Hirdetés
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Mini PC
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Végre végeztem 2016-tal.
Flickr
(Tudom, lehetett volna még tovább szűkíteni csak a leges-legjobbakra, de nem ez volt a célom)
EM-5 + 95%-ban 20, 9-18, 45 hármas, a maradék 5%-on 7.5, 25 f1.4 és 14-150 osztozik. -
dzz
aktív tag
G70-en van frissítési problémám.
Az általad leírt metódussal kellene mennie ezen is, de a legutóbbi frissítést egyszerűen nem veszi észre, hogy ott a kártyán. Pedig most is ott van
Teljesen üres, frissen formázott kártyával kezdtem hozzá,azzal amire most fotózok, mégsem megy. Van tipped vagy valakinek, hogy miért nem? A kártyán a legfrissebb van és a gépen az egyel korábbi firmware.
-
t.imi
addikt
válasz
MrChris
üzenetére
Kva régen videóztam, talán ma meglátom. Eddigieket nézve csönd volt, mondjuk 3 gyerek nem sok esélyt bármilyen stab zajnak 
Exe-t szedtem le, xx mappába kitömörít, kártya pc-n formáz, GX80v1.2.bin rámásol, gépbe be, bekapcs, play gomb, frissíti? Ja! Utána 1x még pc-n és a gépben is leformáztam a kártyát. (Egyéni hülyeség) -
t.imi
addikt
GX80 / G80 1.2 firmware, akit érdekel: GX80/G80
-
PNP
őstag
Nálam a rugó kinyitja teljesen, de ehhez nagyon gyorsan el kell kapnom az ujjamat. Ha már itt tartunk: nálatok a retesz rugós, vagy oda-vissza kell tologatni?
-
dzz
aktív tag
válasz
ooooobi
üzenetére
Nagyon egyszerű! Amikor elhúzom a zárat és elengedem az ajtót, kb. 70 fokig nyílik a rúgó erejével, tovább nekem kell tolnom a kicsi ujjaimmal. A teljes nyitás lehet vagy 110-120 fok körül, csak manuális módon. Engem nem zavar, van egy talp felcsavarozva, így nem koppan rajta nyitáskor. Meg aztán amúgy is inkább manuálozok
, egyel több helyen meg se kottyan 
-
ooooobi
őstag
70fokot nem tudom elképzelni, akkor az akkut se lehetne kivenni, az én g7em 110-120 körülire saccolom a g6 talán egy kicsit jobban nyílt de nem sokkal.
-
MrChris
nagyúr
GX80-é kb 120°, nem mintha ettől az infótól a tiéd jobban fog majd nyílni
Mindig tartok ezeknél az alsó ajtócskáknál, hogy adja magát a váz a nyitott állapotban a véletlen letevésre, aztán reccs. -
Tikakukac
titán
Na G7 megvan, elég szélsebes a Pana szerviz bakker, 3 nap.
Izé, akinek van G7-e nézze már nekem az SD kari ajtó teljesen kinyílik ütközésig ha a reteszt eltolja vagy neki is megáll derékszögben és rá kell segíteni. Még ez ami így foglalkoztat.
-
pandur99
aktív tag
válasz
MrChris
üzenetére
Pana 20/1,7-tel: 10-es közgyűrűvel használható, egy 100 Ft-os kitölti az érzékelőt. A 16-os már kicsit sok neki, vadászik az af, és az obi majdnem beleér a témába (E-M5-tel próbálva). Szerintem a 20-as nem való makróra, a 45-ös biztosan jobban használható, a 12-50 pláne.
-
Lassú Víz
addikt
Makrónál mindig szívás az árnyékolás, de 52-es menetre feltekerhető oldalanként vezérelhető körvakuból elég jól el van látva a világ. B verzió, egy slave módot tudó vakut leteszel oldalra, és rávillantasz a kis vakuval. Vagy derítőlappal (tükörrel) odaküldöd a fényt. Ha megnézed Robin Wong werkfilmjét, láthatod, hogy egyik kezében egy FL36-R többnyire diffúzorral, másikban a gép. Aztán tök jó rovarfotókat csinál.
Szerintem az MCON P01 még nagyobb árnyékot fog vetni mint a 12-50, és a rövid tárgytávolság miatt amúgy sem a rekesz nyitása az optimális stratégia, inkább a focus stacking, ha a téma és a környezet lehetővé teszi.
-
t.imi
addikt
válasz
Lassú Víz
üzenetére
12-50 van, nem is azt a "makró" tartományt szeretném kiváltani. Talán nem kell vaku és szebb a bokeh izgat egyenlőre.
Sajnos akkora bré méretű a 12-50, hogy a gyári/külső vaku esélytelen, Olynál láttam dupla ledes flexi lámpát vaku sarura, azzal meg lehet világítani a célt. -
MrChris
nagyúr
Köszönöm, pár mintát is megoszthatnátok!
-
t.imi
addikt
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Oly "akár" 24cm-t ír közel pontnak. Ez 6-al kevesebb, mint a Pana 42.5 alap 30cm-e, plusz lencsével még mindig beljebb vagyok árban, mint a Pana obival, igaz az új, ez meg használt.
"Makrózni" van 10/16 adapter, ezt inkább virágokra venném. -
Grga_Pitic
aktív tag
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Oly objektívekhez kapható gyári makró előtét lencse.
Mcon-P01/02. A jelzés különbség a színre utal, illetve sokat ront a képminőségen egy 45 1.8-on? -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
shirogin21
üzenetére
Két standard méret van amúgy (1/4" és 3/8"), de nem hiszem, hogy bele fogsz ütközni olyan fényképező állványba - vagyis fejbe -, ami a nagyobbal szerelt. Ha mégis, filléres az átalakító.
-
shirogin21
csendes tag
A menetbe akartam beilleszteni, de azt gondoltam, hogy más a menetnek a mérete és felmerült bennem, hogy lehet, hogy oda is kellhet átalakító....akkor kaptam volna agyfaszt

De ezek szerint nem, köszönöm az útbaigazítást.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
shirogin21
üzenetére
Te hova akartál állványt beilleszteni?

-
Studi
veterán
válasz
shirogin21
üzenetére
A váz alján van egy menet, ahol szabvány állványcsavart lehet betekerni. Így gyakorlatilag bármilyen állványt használhatsz az mft vázakhoz is.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
shirogin21
üzenetére
Olyat amilyet bármilyen más vázakhoz.
-
shirogin21
csendes tag
Sziasztok, tudtok nekem abban segíteni, hogy mft vázakhoz milyen statívot lehet csatlakoztatni mert igazából azt a részét nem értem ahová be kell illeszteni..aki tudna segíteni az kérem tegye meg.

Előre is köszönöm a választ !
-
Tikakukac
titán
Hát maradjunk annyiban, hogy nem marad így, szépen lesz dolgom úgyis a szerviz fele és be lesz adva, cseréljenek ki benne amit akarnak, SD kari ajtót is, mert pattannia kéne ennek, nem így plöttyennie. Kíváncsi vagyok a hiba okára amúgy, elég érdekes az biztos.
Más: lőttem egy csoportképet is, ha már összegyűltek a dolgok, G80 hiányzik még és gyakorlatilag van egy házi mini Pana boltom

-
istvan170
aktív tag
Értem. Köszönöm mindenkinek. Végül akkor kiderült a lényeg számomra, mert végül is bármilyen pongyolán fogalmaztam, a mélységélesség érdekelt.
-
madgie
titán
A vérgyengét úgy értettem, hogy egy mezei intel IGP is úgy gyorsít, mint az nVidia a videón (és valóban szaggatósabb, ha kikapcsolja az ember a GPU gyorsítást, hiába egy friss i7 a CPU), az a lényeg, hogy támogatott legyen... és ez az Adobe rákfenéje, simán kidobálják a támogatási listából a régebbi hardvereket. Mac Mininél is az volt a bajom, hogy a HD4000 egyik napról a másikra feketelistára került (és ott a gyengécske i5-3210M már önmagában kevés volt a Fuji erőforrás-igényesebb kötegelt RAW feldolgozásához).
-
-
válasz
madgie
üzenetére
Bakker, egymásnak ellentmondó infók!

Elég látványosan gyorsabb CPU+GPU párossal a feldolgozás!
DE:
1) mazsi állítása szerint egy vérgyenge IGP is látványosan javít. Nekem régebben csak a HD akármennyi volt az asztali intel cpu mellett;
2) később vettem egy dedikált nvidia kártyát, és nem vettem észre érdemi gyorsulást!! Inkább csak más lett, pl. belenagyításnál más algoritmussal (de nem gyorsabban, inkább csak szokatlansága miatt idegesítőbben!) ment a belenagyítás. Majd aztán pár hónap múlva valami hibaüzenetre hivatkozva soha többé nem vette igénybe a dedikált GPU-t az a szaros ACR.
3) az is igaz, hogy nem Lájtrúmot használok, hanem adobe camera raw-ot. Az ugye a PS CC verziójának a pluginja, sztem 99% azonos algoritmusokat használ mint az LL. Vagy nem.
Most tehát csak jobban összezavarodtam, mint eddig. Sajnos amennyit fotózom, kb semmi jelentősége, mindegy mennyit gyorsít, csak heti több 100kép esetén lenne értelme foglalkozni vele...
de azért kösz a felhomályosítást
-
Gondwana
addikt
válasz
Lassú Víz
üzenetére
A bokeh is eltérő lesz, azt többek közt befolyásolja pl. a frontlencse mérete is.
... X100T kb. 11mm frontlencse, EF-S 17-55/2.8 pedig kb. 6cm, viszont f/2.8-on hasonló mértékű a bukéja mindkettőnek.istvan170: definíció szerint az F egy mértékegység nélküli szám, a filmtől/szenzortól mért fókusztávolság és az objektív pupillanyílásának hányadosa (innentől kezdve mindegy hogy mm-ben, cm-ben, colban, vagy bármiben van megadva az objektív fókusztávolsága, az objektív pupillanyílását is ugyanebben kell mérni).
Amikor ebbe a történetbe valaki beleejti az Ekvivalens szót, mint vadmacskát a kutyakiállításra, na, ott jön mindenki a saját értelmezésével, hogy mi mivel legyen ekvivalens, valakinek a bokeh legyen ugyanolyan, valakinek a látószög, valakinek a pixelméret, meg olvastam még extrém elképzeléseket, hogy mi mivel legyen ekvivalens, szóval először magadnak kell eldöntened, hogy milyen paramétert szeretnél mekkora rendszerrel összevetni, aránypárral illetve arányos háromszögekkel átszámolod és máris a megoldásnál vagy. Az ISO az mindig ISO (nem, most nem arra gondolok, hogy van az érzékenységnek kétféle definíciója, a fényképezőgépgyártók pedig vagy egyiket, vagy másikat követik), a záridő az mindig záridő, a többi meg egy pontig matek, azon túl meg vallás. -
istvan170
aktív tag
-
Lassú Víz
addikt
válasz
istvan170
üzenetére
Ezzel a kérdéssel komoly flame-t indíthatsz el.
Visszakeresve biztos megtalálod az előzőt.A kép (látószög, mélységélesség) szempontjából úgy van, ahogy írtad. Viszont az F2 az fizikai paraméter, tehát vagy záridő/4 vagy ISO/4 érték fog kelleni ugyanahhoz az expozícióhoz. A bokeh is eltérő lesz, azt többek közt befolyásolja pl. a frontlencse mérete is.
-
istvan170
aktív tag
Lenne egy valószínűleg nagyon amatőr kérdésem. A látószöget ugye kétszerezzük ezen a rendszeren, amikor ekv. értékre váltjuk. De mi van a fényerővel? Találtam ezt is, azt is.
Konkrétan, ha van ff Sony 24-70 F4 objektív, akkor azt MFT rendszeren látószög és fényerő szempontjából hogyan érem el?
12-35 F2 vagy...? -
Tikakukac
titán
válasz
Muerte68
üzenetére
A képalkotás maga tökéletes, csak a kijelzők furák, ezért tippelgettem valami idióta beállításra, de mondjuk ilyen meg nem jutott egy se eszembe. Nem tudom ilyen volt-e eddig is, mikor vettem nem foglalkoztam vele, mert úgyis még 4 évig garis nekem meg most nem sietős csak ha tényleg álltó helyben döglött meg az úgy khm, finoman szólva is bajos.
-
silmatauki
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
"Ehhh, elfelejtettem hogy nálad csak apple játszik."
Sajnos – Xcode & munka… persze én lennék az első, aki Hackintoshra vált, ha lenne egyetlen olyan normális felsőkategóriás PC noti, ami maximum a Wi-Fi-ben meg kártyaolvasóban nem lenne támogatva Hackintosh alatt, minden másban igen. (Oda meg tudnék külső dongle-t használni.)
Átnyálaztam keményen a deszktop (azaz nem noti) Hackintosh-okat is, de a végén úgy döntöttem, hogy jobban járok egy eGPU-val, mint egy deszktopra váltással, annak minden nyűgével (hordozhatóság mnkahely és otthon között stb.). Végül is, a jelenlegi early 2013-as 2.4GHz i7-es rMBP-mben messze a GPU a leggyengébb láncszem, miközben pl. a CPU alig 60%-kkal lassabb, mint amit egy 4.5GHz-es deszktop 7700K-val kapnék. Az XCOM 2 ezen a 650M-en még 720p-n is csak tessék-lássék játszható, hát még 1080p-n...
-
Tikakukac
titán
Ontopik: megkaptam a cuccokat. Ki is próbáztam a G7-et eddig az állt, 14mm az alany.
Jelenség: kukucska és LCD-n is koncentrikus körök és talán allergia az árnyékra is, de ez nem biztos, ott maszatolódik, mintha téma lenne rajta. De nincs. Ez igaz keresőként és elkészült képként is. Szoftveres körök lefutva, másik obival megnézve. Feltölve rendes asztalira semmi gond, a jobb oldali az amit a gép lát a balos, amit én, keresőben-LCD-n visszajátszva is.
Na, akkor mehetek vázat garizni?

-
Mercutio_
félisten
válasz
silmatauki
üzenetére
Ehhh, elfelejtettem hogy nálad csak apple játszik.
Az asztali GTX 1050 Ti 4GB a korábbi asztali 960 teljesítményét hozza, mindezt 75W-ból
az Asus ROG gamer notikba - Acer-ben már van is - tuti beteszik ezt és a 1060-as nagytesót is, utóbbit talán fesz- és ebből eredő freki limittel.De ugorjunk, mert ez már nagyon nem m4/3

-
Tikakukac
titán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Megcsináltam a tesztet 2-3 hónapja, asztali 960-ast befogja a mobil 970. E-GPU-val tesztelve, AlienWare notin.
Most még kevesebb lett elvben, szóval teljesen reális, hogy max 10-15% legyen a diffi.
silmatauki: Nagyon durván lehet feszelni a jobb chipeket, ezek mennek notiba. Így is gond a hő, nyilván, de 1060-ig hatalmas parára nem számítok.
-
silmatauki
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Ez valszeg a gyártó szuperoptimista becslése. Amíg a hűtést és a tápellátást nem lehet normálisan megoldani egy nem gamer notiban (amilyen kivétel nélkül minden MBP/MB/MBA), addig nem lesz olyan GPU-bivalyteljesítmény, mint egy deszktop GPU-val. Még a legújabb Pascal (10x0) GTX-ek is 150W körüli TDP-jűek. Ebben azért lényegesen jobbak, mint a 900-sorozatúak; de azért mobilra ez még mindig alkalmatlan (kivéve a dögnehéz stb. gamer notikat). Ha meg leveszik a harmadára a TDP-t, akkor még a fullos Full HD gaming is veszélybe kerül, hát még az afölötti...
Edit: közben megleltem a hivatalos doksit.
A GTX 1080 (mobile)-ra 150W TDP-t írnak, a 1070-re 115-öt és a 1060-ra 75-öt. Ezek egyikét (még a 1060-as mobilt sem) se lehet berakni semmilyen Apple notiba – hiszen jelenleg a 15”-ös csúcsmodell teljes telj. felvétele teljes terhelésen 80-90W, és abban benne van mind a CPU, mind a dGPU, mint a két legnagyobb fogyasztó… oda még egy 75-ös 1060-at se lehet berakni.
-
Mercutio_
félisten
válasz
silmatauki
üzenetére
Az Nvidia 10x0 kártyáknál állítólag már lényegesen kisebb lesz a difi az asztali és a noti változat között, mert ugyanaz a cucc, csak a a limitált tápfeszből ered a teljesítmény különbség.
-
80hun
addikt
Itt egy jó kis NV reklám LR-hoz cpu vs gpu

Itt meg a Premiere Pro.
-
Lassú Víz
addikt
Azért írtam a grafikus kártyát fontosnak, mert a PS CC-nek vannak olyan dolgai, amiket GPU nélkül letilt. Ritkán kell, de ha mégis, akkor elég bosszantó tud lenni. Az a benyomásom, hogy a PS érezhetően gyorsabb, ha látja a grafikus kártyát azaz nem fut semmi az Intel HD-n amikor indítom. (Fingom nincs egyébként miért nem látja, de már nem is érdekel.)
Közben használom az Affinity Photo-t, (elég sanszos, hogy évfordulónál kiszállok az Adobe pénzszivattyújából), és ott az tűnik a leggyorsabbnak, hogy a megjelenítésre odaadtam a külső grafikus kártyát, renderelésre meg az integrált Intel HD Graphics-ot állítottam be az alkalmazáson belül.
-
silmatauki
őstag
válasz
n.andras74
üzenetére
Amúgy a mobil GPU-nak nincs túl nagy jelentősége most, hogy az external GPU-k (eGPU) egész használhatóak lettek, hacsak nem fontos az abszolút mobilitás (hogy bárhol tudj GPU-t használni, nem csak ahol van 220V). A legfontosabb az AKiTiO Node, ami a natív TB3 mellett simán megy a TB1/TB2-vel az Apple saját $29 bidirectional (azaz régi MBP-hez is csatlakoztatni tudó) adapterével is, ráadásul a teljesítménykülönbség nem akkora, mint első blikkre gondolná az ember – azaz még TB1-es gépek sem bűnlassúak a TB3-asokhoz képest. (Itt vannak konkrét számok) Azaz: gyak. bármilyen, 2010 után gyártott MBP-vel használhatod ezeket a GPU-kat, nem kötelező a TB3. És megy mind Mac OS, mind Bootcamp (Windows) alól. Meg megy natív nem-Mac gépről is, de ott csak TB3-asról.
Én már megrendeltem magamnak a Node-ot Angliából (early 2013-as, azaz TB1-es rMBP-hez; 400eur volt mindenestül); veszek majd bele egy RX 480-ast. (Viszonylag olcsó és teljes Mac OS támogatása van, szemben az egyáltalán nem támogatott GTX 10x0-res (Pascal) sorozattal.)
-
konyi79
addikt
válasz
n.andras74
üzenetére
Van, persze hogy van. Az elmélkedés a vacak programozásról, meg a gyártók mostani szokásairól szólt.
Ebben a topikban kérj segítséget, ott jobban értenek hozzá (összefoglalót kérlek olvasd el először). Amit tudni kell, laptopon kötnöd kell némi kompromisszumot sebességben, de nem vészes, én is azt használok. Viszont ne engedd magad lebeszélni egy normális házba pakolt i7-ről (ne u változat, valós 4/8 mag/szál legyen!), mert a throttling a játékosok ellensége, nem a szakaszosan terhelő képszerkesztőké. RAM minél több, ha egy modul van most csak benne nem baj, lehetőleg min. 8GB-os legyen, főleg ha forrasztott. SSD alap, de utólag is rakhatsz HDD helyére, ha jobban jössz ki.
Kijelző természetesen IPS 100% RGB színtérrel, minimum fHD, ha 4k belefér vigyázz, azok van úgy színre rosszabbak. 1000€ már elég kell legyen egy normálisra. -
konyi79
addikt
Csináltam próbát egyszer, 30db 24Mp RAW kép feldolgozása CPU vs GPU. 4720HQ 2 perc, GTX960M 4GB GDDR5-tel 1:30. A dolgot árnyalja, nem LR volt, C1.
De pl MrChris tudna mesélni, a Vegas topikban is mennyi a sakkozás, működjön kicsit, valamit, valami kodeknél, egy-két effekten a GPU. Mostanában laptopot venni ilyenre nem lesz egyszerű, egyre inkább tolják mindenütt a kiherélt u-s procikat, mert milyen jó az nekünk...
Valójában egy vicc egyébként, mindenütt GPU így meg úgy gyorsít, közben meg itthon a nagy lóf@szt. Max bitcoint bányászni. -
Tikakukac
titán
válasz
Lassú Víz
üzenetére
GPU az sakkozik kb., amit zabál minden ilyen CAD, Adobe meg egyéb alkotós progi az a mérhetetlen mennyiségű proci, sok nyersanyagnál háttértár és RAM. Notiban mikor kiajánlunk valamit akkor nagyon óvatosnak kell lenni, mert oké, Mac Final Cut az szeretős, de amint előjön az Adobe ezek a kis procik úgy vágják magukat hanyatt mint a huzat.
-
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Nem kötekedésképpen, hanem kíváncsiságból: sztem képszerkesztéshez elsősorban memória és proc kell. Természetesen az SSD alapból kell, mert az egész rendszer sokkal pengébb tőle. Azt nem tudom megítélni, hogy dedikált GPU mennyit dob pluszban... erre lennék kíváncsi. Ez nem videokódolás, sztem annyit nem hoz a konyhára, mint egy erősebb cpu. Meg persze elsősorban asztali PC esetén van jelentősebb mozgástér, laptoppal ez igen zsebbenyúlós... Sztem ott egy kalibrálható IPS panel többet ér, mint mondjuk dedikált gpu.
-
n.andras74
aktív tag
Nekem 12es mac mini +dell monitorral ezt kellene helyetesíteni piciben gx80hoz.Régebbi Macbook pro gondolkozom amin még van csatlakozó. Lr6 elbírja. Nagy mennyiségű képet nem szoktam feldolgozni már. Csak hobbiból fotózom.
-
MrChris
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Nekem is régi vas van, biztosan lassú egy hardcore Lr usernek, számomra mégis elég, nem tűnt fel, nem zavar a xeon5430/8gb. Még mindig legjobban a rohadt importálás a leghátráltatóbb. Főképp mikor csak pár képről, próbálgatásról van szó. Miért nem lehetett egy könyvtár tükröző módot beletenni? Nekem így olyan mintha két párhuzamos rendszerezés lenne amit nekem kell szinkronban tartani. Uff

-
tacto
aktív tag
válasz
n.andras74
üzenetére
Csaknem 6 eves MacBook Pro-t, jopar upgraddel (memoria, SSD stb.). Tökeletes meg mindig, szamomra, erre a celra. LR6.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Linux kezdőknek
- Apple asztali gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
a G70 frissítést meg sem ismeri, de a G7-re viszont engedné! Igazán nincs miért frissítenem, mert jól működik és a 2.1 az G70-es. Mi változik, ha felteszem a G7 firmjét?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Van ez így 

Visszakeresve biztos megtalálod az előzőt.
az Asus ROG gamer notikba -