Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen SSD-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nakivagyok
tag
válasz
Polarstar
üzenetére
Tudsz mondani pesten Lidl üzletet amelyikben van még? Mert én sehol sem találtam már, aztán írtam az ügyfélszolgálatnak emailt és azt válaszolták, hogy mindenhol elfogyott és már nem is lesz. Ugyanígy érdekelne konkrét Penny is, nekik még nem írtam, de pár boltban jártam már.
-
ronin s8
senior tag
válasz
Polarstar
üzenetére
Rizstej jó, de nem sűrítésre. A zabot évszázadok óta használják a konyhatechnikában (meg gyakorlatilag az összes kézműipari szakmában, ahol valamit keményíteni kell). A jó gyümölcslevesek nyáron, a mártások, alternatív megoldásként mind ezzel készülnek. Nagyon egyszerű a használata. Én is használom otthoni főzéshez.
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Polarstar
üzenetére
Egy kotyogós volt a gázfőzőlapon, ez már a drágábbik, 1.500 Ft-os a piacon.

Vagy a Bialettivel főzött pocsék kávé, vagy a Nescafe.Értékelem a minőségre való törekvést, pénteken voltam is egy kóstolóval egybekötött bemutatón, ahol a sztár egy sous vide készülék és annak segítségével készített ételek voltak. Biztos baromi finom, baromi egészséges, csak nem ahhoz vagyok szokva, így éppen nem fordult ki a számból, de nem úgy emlékszem vissza, mint a hétvégén sütőben jól átsütött és megpirított pecsenyére.
-
Totó07
újonc
válasz
Polarstar
üzenetére
Elég hasonlóak, szerintem valami koppincs lehet. (Egyébként a japán Hario is "made in china"
E-bayről amúgy olyan 6-7 ezer körül megveszed a mini millt free shippel. Kb. 2 hét alatt hozták el a világ másik végéből. Ennyit szerintem lehet várni, ha nem túl életbevágó, meg ha szeretnél spórolni kicsit. :-) -
ronin s8
senior tag
válasz
Polarstar
üzenetére
Ezzel nem értek egyet.
Bár a kávé valóban élvezeti cikk is, de "nálunk szerencsésebb fejlődésű" országokban az étkezési kultúra része, és csak különlegesebb formáiban élvezeti cikk. Ilyen pl. az espresso, amit a szomszédos országokban "italiana"-nak hívnak, megkülönböztetve a sajátjuktól. Az se véletlen, hogy az olaszok által évszázadok óta becsült és irigyelt Franciaországban is a hosszabbik változatokat kultiválják, pont azért, hogy be tudják illeszteni az étkezési sztenderdbe. Egy croissanthoz egész egyszerűen kevés az espresso, a tejet meg a gyerekeknek és a nőknek tartják fenn (a tejszínt most humanitárius okokból nem említem.
). Reggelire café créme-et isznak, ami jobb, mint a lungo.
És azzal sem értek egyet, hogy a német vagy amerikai kávé rossz lenne. Elég nehéz iható literes kávét kotyvasztani!
Ezt a problémát, és a vízbevitelt ők megoldják. Mind Amerikában, mind Németországban magas a kávébab minősége, de azt ők a maguk módján főzik . Ezt tudomásul kell venni, hogy ott más a kultúra, ráadásul nekik az a jó... 
-
pogácsa80
csendes tag
válasz
Polarstar
üzenetére
a KVpontot nem ismerem.
Voltam viszont a Cafe Memoriesban, meglepően jó. Azon a helyen, és annyiért... le a kalappal.
Igen jó cortadót adtak Yirgából. Az espresso is jó lett volna, csak éppen egy betanuló kislánynak a próbalefolyását kaptam meg, és az nem volt az igazi
Kérdeztem a tulajt, mennyire alakítható a közízlés, hogy' fogy a világos pörkölés. Azt mondta, általában szólnak a jómunkásemberek, h a sötétből kérnek. De aki tejjel kéri, az csakis a rendesből kap

-
SiD-
tag
válasz
Polarstar
üzenetére
én voltam a Bartókon, az Addicted-ben. az enteriőr eléggé kis egyszerű, picit talán fantáziátlan és üres volt, amikor ott jártam, a kávé viszont finom (a The Barn pörkölőtől, Berlinből). a géppark: La Marzocco Linea MP + LM Vulcano őrlő. a barista mérte az őrlemény és az ital tömeget is.
-
bbuffy
senior tag
válasz
Polarstar
üzenetére
40g kv, 500ml szűrt víz, elvileg 440 a kivonatolt cucc. Az optimális úgy négy óra kb, nekem ez pont megvolt elsőre.
Az őrlemény kb mint a V60 hoz. PY Kenya van most porondon, nagyon jó lett, teljesen más mint a hot dripper vonal. Sőt még a Mizudashi tól is eltér nagyon. -
-
soldier2
őstag
válasz
Polarstar
üzenetére
Igen az az. Nem olcsó, de pl a Starbucksnál olcsóbb. Nem tudom milyen kávét néztél, de az espresso az ha jól emlékszem 450ft (semmiképp sem 800ft, márpedig ha csak annyit irsz egy kávé, akkor az emberek nagy része arra gondol), míg a Starbucksban 500ft egy Espresso, és rohadtul nem ugyanazt kapod. De ha a kelet drága, akkor a legtöbb itt ajánlott kávézó is az lesz, nem nagyon van espresso bennük 400ft alatt.
A Café Memories milyen volt?
-
soldier2
őstag
válasz
Polarstar
üzenetére
Az biztos, hogy magamtól be nem mentem volna soha a Memoriesba. Miután valaki linkelt egy cikket róla, gondoltam kipróbálom, ha már heti rendszerességgel járok arra, és kellemes meglepetés volt. A világosabb pörkölésűből ittam, nagyon rá akart beszélni a srác, hogy tegyek bele tejet. Úgy látszik a klienskörük jó része nem szereti a savanyú kávét.

A nagyobb ujhullámos helyek közül a Keletben, viszont kifelyezetten jó volt a tapasztalat. Kedcesek, segítőkészek voltak. Hely lent nem sok volt, galériára nem mentem fel.
-
Spirit
őstag
válasz
Polarstar
üzenetére
Csak példának mondtam, persze,hogy van.
Fórumtársnak próbáltam a tudtára adni, hogy az ihatatlan moslék(átlagember szerint) és a kifinomult ízlésű hobbista szerint is kiváló között is van élet.Viszont, ha azt mondjátok, hogy nincs okos választás 60 környékén, lejjebb mi lenne ideális?(20-40 között mondjuk)
-
soldier2
őstag
válasz
Polarstar
üzenetére
Az az ezres kávé csak öccázas. Mert kettőt adnak ezeré'. Az meg lassan átlag kávézói ár sajnos (még espressora is).
Ma reggel 40 ft-ért a vettem egy csavaros bilincset, és sikerült megszerelni a Babyt. A legnehezebb a tömlő levétele volt, azzal elszöszöltem egy darabig. És megkésve bár, de megvolt a reggeli kávé is:

-
Ábi
tag
válasz
Polarstar
üzenetére
Összességében kevesebbet költök kávéra, mint 1 éve éseközben egyszerre 3-4 féléből választhatok csapolás előtt.
Nem nagyzolásnak szánom, tényleg ez a helyzet.
A pörkölő, mint egyszeri 5-10 évre szóló kiadás nem drágább újonnan, mint egy komolyabb 64-es síktárcsás őrlő, amit ki újonnan, a többség használtan, de megvesz ha elkapja a gépszíj. (márpedig, akik itt vagyunk nagyrészt ilyenek vagyunk), akkor miért bűn, ha valaki szán erre is?
Én 80-ért vettem, kár lett volna kihagyni. -
ronin s8
senior tag
válasz
Polarstar
üzenetére
Elég nehéz valóban jó espresso csészékhez hozzájutni. Vastag fehér és logozatlan csészéket egyáltalán nem árulnak, csak ócska érzetet keltő kínaiakat.
Ilyen körülmények között kifejezetten jó választás a Moak csésze, ami "csak" mélynyomott logoval bír, így nem veri ki a szemedet a kéretlen (és hamar unalmassá váló) reklám, amiért ráadásul még Te fizetsz!
Az ára is kedvező.
-
ronin s8
senior tag
válasz
Polarstar
üzenetére
Hát ezek a csészék a linkelt webshopról elég drágák!

Egy tipp: a Szamos Cukrászdában a Böszörményi úton régebben JM kávé volt a hozzá tartozó kiegészítőkkel. Tennék ott egy látogatást...
(biztos meg lehet környékezni valamelyik csinos felszolgáló lányt
)Más:
A MOM Parkban láttam megint Tchibo espresso-s és cappuccino-s kiskanalakat. Kicsit más, mint a múltkori, de nem nagyon: távolról össze lehet téveszteni vele. 2000 és 2700 Ft egy-egy hatos készlet. -
-
t-bali3
senior tag
válasz
Polarstar
üzenetére
Abszolút egyetértek.
Parci: ha az eddigi kávékból készült cappuccinokba is kell a cukor, akkor szerintem ez már esélytelen. Nekem végülis mindegy, csak legközelebb nem iszok bele.

And06: nem hiszem, hogy a Starbucks hatása volt nálunk, mert nem szeretjük. Egyszerűen valami sütiből megmaradt és úgy gondolta ez tuti lesz. Igaz, neki ízlett is.
-
salapp
addikt
válasz
Polarstar
üzenetére
Eddig kétszer próbáltam ott kávét inni, mindkétszer ugyanaz a lötty. Rémes.
De ez az általános, és nem javul a hely elitségének emelkedésével.
Van egy "Taknyos varjú" a volt Wien Hotel mellett, a zsákutca végén, Osztyapenkó mellett
Őrmezőn, ott kifejezetten finom ristrettot adnak, nem tudom, milyen gépből (lehet, egy Nespresso gép, de a végeredmény nagyon jó). Egyébként is ajánlom mindenkinek, aki jár arra, minden friss és nagyon finom. Igazi titkos tipp. -
vendingo
veterán
válasz
Polarstar
üzenetére
Nekem múltkor kagylóhéj volt a kávéban, de fadarabbal is találkoztam már.
Hogy a bánatba kerül kagylóhéj a kávéba? Van köztük 1-2 ezer méternyi színt különbség.
A fát még megértem, de egy tengeri állat váza???
Legközelebb csikóhal lesz benne, de igazgyöngynek, vagy drágakőnek jobban örülnék
-
jolti
senior tag
válasz
Polarstar
üzenetére
Már aki...
Én már leszoktam a cukorról egészen egy kis mokkás kanál / esperessóra, de az alá nem bírtam még menni, legyen az bármilyen jó minőségű kávéból ( csak, hogy írta itt valaki, hogy a jó minőségű kávéba nem kell cukor ).
Viszont a capuccinnóba meg kell vagy 3-4 mokkás kanál cukor, különben nem finom nekem. Olyan sokszor olvasom itt, hogy az édes lesz alapból, meg rengetegszer próbáltam, de nekem sosem elég édes.
Érdekes ez, mert a kávéba elég egy cukker is, ebbe meg nem, aminek eleve édesebbnek kéne lennie, meg hígabbnak' is a sok tej miatt, de egyszerűen nem finom cukor nélkül nekem. Mondjuk a caput délután szoktam inni, desszert' jelleggel, talán azért. -
ronin s8
senior tag
válasz
Polarstar
üzenetére
Sokféle nádcukor van ám, származási helytől és feldolgozástól függően.
A legautentikusabb a simán összeszecskázott, leszűrt valódi nádcukorból vízzel oldott, kissé ragadós fajta. De lehet többször feldolgozott kristálycukor-szerű változat is.
Én épp ma este bontottam fel egy doboz indiait, amit a Wesselényi utcai "Szép Kis Indiában" vettem 1300-ért. Igazi különlegesség.
-
mutyi
senior tag
válasz
Polarstar
üzenetére
Nem vagyok én cukor gourme,de érezhetően finom az Illy-s barnacukor, bár nem sok tapasztalatom van alapvetően a barnacukrokkal, így nem nem tudok valós véleményt alkotni.
Azért hoztam fel, mert szó esik itt vízről, akár tej fajtákról, gondoltam akkor akár a cukor is egy fontos tényező lehet,aki azzal issza.
A kávén meg gondolkodom, hogy mivel kezdjem.
Hol tudom legolcsóbban megvenni a Graef cm800-at?
Lime íz: Nem savanykás egyáltalán, de mégis mintha egy lime aromája lenne. Kicsit furcsállom is,de több helyen is kipróbáltam és mindenhol ugyanolyan.
Nekem eddig mint amatőr kávéfogyasztó, az a tapasztalatom, hogy minél jobb és chremasabb kávét ittam, annál kevesebb cukor kellett bele,mert anélkül is isteni volt.
Eddig a prímet az Illy bergamói reptérrel szemben levő bevásárlóközpontban található kávézója vitte, ott volt eddig a legjobb kávém és 1 cukor bőven elég volt, isteni volt az íze. -
radi8tor
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ könyv: Rafal Kosik - Cyberpunk 2077 Nem véletlen
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

). Reggelire café créme-et isznak, ami jobb, mint a lungo.
Ezt a problémát, és a vízbevitelt ők megoldják. Mind Amerikában, mind Németországban magas a kávébab minősége, de azt ők a maguk módján főzik . Ezt tudomásul kell venni, hogy ott más a kultúra, ráadásul nekik az a jó... 
Kár érte. Viszont néztem ezt a kilós bio cuccot amiről beszéltetek itt néhányan. Na olyat lehet, hogy veszünk.