Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Riasztó topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
Ebből is az következik, amit saját magamon megtapasztaltam...
a PRO zoom és Prémium fix két irány, két teljesen más vonal.
Én a saját bőrömön arra jöttem rá, hogy cserélni az egyik irányt a másikra csak akkor érdemes, ha valakinek az adott vonal nem jön be és ebben biztos... Tehát először mindenképp javasolt kipróbálni, hogy mit ad be a zoom vagy a fix egymással szemben. Különben jön a bánkódás az elpazarolt lehetőségek, idő és pénz miatt. Hiszen annyira nagy lehet a visszavágyódás, hogy újra cserél az ember mint én....
-
Studi
veterán
válasz
shouryuken
üzenetére
És ha lenne 75/1.8-ad?
Minden a körülményektől függ. 
-
Studi
veterán
válasz
Mirman
üzenetére
Igen, nem, nemigen.

Egészen másról szól a zoommal fotózni, mint a két fixszel. Így kiváltani egyik irányba sem tudják igazán egymást. Viszont mindkét megoldás nagyon jó megoldás, a fotózási szokásaidtól függ, hogy melyikkel érsz el egyrészt jobb eredményt, másrészt melyikkel fotózol majd nagyobb örömmel.
Van, aki éles helyzetben nemigen szereti cserélgetni az obikat, neki szerencsésebb nyilván a zoom, húz rajta egyet, és máris a képre és a történésekre figyelhet. Más pedig sokkal nyugodtabb, körülsétálja a témát, keresi a szöget, a látószöget, kiválasztja az objektívet, a rekeszt, az érzékenységet, a színt...Így azt lehet mondani, hogy igazán neked kell tudni, hogy melyik utat választod. Persze én könnyen magyarázok, mert meg van mindkettő.
Én amúgy a fixeket jobban szeretem. 
-
Mirman
őstag
Urak aki használt egymás után vagy egyszerre 12-40 F2.8at és 17 1.8 + 45 1.8-at annak mik a tapasztalatai ?
Ki tudja váltani a zoom a két prime-ot ? Átlagos használatra (utcai , kirándulási lődözés) és alkalmi portréra lenne használva . Egyszerűen ezen gondolkozok már napok óta de nem tudok dönteni .
-
un2112
tag
válasz
Oly-Service
üzenetére
Ér álmodozni?
Én 12-40mm f2.8-at szeretnék emberbaráti áron 
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Oly-Service
üzenetére
A fotókon E-M1 II. van. Lesz olyan kit is?
-
Mirman
őstag
válasz
Oly-Service
üzenetére
Nagyon jó az ár , csak így tovább !!
12-40 2.8 + E-M10II kitre van esély ? -
Oly-Service
tag
Olympus E-M5II új KIT-ben is kapható!
-
topikk
senior tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
-
MrChris
nagyúr
válasz
Oly-Service
üzenetére
Hűha, vajon mi lesz akciós?
-
hemaka
nagyúr
válasz
Oly-Service
üzenetére

-
un2112
tag
Gála Istennek. Mi több, mert megkérdeztem tőlük: az USÁba küldött obik esetében állítólag nincs vám meg ilyenek, ott tényleg annyi. Ejj. Most vagy találok embert, aki jár arra és haza is jön, vagy várok fél évet, hogy jöjjön onnan ismerős. Miért pont a fotózásra kellett nekem is rákattannom?!?

(Euróban vmi 615 körüli árat láttam egy német site-on, tehát az sem opció.) -
Mirman
őstag
Üdv.
Olympusnál mikor szoktak akciókat tartani ? Nyáron / ősszel , vagy inkább a karácsonyi szezonnál ? -
jube7
tag
Olvasásra nem rossz, de az írási sebessége (40MB/s körül) lehetne jobb is... Persze a puding próbája az evés, az U1-nél jobb lehet.
(Én ezt a fajtát használom, nekem a Sandisk nem igazán vált be...
-
t.imi
addikt
Urak, ez megfelelő sebességű kártya?
Annó írtam, hogy 500 kép környékén totálisan belassul a gép 16-os Sony c10 u1-es kártyával. Ez c10 U3-as. -
Mercutio_
félisten
Az érdekes lenne, amikor a cikkben is ott a gif, a döntésről

-
henny
csendes tag
Nekem a E-M10 után zavarna, hogy nincs dönthető kijelzője és még svenkeléskor színes csíkokat is látni.
A dönthető kijelző volt az egyik fő ok, amiért a kis Oly mellett döntöttem. A Nikon D3000 után, megváltás volt, még ha nincs is meg a kellő súlya a gépnek a stabilabb tartáshoz. Amit először a hátrányának a számlájára írtam, de rájöttem, hogy nekem elég stabil a kezem. Lehet a légzés gyakorlatok is segítenek, de így nem bánom, hogy pehelysúlyú.
-
n.andras74
aktív tag
Somogyban Nagytatádon is kipróbálható a GX80.:-)
-
|AP|
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
ha kicsit alaposabban is ki akarod próbálni, akkor el lehet hozni hasonló akció keretében, mint az Oly "teddpróbára":
Panasonic Try&Buy -
Grga_Pitic
aktív tag
Ne nagyon reménykedjetek, ahogy feljebb már szó volt róla, az 500 dolláros Laowa 15mm makró 617 euró az amazon.de-n, az 524 font. Kb. pont ugyanannyi mindenhol, ha az 500 dolláros nettó amerikai árra rászámoljuk az áfát. Valószínűleg a 7.5mm is pont így lesz árazva. Itthon vélhetően 190 ezer Ft lesz majd, legalábbis ennyiért adja jelenleg a Fotoplus a Laowa 15mm-t.
Ennyit én sem adnék érte, legfeljebb ha tényleg k* jó review-kat kap mindenhonnan. Marad nálam a 9-18mm, vagy ha nagyon elkap a gépszíj, hogy kell egy fényerős széles zoom, akkor még a Pana 8-18mm válthatja. -
Mercutio_
félisten
Skacok!
Belvárosban merre tudnék GX80-at tapizni, keresőbe nézni, tárcsákat tekergetni?
-
.mf
veterán
válasz
un2112
üzenetére
Nyugtasson a tudat, hogy a szigeten minden drágább, sokszor eurós ár oda fontban lett ugyanannyi, még akkor is, amikor HUF-ban 300 vs 360~380 volt (1200 EUR váz --> 1200 GBP). Plusz ahogy jön le a font a hard-brexit félelmek miatt, egyre kisebb a különbség
(
úgy vesztek pénzt, hogy nem is költök)Hmm... a tesztekre legalább kíváncsi leszek. Megfelelő használtpiaci ár esetén majd valamikor lehet, hogy benevezek rá
(azt a pár évet meg majd kihúzom egy Samyang 14-essel) -
un2112
tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Elindult az előrendelés a Laowa 7.5-re.
Hát fuck. Nekem ez túl drága
Az 500 dollár volt a határ, ez viszont 500 font. 
-
Studi
veterán
Nem kezeli
Sajnos két generációja van az AP portnak, a PL1-en még az első van. 
-
nesa
veterán
Urak van egy Epl 1 gépem elkezdett rajta szarozni a beépített vaku, most már nem is villan, szerintem a villanócső kiment, vettem hozzá egy FL LM1 kis vakut és nem csinál semmit,most 2 dolgot gondolok vagy elszart a váz, vagy ezt a vakut egyszerűen nem kezeli.
Ötlet valakinek? -
Studi
veterán
A régi 40-150 nem jó, csak az újabb verziójával érdemes foglalkozni m43 vázakon.
E-M1 megint más kávéház.
Annak a szenzorára pakoltak PDAF pontokat, és emiatt teljeskörűen, és jó sebességgel tudja kezelni a régi obikat. Sajnos csak arra, pedig a GH vonal, meg az E-M5 is elbírná, van még pár jó obi a régi rendszerben.

-
Köszi a választ.
Pont egy 14-54 II-re vadászom, és van egy első verziós 40-150 3.5-4.5 lencsém, aminek a képminősége számomra elegendő az E-500-on, csak a stabi hiánya miatt sok a bemozdulás.Emiatt elgondolkodtam új vázon, és akkor már 16Mpixeles MILC vonalon keresek. Itt pedig az E-M1 lenne csak megfelelő a mérete miatt, vagy a Panasonic G, vagy GH vonal. Az e-M1 ára és a G6 / GH3 stabi hiánya miatt b.) tervként jön szóba a GX7. Persze, ez is kompromisszum fogásban, és lehet, hogy akkor már jobb lenne egy E-M5, majd utána olvasok. Szóval még nincs kiszemelt préda, de a lényeg a minimál áras újrahasznosítása az olcsó-és-viszonylag-jó 4/3 lencséknek stabival és jó fogással.
-
Studi
veterán
Nem lassú az objektív.

Egész más rendszert használ a régi DSLR vonal, ami más típusú mozgást vár az objektívtől, és ehhez más vezérlőutasításokat ad. Ez a fázisdetektálás alapú élességállítás, röviden PDAF. Ilyenkor a tükörrön átjut valamennyi fény, amit kisebb segédtükrök jellemzően a tükörakna alján levő érzékelőkre juttatnak, és ott történik az AF vezérlése.
Az élőképes DSLR vázak megjelenésével vált szükségessé, hogy ettől eltérően is tudjanak élességet állítani. Ugyanis amikor élőkép van, akkor a tükör fel van csapva, nem tud fény jutni az AF pontokra. (kivétel persze a Sony SLT rendszer, ami más ötleten alapul). Ekkor kezdett dolgozni az Oly és a Pana az addig kompaktoknál használt kontrasztérzékeléses AF (CDAF) adaptálásán. Ennek a támogatása néhány objektívben meg is jelent, egész konkrétan 3 Panasonic (25/1.4, 14-50/3.8-5.6, 14-150), és 6 Olympus (25/2.8, 9-18, 14-42, 14-54/II, 40-150/4-5.6, 70-300) üvegekkel érdemes próbálkozni, ezek tudnak jobb sebességet produkálni.
Igazából látszik, hogy mindegyiknek van elég jól használható mikrós alternatívája manapság. Amire azt mondom, hogy talán érdemes, az a 9-18, mert a régit most 60 körül lehet használtan fogni, az új majdnem a duplája. És a 14-54 második verziója. Ez utóbbi 50-55 körül szokott felbukkanni, és egy csodálatos objektív. Méretét tekintve sajnos elég nagy a mikrós vázra, de a legjobb alternatívája fényerőben a 12-40, ami árban háromszorosa kb. Fontos, hogy csak az obi második (kék csíkos) verziója jó CDAF használatához.
-
zool1
őstag
Üdv!
Olympus 12-100 f4-es obiról van valakinek bármilyen tapasztalata? Illetve tervezem, em1 vs em5mk2 beszerzését is. Most még csak nézelődök!
-
t.imi
addikt
válasz
Muerte68
üzenetére
Nekem gx80 van. Használtam 35mm makróval és egy 70-300-al. Makróval sem tépte ki a kezemből a forgatónyomaték, de a 70-300-nál verőfenyben néha azon agyaltam, hogy vissza tolom a helyére az egészet. Csak a váz miatt nem tettem meg. Csak nyugis témákra tudom elképzelni.
A 14-54-el tűrhető az AF sebesség, nem tudom ki írta. -
Balinov
titán
Heten vegul megjott a vattauj O40-150R, ma voltunk kint tengerparton, gondoltam, jo apropo kiprobalni. Vera meglatta, reakcio: de miert nem fekete, hamar az EM5 is fekete...nagyon elut
Mondom, az ezust volt leakciozva a husveti amazon akcioba, fekete 100-al tobb lett volna...jajoakkor.. 
-
Sziasztok!
Egy Pana GX7 vajon milyen fókuszálási sebességet tud a régi 4/3-os Olympus objektívekkel?
-
bendefeco
tag
Köszönöm a véleményed.

Mások pont az ellenkezőjét mondják, pl legyen egyforma hosszú vágás, dinamikusabb úgy a videó.
Ha hosszabbak a snittek elképzelhető, hogy unalmassá válik (a nem történik benne semmi miatt)
Nyilván nem tökéletes akit készítettem és sokat kell még tanulnom. Egyelőre csak hobbi szinten foglalkozok ezzel is mint a fotózással.
-
eeXaa
addikt
válasz
bendefeco
üzenetére
"A vágásokat próbáltam a hanganyaggal szinkronban összehozni," ...gondoltam erre is, de sztem csak kis részben sikerült.. jja.. rövidek a snittek, és ráadásul a legtöbb egyforma hoszuságú... a vágások meg fejbevágóan gyorsak...
...a linked rakd be a link szekcióba amikor szerkeszted a szöveget. -
Muerte68
addikt
válasz
bendefeco
üzenetére
igen a link gomb használatára
sokkal egyszerűbb.
Amúgy nem vagyok videós de a snittek nekem is kapkodós összecsapotnak tűnik a stílus is elég vegyes a vágásoknál+sokszor be van égve.Szerintem rövidek is a snittek-de nem vagyok profi mint mondtam.amúgy fölös két helyre egyszerre ugyanazt linkelni elég nagy az átfedés a topic látogatói között

-
bendefeco
tag
Sziasztok,
Készült egy újabb videó, remélem ez már jobban tetszik

https://www.youtube.com/watch?v=LzWTGz-E9K0
-
eeXaa
addikt
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Ok. Köszi.. az nem probléma..
...neked van gm1 ed? -
eeXaa
addikt
Haliho. Van a GM1 ben manuál videó mód?
-
SidCorky
őstag
A G7-ben van írásvédelem? A memóriakártyán nincs áttolva a pöcök, de pc-re dugva csak másolni tudok, törölni nem, f.gépen belül pedig engedi törölni
-
Studi
veterán
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Mi több 600 EUR + posta körül Európából lehet Pana 7-14-et is szerezni, újonnan. Tudom, zoom, meg egy fényérték, meg nagyobb, de azért az se rossz alternatíva.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
MrChris
üzenetére
Szerintem kábé 500 dollár a fájdalomküszöb. Mire ideér, vélhetően 190 ezer Ft lesz, mint a Laowa 15mm a Fotoplusnál (de az amazon.de-n is 600+ EUR). Pont ennyi az Oly 9-18 is, de azt akcióban, vagy használtan akár 2/3 árban meg lehet csípni.
Az új Pana 8-18mm ugyan kétszer ennyi (1200 euró körül előrendelhető néhány helyen), de egy ilyen átfogású UWA zoom sokkal jobban kihasználható, és időjárásálló (+van AF, de ezen a gyútávon mindegy), az 1 EV veszteség pedig nem nagy gond, ha nem csillagozol. APS-C-re a Samy 12/2 400 euró alatt van, és rendszeresen szokták akciózni is.
De hamarosan még több infó lesz, hogy melyik mire képes. -
MrChris
nagyúr
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Kéminták alapján 500$-ért elkapkodják. Ezen gyutávon baromi drága alternatívák vannak.
-
roonin
tag
Ez alapján nem tűnik rossznak, sőt. Árat 5-600Eur környékén láttam rebesgetni. Meglátjuk...
-
dzz
aktív tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Sajnos én is ettől tartok
Illetve a minta fotók alapján nem olyan rossz lehet, de félek, hogy az ár/érték arányt nem találják el. -
dzz
aktív tag
Még 5 nap
Én már vártam erre nemtom hányszor 5 napot, kíváncsi leszek a mennyi az annyira, de annyira 
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Bittorrent topik
- Battlefield 6
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- PlayStation 5
- Riasztó topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Iphone Xs 64GB 100% (3hónap Garancia)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De portréra - ha csak évente egyszer teszem fel, akkor is megéri nem eladni
Minden a körülményektől függ. 

12-40 2.8 + E-M10II kitre van esély ?

Az igazán fincsi az szokott lenni, amikor összeér valamilyen helyi (Mintabolt, vagy Media Markt) és európai (visszatérítéses) akció.

Igen. Első felindulásomban ragadtam billentyűzetet és lehet nem sikerült érthetőre megfogalmaznom.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)