Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SoundON

tag

VÍZ otthoni mixelés

Köszönöm szépen Bazsee71, Szabász, jana86, gregg71, Nibiru Topiktársaknak,
    hogy vették a fáradtságot és leírták milyen vizeket csinálnak otthon a presszókhoz.
    Az elmúlt hónapok, évek hozzászólásaiból nekem úgy tűnt hogy sokkal többen kísérleteznek, vegyészkednek az otthoni vizekkel. Persze lehet hogy így van, csak éppen a receptek maradtak szupertitkosak :)

Zárásként egy ezzel kapcsolatos friss személyes tapasztalat:

Tegnap rákóstoltam a Budapest Barristasban a CM Muchagara kenya presszóra, mert aktuálisan nálam is ez van most. Meglepetésemre teljesen ugyan azt a külsőt, ízt és aromát kaptam, amit itthon is kihoztam belőle :)
    Nem vagyok egy mindennel megelégedő típus, főleg nem magammal, de ilyenkor azért jó érzés tölt el tudva hogy az eszközpark nem éppen azonos sem méretben sem árban:
    Budapest Barristas: La Marzocco GB5, Mithos One, BWT bestmax, ha jól tudom
    Itthon: Gaggia Classic FRF (Fragola Rezes Fullos:), Lido ET, BWT mg2 kancsó friss betéttel

Ma viszont ugyan ezt a Muchagara kenyát Norda + 20g/L BH DIY magnézium oldattal, majd Norda + 60g/L magnéziumos oldattal is elkészítettem, hogy gyűljenek a vizes tapasztalatok.
    Sajnos mindkettőt sokkal rosszabbnak éreztem mint a tegnapi BWT Mg2 kancsós itthoni verziót.
    A Norda+20g/L magnéziumoldatos darabokra verte szét a kávét, karcosabbak lettek a savak, eltűnt az enyhe édesség is és kortyérzetre sem volt selymes, de a korábban érzett aromákat azért 70-80%ban hozta, míg a Norda+60g/L magnéziumoldatos ugyan egyben tartotta a kávét, de teljesen lefedte az aromákat, a gyümölcsös savakat sem nagyon találtam már benne, mintha döglött kávéból készítettem volna és az édesség is mattabb, olaszos burokban jött, ami egy CM kenyánál elég fura :)
    Azt tudom hogy a Nordás keverékek valamivel savasabbak mint a BWT Mg2 kancsós itthoni csapvizem. Talán ez is magyarázhatja mindezt, nem tudom.

Ennél a kávénál nálam egyértelműen a már majdnem elfelejtett és polc mélyére eltett BWT kancsó nyert!

köszi a kitartó figyelmet :)

Új hozzászólás Aktív témák