Hirdetés
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Egy kérdéssel fárasztanálak benneteket: miért lehet az, hogy két egymást követő csapolásnál 7 mp-es különbség jelentkezik a lefolyásban? Leírom részletesen a menetét, hogy mit hogy csináltam, hátha ti tudtok vmi magyarázattal szolgálni.
A gép egy full tuning GC (mínusz rézbojler), a daráló egy Mazzer SJ, a kávé pedig PY Choco Madness, üvegedényben légmentesen lezárva tárolva.
Szóval, kimértem 17 g-ot, beraktam a darálóba, majd kimértem a köv. adag 17 g-ot és lefedtem a mérőpoharat (hogy azalatt a 3-4 perc alatt mire sorra kerül ne kapjon nagyon oxigént). Első adag darál -> WDT -> Puck Perfecter -> Palmtamp. A kávépogácsa tetejére nedvesített szűrőpapírt rakok -> 2 mp-re benyomom a pumpát, hogy egy kis víz kijöjjön -> 4-5 mp-t várok -> gépbe berak -> nyomászszabályozó maxon (hogy ne legyen semmi változó a nyomás felépülésében) -> lefolyás 25 mp alatt 34 g. A képen ez látható bal oldalt.
Kar kivesz -> zacc kiüt-> csap alatt átöblítem a szűrőt majd szárazra törlöm -> újra darálás -> DWT, puck perfecter, stb. minden teljesen ugyanúgy -> átöblített szűrőpapírt ráteszem -> megint 2 mp üres csapolás -> gépbe berak -> lefolyás ezúttal pedig 32 mp alatt 34 g. Azaz 7 mp-el lassabb. A végeredmény a kép jobb oldalán. Mindkét esetben kb. 6 mp-nél jelent meg a kifolyócsőben a kávé.Látható, hogy az első csapolás szebb, sötétebb barna cremát eredményezett. De a vicc, hogy megkóstoltam mindkettőt és szerintem hajszál híján ugyanaz volt ízre mindkettő
.
Az előző darálómnál (Graef 800) amúgy pont fordítva történt hasonló esetben a lefolyás, ott mindig a második csészénél volt gyorsabb a lefolyás (és ízben is volt rendesen különbség). Gondoltam felmelegszik a gép egy kicsit és nem tudja ugyanazt a szemcseméretet tartani két darálás során. Most viszont a Mazzerrel ez nem hiszem, hogy előfordulna.Szóval lövésem sincs mi lehetett a változó ami miatt ennyire eltérő lefolyás jött össze. Tudtok vmi racionális magyarázattal szolgálni?

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Yettel topik
- Futás, futópályák
- Milyen egeret válasszak?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- Egymillió műholdból építene a SpaceX adatközpontot
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- DIY Autodarts 3D nyomtatott automata számláló rendszer PC-vel, monitorral, játékra készen
- DJI Mini 4 Pro GL, hibátlan állapotban , 1.5 év garanciával 2 akksiva, utazó táskával
- DJI NEO Fly More Combo drón 3 akkumulátorral (2-3-3 töltéssel) +táska
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - ÚJ állapot - Care Refresh
- DJI Mavic 3 Thermal (M3T) Enterprise + RTK modul + 7 akkumulátor
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / RX 580 8GB / 500GB SSD + 2TB HDD / 16GB RAM
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.