- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Mikrofon topic
- Fujifilm X
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Jogos, nem célom a mindenekfeletti felbontás, elég ha tiszta a kép a célméretben (QHD-4k).
Amúgy nem mindenki fotózik modellt jól megvilágított műteremben, valaki esti utcán próbál az AF-be életet lehelni, amihez jól jönnek a nagyobbacska pixelek (extrém példa: A7sII vs A7rII - utóbbi világosban gyorsabb, de sötétben feladja).
#70941: Érdekes gondolat. Nem volt az olynak régen csúcskompaktja? Az rx100, lx100 példájából kiindulva összeállna a kép a 4k-s ötlettel. Új (full readout) szenzorral mindkettőt le tudná körözni.
#70946: Ez igaz, a CaNikonPentax videóban katasztrofális. Fotóra nem gáz amúgy az ISO-helyzet, erre eddig is elvoltam az E-PL5-tel, a gond a videóval van. Azt az aktuális lineskippelős algoritmus a fő probléma, ami miatt a legtöbb milc/DSLR egy 1/2.33"-os szenzorral megáldott kamkorder szintjén van.
Víz alatt amúgy egy másik tényező is van: nagylátós/halszem képeknél extrém nagy dómot kell az obira tenni, ha éles képet szeretnél, ez a szenzorral együtt nő (DOF-fal fordított arányban)., azaz egy FF setup elég nehéz+nagy tud lenni - elsősorban nem a kamera miatt. Mondjuk mindezektől függetlenül azonnal nekiállnék a vizesítésnek, ha lehullana az égből egy A7sII
-
MrChris
nagyúr
válasz
t72killer #70939 üzenetére
De még mindig kategóriával felette állnak a Pana videók a Canon, Nikon, Pentax, Fuji.. videóknak. A Sony és a Samu zárkóztak fel. A G7 200ezerért elég verhetetlen 4k-s gépecske. Lecserélném rá a G6-om... Vízalá meg neked tényleg iso bajnok A7s kell, olyat nem fog tudni a m4/3.
-
b.vr
őstag
válasz
"Kár, h nem fog megtörténni, előbb látunk 24MP-t m4/3-on, aminek semmi, de semmi értelme nem lesz"
Azert eleg faraszto idorol-idore de rendszeresen olvasni toled ezt a hulyeseget. Az hogy neked nem fontos a felbontas az egyeni szoc problema. En egy-egy modellfotozas utan egyenkent eltoltok annyi idot a retusalassal kepenkent mint az egesz fotozas ideje volt. Nyugodtan hidd el hogy tokeletesen ertelmes dolog meg jo darabig a felbontasnoveles m43on. -
|AP|
veterán
régóta emlegetik már a fix obis (úgy értem nem cserélhető, de zoom) m43 gépüket is. Ha sikerülne egy LX100-hoz hasonló géppel kijönni, javítva annak betegségeit (érintőképernyő hiánya, lassú zoom, jpeg motor), olyan igazi Oly-s külsővel, EVF-fel, hasonló átfogással (de mindenképpen 24mm-ről indulva), engem azonnal megvennének.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Előbb-utóbb lesz globális e-shutter, onnan már csak számítási kapacitás kérdése a többi, meg hogy a marketingesek milyen dózisban adagolják a népnek. Valahogy még mindig hiszek benne, hogy a kézből kitartható hi-res módot nem lehet anélkül megcsinálni. Márpedig az ott van a célok között.
Szerk:
EVF-nél nem állította amit te. Csak annyit mondott, hogy ha tovább gyorsítják a megjelenítést, jobb lesz mint az optikai. Nem gyorsabb, hanem jobb, aminek 1000 oka lehet. -
válasz
MrChris #70938 üzenetére
Ha úgy rohannak vele, mint a fullHD-vel, akkor tartsák meg maguknak. Egyelőre még a pana se remekel a témában, a GH4-en, GX8-on inkább csak dekoráció a 4k.
Persze, tudnék értékelni egy full-szenzor-readout-ot megvalósító kamerát, ami felülmúlja az LX100 és az RX100mkIV képességeit, de szálljunk le a földre, az Olyról van szó
A többi tételre:
"More MP" - inkább a hatékonyságra gyúrnának. Venni kell a sonytól az a7rII szenzorokat, negyedelni őket és szépen kamerába szerelni, ennyi. ~10MP felbontás csúcs dinamika-zajszint mellett. Kár, h nem fog megtörténni, előbb látunk 24MP-t m4/3-on, aminek semmi, de semmi értelme nem lesz.FF: hülye kérdés, az újságíró eltévesztette a házszámot. Persze, majd nekiállnak egy teljesen új termékvonalat kifejleszteni, lencsék tucatjaival, stb. Tessék átfáradni a Sony ablakba.
Új lencsék: hajrá, hajrá - bár rosszabb kínálatot is láttam már (Sony)
EVF: "If we can improve the response time, then the electronic viewfinder will be better than the optical viewfinder." Az év baromsága, legalábbis így. Persze, elképzelhető egy EVF, ami jobb az optikainál, de nem azért mert "gyorsabb" lenne, hanem mert pl világosabb éjszaka, stb. Különben kíváncsi lennék a technológiájukra, amivel beelőzik a fénysebességet.
AF: Hajrá, hajrá. Van pár komoly obi a tükrös rendszerükhöz, amit használhatóvá lehetne tenni MILC-en.
4k: LoL, ld fentebb.
-
MrChris
nagyúr
humoron olvasom hogy Olympus 4k-ra gyúr! Azért döbbenetes hogy a 720 sort egész 2160 sorig tudják majd fel interpolálni
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #70935 üzenetére
Ez olcsó vagy drága? Szerintem drága.
-
Mr.Csizmás
titán
-
válasz
hibavissza #70932 üzenetére
ezt a klassz témát most sikerült így holtából előszedned és felmelegítened
egyébként meg annyi történt, hogy csúnyán elhelyesírtál valamit, amit kivételesen szóvátettek, amire egy "hoppá" is épp elég válasz, ám valószínűleg nem sikerült megemésztened a nagy tettenérést, mert azóta is inkább visszatámadsz/dumálsz folyamatosan (újabb helyesírási hibákat vétve). most is.
abban igazad van, hogy nekem nem kéne gúnyolódnom, neked viszont már az első visszaszólós kommentet sem kellett volna megírnod.
(a kérdés költői, a témát meg azt hiszem, lezárhatjuk)
-
hibavissza
veterán
téves. a leszokok és leszokom szavak jelentése nem ugyan az. egymással nem felcserélhetőek.
bocs, de tényleg hagyd abba.
ps.:
tényleg jobb volna most már, ha össze-vissza irkálás helyett egy picit utána is néznél te is. röhej, hogy ha valaki gúnyolódva is, de szól, hogy mi van, akkor jön a sértődés olvasás helyett.nem gondolod, hogy házigazdaként nem kéne gúnyolódnod?
-
-
Wa2x_
veterán
Meyer Optik Görlitz Announces the New Trimagon 95mm f/2.6 Lens - na, ez megint mi lesz.
-
MrChris
nagyúr
Kezditek kicsit túlpörgetni ezt a fényérték javítást.
-
Nippon
őstag
Kicsi a szenzorod, nincs pénzed FF-re? Fénypolírozást vállalok rövid határidővel. Ph! tagoknak most kedvezményes áron!
-
FEDman
addikt
Lassan eljutunk oda is, hogy a Speed Booster 0,71x jobb szögben javítja a fényt.
Eddig roboter írásait ajánlgattuk ha valakinél hiányoztak az alapok, de mostantól ez a web shop a megkérdőjelezhetetlen hivatkozási alap!
-
80hun
addikt
Ez komoly 275e és nem is a legújabb adapter
Igy kell árrést csinálni -
konyi79
addikt
Ez a fényérték javítás szinonímája a hito szótárban, de tudod jól miről beszéltem, ne ebbe kapaszkodj
De tényleg fejezzük be itt, mert jön a csupa nagybetűs HÁZIGAZDA és páros lábbal rúgja szét kisbetűs mondatkezdéseivel a seggünk, mert szétoffoljuk ezzel a hülyeséggel a topikot... -
konyi79
addikt
Na, már megint látod. Nincs itt hülyegyerekezés, de ha visszaolvasod az elmúlt hónapokban tett hozzászólásaid, szerintem magad sem csodálkozol majd, hogy kicsit pejoratívan közelítik páran mikor ilyet írsz le :fényerősítés. Ez így elég hülye megfogalmazás, még ha szabad fordításban ezt is bele lehet gondolni...
De mindegy is, tényleg hagyjuk.
Parci meg ha kötekszik, csak mondani kell neki: Vegyél szonit!
És lenyugszikParci:
És látod, milyen igaza volt... -
hito
nagyúr
válasz
konyi79 #70916 üzenetére
De tényleg, annyi helyen pedzegettük már neked, hol finomabban, hol határozottabban, kicsit olvass már rá erre a fotó témára!
Nem kell ezen besértődni, na...Azt magad is észrevehetted volna, hogy most kivételesen nem volt jogos. Ezzel az erővel legközelebb:
- Sziasztok, mi az ábra?
- Eriggyé má', hányszor megmondtuk már, hogy olvass utána...teeeeeee, szerencsétlen hülyegyerek!Gondolom érted a lényeget
De mint tudjuk, a szokás nagy úr. Na mind1, hagyjuk, elengedtem a dolgot.
-
konyi79
addikt
"Kérlek, tedd be az aláírásomba, hadd röhögjön rajta mindenki, megérdemlem. A jogosultságod megvan hozzá."
Inkább a rangodat kellene "fanatikus tag"-ra átírni, ha nem esett le, hogy milyen aláírásra gyúr Parci mindig...
De tényleg, annyi helyen pedzegettük már neked, hol finomabban, hol határozottabban, kicsit olvass már rá erre a fotó témára!
Nem kell ezen besértődni, na... -
Suszi66
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék: a makró világába belépésként mit vegyek meg? Gyári Oly MCON-P02 vagy egy kínai AF-es 2db-os közgyűrű szett? Ez utóbbi árban harmada-negyede, csak nem tudom, mire kell figyelni, van-e a különböző gyártók termékei között minőségbeli eltérés, esetleg konkrét típus, ami bevált?
14-42EZ-n és a műanyag 40-150-es telén lenne használatos...
Válaszokat előre is köszönöm
Gábor -
hito
nagyúr
Cinizmustól mentes és őszinte bocsánatkérés elfogadva.
madgie: vigyázz, mert soha semminek nem volt előzménye! Igen, sajnos ez az én emberi gyengeségem és hiányosságom. Nem tudok felülemelkedni a pökhendi, kihanemén, kiosztó, alázó, lekezelő hangnemen. Ez tényleg az én hibám, felveszem a kesztyűt és pattogok, mint kecskesz@r a deszkán. Ugyanúgy kihoz ez a sodromból, mint az igazságtalanság, az erőszak, az emberi gonoszság, a gerinctelenség, a megbízhatatlanság és még sorolhatnám. Extra érzékeny vagyok ezekre. Sajnálom, nem tudok ezzel mit kezdeni, egy jó pszichológus biztos tudna, vagy napi egy levél frontin.
Na léptem, minden jót, de tényleg!
-
jmakk
őstag
Na megtöröm a trendet...
Még a végén olcsóbb lesz az Oly 300/4:
http://www.43rumors.com/ft5-panasonic-leica-100-400mm-lens-will-be-released-in-february-for-around-2500/ -
-
hito
nagyúr
sokkal inkább az a kérdés egyébként, hogy milyen minőségben teszi mindezt és mennyibe kerül.
Szerinted nem az volt az igazi kérdés? Nagyon jól tudod, hogy az volt, nyilván nem az, hogy működik-e (hanem hogy ezt milyen hatásfokkal és minőségben teszi), mert elolvastam vagy 3 cikket a témában és a szövegértelmezés még megy. De rögtön rá kell marni a dologra és mindenképpen kioktató és lekezelő, alázó stílusban (mert igen, az volt, ha házigazda vagy ha nem) oda kell dobni valamit, meglovagolva az előéletem ebben a topicban. Nagyon jól tudod, hogy nincs attól nagyobb sértés a fórumon, ha közlik, hogy ez aláírás gyanús volt. Ez egyet jelent azzal, hogy nagyobb marhaságot már nem lehetett volna írni, azonnali keresztre feszítés lehet csak a megfelelő retorzió, "az egész világ lássa" a dolgot!
Főleg nem volt akkora baromság, hogy ALÁÍRÁS GYANÚS legyen. A rangodtól független lehetne benned tapintat, alázat, segítőkészség, jobb arcnak ismertelek meg (bár lehet, hogy nem véletlen az avatar választásod?). De nehogy beismerj belőle valamit, az itt nem divat. Sőt, ossz egy bant, mert megteheted.És így igaz, nincs rá szükségem. A fényérték-növelést ki kell érdemelni!
hogy ha valaki gúnyolódva is, de szól, hogy mi van, akkor jön a sértődés olvasás helyett.
Ezt meg hagyjuk már végre könyörgöm, pont hogy utánaolvastam! Nem bántottam senkit, nem mondtam marhaságot, fogalmazásbeli eltérés történt, amire azonnal így kellett reagálni. Ne akarj ennyire kimosakodni a dologból, méltatlan volt ez a rangodhoz és pont. Befejeztem, itt meg pláne, egy életre!
-
tényleg jobb volna most már, ha össze-vissza irkálás helyett egy picit utána is néznél te is. röhej, hogy ha valaki gúnyolódva is, de szól, hogy mi van, akkor jön a sértődés olvasás helyett.
ez a "fényérték-növelés" ez nem úgy megy, hogy ha tényleg tudja vagy nem, könyörgöm, az obi belépő pupillája adott, az is, hogy mekkora területre vetít képet, az adapter ezt vetíti át egy kisebb lapkára. itt tények vannak, nem kérdés, amit kérdezel. (segítek: igen, működik)
sokkal inkább az a kérdés egyébként, hogy milyen minőségben teszi mindezt és mennyibe kerül. de aki azt sem tudja, hogy hogy működik ez, annak nincs rá szüksége, hidd el nekem.
-
hito
nagyúr
Ismét bebizonyosodott, hogy nem szabad ide még véletlenül sem beírnom. Itt tényleg csak a beszólogatás és alázás megy? Most éppen hol mondtam akkora kapitális marhaságot, hogy az aláírás gyanús legyen? Akkor fényerő, elnézést, vagy növelés és nem nagyítás. Kérlek, tedd be az aláírásomba, hadd röhögjön rajta mindenki, megérdemlem. A jogosultságod megvan hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Windows 11
- E-roller topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tőzsde és gazdaság
- Robot fűnyírók
- Google Chrome
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest