Hirdetés
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED monitor topic
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Androidos fejegységek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
aginor
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Úgy igazából semmi, de olyan senki földje kicsit nekem (bár azért nagyon szerettem ám). Túl rövid, de igazából nem sok rosszat lehet rá mondani, hacsak nem az elba**ott tekerőt az oldalán, és a spúr gyártót, aki nem ad hozzá napellenzőt. Amúgy szép a rajzolata, kicsi, könnyű, nem drága, szigetelt, tehát megtestesíti a rendszer lényegét.
lugosi: bizony, hogy az. SOkat fejlődött a technika, emiatt számos olyan dolog lehetséges ma már, amire még akár pár éve is csak legyintettünk volna.

nrbx: ha tudsz szerezni kölcsönbe egy másik aksit, akkor azzal próbáld meg (vagy lehet kicsit kockáztatva venni egyet, esetleg felhívhatod a szervizt, hátha méltányosságból ránéznek). Ugyanakkor ha a gépre gyanakszol és még garis, akkor vidd be a szervizbe, valamit majd csak szerencsétlenkednek vele. Ellenben ha már nem garos, akkor dobd el és vegyél normális gyártótól vázat.
-
nrbx
tag
Hello, egyik naprol a masikra nem kapcsol be a Panasonic GX9 gépem. Lehetséges, hogy csak az akkuval van probléma? Ha töltőn van, világít a piros LED, de akkor sem kapcsol be. Már nem emlekszem, hogy lemerült akku esetén bekapcsol-e ha töltőn van. Valaki? Koszonom.
-
aginor
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Én is emiatt vártam/várom, mert nekem a 60mm nem az igazi.
MrChris: Sajnos így lesz szerintem, de mint mondtam, ne legyen igazam.
lugosi: ezen a rendszeren annyira talán nem (pláne a beépített stabbal). Most 150mm-en "makrózom" (ami igazából csak közelfényképezés, mert nincs meg az 1:1, csak a fele kb).
-
aginor
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Szerintem sajnos teljesen reális a tudása alapján a 400k körüli árfekvés. Sony 90mm makró (úgy, hogy nem tud semmi extrát és tök régi modell) 420k, Canon RF 100-asa (1,4-es nagyítással, háttérmókolással) 500k.
A fentiek fényében biztos, hogy nem lesz 300k alatt, de szerintem a jóslatom közelebb fog állni a valósághoz (bár remélem azért, hogy inkább nem).Én már nagyon várom. Megjelenés után, amint tudom megveszem, hogy ha az árazása korrekt lesz (értsd: nem haladja meg a 400k-t).

-
Throme
veterán
Mennyibe kerülhet majd ez az új 90mm makró lencse?
F3.5 és PRO (nekem egy nem pro 90mm makró is jó lenne...) -
MrChris
nagyúr
válasz
eeXaa
üzenetére
Na ez örvendetes! Igényes kis obira emlékszem. G6-nál az ext tele conv egy FHD cropot csinál a szenzoron és az lesz rögzítve. Előnye, hogy jó marad a részletesség, cserébe kissé zajos.
Gh4-t biztos nem vennék, G80 stabilizált, szenzora kicsivel más (egyszer volt nálam egy gh4 és a gx80 mellett kifejezetten zajosabnak láttam), picivel nagyobb kereső és az új redőnyzár halkabb, nincs shuttersock. Legalábbis én így látom. -
eeXaa
addikt
válasz
MrChris
üzenetére
No jitter
....amúgy szinte új állapotú, made in japan.
a 14-140 el megszoktam a 14 et szal wide-nak szinte mindenre elég, telének meg ott az ex. tele converter ami videóra tökéletes tele range.
...amúgy ha jól sejtem az ex tele conv. nak az az előnye is megvan az utólagos cropolással szemben, hogy a tele crop is FHD.?
lehet a végén felbuzdulok és eladom mindenem, csak a 14-45 marad, meg beszerzek hozzá egy G80 at vagy egy GH4 et.
-
válasz
Throme
üzenetére
A ff-re írtam, hogy obi felől közelítettem meg.
Egyébként a Fujiban tetszik, hogy több fixből is van 1.4 és 2 más-más árban, mint mft-n a 4-es pro obi, szóval a drágának van alternatívája. De a váz+obi méret tényleg nagyobb mint mft-n, ezért is tartottam meg azt is. A gx80+20/1.7 kombinációnál kisebb ilyen jellegű gépet nem tudtam volna összehozni. Fujiból nekem xt30 II van, az már nekem méretben határeset. Több év mft után jöttem rá mit egy utazásnál, hogy régebben volt valahol fotóstáskám, most lehet hogy kéne. Aztán a Fuji szett is belefért a szokásos oldaltáskámba, de passzosan, míg a gx80 úgy fér bele hogy nem kell hozzá logisztikázni. -
eeXaa
addikt
Nahh.. lecsaptam egy régi 14-45 re... remélem mem lesz video jittering

-
Throme
veterán
válasz
lugosi
üzenetére
Fuji obik is drágák. Oké biztos vannak a manual, meg régi..stb obik, amik megfizethetők, de nekem kell a zoom és kell az AF.
Az nem hátrány, hogy kicsi a 7c, sőt, előny, hogy kihoztak FF-ből is kicsi vázat. Itt azt akartam volna hangsúlyozni, hogy hiába a kicsi (egyes MFT-nél is kisebb) FF váz, az obikat nem tudod összenyomni. Ahhoz a szenzormérethez kell a nagy üveg (és itt már belép a kényelem faktor is, egy baromira orrnehéz szettet a kicsi 7c vázon megfogni... hát nem tudom... ).
Fujinál is megfigyelhető, hogy az azonos ekvivalenciával és fényerővel bíró lencsék nagyobbak, mint az MFT. Általánosságban drágább is -
válasz
Throme
üzenetére
Én objektív irányából közelítettem meg a FF-et és nekem lett volna ott pár ami nagyon passzolt volna (35-ös fényerős olcsón, 200-600 zoom megfizethetőben, jó kis kompakt fix obik, pl 40mm ami nagyon bevált). Aztán mégis apsc felé nyitottam (Fuji), most próbálgatom és nagyon tetszik. Az mft szett megmarad mert zsebre dugható (egyébként egy egy mft topikban mióta lett hátrány ha egy váz kicsi, pl az a7c?
). -
t.imi
addikt
Köszi, így már értem miért nem találtam

Valóban 3 létezik
H-VS014140
H-FS14140
H-FSA14140 -
eeXaa
addikt
a 12-32 pancakeje van valakinek? az milyen lenne videóra?
-
-
Throme
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
Mikor kitekintettem FF felé, a váztól indultam. Az ember kicsit beindul, hogy pl EM5 árban van már FF váz, aztán van ami drágább de nagyon kicsi (pl sony 7c).... aztán jön az, hogy nézzük az obikat. Na ott engedem el a témát.
Nagyok (ekvivalenciában összehasonlítva) és még a "sötét" verziók is drágák. Fényerőst meg hagyjuk... -
vond
MODERÁTOR
-
vond
MODERÁTOR
válasz
MrChris
üzenetére
Nem mondom 100%-ra, de szerintem a 14-140 III-nál már nincs meg ez a probléma. Mondjuk az jóval drágább, mint a Lumix 12-60. Én már rég eladtam ezt is, meg a G80-at is.
eeXaa: Ilyen hármas változatú 14-140-em van. Ha Szombathelyen jársz, kipróbálhatod nyugodtan. Meg a 12-35 II-t is.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Allien
üzenetére
Amiről írsz az sima kézremegés. Ez más. Panaszok szerint 35-100-al is van ilyen, meg 14-42-vel és IBIS nélküli vázon, G7, GH4. Itt egy összehasonlító, GX80-on kevésbé/alig van, míg a G80 rosszabb.
Van egy másik hibajelenség amit GX80-nál tapasztaltam egy lassú képhullámzás, lentről lefele lassú svenkeléskor, az IBIS és rollingshutter okozta interferencia.eeXaa: Itt azt írja egy júzer, hogy javítottak rajta váz firmware-el, láthatóan nem is csinálja a bemutatóján. Nálad ez nem javult?
-
Allien
veterán
válasz
eeXaa
üzenetére
Pont van ilyen kombóm, de, nem használom videóra...
Ami szerintem bekavar, az egy természetes dolog. Abból adódik (adódhat), hogy minél kisebb a látószög, azaz minél nagyobb telét használsz, annál stabilabban KELL tartanod, mindegy, mit tud kompenzálni a váz+obi kombó! A marketing egy dolog, mindegy, mit hazudik, mert, EGYÉNI probléma is van ám! Én pl jártam lövészetre, sokkal stabilabban (is) meg tudom fogni a cuccot, és magamat is be tudom rakni hulla merevségbe függőlegesen IS!
A feleségem, az első kameránknál, ami egy bridge gép volt, egy képet se tudott bemozdulás nélkül megcsinálni, full jó fényviszonyok mellet! Miért? Mert rosszul fogta meg a kamerát! Sokára, de, hüvelykújját alá rakta, és máris bestabilizálta. Az volt a baj, hogy amikor megnyomta az expó gombot, azzal meg is billentette a kamerát.
Hiába mondják, hogy akár 5 fényértéket is kompenzálni tud. Ja. Csak, a körülmények leírása még 3 oldal lenne...
Tehát, a 140mm véget, ami ugye 280mm (!!!) kitartani nehezebb, mint a 60mm (eff 120mm). Tesztelni kell, hogyan tudod kitartani azt a kamerát gimball nélkül! Kellenek hozzá segédeszközök szerintem akkor is. Ok, mondom, nem videózok, de, ettől még az alap ugyan az (kedvenc optikám a panalieca 100-400mm)... Ninja járás, kamera stabil tartása, ezeket ki kell tapasztalni. Nyakpántot pl kifeszíted, segít kitartani az expót. Rig beszerzése, jobb fogantyú fellrakása, két kézzel tartás, sok-sok trükk van erre, hogy, ne csak arra a marketing dumára alapozz, amit ugye dual ois-ként emlegetnek! 
-
MrChris
nagyúr
válasz
eeXaa
üzenetére
Micro jitter. Úgy látom IBIS nélkül is előfordulhat OIS mellett. Ebben a 35-100/2.8-al +G7, ami egy elég profi, drága objektív. Eddig G9-en Leica12-60, 100-300II még nem vettem észre, de lehet elkerülte a figyelmem, vagy az IS Lock miatt...
G6-on van micro jitter a 14-140-el? -
eeXaa
addikt
válasz
Studi
üzenetére
Videonál, leginkább a hosszú tele állásokban...eléggé közismert probléma.... nem vészes, de pont anyira zavaró csak hogy ne lehessen komolyabb dolgokat csinálni vele...
jittering- nek hívják...
Sajnos firmware sincs rá....
Ezért gondolkodom az eladásán, ill a G80 12-60 kombón a G6 mellé.... -
eeXaa
addikt
Halihoo..
Tud valaki biztosat a G80+12-60 kombóról?
Videóra használnám leginkább és a stabi remegése érdekelne, ha van..... Sajnos a 14-140 mk2 mel ez a legnagyobb problémám.... szal, akkor vennék új szettet ha ez nem probléma. -
t.imi
addikt
válasz
Oly-Service
üzenetére
Nagyon köszönöm, délután jött a DHL értesítés

-
válasz
Garfield85
üzenetére
Lehetséges, olvass vissza, volt szó róla.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Garfield85
üzenetére
Nem lesz semmi gond.

-
Garfield85
tag
Nem annyira vagyok jártas a dologban, van-e hátránya, ha Olympus gépre Panasonic objektívet rakok?
-
t.imi
addikt
válasz
lugosi
üzenetére
"Bolti ár feléért se" 180k az új 12-32-vel. Abból 30-35 a kis mütyür, 55-60-ért csak el tudja adni garral, ha nem jönne be

Az tény, hogy abszolút zseb gép, gx80 alatti ficsőrökkel.Urak, lezarták a M5III meglepi 45mm + akku regisztrációmat.
Se mail, se semmi egyéb értesítés.
Kb mennyi idő szokott lenni a postázás, ha várható egyáltalán? -
MrChris
nagyúr
válasz
lugosi
üzenetére
Nem totál műanyag, amin a skála van az vékony festett alumínium és lehet hogy a másik fele is egy vékony alumínium gyűrű, erre már nem pontosan emlékszem. Vannak ilyen szétszedős videók is, amiben látszik a zoomgyűrű belső része. A zoomgyűrű a mobiloknál használatos takonnyal van összeragasztva, enyémen is elengedett és visszatettem. Az obimon annyi extra van, hogy fém bajonettes, mint a fentebbi videóban is látható, csak én nem késsel kontárkodtam össze.
-
válasz
MrChris
üzenetére
Jó kis obi, sokkal többet tud mint amit a megjelenése sugall. De hogy érted hogy a gyűrűje fém? Mert a bajonettje műanyag neki, szerintem fém az annyi van benne, hogy a csavarok meg az elektronikai érintkezők.
Szerk.: viszont ettől könnyű. Ez az az obi, amit egyszerűen nem érdemes otthon hagyni, se a súlya, se a mérete miatt (tudása miatt meg pláne). -
MrChris
nagyúr
válasz
Garfield85
üzenetére
Helyedben vennék a piacról Lumix12-32-t, kb 30-35e.ft. Azzal az obival a dual IS nem nagy durranás. Kissé kompaktos kivitel, de a gyűrűje fém.
-
válasz
Garfield85
üzenetére
"Panasonic DC-GX880K gépet 12-32es"
Az az obi egész jó, de a gép nem túlzottan, nincs benne ibis, és a pana legbelépőbb gépe.
"az obi mind2re jó"
Igen de dual IS nem lesz vele.
-
Garfield85
tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e?
Egy Oly E-PL9 gépem kit obija megment. 14-42 EZ. Olvastam, h valami szalagkabel meghibásodás fordul elő gyakran. Nem tudom érdemes javítani vagy sem. Újonnan elég borsos.
Tudnék venni 1 Panasonic DC-GX880K gépet 12-32es kit obival újonnan bolti ár feléért sem. Van akinek van tapasztalata vele. Esetleg az Olympus gépem és a Panasonic ha valaki már használt tapasztalata ha van. Ha jól tudom az obi mind2re jó.
Illetve Panasonic 25mm f1.7 Lumix G és Olympus 25mm f1.8 között miben jobb az Olympus,h dupla annyiba kerül. -
jjeahh
nagyúr
Egy ideje agyalok, hogy váltok Lightroomról Capture One-ra, Panával nem mindíg tetszett az eredmény, de most Olyval valszeg jobb lesz. Hogy miért? Kevésbé terheli a pc-t, mint a Lightroom és a zajszűrése sokkal profibb, jobban szűr és sokkal több a részlet, nem mossa szét a képet. Viszont jó lenne ha a fontosabb Lightroom funkciókat mind tudná, pl. azt nem tudjátok, hogy van-e a Lightroom "flag" ficsőrhöz hasonló a C1-ben? Lr-ben amelyik kép tetszik, nyomok egy "P"-t (flag), majd ha feldolgoztam az ezernyi képet, a végén csak a flaggelt képeket választom ki és exportálom. Láttam, hogy C1-ben lehet csillagozni és színekkel megjelölni, de nem lehet beállítani, hogy a végén csak a megjelölt fotókat mutassa és a színnel jelöléshez billentyű-gyorsparancs sincs, klikkelgetni kell. Van erre valami megoldás? Meg lehet jelölni valahogy a fotókat gyorsparancsal, majd a végén beállítani, hogy csak a megjelölt fotókat mutassa-exportálja?
Bocs az offért (?)
. -
Speeedfire
félisten
válasz
Throme
üzenetére
Hát, egyrészt az árak mennek felfelé. A vázam 520e volt 2 éve, most 700+.
Illetve nekem csak egy werk kamera kellene. Többet szeretnék werkelni.
A sony a7iii a fő gépem, mellé van egy akciókamera, amibe sajnos nem lehet külső mikrofont tenni. Van egy oly pl5 amibe nem lehet külső mikrofon tenni. Igazából a külső mikrofon lenne a lényeg, meg hogy m43. Sony vonalon az 6300 ami jó lenne, de erősen 200k teteje.
De amit vond írt, az elég jó lenne.
Amúgy olympus alá néztem sema adaptert is, de az sem olcsó, illetve nem is nagyon találok. Akkor inkább új kamera.
Jelenleg meg ami lenne a régi telefon, rá egy csiptetős mikrofon, és sync. De ehhez már lusta vagyok.

vond: Hát az A7III sajnos nem épp videós gép, olyan hibrid mindenes. Kompromisszumokkal tök jó, én mondjuk szeretem. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Throme
üzenetére
Egy jó ideje én is együtt használom az A7III-at, és a G9-et, néha még a GX80-at is. Ha van fény, akkor videós képminőségben még oda is ver a G9 a fullframe Sony-nak. Csak akkor fogy el, ha fel kell tolni az érzékenységet 6400 környékére, vagy afölé. Plusz ugye a G9-cel lazán tudok 4K50-ben is rögzíteni (crop nélkül is). Ez FF Sony vonalon bő másfél millába kerülne.
Szóval bőven van létjogosultsága egy-egy jobb MFT váznak a fullframe gépek mellett is.
-
Throme
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ok, abból indultam ki, hogy van már sanyi a7 vázad, az se lehetett 5 ft.
Mit vacakolnál egy 4x kisebb szenzorral?
-
Throme
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
.. na várjunk, ha van A73 vázad, csak a cipelés a gond, akkor miért nem veszel mellé egy A7C-t, gondolom az is tud hasonlókat, csak kisebb, kompaktabb?
Valami kis fix-el meg is van a street szett -
vond
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nem olyan nagy a G80 sem, és használtan már elég jó áron hozzá lehet jutni. Nekem volt egy darabig, nagyon szerettem.

-
Speeedfire
félisten
Köszi srácok, egyik sem győzött meg. A G100 mondjuk nem rossz, de más ársáv már.
-
theporcupine
tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
a G100, de nem lett népszerű.
-
0519
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Blackmagic Pocket Cinema Camera mindent tud.
-
Throme
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
"mi az az m43 gép, ami pici," idáig pana GF7 ... aztán a többit már nem teljesíti
-
Speeedfire
félisten
Hi,
mi az az m43 gép, ami pici, mint pl egy oly pl széria, vagy pana gx80. Van mikrofon bement, tud 4k-t, és fhd-ban legalább 60 fps-t, dönthető a kijelzője, esetleg gépen lehet nézni a videó felvételt? gx80 tök szimpi, de nem tud mikrofon bementet.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
t.imi
üzenetére
Az sem mindegy milyen objektívvel és mit akarsz HiRes módban lefotózni. Nyilván statikus téma kell hozzá és minél jobb felbontású egy objektív annál jobb lesz a végeredmény.
Studi: nem kell távkioldó, legalábbis az E-M1 MkII-höz biztosan nem. A menüben beállítható, hogy az első expozíció mennyivel a gomb megnyomása után készüljön. Nálam 4 másodperc. Amelyik állvány akkor még mindig remeg az nem állvány.
-
t.imi
addikt
Kipróbáltam a Hi-res módot és a fókusz sorozatot.
Állvány nélkül, épület párkányara raktam. Hi-res 8-ból 7 használhatatlan, az az egy meg jóindulattal hozza egy normál expo minőségét.
Még nem próbáltam, kapcsoljam ki a stabot ilyen estben, vagy nézzek egy vezetékes/ nélküli kioldót?Fókuszsorozat nem kompatibilis objektívvel készült, OM Workspace nem illeszti össze.
Erre ingyenes programot tudnátok ajánlani?Af parádés, pályán próbáltam nappal, 100-110 körül csak éles fotók készültek az út melletti táblákról, késő este ahol csak tapogatok, 1mp belül meg van a fókusz és tökéletes kép készül vakuval.
Pixelkukkerre nem volt időm, elsőre azt mondom, iso 4-5000 között hozza azt a minőséget, mint a gx9 3200-nél. -
t.imi
addikt
válasz
Throme
üzenetére
Ó, én kb 1cm szélesebb vettem szintén foto+ban.
Abban meg nem bíztam, elbír e 50-60 dekát.
Itt az 5III. Végül használt lett, így nem fájt annyira.
Kis cuki. Menütől már hullik a hajam, gombok testreszabása is jó móka lesz.
Nem 60k-s gyári gripen kívül létezik hozzá megfizethető? -
jjeahh
nagyúr
No megvolt az első fesztiválfotózásom az e-m10 III-al, ami egy kisvárosi ritmusfesztivál volt, nagyrészt csak dobos fellépőkkel, vagy nyugis jazz zenekarokkal. Előnye a dolognak, hogy szabadon lehet a színpad szélén is mászkálni és nincs feszkó. Hátránya, hogy nincs annyi fény, mint egy nagyobb bulisabb fesztiválon, kb. végig iso3200-6400 között volt a gép. Sajnos nem kaptam kölcsön Nocticront és néha hiányzott az a látószög, így 14-150-el és 75-össel kellett végignyomnom, meg néha felcsavartam egy régi 50/1.4 manuált speed boosterrel, de annyira nem tetszett a dolog, hogy lehetőleg inkább hanyagoltam
. Pedig nagy manuálos voltam ám anno, csak idővel az embernek elege lesz ugyebár... Pár képecske:Eddig is tudtam róla, de amúgy vicces, hogy mennyire nem csak a szenzoron múlik a zajszint, nagyon-nagyon számít az optika is. Ami egy vacak életlen kopott objektívvel vállalhatatlanul zajos, az egy normálisabb optikával bőven megfelelő, ráadásul egy éles képet bátran lehet zajszűrni, egy életlent már nem igazán, mert az a kevés részlet is odaveszik. Az összehasonlítás kedvéért, idén a kis olyval, "tücsökpöcs" szenzorral nem lettek annyira zajosak a képek, mint ugyanezen a fesztiválon az elmúlt években a7s + manuális fix F1.4 sorral.
szerk: kis fesztivál vagy sem, van azért sportértéke is a fotózásnak
-
Throme
veterán
válasz
aginor
üzenetére
Hát lehet van valami a levegőben [link]
Ez a"gondom" , hogy aki nem kap ingyen OM1-et az nem is vesz és nem is tesztel.
Szóval kérdés, mennyire sikeres ez a váz?"ugyanezt mondta az MK2-nél is.
"
Na akkor majd változik a véleménye, ha megint nagykövet lesz és kap egy potya OM1-et
Jut eszembe, megkérdezhetem, hogy a 8-25 obival jutottál előrébb (szűrővel aszimmetrikus sötétedés) ?
#101211t.imi
Hasonlót vettem még dslr géphez, de gyakorlatilag sosem használtam.
EM10-hez nekem csuklóra húzható megoldást vettem az bevált.
Így néz ki (de nem ezt, hanem valami kínait) : [link] -
aginor
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Robin Wong már nem nagykövet, így nem jár neki ingyen teszkészülék (elvileg már azelőtt is volt ezzel gond). Emiatt már csak azokat fogja "tesztelni" amiket valahogyan a boltok adnak neki kölcsön (vagy a helyi képviselet, ha megmaradt végül).
"nincs is igénye rá nagyon az EM1 mk3 után" - ugyanezt mondta az MK2-nél is.

-
Throme
veterán
válasz
jaanoo89
üzenetére
Én nem vagyok benne biztos, hogy visszahozzák a fém vázat OM1 alatt.
Sőt, annak is örülni kell, ha folytatják a fejlesztést, az új vázak/obik bevezetését.
Nem tudom mennyit hoz a konyhára az EPL, PenF, EM10 (mennyire nyírja ezeket a mobil piac), de egy elérhető árú OM5 nagyon sokat segítene a mobilnál többre vágyó hobbifotósoknak, amin azért van haszna a gyártónak is, hogy megérje fenntartani.OM1 videókat lehet látni a YT-on, de abból nem tudom mennyi a prómóciós, bemutató "ingyengép" és mennyi, amit a "jutuber" saját maga megvett.
Ott van Robin Wong, aki még mindig nem csinált videót OM1-ről, sőt ki is jelentette, hogy neki nincs is igénye rá nagyon az EM1 mk3 utánHozzáteszem az EM5-nél nem érzem hátrányát a műanyagnak, leszámítva az állványmenetet.
#101209t.imi
Milyen csuklószíjad van/volt végülis? Amit a csuklóra kell tenni, vagy amibe a kézfejed van benne?
EM10-hez használok csuklópántot. Egyedül az obicserénél macera, hogy a 2 kezes műveletnél van, hogy ott lifeg a csuklón a váz, míg egy nyakpánt esetén lehet simán dolgozni a két szabad kezemmel.
Nyakpánt sokszor a feltekert csuklópánt szerepét töltötte be
-
t.imi
addikt
válasz
Throme
üzenetére
Nyakpántozok én is. Csuklószijjamat már eladtam , anno a 90d-n használtam és nyáron annyira beleizzadt a kézfejem, hogy egy alkalom után le is szedtem.
Az M5III hiány ki tudja mire fogható. Chip, esetleg az állványmenet
, kell az alkatrész az OM5-be? Ehhez hülye vagyok.
Most a M1X idul akciózni, 7k a váz, 40-150-el 990. [link]
Akkor lesz cumi, ha így szórják ki a készletet és bezár a bazár. -
-
Throme
veterán
válasz
Monya78
üzenetére
Nem tudom mennyire jó ötlet csapkodni a gépet, de ha már bevált valakinél, akkor érdekes megoldásnak tartom. Bár a post írója szerint előfordult ez a gond nála további 2 esetben, szóval ki tudja mennyire végleges megoldás.
Elméletileg minden hiba fix áras, szóval ha nagyon odacsapod és nem javul meg, vagy még nagyobb baj történik, akkor is ugyanannyit kell fizetned.
#101192t.imi
Állványmenet kiszakadó sztorik miatt inkább a nyakpánttal használom az EM5-mk3-at.
Állványmenetet csak állványra rögzítéshez használom.
Biztos ami biztos.
Pl azt se tudom egy ilyen kiszakadás mennyire lehetne garanciális probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Iqos cigaretta
- Spórolós topik
- Indul a ChatGPT Health
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Gyúrósok ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 256GB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

14-140-el van jitter?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hiába mondják, hogy akár 5 fényértéket is kompenzálni tud. Ja. Csak, a körülmények leírása még 3 oldal lenne...