Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mercutio_

félisten

válasz mikrofon #80317 üzenetére

Ha a pana dual stabi a saját oobijai közül se megy minddel akkor ugye érzed, hogy máris borult a "kompatibilitás miatt csak rendszerazonos obit" elméleted?;]
    Ha én vennék 500k-s vázat én is hőbörögnék függetlenül attól, hogy előtte tájékozódtam-e:DDD hisz ennyi pénzért már jár nekem a hőbörgés is. Különben is ki mondta, hogy a pénzzel nem jár együtt a hozzáértés!:D

Komolyra fordítva a szót: szakmai fórum lényege épp az,hogy nem tesztoldalas nüansznyi különbségeket felnagyító (hogy legyen miről írni) mentalitással közelítsünk a dolgokhoz.
    Mivel a szabvány nyílt, a bázistáv és a bajonet egységes így rendszeren belül tetszőleges váz-objektiv kombináció használható, AF-es obi esetén működik az AF a vázak jpg formátumnál az obi firmware tartalma alapján elvégzik a torzítás korrekciót . Aztán hozzá lehet tenni, hogy vannak olyan plusz feature-ök amik csak gyártóazonos váz+obi esetén működnek pl. CA-korrekció, és vannak olyanok melyek még ez esetben se minden váz és/vagy obi esetén vagy mert az adott termék specialitása vagy mert olyan újabb fejlesztés ami a régebbi termékekből hiányzik vagy a gyártó nem adott ki frissebb firmware-t amivel elérhető lenne.

Új hozzászólás Aktív témák