Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dolphin
tag
válasz Tikakukac #79096 üzenetére
Nem hiszem el hogy mindig van mibe belekötni
Vegyél magyar kamerát banyek, 4k-val meg mittudom én mivel, asszem már létezik cserélhető obis is, stb, stb... csak fejezzük már be ezt a (számomra) értelmetlen bizonygatást és hülye kötekedést. Ezek a Pana vázak ezt tudják, ezt ti is tudtátok... de lehet csak engem zavar, le is léptem.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Ha 1 év a gari talán. Addig álljak fél lábon ahány notiba pörgetjük bele az alkatrészeket hétről-hétre 1 éves kora ellenére is akár vagy hamarabb. Fénygépnél sem hiszem, hogy annyira meggyúrták a minőséget így a konzumidiotizmus korszakában.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
HÁZIGAZDA
válasz Tikakukac #79091 üzenetére
én nem értem. ha ez nem valami egészen fura igény, hanem húsbavágó és valós, ahogy itt bizonygatjátok, akkor mi a pélóért vesz bárki olyan vázat, ahol ez nem megoldott? akkor amerikából kell venni és csókolom. vagy másikat. vagy...
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
t72killer
titán
Ha személyesen az előadó kér fel, akkor talán. Különben az előadónak kisebb baja is nagyobb annál, hogy a videós egyéni szoc problémáival foglalkozzon. Persze, lehet árgus szemekkel akarommondani fülekkel figyelni, mikor vesz nagyobb levegőt, de sorry már, ez ultrabéna, pláne ha te is a műsort szeretnéd figyelni kütyülés helyett.
Komolyzenei koncertnél legalább annyi esélyed van, hogy számváltáskor snittet is váltasz - de ha megfeledkezel róla, akkor simán buksz egy fél etűdöt. Itt arról is szó van, hogy mennyire lehet magára hagyni a gépet. Egy gx80 megfelelő áramellátással órák hosszat bírja, tehát ha pl katedrát videózol, simán belőhetnéd a gépezetet egy állványra, te pedig pl jegyzetelhetnél.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
eeXaa
addikt
...pedig a legegyszerűbb, legolcsóbb, legéletszerűbb megoldás, amenyiben fel vagy kérve hogy felvedd hogy megegyezettek abban hogy kb. 10 perc után figyeljen a jeledre amikoris 5 mp-re megállhat levegőt venni... elvégre gondolom amúgysem egy élő elnöki beszédről van szó... szerintem ez ésszerűbb mint gyötrődni emiatt...
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Én erre reagáltam :
"Samsung évek óta nem tesz FM rádiót a csilliárt forintos flagship-jeiben és a mai napig az összes ilyen teszt topicjának első 200hsz-ében nem egyszer eltörik a mécses"
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
hito
nagyúr
válasz Mercutio_ #79079 üzenetére
Látom rég voltál imaházban Sehol nincs a szószéken mécses. Talán az oltárra gondolhattál. Gyere el egyszer, körbevezetlek
t72killer: megpróbálom minél kevesebb eszköz bevetésével megoldani a feladatot. Ez eddig csak néhány géppel sikerült, ilyen a mostani NX500-am is. Brutál jó képminőség, elképesztő hangminőség, hackelhető (nem is akárhogy), nincs korlát, kicsi és könnyű, állóképben is fantasztikus. Cserébe sajnos nincs szenzorstabi és EVF. De ezt is benyelem, annyira egyben van. folyt.: Vonatkozik ez a külső hangrögzítőre is. Nem szeretem, ha egy eszközhöz még mikit is kell csatolni. Pedig a legtöbbhöz szükséges, hála a "pazar" beépített mikrofonoknak.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
t72killer
titán
válasz silmatauki #79083 üzenetére
Igen, legalább annyit csinálhatna, hogy <0.1sec kimaradással indítja a következő fájlt. Majd azért 1x kimérem, mennyi a minimális lemaradás, ha időben nyomom a gombot.
-
silmatauki
őstag
válasz t72killer #79082 üzenetére
Van, aki csak szívességből/ passzióból videózik, mint pl. (általában) én. Fene akar drága / dedikált felszerelést. Nekem az jó, hogy megnyomom a gombot az előadás előtt; ha kell, a tripodon átirányítom a kamerát, az előadás végén meg kikapcsolom a felvételt, aztán az egészet feltolom a YouTube-ra lehetőleg minél kevesebb utómunkával. Ez pl. az iPhone-nál teljesen jó, mert egy fájlt csinál akár 3 órás előadásról is.
-
t72killer
titán
Ha nagyon ki van tömve a pénztárca, akkor lehet HDMI recordert venni - a 30p limit is eltüntetve, és lehet ügyeskedni a prores 422 tartalommal bónuszképpen. Persze macerás is az ára mellett, egy 4k recorder még fél kilót hozzáad a cucchoz.
Az egyetlen esély, ha a GH2 módjára feltöri valaki a FW-t, csak mire az bekövetkezik - ha egyáltalán bekövetkezik - addigra rég másik gépe lesz az embernek. Annyit megejthetne a pana, hogy fizetős upgrade-ként kiadja a feloldást, ezt lehet megjátsszák a g80-nal (ahogy a gh4-gyel tették), lévén az drágább videós ketyere.
#79080: az te vagy, valaki használná a gépet, ha már egyszer bírja, és adott a feladat. Az, hogy pár brüsszeli gyökér miatt tud kevesebbet a gép, mint az egyébként olcsóbb amerikai párja, ultragáz. Nem elég, hogy 27% áfával tömjük őket, még extra korlátokat is kitalálnak.
[ Szerkesztve ]
-
n.andras74
aktív tag
Én összes videomon se volt 30 perces snitt. Mindig vágom... úgy dinamikusabb látványosabb, de biztos kell olykor a hosszú rögzítés.
pl. ipari kamera:-)http://www.flickr.com/photos/50232526@N08
-
hito
nagyúr
válasz Muerte68 #79074 üzenetére
Na vannak itt életképes megoldások úgy látom, élni fogok vele
Dolphin: nehéz elfogadni úgy látom 10 év távlatából is. De azt azért gondolom érzed, hogy nem ugyanazok az emberek vetik fel 10 év után a problémát. Ami másnak 10éve gond volt, az megint másnak 10év után is jelenthet gondot. Egyébként nem toltam túl, Te javasoltad szó szerint ezt a dolgot, ami nem életszerű. Van az előadónak nagyobb gondja is, mint figyelni a 30 perces limit miatt problémázó "operatőrt", nem működőképes. Az hogy Te 10 perces korláttal is beérnéd, számunkra tökéletesen semmitmondó, rajtunk nem segít. Létező problémáról van szó, és ha ennyi idő után felcsillan egy halvány reménysugár, akkor az téma lesz. A Samsung évek óta nem tesz FM rádiót a csilliárt forintos flagship-jeiben és a mai napig az összes ilyen teszt topicjának első 200hsz-ében nem egyszer eltörik a mécses ezzel kapcsolatban. Ez egy ilyen dolog. A rosszat nehéz megszokni.
-
Tikakukac
titán
válasz Dolphin #79068 üzenetére
A 30 perc limit törlés remek megoldása a mikrofon bemenetnek. LX100-at életben nem adtam volna el, ha nincs 30 perc limit. Remek móka a mindenféle okos szinkronizáló progi, csak sajnos órában mérhető a töketlenkedés így is vele 20-30 snittes válogatásban.
Most már mindegy, lesz G7 itt limit annyira nem érdekel, de ROM oldalról érdekes a dolog az biztos.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Dolphin
tag
Tökéletesen megértem a videósok problémáját ezen a téren, nem is erről beszéltem! Hanem hogy 10 éve, és most is pontosan ugyanaz a probléma, és minden alkalommal 50-100 hsz csak ennek a boncolgatásáról/szidásáról szól (most nem a hackról beszélek, mielőtt ez lenne az újabb kifogás), aminek a vége pontosan ugyanaz, senki sem tud mit tenni. 10 éve tudja mindenki, sajnos ez van, akinek teljesen nélkülözhetetlen a hosszabb felvétel, nem ilyen és EU-s gépekben gondolkozik. Aki meg ilyen gépet vesz, tisztában van ezzel, tehát bevállalja, és valahogy megoldja. Ezt a hadonászósdit kicsit túltoltad, de megértem hogy fájó pont a videósoknak. (Én is videóz(gat)ok, de 10 perces limittel is beérném.)
Na de nem akarok újabb lavinát elindítani/folytatni, csak ennyi volt a véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz Dolphin #79068 üzenetére
Jaja, tök életszerű, hogy hadonászok ott a síri csöndben, illetve az előadó is azt fogja figyelni valószínűleg, hogy mikor intek a titkos jellel
Nem értem, mit nem lehet azon megérteni, hogy aki inkább videózik, annak ez fontos és hasznos tulajdonság lehet. Esetleg nem tud, vagy nem akar ilyen garázsmegoldásokkal élni, amiket itt összegereblyéztetek.És sem próbálom megmagyarázni, hogy egy számomra full értelmetlen feature miért értelmetlen másnak is, mert hülyeség lenne. Van akinek ez a fontos, van akinek az. És mivel a topic címe nem m4/3 fényképezés, így szerintem néha napján beleférhet videós téma is. Legalább annyira videós gép egy m4/3 Pana, mint fotós, pláne hogy a gyártónak vannak kifejezetten videóra kihegyezett m4/3 vázai.
-
Dolphin
tag
Elnézést a belevauvauval, de már megint a problémák a megoldások helyett természetesen a 20-szor átrágott témáról... Így az előttem szólónak (konyi79) +1, egyszerű, ingyenes megoldás (ha nincs ilyen, szólsz, hogy ha jelzel, vegyen egy hosszabb levegőt), aki akarja, tökéletesen él a 30 perccel.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz konyi79 #79066 üzenetére
Most tényleg jobban tudod, hogy milyen körülmények között mit szoktam felvenni? Nem, egyszer nem nyúl víz után. A szószéken ugyanis nincs víz, sem sör, sem szprájt, sem semmi a lelkészen és egy mikrofonon kívül.
-
konyi79
addikt
Nálam egyetlen egyszer merült fel problémának a 30min limit. Egy tanár ismerősnek kellett volna egy teljes tanóra anyagot valami bizottsági anyaghoz megszakítás, vágás nélkül felvenni. Ott meglőtt mind a melegedés (5N, A6000) is meg a limit is klőtte a dolgot, tudjak segíteni. Az összes többi videós témánál home userkélnt még csak a melegedés se volt soha korlát, nemhogy a time limit. Ja de, mértem meddig bírja az akku...
Szóval nem azt mondom nem valós igény, de eléggé rétegprobléma. Nemhogy a való világban, de itt a fórumon is. Pedig itt aztán...hito:
Mert 15-20 perc után nem nyúl egyszer sem víz után, vagy valami, 2x megnyomd a gombot? Nem maradsz ott le semmiről.[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Rendre 30-35perces előadásokat veszek fel és hidd el nekem, mocskos idegesítő, ha hiányzik egy fél mondtat és úgy van összeollózva. Úgyhogy akármilyen hihetetlenül is hangzik, van akinek tényleg indokolt és szükséges a dolog.
De ezzel az erővel itt mindenki qrv@ nagy fotóművész...amilyen mélységekbe belemerültök sokszor a technikai háttérbe és tudtok rugózni valóban értelmetlen dolgokon, nem igaz? Aztán állítom sokak fotós tudományához bőven elég lenne egy középkategóriás mobilban lévő kamera
-
HÁZIGAZDA
igen, ez a másik. itt mindenki qrva nagy filmrendező? jó, ha 2 percet felveszünk vágás nélkül nagy ritkán, amikor veszünk. ha meg előadást filmezel, igazán nem fáj egy elvesztegetett másodperc, olyan jó előadást én még nem hallottam, amiből ne lehetett volna kivágni egyetlen másodpercet sem
-
ati3x
senior tag
Emberek, amennyit geccsöltök itt a hackelt van 30, nincs30. Vegyetek két vàzat àkcijósan és kész...
-
silmatauki
őstag
válasz Lassú Víz #79060 üzenetére
A Panát már a GH1 (2009) óta a legnevesebb (európai, emiatt érintett) videográfusok kérik, hogy vizsgálja felül ezt az idegesítő politikáját. (én is simán fizetnék többet egy korlátlan Panáért, csak hogy ne szívjak a 30 perces határral VAGY a gari nélküliséggel, ha az EU-n kívülről rendelem…) Eddig semmi válasz, és valszeg nem is lesz...
-
Lassú Víz
addikt
válasz silmatauki #79059 üzenetére
Nekem csak az nem megy a fejembe, hogy ha tényleg csak a VÁM-ról van szó, akkor a gyártók miért csinálnak egy pénzügyi kérdésből lételméletit? A Pana úgyis szétbuzerálta a típusszámokat, dobjanak piacra egy GX81-es videokamerát, ha annak kell hívni egyáltalán, oszt' problem solved.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
silmatauki
őstag
(Bocs a külön hsz-ért, rég lejárt a szerk idő): Tehát a tegnapi tapasztalataimat így foglalom össze: ha a Rajalánál vesztek G7-et, akkor, amennyiben az fekete, garantáltan nem lesz 29:59-hackelhető. Az ezüstökről nem merek mit mondani – ha valaki olyat vesz, légyszi ossza meg a tapasztalatait!
-
silmatauki
őstag
"...most őszintén, mire kell nektek a több mint 30 perces snitt? Birdmant akartok forgatni?"
Én pl. sokat videózom előadásokat 4k-ban. Eddig S7 Edge-dzsel, ill. (most októbertől) iPhone 7+-szal csináltam mindezt, de persze mind2nek vannak komoly hátrányai, pl. zoom nincs. (Az iPhone 7+ zoom lencséje csak magasabb fényben működik. Félhomályban egyáltalán nem, olyankor digitális zoomot használ a rendszer, és jelenleg sehogy sem lehet azt a zoom obi használatára kényszeríteni.) Viszont mind2 végtelen felvételt tesz lehetővé (ráadásul az iPhone ezt egy db fájlba teszi), ami hatalmas előny, nincs egyetlen elvesztett másodperc sem.
-
silmatauki
őstag
"én nem értek hozzá, de abszolút illogikusnak hangzik ez az ezüst-fekete teória, ami g7-nél igen, de máshol nem stb. inkább arra tippelném, hogy egy bizonyos batch (kor) fölött bezártak egy kiskaput és kész."
Valóban, lehetséges, hogy pl. ezüstből sokkal kevesebb fogyott vagy arányaiban sokkal többet gyártottak, ezért a régi, még hackelhető készletek sokkal tovább “kitartottak”. Ezért írták sokan, hogy az ezüst G7-esükön el tudták tüntetni a határt, míg a feketén nem.
-
t72killer
titán
Ez nem sony, a szenzornak nem fáj. Az amcsi kollégák a gx85-jeiken simán végigtolnak pl egy másfélórás előadást/esküvői/keresztelői stb szertartást snittváltás nélkül, én akksiteszt (=4k snittek szakadásig, kb 110 perc) után belenyúltam az akksiakknába: meleg volt, de még legbelül se volt forró. Ez "csak" 4k-nyi pixelt dolgoz fel a sony (rx100iv, a7rIIs35, a6300) ~6k (azaz dupla) mennyiségével szemben.
Olyankorra lenne jó, amikor az ember uis csak odarakja a kamerát az állványra - ráadásképp beszédet rögzít, azaz 2-3sec kimaradás snittváltáskor már észlelhető röccenéshez vezet (1-2 kimaradt szó a mondat közepén).
-
eeXaa
addikt
...most őszintén, mire kell nektek a több mint 30 perces snitt? Birdmant akartok forgatni? ...amúgy nem tartom valószínűtlennek hogy a szenzornak sem tesz jót a hosszabb folyamatos működés..
-
scarabaeus
őstag
2006 elején már volt egy ezüst/fekete Pana mizéria, akkoriban még az indexes FZ sorozatos topikban az FZ30-ak kapcsán, aztán végigvonult a felemlegetése a topik nem kevés aktív évén. Bő 10 év múlva itt egy újabb.
Szerintem lesz ilyen kör 2026-ban is.Quoth the Raven "Nevermore."
-
hito
nagyúr
Nekem is fájdalmas hülyeségnek hangzik ez az ezüst/fekete mizéria. A másik, hogy eddig az összes Pana vázamon megcsináltam az NTSC átállást és egyiknél sem tűnt el az EU korlát emiatt. Urban legend kategória nálam.
Mindenesetre ha mégis megcsinálható, én meg eladtam a GX80-amat, akkor menten vért hányok. Az egyik érv az NX500 maradása mellett a korlát nélküli felvétel volt.Egy korlát nélküli GH3, vagy G7 gondolatára nagyon megindul a nyálelválasztásom.
-
t72killer
titán
válasz silmatauki #79047 üzenetére
A videón GX8 van
-
HÁZIGAZDA
válasz silmatauki #79045 üzenetére
én nem értek hozzá, de abszolút illogikusnak hangzik ez az ezüst-fekete teória, ami g7-nél igen, de máshol nem stb. inkább arra tippelném, hogy egy bizonyos batch (kor) fölött bezártak egy kiskaput és kész.
-
silmatauki
őstag
válasz silmatauki #79042 üzenetére
"Legalábbis ezt állítják a népek. Az tuti, hogy a feketén nem."
Ez a hsz-em a G7-re vonatkozik (NEM bármilyen Panára), lásd az eredeti hsz-em.
-
t72killer
titán
válasz silmatauki #79045 üzenetére
Otthon nekiugrok még1x... NTSC-re átállítottam már (kis felkiáltójellel búcsúzik), de a 30perces limit megmaradt Mondjuk nem mentem el a "GH" vagy egyéb régió kiválasztásáig.
[ Szerkesztve ]
-
silmatauki
őstag
válasz Grga_Pitic #79043 üzenetére
Itt van egy leírás a GM1-ről is: http://www.apotelyt.com/photo-camera/panasonic-g-shutter-count
@t72killer: A GX80-ból a fekete is hackelhető, csak a G7-ből nem.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz silmatauki #79042 üzenetére
Gyalázat Mindjárt lefújom ezüst festékkel a GX80at.
-
Grga_Pitic
aktív tag
-
t72killer
titán
válasz silmatauki #79040 üzenetére
Mindegyik európai ezüst panán kilőhető a 30perces limit??
-
silmatauki
őstag
Na megvettem a G7-et a 25-tel és a 12-60-nal. Feketét vettem; valszeg ez hiba volt (lásd alább).
Elsőként váz/12-60 firmware upgrade (G7: 2.2, 12-60: 1.1; a 25-ösnek az eredeti 1.0-s verzióját még nem frisssítették), majd service menü a https://www.youtube.com/watch?v=_WWGZN7T298 alapján. Sajna bár engedélyezni tudom az NTSC framerate-eket (30/60), a 29:59-es határ maradt (természetesen az MP4 módot próbáltam; a 4K-ra amúgy nem képes AVCHD is korlátos marad). Többször megpróbáltam visszatérni az alapbeállításokra a felkínált EG (Németország), EF (Francia) stb. között is váltogatva (csak európai országokat kínál fel, szemben a videó távolkeleti egy db országával (GH)). Sajnos újból hackelve sem sikerült korltátlanná tenni. Mindkét obivel próbáltam (hackeléskor is).
Valszeg mindez azért van, mert fekete gépet vettem, és nem ezüstöt (fene akart esetleg lekopó ezüst-színezéket). Legalábbis ITT többen ezt állítják. Na ezt megszoptam – jobban el kellett volna olvasnom a topicokat vásárlás előtt
Mindez nem a 2.2-es FW miatt van (lásd a fenti linken: “Q: Anyone know if this is working after update to 2.2?? A: Yup - still working after update to 2.2. Yay!!”).
Egyszóval: ha el akarjátok távolítani a 30 perces MP4-limitet, mindenképp ezüst modellt vegyetek!
-
MrChris
nagyúr
-
Tikakukac
titán
válasz fi:zi'k #79030 üzenetére
48k körül van kint is magában, kitben nyilván fillérek, de hát ahhoz venni kell gépsast is
Dupla pénzvissza akció volt nem is olyan régen,na akkor egy kit+obi vásárlással simán 0 forintban jött volna ki egy ilyen. Csak nekem is áll a pénzem a notikban most
-
dzz
aktív tag
válasz silmatauki #79014 üzenetére
(mivel a service menüben hackelhető)
ez mit jelen pontosan? esetleg van valahol ahol utána tudnék olvasni? (angol, német, orosz megfelel)
ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86
-
jeni
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz silmatauki #79028 üzenetére
Ott inkább a promóciók miatt jön ki olcsóba, plusz a font most be van térdelve rendesen.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz Dolphin #79025 üzenetére
Ja, távolról katasztrófa az ügyfélszolgálat. Nagyon örültem a 15/1.7-nek, de tényleg csak kötél idegekkel rendelkezőknek ajánlom. Vagy személyesen.
Mondjuk most egy 25/1.7-re is beneveznék úgy 10-20e körül.[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Dolphin
tag
Én legutóbb eléggé megszívtam, egész pontosan nem fogadták el a kártyás fizetést, és visszaküldték a pénzem arra hivatkozva, hogy nem érkezett meg hozzájuk. Aztán még 1 hónap levelezésbe és várakozásba tellt, mire megkaptam a gépet. Ennyit nekem most nemigazán ér meg, a múltkori még csak-csak.
Úgyhogy aki renden, figyeljen oda, eléggé unszimpatikus társaság...[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Gari és egyéb dolgokról lehet tudni? 2 év garis rendes számlás cuccok mennek?
Annyival vagyok előrébb ha innen hozatok, hogy egyből hazajönne, nem kéne rendeznem azt is, egyébként olyan árban vannak most a dolgok, mint az ír-angol vonal.
-
Mercutio_
félisten
Fura, hogy már a márkabolt kínálatában is szerepel az új 25/1.2 és 12-100/4 és semmi hírverést nem csináltak neki
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
mikrofon
veterán
válasz silmatauki #79020 üzenetére
Nézd végig a kínálatot van egy két jó darab.
Pl.:
Olympus OM-D E-M5 II, black + Olympus M.Zuiko 14-150mm f/4-5.6 ED II olcsóbb mint csak a váz. 900 EUR ....[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Igen jó áron vannak az oly obik is...
Lassan nem éri még MO-n vásárolni fotó felszerelést... -
Mercutio_
félisten
válasz silmatauki #79015 üzenetére
Vannak érdekes váz-obi összeállításaik
-
HÁZIGAZDA
válasz silmatauki #79015 üzenetére
annyira nem meglepő, az egyik kifutó, a másik vadi új...
-
silmatauki
őstag
Sajna GX80-ra sincs semmilyen komoly leárazás: max. 150 eur-ral kérnek kevesebbet érte. (Pl. a váz 549eur 699 helyett).
-
silmatauki
őstag
DEAL ALERT!!!!!
Teljesen bejött a pár héttel ezelőtti, itteni G7-es előrejelzésem, amit a tavaszi 499eur-os ár alapján csináltam: a köv. 1 hétben a Rajalánál
- G7 body: 379eur
- G7 + 25/1.7: 399eur
- G7 + 12-60: 499eur
- G7 + 14-140: 699eurA többi Pana kamerára is van (némi) kedvezmény, sajna messze nem akkora, mint amit vártam, vagy mint ami tavasszal volt (pl. akkor GM5 + 15/1.7 volt 499eur - sajna most 999eur). Pl. a FZ1000 most 800 helyett 700eur (azaz nem túl jó vétel).
Homepage: https://www.rajalacamera.fi , váltsatok angolra a zászlóval. A lényeg: Mo-ra 20 eur a postaköltség. Keressetek a “rajala” szóra itt az m43 topicban, ha nem emlékeznétek a témára.
Na asszem én benevezek egy G7 + 25/1.7-re (mivel a service menüben hackelhető); holnap meg is veszem.
[ Szerkesztve ]
-
grigo
őstag
válasz Tin_Shield #79007 üzenetére
Hát a nagyobb látószög éppen jól jönne, a kis méret is. Ugyanis arra lett beszerezve az e-m10 váz, hogy mindig nálam legyen, hátizsákban, bőröndben mert a Sonyt nem hurcolászom mindenhova és sokszor megbánom, hogy nem vittem gépet valahova. De akkor képminőségben nem érdemes kalkulálgatni ezek szerint. Ez jó hír azért.
Köszönöm a választ.https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
Tin_Shield
őstag
Szerintem kb. hasonló rajzra az Oly 14-42R, a Pana 14-42II és a 12-32. Ha nem érdekel a szélesebb látószög és a kisebb méret, akkor nincs sok értelme a cserének.
Volt mind a három. A Pana 14-42II mellett a hagyományos, nem kinyitós felépítés miatt döntöttem. A 12-32-re pedig az ekv. 24 miatt váltottam, többet használom mint a 64-84 közötti tartományt
[ Szerkesztve ]
-
grigo
őstag
Biztos, hogy ezerszer volt már téma a melyik mft kit obi. De személyes tapasztalataitok alapján ti áldoznátok a pana 12-32-esére vagy annyival többet nem ér mint amennyivel többért kaptam az oly kitjétől?
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
dzz
aktív tag
válasz voriae #79000 üzenetére
Köszönöm!
Így nézve is teljesen korrekt, színeket/fényeket húzgálva nem rossz a peremsötétedés sem. Legalábbis nekem tetszik.Keresek valami nagylátót lehetőleg jó fényerővel csillagokat fotózni évi pár alkalomra. Nem a legfényerősebb, de esetleg kérhetnék valami képet az ég felé fordítva „setétben” ?
ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86
-
voriae
tag
válasz scarabaeus #78999 üzenetére
Olyan 1 méter magasan előrenyúlva volt a gép, én sem értem, hol a lábam )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen monitort vegyek?
- ASUS blog: NVIDIA Reflexet a jó reflexekhez
- Házimozi belépő szinten
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- Politika
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung LCD és LED TV-k