Új hozzászólás Aktív témák
-
zümzümm
senior tag
Nincs még meg a teljes keret A váz már meglenne, meg talán egy fél-objektív
És az AF gyorsaság pontosság is az M10II mellett szól?
Mennyire életszerű olyan témára fókuszálni ami nem kontrasztos? A nem-kontrasztos témával mindegyik milc küzködik? Példa
Illetve az éjszakai fotok fénylő részeinek kiégése, mint ahogy pl itt? Ez általános M10II jelenség, vagy user hiba, vagy 50-50 hogy előfordul? -
zümzümm
senior tag
Sziasztok!
Úgy érzem, hogy minél többet olvasok, egyszerűen nem tudok dönteni.
Mem csak egyszerűen lapozgatom a fórum oldalait, ha nem rákeresek a különböző f.gépekre és annak hsz-ait próbálom összerakni és összehasonlítani fejben. Közben olvasom a magyar teszteket, nézem a tesztképeket(külföldi teszteken is), ISO érzékenység összehasonlítást is, a fórumban belinkelt képeket is, flickr-t is, camerasize oldalt is... Minden jellegű információt próbálok begyűjteni.
De még mindig nem tisztult le hogy melyik is lenne számomra a legmegfelelőbb. És most nem is a sok apróságokra gondolok, ha nem az általánosabb dolgokról.
A játékosok: Oly M10II, Pana GX80.
GX7 is volt de ahogy olvasom kb ugyan az mint a GX80, csak ez utóbbi frissebb megjelenésű, rgo jobb. Az A6000 nálam kiesik úgy néz ki. Fujik is mert drágábbak a fent említettekhez képest, ill mert bekuknak a sötétebb részek. Bár a színvilága gyönyörű, a bebukást nem nézve.
Képminőségben nem mennék az M10II és GX80 alá. Ezek fölé pedig a keret miatt nem tudok menni.Összeállítottam a magam kis követelményeit a leendő f.géppemmel szemben, és ez alapján hasonlítottam össze a rostán maradt két gépet(M10II, GX80). Légyszi javítsátok ha valami téves, ill. egészítsétek ki ha valami fontosat lehagytam.
M10II & GX80
VÁZSTABI
Mindkettőben van, szóval ez pipa
AF GYORSASÁG PONTOSSÁG
M10IInél olykor kissé erőlködik az AF, GX80nál dicsérték a tesztekben
ISO ÉRZÉKENYSÉG
Mindkettő rendben van számomra
WIFI
Mindkettőben van, szóval ez pipa
ÉJSZAKAI KÉPEKEN KIÉGÉS NE LEGYEN
M10II sajnos előfordul(foton is találkoztam a jelenséggel), GX80nál nem említették tesztekben ill. fotokon sem találkoztam éjszakai kiégéssel
NAPPALI FOTOKON BEÉGÉS NE LEGYEN
Egyiknél sem olvastam vagy tapasztaltam a fotokon
SHUTTER SHOCK
Úgy tudom mindkettő shutter shock mentes
MINÉL HOSSZABB ZÁRIDŐ
M10IInél 1perc, GX80nál 2perc
BEÉPÍTETT VAKU
Mindkettőben van, szóval ez pipa(Szubjektív dolog, hogy az M10II szimpatikusabb külsőre, de még egyiket sem tapiztam meg.)
[ Szerkesztve ]
-
zümzümm
senior tag
Óóó basszus, ez az Oly akció most sírva fakaszt Nincs még meg a f.gépre szánt keret.
Milyen időközönként szokott ilyen nagy akció lenni az Olynál? -
zümzümm
senior tag
válasz Tin_Shield #80219 üzenetére
és (#80218) Grga_Pitic:
Értem köszönöm!
Leginkább statikus témákat fotoznék. De ha mondjuk kutyákat fotoznék, miközben játszanak rohangálnak, vagy sirályokat a duna parton... Akkor ez problámás lehet fokusz szempontból az M10 MarkII-vel? Illetve nem csak ezzel hanem bármelyik MILCel amelyikben nincsen PDAF?
(A6000ben és GX80ban van PDAF?) -
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Olvasom a tesztekben hogy az Oly M10 Mark II-nek az AF kicsit gyenge. Ez azt jelenti a gyakorlatban hogy lassan találja a fókuszt, de végül csak megtalálja, vagy meg sem találja normálisan. Illetve ez az AF probléma csak lowlight viszonyok közt észlelhető, vagy verőfényes napsütésben is? Illetve statikus és/vagy mozgó témánál is problémás?
Plussz, éjszaka könnyen beégnek a világos részek, pl neon hirdetőtáblák. Ezt lehet orvosolni valamilyen beállításal?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- TCL LCD és LED TV-k
- Google Pixel topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...