg akar azt is mondana, hogy ez igy szerintem sanszosan kimeriti a fogyaszto megteveszteset, es lehet, hogy a GVH-nal el is hasalnanak vele-.
De nem ez tortent, nem ezt es nem igy mondta, ezert zajlottak le tobb frontrol azok a bizonyos mezogazdasagi muveletek vele kapcsolatosan ...
-
80hun
addikt
U3-as vegyél és SDXC-t ha teheted. Én pl egy ilyet használok benne

-
Lassú Víz
addikt
Szegény mikrofont már nem csak ekéztétek, hanem beleszántottátok a földbe. De ha lenne egy Pana-Leica 100-400-asom, meg egy pre capture beharangozás hatására megvett E-M1 MkII-m, akkor az én agyamat is felbaszná, hogy a pre capture csak Olympus objektívekkel megy. De az vesse rám az első követ, aki rendszeren belülről letöltött használati útmutató alapos átolvasása után rendelte a vázat a 11%-os akció hatására...

-
fil
őstag
Az itteni tapasztalt hoozáértőktől szertném kérdezni.
GX80 vásárlását tervezem. Milyen sd kártya lenne optimális hozzá. UHS-II-t tudja kezelni ,kihasználni? Ha UHS-I ,akkor a jelenlegi Class 10 U1 nem fogja visszafogni ,vagy inkább vegyek hozzá U3-ast? -
mikrofon
veterán
Csak azt írtam amit tapasztaltam. Összes próbált oly obival ment egy pana obival sem.
Az meg teljesen igaz amit írsz. Én sosem állítottam ellenkezőjét, mert nem tapasztaltam. Ezek alapján fél infó valóban de nem hibás. Belekötni meg mindig bele lehet valamibe. Úgy látszik még akkor is ha éppen hozzá tenni akartam a fórumhoz, az infókhoz. Ki lehetett volna igazítani, helyesbíteni, egészíteni valódi tényekkel, tapasztalatokkal... Nem pedig mindjárt ugrani aztán támadni....
De úgy tűnik ez egy ilyen fórum... Itt még akkor is meg kell küzdeni, ha adni akarsz.... -
Tua
tag
Olympus M. Zuiko 25mm f1.8 és a Panasonic 25mm f1.7 között mekkora különbség van optikailag? Megéri a felárat? E-M10 vázam van, az Oly most pénzvisszafizetéssel akár 100e Ft alatt is kijön, Panát viszont láttam már 53 ezertől, ami majdnem a fele.
-
asdf_
veterán
válasz
mikrofon
üzenetére
Ezek alapján nem hibás az információ amiket írtam és tapasztaltam. Mert nem működik Pana obival.
Azon, az apro piciny tenyen hogy egy rakas oly-val sem, ami igy alapjaiban vagja kette mondod lenyeget, azon meg elengansan lenduljunk tul, ugye?
Nem az a lenyeg, hogy panaval nem megy, hanem hogy a mostani uj vazak bizonyos szolgaltatasai kizarolag bizonyos objektivekkel mukodnek (es a bizonyos objektivekbe a sajatmarkasok egy resze ertendo csak bele). Ha ezt irod, senki nem kot beled, de azt irni, es kihangsulyozni, hogy van olyan funkcio, ami nem megy oly gepen pana obival amellett, hogy igaz, ilyet leirni netto faszsag, mert elfedi azt a lenyegi informaciot, hogy egy rakas oly-val sem, ezt probald mar megerteni. Felinformacio, ami nem tartalmazza a lenyeget, igy felrevezeto. -
mikrofon
veterán
Ez pont jó zárszónak.
Köszi a pontosítást.
Ezek alapján nem hibás az információ amiket írtam és tapasztaltam. Mert nem működik Pana obival.
Azt elfogadom, hogy azt kéritek, hogy ettől még ne mondjam azt hogy nem kompatibilisek..
ettől még minden egyes állítás igaz amit írtam.@többiek: köszönöm a nagyképű hozzászólásokat, trollkodásokat.... Nekem lett igazam.. talán most már ti is elhiszitek
-
Gabooor
csendes újonc
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valami adaptert amivel GH3 vázra fel tudok tenni Nikon lencséket? -
Studi
veterán
válasz
mikrofon
üzenetére
Kérlek ne terjessz hibás félinformációkat. A fókusz sorozat nem a Panával inkompatibilis, hanem a használható Olympus objektívek is erősen le vannak korlátozva: gyakorlatilag a PRO obikkal, és a két m43-as makró obijukkal megy, semmi mással nem, még az m43-as Premium (pl: 75/1.8, 25/1.8, 17/1.8) üvegekkel sem.
-
MrChris
nagyúr
válasz
mikrofon
üzenetére
Huh, azt hittem valami durva dolgok, de ezek minimális extra ficsőrök, még nem kiforrottak. Egyedül a fókusz sorozat lenne baj, de azt meg csak makrónál használnám, az meg úgy is Olyn a 60/2.8 lenne. Erre azért nem húznám rá hogy kompatibilitási problémákkal küzd a rendszer. Ezek tényleg csak az utóbbi kb 1 év bevezetett újításai, mert már minden xart kitalálnak rá. Ha mondjuk lényeges fókusz lassulás, pontatlanság, vagy képi hiba lenne, vagy egyikkel kerreg másikkal nem... na az ilyen az tényleg baj és inkompatibilitás/korlátozó tényező. De szerencsére ilyen nincs!

-
MrISO
csendes tag
válasz
mikrofon
üzenetére
Akkor kívülállóként higgadtan megpróbálok segíteni az értelmezésben.
Ezek mind extra szolgáltatások. Az ilyesmik akár márkán belül se mindig megy mindennel. Erről érdemes és jó is ha itt beszéltek.
A probléma ott kezdődik, hogy te nem álltál meg itt, hanem ezeknek az extra szolgáltatásoknak az esetleges nem meglétét általános kompatibilitási problémának állítod be. Folyamatosan azt sugallva ezzel, mintha e miatt egyáltalán nem is lehetne Olympust Panával keverni.
Az előbbi fontos és hasznos itt, utóbbi viszont totális félrevezetése az ide újonnan betévedőknek.
-
mikrofon
veterán
válasz
madgie
üzenetére
De le írtam:
Szerintem a két legjobb szolgáltatás nem működik oly e-m1mkII vázon ha pana obi van rajta:
pre capture
Fókusz sorozat.
És ami még nem, de ez kevésbé zavaró:
Vázon belüli trapéz korrekció
(Dual stabi)Erről írtam idáig... Nem is értem ezt az egész hozzá állást... Több óra elment ezzel a hülyeséggel, meg hogy megosztottam információkat. Inkább fagytam volna át én is... Az lehet több élményt adott volna....
Még legalább kiderült volna, hogy -10°C alatt is fagyálló-e a szett és az aksi is birja-e -
madgie
titán
válasz
mikrofon
üzenetére
Még mindig nem írtad le, mi nem fog működni Pana-Oly kavarással. A stabit már tudjuk, de te még tudsz valamit, legalábbis azt sugallod.
Mi meg tökhülyék vagyunk amúgy, nekem is volt vagy 10 MFT vázam, Pana, Oly vegyesen, objektívek dettó, hát hülyén halok meg, van ilyen

-
mikrofon
veterán
Ez így van . Mondhatjuk így is. Volt lehetőségem pár dolgot kipróbálni, amit leírtam. Erre belém álltatok mint...
Nah ennek az okát nem kapisgálom.
Esetleg ki segíthetnél. Akár privátban is... Vagy akár más is segíthetne, hogy kapisgáljam.Szerk:
Leírtátok, hogy működik, pedig tapasztaltam, hogy nem...
Leírtátok, hogy netről vannak az infók, meg karosszékből írok, pedig nem,
Leírátok, hogy kompatibilis és kicsinységekről höbörgök, pedig szerintem aki megveszi a vázat az ezekért a szolgáltatásokért fizet... Nekem azzal az obival kompatibilis a váz amivel minden működik....
Leírtátok, hogy azért, mert veszek egy felszerelést nem leszek profi és szakértő. Ez legalább igaz....Nah ezért nem értem....
-
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon
üzenetére
Nem vagyok madarász, a kollégát a fórumtárs szó helyett használtam, ezek szerint félreérthetően. Ezért elnézést....
Az OFF résszel egyetértek és nem is érzem annak magam. Csak leírtam a tapasztalataimat.
kb 36 órát volt szerencsém nyomkodni az e-m1mkII-t egy németországi kollégám jóvoltából. Még ma délután is próbálgatom, ha marad rá időnk. Nekem meg van a pro oly zoom obi sor e-m1mkI-gyel, neki meg az e-m1mkII és van pana obja is bőségesen. A két új pro oly 25/1.2 és a 12-100 obi mellett -
mikrofon
veterán
Már majdnem kapisgálod, csak kár hogy leakadtál a többiekkel együtt a stabin. Pedig a többi általam említett szolgáltatás sokkal fontosabb számomra... Valóban lényegtelen, hogy 5 v. 5,5 v. 6 v. 6,5 FE-t hoz a stabi. De a többi extra szolgáltatás hiánya elég elkeserítene és én ezeket emeltem ki az oly esetén nem a stabit...
Valóban zárhatjuk ezt a témát. Aki akarja az érti amit írtam, aki tapasztalta, az is érti...
-
válasz
mikrofon
üzenetére
próbáld már ki az e-m1.2 stabiját egy pana obival. 5,5 fé! értem, hogy neked pont az ezen felül ígért 6,5-ik fé hiányzik, de ne viccelj már, a különbség marginális. mint amikor azon rugózol, hogy 7,1 vagy 7,3 litert fogyaszt a kocsi százon és úgy csinálsz, mintha az egyik kevés, a másik rohadt sok volna.
-
asdf_
veterán
Akadjunk már le erről a nem keresztkompatibilis dologról, mert akkora baromság, mint ide lacháza. Az oly dual IS saját márkán belül is csak bizonyos oly obi és oly vázkombinációban működik, meg pana váz és pana obi esetén is csak bizonyos váz és bizonyos obikombináció esetén megy. Ebből logikusan következik, hogy ha ezt használni akarja az ember, akkor előtte utánaolvas, és a megfelelő információ birtokában vásárol, nem pedig utána járatja a száját, hogy nem megy az AMD proci az inteles deszkában, pedig mindkettő PC. Tekerd már rá az új oly 12-100-at egy e-m10 Ii-re, menni fog a dual is? Nem (jelenleg, lehet, hogy csinálnak rá fw frissítést, lehet hogy ennek elhagyásával piacot szegmentálnak). Akkor miről beszélünk?

-
b.vr
őstag
válasz
mikrofon
üzenetére
q*rvajó hogy megint elkezd valaki a karosszékből okoskodni... mi a halálnak vigyek bármit bárhova amikor korábban évekig használtam megelégedéssel az Olympus objektívjeimet a Pana vázaimon (sőt, még durvábbat mondok neked, képzeld a pana vázakhoz a pana 25 1.4 objektívemen kívül (és már jóval előtte) csak olympus objektívem volt, döbbenetes...), most pedig szintén évek óta használom a pana 25 1.4 objektívemet az olympus e-m1 vázamon. És most akkor szeretnél meggyőzni hogy nem "keresztkompatibilisek"....
-
b.vr
őstag
válasz
csurgoi
üzenetére
Nekem az e-m1-en van ra dedikalt gomb, de kigugliztam neked az e-m10 manualbol hogy addig se a keresztkomaptibilitassal es tarsaival kelljen foglalkozni...
Press the OK button to select (sequential shooting/self timer).
(Options can be selected by rotating the rear dial.
Select one of the items marked ♥ using the front dial and press the OK button." -
b.vr
őstag
Komolyan egész hihetetlen már ez a topic... Ha csak ezt a hetet veszem, megtudhattuk hgy a 2.8as pro zoomok sötétebbek a kelleténél, most pedig hogy a pana és az oly nem keresztkomatibilis vagy mi...
Mikrofon, hogy neked milyen fóbiáid vannak az a te dolgod, volt már itt régebben olyan is aki meg nem hitt a stabilizátorban, egy másik szerint a stabilizátor az portréhoz nem jó, stb. Lassan be lehet szántani a topicot és behinteni sóval - persze akkor a külön e célból létrehozott topic helyett meg nem lehetne hol megbeszélni mi akciós a Rajalánál meg stb... Ez bizony "kokemeny"...
-
mikrofon
veterán
Kérdezd meg a madarász kollégákat is, hogy nekik mi működik és mi nem. Ha nekem nem hiszel. Nekem mindegy.. Csak majd ne panaszkodj, ha te is megtapasztalod...
Az oly-s együtt működés nem netről olvasott információk, hanem valódi tapasztalatok.
Tehát igen is igazak...Dual stabit pana-ra írtam, többit oly-ra.... És az utóbbit más felhasználók is megerősítik....
Aki nem hiszi az járjon utána úgy, hogy kipróbálja... Jah ahhoz kell e-m1mkII is... Aham... Ez itt a probléma?!
-
csurgoi
aktív tag
Néhány hetes tulaja vagyok egy EM10 II-nek és tudomásom szerint van rajta e-shutter.(1/16000 záridő)
Hogy kell ezt használni?
Be kell a menüben állítani? -
80hun
addikt
válasz
mikrofon
üzenetére
A dual stabi nem is kell egy e-m1ii-n, ott is kb két olyval müködik.
Egyébként meg a normál stabin kivül az a 1-1.5 FÉ + az 5FÉ-en felül nagyon kellhet szinte elhanyagolható.A fokusz stacking/bracketing meg müködik oly vázon pana obival is , hidd el próbáltam.
Mintahogy a GX80 is tökéletesen együtt müködik az Oly 60-as makrójával és lövi a stackinget.Most is vegyes a váz és obiparkom és nincs semmi problémám

Tehát igenis fals információkkal szolgálsz aminek semmilyen tapasztalati alapja nincs.

A netről sokszor olvasott infók hamisak v. user error. Olyan infók ezek mint a GX7-nek jobb a stabija mint az E-M10-nek hát erre régebben gyönyörűen rácáfoltam
Sőt a félig lenyomott expogomb sorozat is kamunak tünik hogy nem müködik mert müködnie kéne MF módban is így kb manuál obit is rakhatsz rá

Ez kb olyan mintha azt mondanád hogy a Tamron obival v. Sigma obikkal nem müködnek együtt az Oly v Pana vázak mert nem gyári márkanév van rajta

-
mikrofon
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Most akkor még is van olyan eset amit írtam, nem is kevés szolgáltatás ilyen, és ezek a valódi újítások, amikért az ember fizet ...
Ha nekem nem menne én is elégedetlenkednék, hogy cserélhetek obikat, vagy vázamat... Ez már nem a belépő szint azért itt a cserék tudnak fájni anyagilag is...Én emiatt tartok ki egy márka mellett.
Azt is olvastuk itt, hogy vannak olyanok akik ebbe a ... bele futottak...Akkor nem értem mi a baj azzal, hogy leírtam ezeket?!
-
Mercutio_
félisten
válasz
mikrofon
üzenetére
Ha a pana dual stabi a saját oobijai közül se megy minddel akkor ugye érzed, hogy máris borult a "kompatibilitás miatt csak rendszerazonos obit" elméleted?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha én vennék 500k-s vázat én is hőbörögnék függetlenül attól, hogy előtte tájékozódtam-e
hisz ennyi pénzért már jár nekem a hőbörgés is. Különben is ki mondta, hogy a pénzzel nem jár együtt a hozzáértés!
Komolyra fordítva a szót: szakmai fórum lényege épp az,hogy nem tesztoldalas nüansznyi különbségeket felnagyító (hogy legyen miről írni) mentalitással közelítsünk a dolgokhoz.
Mivel a szabvány nyílt, a bázistáv és a bajonet egységes így rendszeren belül tetszőleges váz-objektiv kombináció használható, AF-es obi esetén működik az AF a vázak jpg formátumnál az obi firmware tartalma alapján elvégzik a torzítás korrekciót . Aztán hozzá lehet tenni, hogy vannak olyan plusz feature-ök amik csak gyártóazonos váz+obi esetén működnek pl. CA-korrekció, és vannak olyanok melyek még ez esetben se minden váz és/vagy obi esetén vagy mert az adott termék specialitása vagy mert olyan újabb fejlesztés ami a régebbi termékekből hiányzik vagy a gyártó nem adott ki frissebb firmware-t amivel elérhető lenne. -
mikrofon
veterán
válasz
Schanyee
üzenetére
A pana dual stabiját bisztos nem fogod csak pana obival használni. Azok közül se mindegyikkel. Itt a végén van egy részletes lista.
Ugyan ilyen korlátozások megfigyelhetők az Olympusnál is. Ezekre kifejezetten panaszkodtak az új e-m1mkII tulajdonosok. Tehát emiatt elégedetlenek a több mint 500e-s vázzal...
Tehát ez nem erőltetés, hanem tények és pont egy ilyen szakmai fórumon a helye! És nem kell homokba dugni mások fejét...
Akinek nem kellenek ezek a tulajdonságok azok használják bátran vegyesen, de ha valaki azért ad ki az oly e-m1mkII-re ilyen sok pénzt, hogy a félig lenyomott gomb után egyből képeket készítsen, vagy hogy működjön a fókusz eltolásos sorozat, az igen is tudjon róla, mielőtt megveszi, hogy pana obikkal nem fog működni. Nekem szerencsére csak Olympus obim van, így megy minden, de sajnos többen is hoppon maradtak...
Hol ennek az információnak a helye ha nem itt? -
Schanyee
senior tag
válasz
mikrofon
üzenetére
Ezt a "nem nevezném keresztkompatibilisnek" dolgot annyira erőlteted, csak félreinformálod az embereket. Nem azért mondom, de az ilyen téves információkat lehet jobb lenne törölni egy szakmai fórumról. Gyakorlatilag nem igaz. Teljes megelégedéssel használok mindenféle kombinációban 5-6 éve vázakat és objektíveket, soha semmilyen hibával nem találkoztam. Az első generációknál volt (9 éve?), hogy az egyik kicsit lassabban fókuszált, de azt sokszor firmware frissítéssel is kiküszöbölték. A dual stabi hiányát nem nevezném kompatibilitási problémának...
-
Mercutio_
félisten
válasz
mikrofon
üzenetére
Azon szolgáltatások egy részét a felhasználók tetemes része vagy nem használja vagy tudja hogy kell utólag szoftveresen pótolni.
Az összeállított cucc is lehetne kevésbé lejt az asztal jellegű, és nem csak azért mert a nagylátó mehet a panára is ,de ugye van pana 7-14 is ami "csak" F4, de cserébe nem fisheye és ha nem csak csillagfotóra kell akkor nem is akkora gond egy kis ISO emelés.
A másik, hogy a 100-300 helyett én tuti, hogy inkább a Pana-Leica 100-400-at választanám. -
mikrofon
veterán
-
Tikakukac
titán
válasz
mikrofon
üzenetére
Ezt az okosaktól kérdezd, nekem raklap softboxom van meg tárgyasztalom néha meg én is a gép előtt és kész, vannak itt azért komoly felhasználók, meg fotósok is. Nekem ez csak járulékos kényszer

Ebből nem tudom mit vennék, ennyire új meg drága cuccom sose volt. Mindkettő remek ez tuti. Én ha eljutnék oda akkor FZ2000-et vennék vagy RX10-et lentre meg valami RX100-at újakból hurcolni aztán cserélgesse az obikat aki akarja

Voriae: Jep. E-M5 mkII volt velem az íreknél és azért na, nem kicsit csecse műszer. Stabi miatt főleg, de ugye Pana is jön felfelé. Ha csak fényképre kéne akkor Oly, pedig az a menü az egyetemen szoftverergonómia órán megérne pár mondatot. Majd ha cég fizeti akkor lesz 2 váz, addig Pana

-
voriae
tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
"Amit meg képminőségben bukok "
Mármint a Panával gondolsz bukni az Olyval szemben? Nekem mindkét gyártótól van vázam (EM10, GX80), nem látok egetverő különbséget. A Pana képe kicsit plasztikusabb és jobban viseli a magas érzékenységet a fiatalabb szenzora. Össze-vissza cserélgetem rajtuk a Pana, Oly obikat, az Oly kit tele pl. szerintem jobban teljesít a GX80-on talán a jobb stabi, fókuszrendszer, modernebb zárszerkezet miatt. Részletgazdagabbnak tűnnek a képek.
Azért ha (az amúgy szívem csücske) Olympusnak lenne egy GX80 belsejű, de EM5/10 kinézetű gépe, arra buktam volna rá. De most szerintem nincs, nekem meg kellett egy második m43-as gép. -
mikrofon
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Egy kis játék a gondolatokkal, egy ilyen viharos hideg estén. 3 peremfeltétel és két lehetőség.
Peremfeltételek:
1.: Szeretnénk a nulláról egy komplett rendszert.
2.: MFT megszállottak vagyunk így nem is gondolkodunk mas rendszerben.
3.: Olyan országban élünk olyan anyagi körülmények között, hogy lemondások nélkül megvehetjük a következő szett egyikét.Választási lehetőségek:
1.: Panasonic szett: GH5 + 12-35/2.8_II + 35-100/2.8_II + 100-300_II + 42.5/1.2
2.: Olympus szett: e-m1mkII + 7-14/2.8 + 12-40/2.8 + 40-150/2.8 + MC14 + 25/1.2Nah melyiket választanád?
Ki melyik szettet választaná?Én gondolkodás nélkül a másodikat!
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Gravity1234
üzenetére
Természetesen marad 300 mm. DE! Az objektív által rajzolt képnek csak a közepét használjuk, ezért az mFT szenzoros gép csak annyit lát a térből, mint egy FF szenzoros gép 600 mm-es objektívvel. Keresd meg a pixinfo-n Nagy Krisztián fotóelmélet témakörben írt cikkeit. Elég jól elmagyarázza a miérteket egészen a matematikai alapokig.
-
p_adam
addikt
válasz
LélekVándor
üzenetére
Az A7SII dinamikaátfogása is lényegesen jobb, a tervező azt mondta hogy a GH5 ebben nem számottevő előrelépés a GH4-hez képest, bár a Sony esetében meg a 8-bites 4:2:0 kodek miatt (ami külső rögzítővel is csak 8-bit 4:2:2 marad) sávosodás könnyen előfordulhat pl. az égen. Viszont ha valaki szeret fixeket használni, akkor sokkal olcsóbb tud lenni 35/2.8 50/2 stb. objektívek is tökéletesen jól passzolnak hozzá, bár egy színekben passzoló komplett szettet már nehezebb összehozni.
Szvsz a képélesség, felbontás egy kissé túlhype-olt dolog lett (jobban kihozza a dolog digitális mivoltát), a dinamika, rolling shutter, színek fontosabb dolgok a kinézet esztétikáját illetően (még1x szvsz)Kiegészítésként: az 5D III RAW képe nekem nagyon tetszik, jobban mint ezek, csak az már inkább a túl életlen kategóriába csap át (és annyira az sem filmszerű "puhaság") meg persze gyakorlatban borzasztó macera használni.
-
Tikakukac
titán
válasz
mikrofon
üzenetére
Így, hogy a Pana is elkezdett vázstabit tolni nem is kicsit, nagyon szűkül az Oly vágyam. Capture ami számomra még érdekes lehet lassan only. Menüt nem bírom megszokni bármennyit használom őket, a videó pedig tényleg olyan gyomros volt még egy elvben felső kateges váztól is, hogy ihaj. Amit meg képminőségben bukok bőven lenyelem cserébe a videóért meg kit érdekel ha webre dolgozok FHD-ban.
-
LélekVándor
tag
válasz
madgie
üzenetére
Nekem is az a véleményem, hogy videónál a kis mélységélesség inkább hátrány mint előny. Arról nem is beszélve, hogy kb. 400e pénzzel jobban jövök ki, mert nem látom indokoltnak 70-200-as obi szükségességét M43-ra. Ha meg manuál, van még egy Mamiya 80/1.9 -esem is, ami 2.8-tól már szépen rajzol lejjebb elég lágy. Egy-két olcsóbb manuál hozzá szinte filléres tétel a több százezres obikhoz képest, persze a legtöbb nyitva nem elég éles, de. pl. a Zeiss Sonar 135mm/f3.5 30e Ft körül megy ha jól tudom és nyitva is szépen rajzol (bár elég kontrasztos egy MILC géphez egy ilyen batár obi). Vagy ott a Minolta AF sorozat, meg ehhez hasonló irány tényleg működhet. Bár bevallom nagyon szerettem volna egy Sigma 50/1.4-et, de ha racionálisan nézem akkor lehet kimarad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De ezt prognosztizálni nem, vagy csak nagyon ritkán és rövid időre lehet.
A karácsonyi kavalkádban mindig szokott valami akció lenni, több pedig vagy van, vagy nincs.
Jól tetted, nagyon jó kis üveg az!
Nincs még meg a f.gépre szánt keret.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)