Hirdetés
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- OLED monitor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Pánik a memóriapiacon
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoundON
tag
VÍZ otthoni mixelés
Köszönöm szépen Bazsee71, Szabász, jana86, gregg71, Nibiru Topiktársaknak,
hogy vették a fáradtságot és leírták milyen vizeket csinálnak otthon a presszókhoz.
Az elmúlt hónapok, évek hozzászólásaiból nekem úgy tűnt hogy sokkal többen kísérleteznek, vegyészkednek az otthoni vizekkel. Persze lehet hogy így van, csak éppen a receptek maradtak szupertitkosak
Zárásként egy ezzel kapcsolatos friss személyes tapasztalat:
Tegnap rákóstoltam a Budapest Barristasban a CM Muchagara kenya presszóra, mert aktuálisan nálam is ez van most. Meglepetésemre teljesen ugyan azt a külsőt, ízt és aromát kaptam, amit itthon is kihoztam belőle

Nem vagyok egy mindennel megelégedő típus, főleg nem magammal, de ilyenkor azért jó érzés tölt el tudva hogy az eszközpark nem éppen azonos sem méretben sem árban:
Budapest Barristas: La Marzocco GB5, Mithos One, BWT bestmax, ha jól tudom
Itthon: Gaggia Classic FRF (Fragola Rezes Fullos
, Lido ET, BWT mg2 kancsó friss betéttelMa viszont ugyan ezt a Muchagara kenyát Norda + 20g/L BH DIY magnézium oldattal, majd Norda + 60g/L magnéziumos oldattal is elkészítettem, hogy gyűljenek a vizes tapasztalatok.
Sajnos mindkettőt sokkal rosszabbnak éreztem mint a tegnapi BWT Mg2 kancsós itthoni verziót.
A Norda+20g/L magnéziumoldatos darabokra verte szét a kávét, karcosabbak lettek a savak, eltűnt az enyhe édesség is és kortyérzetre sem volt selymes, de a korábban érzett aromákat azért 70-80%ban hozta, míg a Norda+60g/L magnéziumoldatos ugyan egyben tartotta a kávét, de teljesen lefedte az aromákat, a gyümölcsös savakat sem nagyon találtam már benne, mintha döglött kávéból készítettem volna és az édesség is mattabb, olaszos burokban jött, ami egy CM kenyánál elég fura
Azt tudom hogy a Nordás keverékek valamivel savasabbak mint a BWT Mg2 kancsós itthoni csapvizem. Talán ez is magyarázhatja mindezt, nem tudom.Ennél a kávénál nálam egyértelműen a már majdnem elfelejtett és polc mélyére eltett BWT kancsó nyert!
köszi a kitartó figyelmet

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Revolut
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Napelem
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Xbox tulajok OFF topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED monitor topic
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest