Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Pánik a memóriapiacon
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrISO
csendes tag
-
MrISO
csendes tag
Amúgy Fuji vonalon is volt hasonló. Anno akik X-E2 után érdemi utódra vágytak eléggé csalódottak voltak az X-E2s láttán. A két esett között annyi volt a különbség, hogy a Fujis tábor nem próbálta megmagyarázni. Szimplán csak nyugtázta, hogy ez most ilyen lett és amíg lehet újonnan kifutó X-E2-t kapni, addig azt érdemes venni.
Hogy ezzel szemben itt miért kell így mindenre rágörcsölni, az rejtély.
-
MrISO
csendes tag
Teljesen igazad van, sok minden nélkül el lehet lenni. Magam is így vagyok ezzel. De pont ezért használok olcsó pár generációval korábbi vázat. Csak itt most egy új modellről van szó, ami majd megkapja az ilyenkor szokásos magas kezdő árat.
Természetesen az E-M10 széria úgy ahogy van szerintem is egy remek kis gép. Kérdés itt csak az, hogy az Mk III kapott e annyi fejlesztést, hogy az megindokolja majd a 2017-es magas nyitóárát?
Vagy azt is kérdezhetném, hogy hány E-M10 Mk I/II tulaj érzi úgy, hogy felár ellenében szívesen lecserélné a gépét Mk III-ra?Hidd el, hogy itt senki nincs az Olympus ellen, én személy szerint is szimpatizálok a márkával. Ennek ellenére az nehezen vitatható, hogy a méregdrága PRO kategória alatt az utóbbi időben kicsit olyan Canonosan egy helyben toporgós a történet.
-
MrISO
csendes tag
válasz
schawo
üzenetére
Hát de pont ez az. Pár éve a Fujit is joggal körberöhögték mikor a videó szóba került és nézd meg hol tartanak most. Ezek a dolgok nincsenek kőbe vésve, senki nincs letiltva arról, hogy fejlessze a gyenge pontjait.
Ráadásul az Olympus 5 tengelyes szenzor stabija többek között pont videóhoz is zseniális lenne. Már ha ráfeküdnének végre a témára. Hosszú éveken keresztül kihagyni egy ekkora ziccert.
-
MrISO
csendes tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
A PDAF már rég nem csak a sport fotósok úri huncutsága. Ma már a belépő modellekben legalább annyira jogos elvárás. És gyakorlati haszna messze nem csak F1 fotózásánál jön ki, hanem mikor a teljesen amatőr tulaj full automata módban levideózza a családi eseményt, akkor ne pulzáljon neki folyamatosan az AF.
-
MrISO
csendes tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Az objektív kínálatot fel se mertem hozni, mert ott nálam még inkább a Fuji felé billen a mérleg.

A vázaknál még csak-csak működik a száraz matek, de az objektíveknél már nagyon nem. Nálam pl az édeskevés, hogy egy objektív pl kellően éles, ha közben meg a képalkotása nem jön be. Persze ez a része már nagyon szubjektív, kinek mi tetszik. De az én igényem és ízlésem alapján a Fuji objektívek ár/érték aránya sokkal jobb. Megint más meg máshogy látja ugyanezt.
Szóval kár lenne ebből is hitvitát generálni, részemről befejeztem az offolást.

-
MrISO
csendes tag
válasz
schawo
üzenetére
De az azért feltűnt, hogy azt nem én írtam? Ízlésről meg kár vitatkozni. Nekem nem tetszenek az Olympus színei, másoknak meg igen, ennyi. Kár ezt ennyire túlérzékenykedni.
Ami viszont számomra fura volt, hogy senki nem említette a kérdezőnek, hogy a Gradation Auto-t érdemes Olympus vázakon kerülni. Fura hogy ez nekem, mint akinek sose volt Olympus váza, jutott csak eszembe. Személyeskedés helyett szerintem inkább ez ügyben segítsétek ki a márkatársat.
-
MrISO
csendes tag
válasz
Mandok
üzenetére
Tudom szentségtörés itt az Olympus Jpeg-eit leszólni, de nekem mind a kettő a márkára jellemző szirupos túlzás.

De hogy a problémádra is reflektáljak, a felső képen a gép ízléstelen mértékben felhúzta az árnyékokat is és ettől végeredményben csak még szörnyűbb lett. Ezt Olympus gépeken általában ezt az okozza, hogy ha Gradation Auto-ra van állítva. Szóval ezen a vázon ezt érdemes átállítani Gradation Normal-ra.
-
MrISO
csendes tag
Jól látod. Az 1" szenzor amúgy nem rossz, de a TZ100 (más piacokon ZS100) szinte vállalhatatlanul gyér objektívet kapott. Azóta ugye az LX10/LX15 képében van már egy másik 1" szenzoros kis kompaktja is a Panának, ami ellenben tisztességes üveget kapott. Egymás mellé téve üvölt, hogy mennyire más minőségű üveget kaptak..
A 3 szóban forgó Panasonic kompakt összevetése az LX100 felbontásán.
Ezzel arra is próbálok utalni, hogy ha minden áron Pana kompaktot akarsz venni, akkor érdemes esetleg az LX15-öst is elgondolkozni. Bár EVF nincs benne, de cserébe az LX100 közeli minőséget hozza ahhoz képest fele méretben.
Igaz az ára jelenleg még elég nehezen emészthető.
-
MrISO
csendes tag
Mindez a gyakorlatban.
-
MrISO
csendes tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
A prototípussal szemben végül levehető napellenzőt kapott.
"It is also worth mentioning that you can use standard filters with a filter thread of 46mm (an earlier prototype shown on the Photokina used 49mm but 46mm will be the final diameter) and the lens hood is removable."
-
MrISO
csendes tag
válasz
mikrofon
üzenetére
Akkor kívülállóként higgadtan megpróbálok segíteni az értelmezésben.
Ezek mind extra szolgáltatások. Az ilyesmik akár márkán belül se mindig megy mindennel. Erről érdemes és jó is ha itt beszéltek.
A probléma ott kezdődik, hogy te nem álltál meg itt, hanem ezeknek az extra szolgáltatásoknak az esetleges nem meglétét általános kompatibilitási problémának állítod be. Folyamatosan azt sugallva ezzel, mintha e miatt egyáltalán nem is lehetne Olympust Panával keverni.
Az előbbi fontos és hasznos itt, utóbbi viszont totális félrevezetése az ide újonnan betévedőknek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest