Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagus
senior tag
válasz
peugeotmate
üzenetére
Vodafonetól mentem át annó akkor ott 5GB volt, mert a munkahelyemen neki alig volt mibilnetje. Telekom van most a 8GB-tal. Most néztem rá idén emeltek 3290 forint, de a weboldalon 2500 van gondolom újaknak. Nem vettem észre, hogy korlátozva lenne a sebesség.
Van minden szolgáltatónak digitális jólét csomagja, mert kötelező lenni. Mobilnetre, hívásra, és vezetékes szolgáltatásokra is (TV, internet). Csak dugdossák, hogy ha megfelelő lenne az is az ügyfélnek akkor ne azt válassza és ne találjon rá.
-
Nagus
senior tag
Digitális jólét csomagom van ami minden szolgáltatónál elérhető csak dugdossák. Havi 8 GB a keret 2400 forint. Bőven elég nekem.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
+1
Ráadásul valami gixer van és visszahív, eléred. Nálunk ugyanez, klímás is kolléga -
Részemről arra reagáltam, hogy ridegtartásban van sok helyen a szaki. "venni kell kacsat a korhazban is kibirjak a betegek"
#164 Ha így néz ki jellemzően a munka körülmény, nem kell csodálkozni az árakon. Sok mindent megcsinálhat magának az ember, vagy próbálkozhat mással is
-
válasz
pusszycat
üzenetére
Látom olvastad amit írok, házat úgy szigetelték, hogy zárva volt.
Ettől volt áram, le tudták tenni a cuccukat meg magukat egy asztal mellé, estére elmentek és másnap maguknak nyitották a kaput. Kis logikával festőt is megléptük, volt mindig segítsége, nem olyan nagy kaland.Vagy meg is csinálhatod magadnak az még tisztább nyilván
-
pusszycat
nagyúr
Nálunk voltak termopan ablakot berakni, komoly cég, majdnem összeverekedtek ki mérte el az ablakot, egymást szidták.

Voltak festeni, folyton elküldték anyámat , ezt azt venni. Én nem szeretem az ilyet, h vadidegenre ott hagyom a házat. Nekem ne turkáljanak a holmim közt.
-
válasz
RandomName
üzenetére
Nálunk annó voltak szigetelni, eljártunk melóba közben. Házat bezártuk, alsóépületben egy asztal, mosdó, kulcs, kevés raktár helyet biztosítottam nekik. Le tudtak ülni egy szendvicsre, korrekt csapat volt, uccsó pár napon kv/tea egy melegkaja belefért, mert mi is helyben voltunk hétvégére.
Először mindent átvettek, végén ott voltam az átadáskor.
Rendet hagytak, kevés takarítani való maradt a ház körül és oké a meló. Sajnos a szomszédaimnál ez másképp alakult pár évvel később, pedig komoly cég / dolgozók végeztek. -
pusszycat
nagyúr
Ott a kémény a tetőn. Úgy is fent vagytok.
Ha nincs kémény esetleg az eresz is jó lesz. -
Reggie0
félisten
válasz
RandomName
üzenetére
Igazabol mindegy mekkora melo, venni kell kacsat a korhazban is kibirjak a betegek, hogy azt kell hasznalni, akkor egeszsegesen meg akkora problema se.
Az erkelyes problemat en kosaras emelovel oldanam meg, persze ott szerepelne a szamlan.
Szerintem ez nem lenezes kerdese, a mellekhelyiseg higeniai kerdes, senki sem szeretne ott idegeneket, foleg ugy, hogy bunko modon allva hasznaljak.
-
RandomName
senior tag
Nagyobb meló ha 5M ft eszközt építesz be 2 munkanap alatt? Nem. Van olyan építkezésünk, ahol elvitték a fesztiválwc-t mert már nem kell az épület köré a kerítés, és olyan rossz helyen van, hogy random utcai emberek használnák. És lett az egyik végleges helyre rakva egy wc, de se papír, se kefe, se ülőke, se ajtó. Pár hét múlva, valami szombaton ott tartott a megrendelő fia valami bulikát, és átmenetileg lett ajtó, ülőke, papír.... Hétfőn már az ülőke le lett szerelve. Le vagyunk nézve kérem tisztelettel. Másik kedvencem, amikor egy 30 perces munka úgy nézne ki, hogy felveszed a cipővédőt, átballagsz a házon, felmész az emeletre, kiballagsz a teraszra, lecserélsz két lámpát, visszaveszed a cipővédőt, és távozol. 1 ember, 30 perc. Ezzel ellentétben nem mehetsz be a házba. 3-4 emberrel építs állványt, hogy feljuss a teraszra, és lecseréld a két lámpát. És itt meg vigyázz a fűre, bokorra, tujára.... 3-4 ember, 4 óra.....
-
válasz
RandomName
üzenetére
Pedig az IQ kapcsolatot feltételez az EQ-val.
-
Reggie0
félisten
válasz
RandomName
üzenetére
Nagyobb meloknal a kivitelezo dolga mobilwc-t vinni a munkateruletre.
-
RandomName
senior tag
válasz
Apollyon
üzenetére
Kiszabadul az ember a szabadba?

Folyamatosan ridegtartásban vagyunk. Van amikor bemegyünk egy gyönyörű családi ház behajtójára, hogy pl napelemet szereljünk. WC nincs, kamera van, a kapu rád van zárva, és a megrendelő is úgy áll hozzá, hogy hívj fel, hogy nyíljon a kapu, de amikor ki kell menni csoportosan hu**ozni, valami kocsmába ahol kv-t, meg üdítőt kell venni, hogy egyáltalán vizelhess, akkor húzza a száját, hogy ezek ellógják a munkaidőt.
Mi meg pénzért vizelünk.... -
Viktor77
titán
De, ez full gagyi (kezdve azzal, hogy az ember min ül? se nem villamos, se nem busz, pedig ugye látszik a parlament (vagy valami, mert ha jól rémlik, nem ilyen épületek vannak mellette), szóval itthoni kép, ráadásul tömegközlekedési eszközön nem eszünk, iszunk). Pont egy olyan felhasználása az AI-nak, amire semmi szükség, tökéletesen meglennénk nélküle.
-
-igu-
veterán
autoban zene, munkaidoben podcast+zene, osszessegeben ~10 ora naponta
ha ezt otthon kellene minden este letoltogetnem wifin, elegge nem szeretnem -
Apollyon
Korrektor
Nem kell korlátlan mobilnet. Úgy vagyok vele, hogy ha kiszabadul az ember a szabadba, legalább addig doomscrolling mentes ideje legyen.
Igaz én nem vagyok fent a tiktak és hasonló szociál média drogokon. -
-
RandomName
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Ezt nem vitatom, de az aggregátornak van API-ja, amit be lehet drótozni, és annak a használatáért is kér pénzt, hogy ne Marika pötyögje be az Üljön át más autóba üzenetet telefonszámonként. És ez ráépül az sms díjra, bármekkora is az.
-
stickermajom
addikt
válasz
RandomName
üzenetére
Nem más. Pontosan azért tudott itt elterjedni az aggregátoron keresztüli küldés és fogadás is, mert a szolgáltatók egymást sem terhelik be a fogadás költségével. Így magánelőfizetőn/aggregátoron keresztül is minimális a költsége az üzeneteknek és ezt különböző formában ki is használják.
-
válasz
instantwater
üzenetére
Mondjuk ez nagyban függ a tartalomtól és reklámok mennyiségétől is
-
válasz
RandomName
üzenetére
Otthon valóban van sok flotta.
Itt angliában a 10+ év alatt nem hallottam róluk.
Itt sokan megveszik havi 50+ fontra az almás telefont évekre, vagy választanak egy havi szerződéses csomagot a rengeteg MVNO-tól, ami ami a nagy szolgáltatók hálózatát használja de annál alacsonyabb áron.
Persze sokan sírnak, hogy alacsonyabb prioritást élvez az MVNO forgalom mint a saját, ezért lassabb a net.
-
-
válasz
RandomName
üzenetére
Ezekből van egy egész nagy listám "ne vedd fel" kategória, kis piros táblával, köszi a megosztást
-
RandomName
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Az más. Ingyen sms kb csak magánelőfizetőknek vannak. Az ilyen orvos/futár/stb sms-ek jellemzően sms aggregátor cégeken keresztül mennek ki.
Pl a +36305555420 számról jött már Cofidis, Amazon, Tiktok sms. És igen, mindet én akartam. Ott az sms nem úgy működik, hogy ft/db, hanem az a lényeg, hogy legyen API amivel beilleszted az automatizációba, és ne Pirikének kelljen kézzel bepötyögni....
De ha a saját számodat akarod látni mint küldő, az is megoldható, mint pl a MultiSim-nél. Csak fizess.
-
stickermajom
addikt
válasz
mhydas99
üzenetére
“SMS-t nem tudom ki hasznal meg viszont”
Meglepődnél.
Itt nem rohantak úgy az emberek az alternatívák felé és az RCS is textnek számít, az meg azért már használható. Rengeteg szolgáltató is SMS-ben kommunikál, pl. futárszolgálatok, állami orvosi időpontok, vagy a város értesítései. Szóval ha nem kérsz el érte 40 forintot, akkor azért egy nagyon jó módszer lehet rapid kommunikációra. -
RandomName
senior tag
válasz
mhydas99
üzenetére
" Nem tudom ez hol eri meg nekik, kint tiltjak."
Szerintem anyagilag jobban járnak, ha engedik, mert így jobb nyereséggel adhatják el a szolgáltatást, mintha a Mobil flották topicból keresnél egy simet a routerbe.... És akkor onnan még lehet nem is az ő szolgáltatásuk van értékesítve. A többi országhoz képest idehaza állítólag sokkal több az ilyen magán flotta lehetőség, mint más országokban, és ha ez igaz, akkor ez versenyt szül.... -
mhydas99
senior tag
válasz
RandomName
üzenetére
Aha, akkor vegulis tarskartyak mas kisebb okoseszkozbe szanva (tablet, smartwatch) de nem teljeserteku eszkozbe hivatalosan (telefon, laptop, router). Ilyen Angliaban is van Vodafone altal. Igy mar ertem. Kosz.
Es tenyleg lehet routerbe rakni es a szolgaltato nem tilt?Szerk.: Kozben latom, mar irtak lehet. Nem tudom ez hol eri meg nekik, kint tiltjak.
-
válasz
RandomName
üzenetére
Közben rákerestem és az ai szerint nincs akadálya a routeres megosztásnak.
"Telekom MultiSIM szolgáltatása lehetővé teszi, hogy meglévő mobiladat-keretét egy második fizikai SIM-kártyával, például 4G/5G Wi-Fi routerben használja, így több eszköz is csatlakozhat a hálózatra. Ez a megoldás a 2022. szeptember 9. után kötött, havidíjas hang+net előfizetésekhez érhető el. "
Ugy látszik én még 2022 elött találkozhattam a megosztás tiltással. -
válasz
RandomName
üzenetére
Ha jól tudom a multi simet csak direkt felhasználásra engedik pl. tabletbe. Megosztani nem lehet róla a netet, tehát routerbe nem teheted bele. Én is agyaltam otthoni netnek klónkártyával, de jobban utána olvastam és ez a lehetőség kizárva.
Nem jól tudtam 😁 -
mhydas99
senior tag
válasz
instantwater
üzenetére
Igy van. Papiron. Az eletben a 4G kapcsolatom atlagos PING-erteke kb. 20ms. Az 5G-e lwgjobb esetben 5ms, de inkabb 10. Aki ezt szabad szemmel erzi es latja, annak gratulalok es egyben irigylem is. Online live gamingnel szamithat, folwg RPG-ben nem vitas, de nem hinnem hogy ez oriasi piacot fedne le Magyarorszagon, marmint aki 5G kapcsolaton, mobilon versenyszinten gameljen. Bar tevedhetek.
-
-
RandomName
senior tag
válasz
mhydas99
üzenetére
Azt hiszem Multi sim a Telekomos neve. Vagy választhatsz olyan díjcsomagot amiben ingyen adják, vagy havi díjas szolgáltatás.
Lényege, hogy igényelhetsz a meglévő előfizetésed mellé még 2db sim kártyát, amelyeken szinte minden szolgáltatást elérsz, amit a meglévő előfizetéseden.* Azaz ha van korlátlan neted/hívásod, akkor így nem egy, hanem három készüléken is lehet korlátlan neted/hívásod.
Technológiailag ez egy sima sim kártya saját telefonszámmal, amit amikor hívást indítasz a központ elmaszkol, és a te fő kártyádhoz tartozó számot mutatja a hívott félnél.
Azaz teljesen jó válaszás lehet egy 5G-s routerbe, a telefon mellett.*Szinte. SMS-ek csak a fő kártyára érkeznek meg biztonsági okokból. Pl 2FA.
-
mhydas99
senior tag
válasz
RandomName
üzenetére
Az a klonSIM mit takar? Csak hogy bovitsem tudasom

-
RandomName
senior tag
1Sim, +2klón sim együtt havi 500-900Gb.
Ahol lakok 1 vezetékes szolgáltató van, max net elvi 100mbit/s, gyakorlatban 40-70mbit/s.
Mobilnetem 5G-n ahol lakom 70-140mbit/s. (Szerk.: Közeli megyeszékhelyen ahol dolgozom 90-250mbit/s).
Így vettem egy TP Link nv510v-t, abban az egyik klón sim, arról megy otthon a két laptop, 4ktv, XBoX, PS5. A maradék 2 sim meg két telefonban van.
05:40 indulok otthonról, és 17:20 előtt ritkán érek haza, de később meg igen gyakran. Arra azsti pár órára, meeg a hétvégére nem éri meg egy külön otthoni előfizetés ami rosszabb mint a mobilnetem.Ráadásul mivel ennyit vagyok távol gyakran a telefonomon élek plusz van, hogy viszem magammal a laptopot, ezért nem baj, ha van net bőven.
Bár én a szürkeárnyalatos nyomógombos telefonok idején is elfórumoztam 4 giga adatot wap-on....
Szóval nekem jó a tizenpárezres korlátlan telekom csomag, és látom ismerősökön/kollégákon, hogy mit szívnak a kevés nettel.
Pl spórolós kolléga nem vesz rendes mobilnetet, mert arra nem költünk. De minden megrendelőnél a WPS gombbal felrakja magát a wifire, meg valami dominó szerdás netekkel szórakozik.... De azt, hogy én adjak neki netet nem fogadja el, pedig tudja, hogy korlátlan. Hát lehet így élni 2026-ban, de ma már nem életszerű.... -
mhydas99
senior tag
válasz
pusszycat
üzenetére
Miota vannak 5G-s telefonjaim, 5 eve, azota szerintem jo, ha osszesen 3 hetig volt nalam bekapcsolva....egyszeruen nem ertem, miert kellene nekem az a 4G helyett (50-80 mbps nalam)...mindenre eleg. Oke, torrentre nem termeszetesen. Aki arra hasznalja a telefonjat, annak gratula.
-
mhydas99
senior tag
Szerintem mar vagy 5 eve nem hivok senkit a csaladbol es baratokbol hanghivassal. Mar a nagyszuloknek is adtam okostelefont, mar a hivasokkal behozza az arat.
Ettol fuggetlenul havi 30-50 percem biztos elmegy minimum hivatalos hivasokkal, van hogy 100 is. Szoval arra kell sajnos. SMS-t nem tudom ki hasznal meg viszont, plane MMS-t...
Korlatlan net meg a tobbsebnek nem kell, errol is szol a cikk. Ezt mar Angliaban is kitargyaltuk ottani forumon, 4 eve az atlag felhasznalas 5-10 GB kozott volt a legtobbeknek, atlagolva. -
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Bőven kevesebbet túrom az ms oldalát is emiatt, azaz hasznos, időt és energiát spórol látványosan.
Egyel feletted részletezték is.
Szélesebb a világ a paprikáskrumli receptjénél.
Hogy a megspórolt időm és nem felhasznált netes keresgélés, energiaigénye hogy viszonyul az AI energaigényéhez ha ilyen egységekre bontjuk arra nincs rálátásom.
De pont ezt írtam hogy nem fekete és fehér hogy az AI szerverparkok sok energiát fogyasztanak ezért rosszak és pont. -
arnyekxxx
veterán
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Nem ezt írtam. És nem vba-kód írásról volt szó hanem erről "kevesebbet túrom a netet mert azonnal kapok választ."
-
válasz
arnyekxxx
üzenetére
+1
Ha alapszinten használsz egy ingyenes verziót ez esélyes.
Amennyiben fejlettebb variánst, szerződés szerű promttal látsz el, akkor nem csupán megerősíteni fogja az elképzelésed, hanem több független forrást is vizsgál.De nem objektív, mellé szaladhat így is, elég prosumer hozzáállás és promtot kell fejlesztened, hogy használhatóvá váljon
-
-
arnyekxxx
veterán
válasz
LurkerSheik
üzenetére
azonnal kapsz egy választ amit le kell ellenőrizned mert vagy igaz vagy nem
-
-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Az Ai adatközpontok jogos szerintem is eszetlen energiát emésztenek fel de kontextusba kell helyezni azt is. Magam példája hogy sokkal kevesebbet túrom a netet mert azonnal kapok választ.
Ezzel összességében mennyi energiát spórolok már most is a mérleg ezen oldalán?!A hajók szennyezése pedig erős csúsztatás.
A teherhajók kihasználtsága egyrészt ki van maxolva miközben egy autóban rendszerint egyedül közlekednek de cipelik az egész autót.másrészt a teherhajók többet szennyeznek de ez csak a kénre igaz az igazi patás ördög viszont a szén dioxid.
Emellett pl az teherhajók szennyezése is erősen korlátozza az IMO van évről évre és újabb technikák jönnek csak könnyebb az ellen tiltakozni amit ismerünk utánajárás helyett.és a lényeg a lokális szennyezés csökkentése!
állj be egy 20 éves pdtdi passat vagy egy modernebb de kiütött dpf-es furgon mögé és elszédülsz olyan retket tol rád 1 db autó.
Technologiailag a 2 tonnás személyautót könnyeb elektomosítani mint a teherhajót ami hetekig van a vizen töltési lehetőség nélkül.Én pl átlagpistaként nem azért veszek legközelebb már elektromost mert hű de nem szennyez, hanem olcsóbb ‘tankolni’ és fenntartani az alacsony lokális szennyezése csak egy hasznos hozadéka.
A szerényebb sorú tömegeknek meg évtizedek vannak használni még a belsőégésűt, az okostelefonok és legtöbb technológia elterjedése is a felsőkategóriában kezdődött nem a szegényebbek kiszolgálása az elsődleges akik autót jellemzően is használtat vesznek. (megtérülés, r&d). -
TESCO-Zsömle
titán
A cikk margójára: Nekem személy szerint nehezemre esik lenyelni ezt a takarékosságot a kriptóra eltolt gigawattokbés a most AI adatközpontok létesítésére elvert terawattok tükrében. Az ICE automobilitás megfolytása a klímaváltozás okán pont ugyanilyen üres, amíg a kőolajat és hajózási konténereket szállító gigahajók egyetlen motorfordulattal egy fél város napi kibocsájtását produkálják. Az embernek az az érzése, hogy megint ott van megfogva a probléma, ahol a jómódú kevesek profitálnak a szerényebb sorú tömeg kárára.
-
Reggie0
félisten
válasz
stickermajom
üzenetére
Kulturalis kulonbseg. Usaban regen is varoson belul ingyen volt a vezetekes telo es a varosok kozottti hivasokbol eltek.
-
mhydas99
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Ez azert van, mert Magyarorszag nagyon kicsi es nagyon csoro. Ez az igazsag. Nyugaton 40-60 millioan elnek, mindenkinel van mobilja(okos) es mivel az eletszinvonal/jovedelem is jocskan tobb, mint Magyarorszagon, mindez alacsonyabb AFA es a tavkozlesi szektorra kivetett EXTRAADO nelkul, igy korlatlan beszdcsomagok vannak kint alapbol es persze joval nagyobb a haszonkulcs is a sokkal tobb elofizeto miatt.
Masreszt Magyarorszagon aki kihasznalhatja a masikat, az meg is teszi. Legyen az vallalkozo, kisbolt, nagybolt. Sajnos ez van. Nyilvan vannak kivetelek szerencsere, de ez a megszokott.
Hat igy. -
stickermajom
addikt
"20 GB adat, 50 perc hívás"
Valaki hozzáértő el tudná magyarázni, hogy miért vannak még mindig ilyen "x perc hívás, utána x Ft/perc, x forint/SMS" díjcsomagok? Infra fenntartás költsége jelentősen csökkent, nem? Vagy mivel az emberek megszokták simán elteszi a szolgáltató a hasznot?
Bár nem EU-ban élek jelenleg, de nálunk mindegyik csomag úgy indul, hogy korlátlan text/hívás és csak a mobilnettel variálnak. Olcsóbb csomagokban pár gigától kezdve 20-30-ig 4G 100mbps-re korlátozva, kicsit drágábban már van 20GB+ 5G 250mbps-en, de egy választható "perkkel" feloldható 500mbps-ig. A nagy szolgáltatóknál pedig 60-150GB 5G-n, utána korlátlan adatforgalom csökkentett sebességen.
Ezen felül még a felhasználhatósággal variálnak: van ami csak CAN, CAN+US vagy CAN+US+MEX, de mindegyikben egységes hogy a hívás és az üzenet korlátlan.Ezer évig amúgy 7GB netem volt Magyarországon és tökéletesen be lehetett osztani. Itt legutóbb ilyen 3 havi prepaid csomagokat vettem, 60GB adattal a 3 hónapra, 20 mindig megmaradt a végére, viszont már ennél is megfigyeltem, hogy lustulok és Spotify-on nem töltöm le a zenét, mert "úgyis van net".
Most nemrég váltottam új csomagra akcióban: havi 60GB adat 5G-n, CAN+US+MEX, ~5300HUF/hó. Feleségem már meglévő előfizető volt az akció közben. Bugos volt az app, így neki 100GB CAN+US+MEX lett ugyanennyiért.
Tök érdekes, hogy Magyarországon kvázi gombokért utánad dobják a sok adatot, de "korlátos" a perc, itt pedig pont fordítva van. Pedig azt gondolnám az infra fenntartásban nem kéne nagy különbségnek lennie a két földrész között.
-
GhostVector
tag
válasz
oettinger01
üzenetére
drei.at, up csomagja. Már sajnos nincs promócióban.
-
oettinger01
őstag
válasz
GhostVector
üzenetére
Ez milyen csomag és szolgáltató?
-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Valami csernobili kutya rémlik, hogy azt nyerték (?), aminek két farka van. Vagy azt is csak igérték, hogy még a kutyának is két farka lesz? Nem tudom pontosan mert akkor épp be voltam szívva.
-
GhostVector
tag
Én köszönöm tök jól megvagyok.
2200 Ft: 1000 perc vagy 1000 SMS, 13 GB mobilnet.
Amíg úton vagyok elég. Otthon és munkában van WiFi. -
himpike
aktív tag
4190Ft One.. otthon wifi, bátyámnál wifi, munkahelyen wifi. spotify tud offline-t, youtube és más video nem játszik max lefekvéskor. Ha neten hívnak és nem vagyok wifin fel se veszem, komoly dolog úgy se lehet ha nem telefonon keresnek. Telefonnál a saját hálózatot ingyen hívom, olyankor néha beszélek hosszabbat amúgy meg kb semmit.
A bátyám pont az ellentéte, fizet vagy havi ötvenet 3-4 telefonra, szerintem teljesen feleslegesen.
-
DraXoN
addikt
Nekem a mobilnet akár egy 200gbos csomag kerete se volna elég... Beszédből viszont egy 10 perces havi keretből ellennék (el is vagyok a legkisebbel is).
-
pusszycat
nagyúr
Ha már úgyis erőltetik a digitalizációt én alanyi jogon adnám a mobilnetet vagyis ingyen. Ezzel amúgy meg lehet nyerni egy választást is. Csak szolok.
-
Thocy a ZAGY
tag
Kellemesen megosztó cím, amely alatt mindenki egymás torkának eshet. 😀
Én a mobil- és internetkorszak előtt lettem felnőtt. Használom a számomra segítséget/szórakozást jelentő vívmányokat, de őszintén szólva simán el tudnám képzelni a világot ezek nélkül is. Emiatt a (céges flotta-kedvezmény miatt nevetséges áron) kötött korlátlan beszélgetős/15GB internetes csomagomból jó, ha 2-3 GB-ot elhasználok egy hónapban, de nincs kisebb. Nyilván van otthon vezetékes net és wifi, enélkül több lenne.
Hozzáteszem utazás közben a tájat nézem, beszélgetek, vagy olvasok (többnyire tömegközlekedem). FB fiókom van (mivel az osztálytalálkozók szervezését jelentősen megkönnyíti), de teljesen hidegen hagynak a "vicces" képek/videók, XY nyaralós/vacsorázós/akármit csináló megosztásai, valamint a világmegváltó igazságok, leleplezések, gyíkemberes összeesküvések, s nem utolsó sorban a politikai tartalmak. Különösen értéktelennek tartom az AI által generátlt képeket, videókat, egyéb tartalmakat. Nem tartozom azok közé, akiknek fáj a csend, tudom élvezni akkor is az életet, ha éppen semmi nem történik körülöttem (három gyermekem van, a munkám során is emberekkel foglalkozom, néha kell egy kis csend; egyedülállóként talán más lenne a helyzet). Vibert használok még, mert az ismerőseim/kollégáim sok esetben ezen érhetőek el, ha nem annyira sürgős valami. Nincs és nem is lesz más vackom (tiktok, x, stb).
Ugyanakkor el tudom fogadni, hogy a nálam 20-30 (rossz belegondolni, de lassan 40) évvel fiatalabbak teljesen másként élik meg a világot. És ehhez jöval nagyobb adatforgalomat igényelnek. Nyilván vannak emiatt időnként furcsa, olykor kellemetlen helyzetek, de nem gondolom, hogy ítélkeznem kellene, egyáltalán szabadna felettük. Nem biztos, hogy rosszabbak lesznek a bolygónak, mint az én 50 körüli generációm (lássuk be, csúnyán leszerepeltünk ilyen téren) csak más a megközelítés.
Igen, semmirekellők, agyhalottak minden generációban vannak. Most talán kicsit nagyobb teret kaphatnak emiatt a közösségi tereken, de azért én bízom abban, hogy összességében kisülhet ebből valami jó is. Legalábbis a gyerekeimet elnézve talán okkal bizakodom (talán sikerült nyitott, elemző gondolkodású, önzetlen embereknek nevelni őket).
Visszatérve az alapkérdésre: igen, az árakkal lehet úgy játszani, hogy a drágább csomagok sokkal értelmesebbnek tűnjenek, így hülyének tünik, ha valaki nem a korlátlant vesz (esetleg meg sem értik sokan, hogyan lehet elég nagyon kis adatmennyiség is), de valahol meg kell tanulni felelősen gondolkozni a pénzügyekben is. Ha valamire nincs szükségem, azért nem fizetek. Lesz értelmesebb helye ennek is előbb-utóbb.
-
Alusky
senior tag
Amikor elfogyott a keret és csak 4 KB/s sebességgel engedett netezni, de az legalább úgy korlátlan volt.

Amikor Edge volt a teraszon, bent meg az se, most meg a pincében is van 4G.
Emlékszem amikor a Voda megjelent a falu szélén volt térerő el kellett odáig bringáznom, hogy SMS-t küldjek az osztálytársaknak meg ökörködjünk, aztán onnan haza. Meg ott tudtam feltölteni is a műanyag lekaparós kártyával amit a postán vettem. Ezeket cserélték utána a vékonyított gagyi papírra. -
Reggie0
félisten
Az a baj, hogy a szolgaltatok ragaszkodnak a profithoz. Ha a korlatlan csomag helyett olcsobb korlatost vesznek az emberek tomegesen, hogy sporoljanak, ezaltal a szolgaltato bevetelt bukik el, akkor majd jol megdragitja a korlatos csomagot is, mert a forgalom ugyanaz marad, az uzemeltetes ugyanaz marad. Azaz par honapnyi sporolas jon ossze max, utana ugyanolyan lesz mint regen, csak meg a net sem lesz korlatlan. A korlatos csomag kizarolag a szolgaltato erdeke, mert a veletlenul/neha kereten tullogo, de tomegben amugy tokeletesen eloszlo, felhasznalon extra profitot realizalhat.
-
-
cinemazealot
addikt
Én igyekszem távol tartani magam a közösségi médiától, ezért általában beérem a havi 0,5...1 GB mobil adatforgalommal. Ha mégsem, van néhány gigabájtnyi Domino Maraton a másik SIM kártyámon. Útközben általában olvasgatok (fórumok, cikkek), a sallangot a Vivaldi sokszor ügyesen kiszűri, a hallgatni valókat (zenék és podcast-ek Spotify-on, audiobook-ok) pedig lehetőség szerint még otthon vagy melóhelyen töltöm le.
A tömegközlekedésen látható doomscrolling-ra szomorúan tekintek, az szerintem tipikus megtestesülése a nagyvállalatok sikeres üzletpolitikájának: Te magad vagy a termék (a figyelmed, a szabadidőd és az adatforgalomra szánt pénzed).
-
Elk_hound
tag
Vakuljak meg, de most ijedtemben megnéztem mennyi adatot használtam el havonta. Amúgy 20GB a csomagom.
Sosem volt 7GB felett, de a telo teljes adatforgalma (wifi-vel) sem érte el a 15 GB-t.
Tanulságos volt, ez nekem elég. Meg az is egyértelmű, a drótot nem váltaná ki, ezek a router logjában kb. napi adatok.... -
DithenS
senior tag
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Köszike.
Minden esetre gondolkodom a Starlink mini-n. Direkt hordozható, elég kitenni az ablakra vagy a szélvédőre (ha szabad az égbolt elötted) és nincs 4 hónapos korlát sem, és az adatkeret is korlátlan. Az a baj hogy 35 ezer forint még havonta. A 16 ezres csomagjuk 50GB-ot ad, de ha elfogy akkor csak 1mbps-t adnak, ami csak chatelésre jó.
De ismerek egy kamionost, akinek a 4 hónapos korlát miatt brutál drága lett a roaming, yetteles hiába volt adatkerete. Visszaélésnek nézik. Undorító EU-s rendelet ez, ahol a valósággal megint nem foglalkozott senki...
Szóval ha nem js veszik észre, akkor is gondolkodom rajta, mert az 50GB kevés. Jelenleg sokat leszek kint külföldön és az útakon. Muszáj a korlátlan net -
hemaka
nagyúr
Nekem is az van, de most raneztem a spotify eszi a legtobbet nyilvan, de igy is havi 15-20 gigat hasznalok atlagban. Itthon wifizek, meloban is az esetek nagytobbsegeben.
Magentaban a korlatan es a 30gigas csomag kozott valami 3k kulonbseg van, azert az nem egy veszes osszeg, akkor legyen inkabb korlatlan, sose tudni mikor kell tobb adat. -
Én egy érdekes állatfajta vagyok több okból is. Egyrészt külön telefonom van telefonálásra, meg netre (telefonálásra van egy 'buta' Nokia (hosszú ideig bírja töltő nélkül), netre meg a POCO-s okosteló); másrészt az előfizetéseket meg úgy állítottam mindig össze, hogy a lehető legjobb legyen árban. A telefonálásra már régen a Domino-t használom (fél évig is elég az 5000Ft-os feltöltés - amikor a Telekomhoz valamiért bementem a legutóbb, akkor az ottani ügyfélszolgálatos kérdezte, hogy mondhat-e jobb ajánlatot a Domino helyett, aztán elkezdte kérdezgetni, hogy mennyit költök, meg mennyi időre, és akkor azt mondta, hogy OK, nem tud ennél jobbat mondani
), netre még régebben a Voda 3GB-os netét toltam (mindenféle videó nélkül), de aztán kinőttem, és végül ezt is áthoztam a T-hez (így Magenta 1-ben egy 10GB-os netes csomagom van, a legolcsóbb beszédes megoldással). A jelenlegi csomagomnál azt érzem, hogy átlagban elég, de ha külföldre megyek, akkor veszek valami bővítőt, és azzal bőven elég. Ráadásul ebbe a 10GB-ba belefér néha egy 1-2 órás stream követés is (twitch, vagy yt), igaz, én is használom a 144p-re való butítást, mert a nagy felbontásban úgysem látni rendesen a kis képernyőn a videót (aminek a nagyobb része úgyis a chat felület). Szóval nekem jelenleg ez megfelel. Nem mintha nem gondolkodtam volna el a korlátlan megoldáson, de annak ellenére, hogy ki tudnám fizetni, akkor sem vagyok hajlandó többet fizetni azért, amit úgysem használok ki (otthon egy jó optikai netem van, így nem vagyok rászorulva ott a mobilnet használatára). -
TeeJay
félisten
Budapest 18. Kerület Yettel 5G torony éjszaka 1,3gigabitet simán tudok mérni 5G-n, napközben csúcsidőben is megvan 700-800 megabit. Ilyen sebességgel óránként 360GB forgalmat még elbírna lazán a hálózat.
Ennek fényében szomorú a helyzet mert már minimum 50GB forgalomnak benne kellene lenni mindenki havidíjában ráadásul ha elfogy akkor limitálják mondjuk 10megabitre de menjen tovább a net. A Szolgáltató nem érezné meg -
Peti870
csendes tag
Sok mai fiatal el sem tudja képzelni hogy 2003 ban a Vodafone-nál (250mega havi adatkeret 3eft) a "mobilnet" Siemens Me45 tel 5KB/s sebességgel hasított, és a Windows live Messengert is vitte ez a sebesség videohívással. Emlékszem ha lemerült a telefon, 5 perc töltéssel 30 percig tudott menni az MSN
Az akku persze púpos volt már 
Ma kb 10 giga adatból 9 giga szenny, vagy még több.
Mozillaban PC-n be lehet állítani hogy csak szöveg jelenjen meg a böngészőben, ezzel azért lehet csökkenteni bőven az adotot. Tizedelni, 50edelni akár.Szóval ma is elég lehetne havi néhány giga, mert a böngészőben ha megnyitsz egy oldalt pl mobilarena, bejön kb 20 30 kép, képenként nem szabadna 200kbyte nál többnek lenni, az 4mega, plusz a szöveg 100kb. De közben még is elvitt sokkal többet...
A miértre szerintem nem kell válaszolni. -
DonToni
aktív tag
"...a kutatás szerint a magyar előfizetők fele beérné közepes adatkerettel is, ha tudatosabban figyelne saját fogyasztására." - Ezt mondogatom már évek óta, tök jó, hogy most már "kutatás" is van róla...
Nyilván akik melóra használják és úton vannak egész nap, azoknak oké, de én pl. Wifi-n vagyok a melóban és otthon is és a kettő között meg egész hónapban jó ha 1-2Gb az adat forgalmam... ergo totál indokolatlan a korlátlan net ás 2x -es árazás számomra.
Ha hosszabb újra megyek, az meg vélhetőleg be van tervezve, így esetenként lehet bővíteni, ha feltétlen muszáj. -
törölt tag
Az utobbi 30 napban nekem csak a firefox elvitt 40 GB-t, pedig ezen szinte csak böngészek. (Ez van. Valami brutal mereture nottek a weboldalak, hiabba blokkolok mindent is.) YT, torrent stb. mas alkalmazasokban megy. (az unnepek miatt most pont nincs normal adatom, de gondolom meg plusz 100GB lenne normal esetben.)
PC-n is ilyesmi ossz. adatforgalom van nalam havonta. -
mhydas99
senior tag
válasz
secretgarden
üzenetére
UK leghitvanyabb szolgaltatoja mar a O2, csak az idosek maradtak naluk. Egyebkent EE a legjobb, Voda szorosan koveti. Mozillion az EE halozatat hasznalja, kevesebb, mint 10 fontert minden korlatlan. Vagy ott vannak a lebaras csomagok a Voda halozatat hasznalva, kivalo, MSE oldalon erdemes csomagot nezni (moneysavingexpert).
Ha pedig barmit vennel, regisztralj fel a HUKD-re (HotUKDeals) aki ismeri,az tobbszaz/akar ezer fontokat is sporol vasarlasokon, akciogyujtooldal, oda rakjak/rakjuk fel az akciokat. -
-
mhydas99
senior tag
Nem a nagy harmasban kell gonfolkodni. Bar teny, hogy 5000-es atlagar 10GB netre meg percekre nincs.
Vannak mindenki szamara elerheto MVNO-k, mint pl. a Netfone vagy a volt KUF, nekem Netfone-os a magyar szamom. Havi 4800: 500 perc peszed barhova+20GB net sebkorlat nelkul a Voda halozatan. Nekem megfelelo. Ennel jobb ajanlat egyenesen nem letezik. Ja es csak 10 ho a huseg.
Sokat mobilnetezek, megy a Spoti/Deezer is napi 1 oraban kb., YT is bar nem azon elek. Amint van lehetosegem wifire csatlakozom, igy havi 8GB-ot hasznalok atlagban. -
Jinxb1rd
addikt
engem meg az zavar hogy nem lehet lentebb vinni az alap csomagot még kisebbre. Részvétem azoknak, akiknek ez probléma.
-
TeeJay
félisten
flottás csomagom van igaz 4600-at fizetek de korlátlan belföldi hívás van benne viszont netből csak 6GB...
Ja és yettel flotta szóval ők igazán adhatnának 20-30GB-ot akkor sem érezné meg a hálózat mivel mindenhol ahol járok elég gyors.
Ha korlátlan netre módosítanám akkor 10ezer lenne azt meg már sokallom
Miért nem lehet 20-30GB alapból ha meg lement akkor csökkentsék a sebességem mondjuk 5megabitre. Mobil hálózaton miért nem lehet megoldani ezt?
Ahogy meg új hónap jön megint menjen csutkán amíg a 20-30GB tart.
5megabiten még tudnék messengeren üzengetni de jelenleg ha elfogy a keret akkor valami 16kbit-re lassítanak
-
Alusky
senior tag
Ez attól függ mid van a teló mellett és azon mit nyomkodsz. Én rühellek kicsi kijelzőn szenvedni főleg mikor ott a PC kánaán billentyűzettel, egérrel, monitorral és gyors nettel.
Szóval nekem egy 1 GB-os csomag is elég lenne arra, hogy a Messenger csipogását elolvassam és ha fontos reagáljak, ha nem akkor majd ha hazaértem, meg megnézzem az időjárást.Akinek viszont nincs PC meg a telón éli az életét annak muszáj a korlátlan mobilnet.
-
janeszgol
félisten
Az egyik, ami nálam van az korlátlan net, korlátos perccel. Nem használom ki.
A másik előfizum korlátlan belföldi beszéd korlátos nettel. Ez van anyámnál. Nem használja ki.
De nem baj, ha van. -
szkaroly
őstag
Ahol lakom ott nincs semmilyen vezetékes net. Amikor a Telenor 2017 tavaszán bevezette a korlátlan internetet az nekem kb. olyan volt mintha Aladdin teljesítette volna egy kívánságomat. Mákomra az akkori csomagom ára (valami Blue akármi) kb. 100 forinttal olcsóbb volt mint a korlátlan így azonnal át is léptem. Nem kellett többé a megákat számolni, netcafé-k elfelejtve, 30 perc után megszakadó ingyenes wifik szintén. Maga a Kánaán.
Időközben ugye a HelloData megszünt, átléptem egy Prime csomagba ahol a Yettel 30%-os kedvezményének köszönhetően 9600 forint a havidíj. 2017 óta az infláció eléggé nagyott nőtt, nekem ez az ár megfelel. Nincs sebességkorlátozás, van 5G, megbízható, nagyon ritkán fordul elő hogy nincs net. Egy éve a hálózatfejlesztés is megvolt, most már a térerő és a sebesség (250/40 mbit) is jó. Forgalmam kb. 1,5 TB havonta. -
cellpeti
nagyúr
Én imádom, hogy korlátlan. Kocsiba is netes rádió szól, illetve az egyik munkahelyemen is a telóról osztom meg a tabletre a netet, hogy rádiót hallgassunk.
-
Flottás csomagom volt évekig piszok jó áron, majd átraktam kártyásra.
Most már csak a céges számom és netet használom dualsimmel amin 50Gb van és a kocsiba is meg van osztva multi simként.
Yt videók, podcastok, netflix napi szinten és nekem ~30-35 GB nál több nem akar összejönni, szóval van még tér égetni a GB-okat.A kijelző felbontás növekedésével éreztem igazán, hogy sokkal megdobta az adatforgalmat, pl i5s-i6 vátásnál vagy i7- iX majd iX és Promax váltásnál az addig stagnáló forgalmam hirtelen megnőtt.
Miután a szokásaim állandóak a felbontások pedig nem nőttek érdemben az utóbbi években így a forgalmam nem nőtt érdemben azóta sem. -
Nálam több hívás, de elég sok helyen van mentett WiFi. Társkártyán néha bekapcsolom a mobilnetet, aztán OFF. Ez a "korlátlan" tudatosan könnyen kihozható olcsóbbra, de nyilván jobb az, ha úgy érzem nincs limit. Főleg ha sokat utazok.
Pedig a sávszél és egérmozi mindig limitáltabb
-
-
arnyekxxx
veterán
biztos, hogy a magyar szoltátók a szemétládák, ha mondjuk egy német simet használsz Mo-on ott nincs se adat se időkorlát?
https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/internet-telecoms/mobile-roaming-costs/index_hu.htm
Konkrét eset
Korlátlan adatcsomagot tartalmazó szerződés – adatroamingkeret
Paulina Luxemburgban 13 eurót fizet (áfa nélkül) mobilszerződéséért, mely korlátlan volumenű hanghívást, SMS-t és adatforgalmat foglal magában. Amikor Paulina Olaszországban nyaral, mobiltelefonjával továbbra is korlátozás nélkül kezdeményezhet és fogadhat hanghívásokat, illetve küldhet és kaphat SMS-eket, és legalább 20 GB nagyságrendű adatforgalmat bonyolíthat le. Az adatmennyiség kiszámítása a következő módon történik: 2 x (13 euró/1,30 euró) = 20.A barangolás nyomon követése
A szolgáltatók 4 hónapon át nyomon követhetik és ellenőrizhetik, hogy Ön mikor és mennyit barangol, hogy megvizsgálják, teljesülnek-e a méltányos használatra vonatkozó feltételek. Ha Ön ezalatt több időt tölt külföldön, mint otthon, ÉS a belföldi szolgáltatásoknál nagyobb mértékben vesz igénybe roamingszolgáltatásokat, akkor a szolgáltatójának joga van felvenni Önnel a kapcsolatot, és megkérnie, hogy tisztázza a helyzetet. Erre 14 nap áll majd az Ön rendelkezésére.Ha ezt követően is több időt tölt külföldön, mint belföldön, és külföldi (barangolási) fogyasztása továbbra is meghaladja a belföldit, szolgáltatója ettől kezdve többletdíjat szabhat ki az Ön által igénybe vett barangolási szolgáltatásokra. A többletdíj összege (áfa nélkül) nem lehet több mint:
• hanghívásonként 1,9 eurócent/perc,
• szöveges üzenetenként 0,3 eurócent,
• 1 GB adatonként 1,30 euró (ez a 2025-ös határérték, amely idővel addig csökken, amíg 2027-től eléri az 1 euró/GB maximális többletárat).
Amikor Ön roamingol, mobilszolgáltatójának automatikusan alkalmaznia kell egy díjkorlátot. Ez azt jelenti, hogy ha az igénybe vett roamingszolgáltatásainak többletdíja eléri az 50 eurót, vagy bármely más, Ön által választott korlátot, mobilszolgáltatója tájékoztatni fogja, hogy nem vehet igénybe további barangolási szolgáltatásokat. Ilyen esetben Önnek tájékoztathatja szolgáltatóját arról, hogy továbbra is igénybe kívánja venni a barangolást, még akkor is, ha azért többletdíjat kell fizetnie.
-
efi99
őstag
Tök ugyanez nálam is. Kb 20-30 percet telefonálok havonta, az még 1000 Ft sincs, mobilnet januárban idáig 2,2 GB volt, wifi van melóhelyen, vonaton és otthon is, hová izélnek az emberek ennyi mobilnetet? YT-ozni egérmozin ez meg végképp érhetetlen számomra, már attól elkap az ideig, hogy rendesen beletekerni sem lehet.
-
DithenS
senior tag
Engem az zavar, hogy hiába korlátlan a net belföldön, EU-ban csak 50GB-ot adnak. Sőt ha sokat vagy külföldön, egy idő után azt is letiltják. Magyar szolgáltatók szemétládák. Azt aki pilóta, kamionsofőr, vagy nemzetközi szinten sokat utazó munkás az meg rohadjon meg...
-
Én keveset mozdulok ki, PC mellett nem nyomkodom, szóval Wifi-n is csak 20-25 GB megy el havonta, mobilneten átlagosan 1,5 GB...
Számítógépen pedig 500 GB körül egy monitorozó program szerint.
Egyébként Telekomos horgász flottában vagyok, ami korlátlanra (is) Magenta1-hez hasonló árakat ad Magenta1 nélkül (többi díjcsomag), mikor én csináltam, akkor csak egy horgászkártya kellett hozzá, semmi más. -
Magenta csomagban van 3 korlátlan mobil előfizetés. Ha kevesebb adatmennyiséget választok, drágábbra jön ki a csomag, mert a korlátlan csomagra ad automatikusan 30% kedvezényt 3 mobil esetén.
-
p2pp
őstag
A Sajátom Yettel flotta 100GB.
A One ami céges lenne, de az is saját Netfone.
Mert melóban más nincs!!! (Sajnos)
(Csak a One rakta tele Antennákal a gyárat)
Az is 100GB.
Így pont tökéletes.
Futásra pont elég mindkettő.
Nincsen sebesség korlát elvileg.
De vki írta a One Korlátlant, ami leszabályoz. (5/1)
Na az menne is a kukába azonnal! -
Kicsit másként is lehet nézni.
Nekem van vezetékes net korlátlan adatforgalommal, 100 mb/s sebességgel. Hozzá korlátlan hívás országon belül, vezetékes telefonra.
A vezetékes telefon használata nulla hívás havonta. Lemondani nem lehet, mert drágább lenne a net.
Ennél olcsóbb a korlátlan mobil net, korlátlan telefonálással országon belül. A sebesség 300mbit. A ping némileg magasabb, de nem játszok ezért lényegtelen.A videostream nézés eléggé eszi az adatkeretet.
-
MemOooO
újonc
Az egyik legtutibb dolog számomra a korlátlan mobilnet.... Mondjuk már hosszú évek óta. Egy előfizetés és mindig, mindenhol, normális minőségben van netem. (Telekom, 400 giga ebben a hónapban négyen használjuk).
-
tomp
félisten
Mobiltarifán havi 90-110GB között pörgök.
A lakás mobilnetről megy(Yettel OtthonNet). Úgy forgalmaztam 1,97TB-ot, hogy torrent nem volt benne. Szimplán a mai normáknak megfelelő igénybevétel volt: 4K streaming -
kilua
senior tag
Youtube? Revancedet 144p-re állítom mobilnetről és kikapcsolom a kijelzőt. Alig pár mega fél óra ha csak beszédet hallgatok.
Hosszabbat letöltöm newpipevel otthon és akkor nem fogy a mobilnet. Ezért csak domino maraton van ami 10GB 6ezer. Kb fél évig jó mert csak vész netnek van.
-
secretgarden
aktív tag
£9.99-ért (kb. 4500Ft) van 30GB+30GB (havonta 30GB, de előző hónap el nem használt kvótája is hozzájön így max 60GB) mobilnetes csomagom O2-től (beszélgetés és SMS gyakorlatilag minden előfizetéses csomagon korlátlan errefelé). Kifejezetten sokat hallgatok zenét Spotify-ról (naponta 4-6 órát, munkahelyen, 5G-n), sokat internetezek és játszok 5G-n, időnként letöltök 5G-n audiobookokat stb., néha appokat is frissítek mobilneten, de ennek ellenére eddig 23GB volt a legnagyobb havi mobil adatforgalmam, az átlag pedig kb. 11-12GB. Szóval korlátlan... számomra nem fontos.
-
válasz
razorka777
üzenetére
Így van, kizárólag Maratont használok mobilnetre

Itthon korlátlan wifi van, ezért a nagyobb csomagokat, frissítéseket itthon töltöm

Korábban 35 GB-os MobiMatter csomagom volt, az is elég volt egy évre...
(Abban meg persze a korlátlan netre előfizetőknek van igaza, hogy ha reklámblokkoló, meg más macerás kiegészítő nélkül lépsz fel a netre, akkor 1 GB hasznos információra 2-3 GB reklám jut
) -
razorka777
veterán
Szerintem is a maraton a legjobb ajánlat feltöltőkártyásoknak.
-
scdlsc
senior tag
válasz
razorka777
üzenetére
Dominó még mindig egy jó ajánlat szerintem. Nemrég vettem észre, hogy van már hozzá 10 GB-os csomag is 6 ezer forintért. Ráadásul időkorlát nélküli felhasználással!
-
Ki hogy nézi. A mai fiatalok nem nagyon szeretnek beszélni nekik kell a korlátlan net, ha beszélnek is akkor a Messzengert, Vibert használják. Aki meg a telefonról dolgozik, annak is kell a korlátlan net. Nekünk ,, öregeknek " a telefon csomagba 25 gb net van és korlátlan hívás ez 6000 ft telefononként, de a 25 gb-ból kb 10-et ha elhasználunk, de van egy korlátlan net kártyánk 6000 ft, a táblagépemben van, a melóhelyemen használom ott kb 10-20 gb használok el ha van rá időm, a telken a lényeg ha ott vagyunk, ott megy megosztva és arról mennek a tévék, nézzük a stream csatornákat, de akkor a telefonok is arra vannak csatlakoztatva.
-
Használom youtube, böngészés, fórumozás így az 5GB csomagom éppen elég. Régen többször lefogyott pont a hóforduló elött pár nappal, aztán Adguard-ot használva már elég lett (kb 10-20%-ot takarít meg ha nem megy szemét reklám)
-
dnelb
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
a jó kis hello data, nekem is az volt
megérte nekik offolni, én lettem helyette feltöltős havi 3ért 
-
razorka777
veterán
Domino maraton 5GB hosszú hónapokra elég nekem.
-
Mielőtt aktiváltam a 15GB-t akkor csak 25 maradta 45 roamingból.

-
arnyekxxx
veterán
one prepaidben 5ezerért egy éven át havi 1GB, pont elég arra amit akkor netezek amikor nem vagyok wifiközelben. Nem szoktam telefonon 4kpornót nézni
@54 ja a másik kártya a telefonban egy dominó, rajta némi maraton azokra az esetekre amikor mégis túlszaladok az 1GB-on vagy a vodának szar a hálózata
-
MomoSinX
aktív tag
Nekem nem kell korlátlan, sőt én feltöltőkártyás vagyok a mai napig. Youtube és társai nekem élvezhetetlen kis képernyőn, fél évente töltök mindig 3 gigát aztán azzal elvagyok messenger meg random fórumozással.
Én örülök hogy ez a forma még létezik, mert havonta kidobni x összeget a semmire előfizetésben nekem nem elfogadható.
-
Az szerintem pofátlanság a szolgáltatók részéről, hogy ugyanazért a szolgáltatásért ma kb 50%-kel kellene többet fizetni (hűségidővel) mint amire kb 5 éve előfizettem. (vagy ugyanazért az árért a töredékét kapom)
Go Easy+: 20 GB adat, 50 perc hívás havidíja ~5000Ft.Ugyanilyet vagy hasonlót a Telekom kínál havi ~7500Ft-os áron.
-
vadkörte
addikt
Otthoni Internet:
Csak és kizárólag mobilinternet érhető el a lakóhelyemen. Yepp korlátlan - nem egy kapkodó idegbeteg, de legalább működik - jelenleg ~6000 Ft.
Mobiltelefon:
One flotta - lakossági, bárki által elérhető - ~2700 Ft/előfizetés 150perc lebeszélhetőséggel, 3GB adatforgalmi kerettel, 70-es számokra korlátlan hanghívás más irányba 10Ft/perc. A család vagy benne van a flottámban, vagy 70-es. A munkahelyem ugyanilyen kondíciójú szintén One-os flottás. Sem a 150 perc, sem a 3GB nem fogy el minden hónapban. -
trec12
addikt
ATR flották megszűnnek.
Már ha a tiéd ilyen volt... -
Telekomnál vagyok korlátlan netes, kell. Nagyjából havi 90 GB-ot használok átlagosan, normális esetben, de perpill éppen 272 GB-nál járok.
Elképzelem, csinálnak egy új csomagot 100 GB-os korláttal 7500 Ft-ért, és hogy kell -e. Hátizé. Azt gondolom, ne legyek annyira fillérb@szó, hogy egy kajálás árát sajnáljam a biztonságért, amit a korlátlanság jelent. Szóval nem kell, megveszem kicsivel drágábban a korlátlant.
-
Micsurin
nagyúr
Tényt közöltem, nem tereltem.
Az, hogy fáj ha felhívják egy részletre a figyelmed az a Te problémád. Egy szolgáltatás árát nem mindenfele összevont és egyéb kedvezménnyel nézzük…
Ezentúl gondolom akkor vehető alapnak az is ha valamit áfát leírva veszünk ugye? Onnantól lehet azzal az árral kalkulálni a pc komponenseket is, nem?

Látom megjött a flottás téma is lentebb, mérd azt is mint alapár ha jobban tetszik…
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
ergoGnomik
üzenetére
Rendben. Nem offolok a témában tovább.
-
Surfym@n
senior tag
csodálom, hogy még senki nem példálózott a flottás csomagokkal...
pedig 9eFt-ért már kínálnak korlátlan netet (68GB EU-ban is használható) Yettel/One hálózatát használva, mellé 275 perc lebeszélhetőséget (5Ft-os további percdíjjal)
11eFt-ért pedig mindenmentes csomagok vannak (EU-ban is) -
Csandi
addikt
Én most visszanéztem, kb. 23 gigát használok havonta.
-
PTM
senior tag
Nekem 10 gigás adatkeretem van és így se figyelem a használatot. Azt is meg kellett most néznem, hogy egyáltalán mekkora csomagban vagyok. Próbáltak nagyobbat eladni, de engem max. az érdekelne, ha ugyanezt adnák olcsóbban.
-
Zsolt,72
senior tag
Mellébeszélsz, terelsz, miközben Loik valós tényeket közölt. Tényeket, érdemi információkat. Te pedig jössz lakhellyel, meg váltással, ami viszont tényleg irreleváns. Kérdés volt, hogyan érhető el, jött rá tényszerű, igaz válasz.
Más dolog, hogy neked nem tetszik a valóság, ezért mellébeszélsz inkább...
Ez sehová sem vezet. -
TESCO-Zsömle
titán
Most fizettem be a telefonszámlát, 10.888,- HUF ment a Yettel Prime+ csomagra. ~10 éve vagyok előfizető, redetileg 5k volt, korlátlan nettel és havi 50 perccel, aztán megszűntették a csomagot és lett ez mint "legolcsóbb", ugyanúgy korlátlan nettel, de immár havi 250 perccel. Legutóbbi hónapban 52GB fogyott, amiből 45GB a YouTube volt. Sose volt hűségidő, nem volt készülék, nincs semmi kedvezményem.
-
bopeti98
őstag
Telekomnál van 30 GB net + 50 perc hívás 7642 Ft-ért. Bőven elég, sose fogyott még el és egyáltalán nem számolgatom hogy mire használom a mobilnetet. A havidíjat még így is sokallom, lenne olcsóbb lehetőség is flottában, de akkor buknám a Magenta1 kedvezményt az otthoni csomagról, és úgy összességben kb ugyanott lennék árban, így nem éri meg a cécót.
-
Csandi
addikt
11ezer ft-os korlátlan netem van, Yettel.
[link] Rajtuk keresztül.
Telekomos 1 vagy 2 ezerrel lett vna drágább.
SMS meg perc nem érdekel, ha van neted tudsz online is hívni meg textelni, meg amúgyis 30 alatt nem telefonál már senki (szerencsére)
én is csak munkában szoktam. -
-
pusszycat
nagyúr
Korlátlan mobil netem van, soha nincs kikapcsolva a mobilnet a telon, van h ha vacakol a kábel netem vagy a wifi routerem leterhelődik vagy ütközik, akkor a laptopom is erről megy, érdekes de gyorsabb olyankor a net mint a wifiről.
Jupi -
Vikitorony
tag
Lassan 4 éve 13 GB-os csomagom van, 275 perc beszéddel, utána talán 5 Ft-os percdíjjal.
Az utóbbi hónapokban 1x volt, hogy jött a 20%-os értesítő a Yetteltől.
4600-ért ez nekem teljesen megfelel.És igen, KUF-nél ennyi pénzért 20 GB netet kapnék, egy morzsával többért már 500 perc beszéddel, de
1. Yettel ismert hálózat, bevált. Ahol legtöbbet használom, ott jó a térerő, 4G/5G-n a sebesség is rendben van.
Vodás SIM-mel meg szívnak a kollégák, Netfone meg végképp nem szimpatikus.
2. A 275 percet sem használom ki, akkor teljesen felesleges az 500-as.15-20 GB nettel kényelmesebb lenne, de megszűnt a díjcsomag, ezért nem lehet bővíteni, csak ha váltok a standard csomagok egyikére kutya drága pénzért.
-
Nekem olyan csomagom van, ami már nem létezik. Az a durva, hogy hasonló sincs (Yetifon). Korlátlan beszéd, 50 SMS és 5 GB adat, 8700 Ft. Úgy néztem, hogy az adatot emelték meg. Most a legolcsóbb korlátlan beszélgetéshez 25 GB adat van, ami 2 év hűséggel kb. 12500 Ft.
Ráadásul ezek üzleti előfizetések, a lakossági mindig sokkal rosszabb konstrukció. -
90% HO mellett havi 3-4GB-nál több nem fogyott még el. 7GB-os csomagom van. Havi átlag 20 percet sem telefonálok szerintem.
Mobilnetről nem nézek videót, ha közlekedek, akkor szinte mindig Spotify szól. Flottában 275p lebeszélhetőség + 7GB net ~3800huf.Évente kb 2 alkalommal kell nekem nagyobb csomag (nyaralás), ilyenkor veszek egyszeri heti korlátlant vagy valamilyen kiegészítő csomagot (50-100GB) párezerért. Nagyon durván sokat lehet ezen spórolni kompromisszumok nélkül, ha az ember odafigyel.
-
Dester31
tag
Korlátlan belföldi csomagom van (a fent linkelt telekomos), de nem is feltétlen azért, mert hogy itthon korlátlan. Persze van, amikor meglódul (ebben a hónapban épp 18GB-nál járok, ami nem annyira sok), de rendszeresen utazok külföldre, amikor jól jön az 52GB EUs adat. Volt, hogy külföldön ment a Netflix egy esős napon, de az, hogy mindig van térkép és navigáció, szerintem ma már must have. És nem utolsósorban ha jól emlékszem, még EUn kívül is ad talán 2 GB-ot, ami térképre és navigációra (meg online maradni) bőven elég, olyankor értelemszerűen nincs Youtube és más videós tartalom. Havi 14e körül van ez a csomag.
-
-
Azért a 2-3 fontos akciós Lebara csomagoknak nincs párjuk
-
Na ez pont aktuális.
Magyarországon 13k-volt 22-ben a csomag korlátlan net + korlátlan 30-as hívás.
23 év végén irány külföld. Itt jól jött a 30GB EU keret.
Később lett 45GB, most meg 75GB.
-
ergoGnomik
aktív tag
Nézd meg tüzetesebben és egyből látszani fog, hogy gagyi! Nem tudja eldönteni, hogy fotó-realisztikus szeretne lenni, vagy rajz, esetleg festmény. A kétszemélyes ülés kb. 10%-kal szélesebb, mint az egyszemélyes. Az út, amin a villamos halad simán beleolvad a háttérben a folyóba. És gondolom még "ezer" másikat lehetne találni, ha elkezdenénk komolyan vizsgálni. A jó az nem ilyen.
Amit össze kellett szerencsétlenkedni azzal, hogy a képgenerálónak úgy elmesélje mit akar, hogy legalább ilyen gagyit összehozzon, annyi idő alatt átszerkeszthetett volna egy katalógusban talált jó fényképet vagy egy sajátot (ha van alkalmas). Ahogy azt scdlsc is kifogásolja, ez a fajta "munka" az, amit nagy ívben el kellene kerülni. Elértékteleníti a kreatív munkákat és lecseréli valami taszítóan művire. -
Dave1984
őstag
Havi 8ezer az előfizetésem Yettel benne 200perc korlátlan net.
Korlátlan net kell,mert a munkahelyemen nincs normális wifi.
Havi 150-200Gb az adatforgalmam. -
jbcs
tag
Korlátlan net a One-nál, 5mbit/s sebességgel 7eFt-ért, már hd videónál is döcög.
Olcsó netnek, alacsony a letöltési sebessége... -
vulnrea
aktív tag
Online hallgatok zenét, Apple music alkalmazásban, tehát igen, szükségszerű, mert így nem a tárhelyemről fogynak a GB-ok. Sokszor járunk külföldre ott is kocsiban az Apple musicot részesítjük előnyben plusz rengeteg videót/filmet nézek online munkába menet.
A kis adatkeretes, alacsony letöltési sebességes neteket már rég nem engedélyezém.
-
scdlsc
senior tag
Nem az AI ellen vagyok, hanem az ilyen módon történő használatát nem szeretem. Ez a kép természetellenes, hamis, ezért szerintem igénytelen. Csillogó gagyiság. De tényleg bocsánat és befejeztem, csak egyszerűen egyre több helyen látom az AI hasonló módon történő használatát (nem csak képek generálása). Emberek azt hiszik, hogy jó munkát végeznek vele, közben meg...
-
peugeotmate
addikt
5GB-os net csomagom van One-nál kártyás feltöltőként. 3 hónapra fizetek 5000 forintot 5GB havi megújuló adatkeretért (ez kb havi 1666 forintra jön ki leosztva
). Ezen keresztül hívok általában mindenkit (Facetime, Messenger, Whatsapp), youtube off, néhány insta reel is belefér. Többi tartalomra bőven elég általában. (HO-ban meg irodában dolgozom jellemzően.) Valamennyi plusz keret mindig van normál hanghívásra is, de ez nálam amúgy sem jellemző.
Egyszer-egyszer 5-6 ezerért bővítem a keretet 20 vagy 40 gb-ra pl. egy hosszabb túrázás vagy hasonló okán, az is belefér simán. -
Graphics
Jómunkásember
-
scdlsc
senior tag
Muszáj ilyen AI generálta szeméttel illusztrálni a cikkeket? Tényleg nincs másik képetek? Bocsánat a kifakadásért, de szerintem van millió saját fotótok, amikből hamarabb tudtok csinálni jobb borítóképet, mint ez. Vagy ha sokkal hamarabb nem is, de a végeredmény biztosan jobb lenne. Meg igényesebb is.
-
Graphics
Jómunkásember
20GB-os csomagom van, úgy hogy online rádiózok 192-ben, igazából egyszer volt valami gebasz a messengerrel, amikor zabálta a mobilnetet, azóta se tudom miért.
20-as csomagom meg is van osztva egy adatmegosztóval tabletre is.
-
dnelb
veterán
én korlátlanról váltottam havi 5gb-ra, jól elvagyok, yt meg tiktok offos és akkor teljesen kényelmes. Ügyintéző teljesen idiótának nézett mikor mondtam neki hogy nem használom ki, ezért lefele váltanék.
-
NomadND1
senior tag
Kerestem a 13e forintos korlátlan netet, korlátok nélkül, de nem találtam.
Az 5000 forintos csomag általában pár perc beszélgetést tartalmaz, ami két ügyfélszolgálat felhívásával el is ment.
Kíváncsi lenne a költő melyik bolygón él, vagy melyik országban, mert itthon elég más árak vannak. -
törölt tag
Belépsz youtubera, pislogsz kettőt és már le is vitt 1-2 GB-t. Nem hogy szükséges a korlátlan, hanem konkrétan limites csomagot már nem is engednék. +Természetesen az áraknak is normalizálódniuk kellene, de jó ez így a szolgáltatóknak.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elképzelhetetlen sebességre kapcsolt az Anthropic
- Milyen autót vegyek?
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Synology NAS
- Cyberpunk 2077
- Makett, makettezés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Formula-1
- További aktív témák...
- Használt Lenovo ThinkPad T14 G1 laptop i5, 16GB RAM, 256GB m.2 SSD, 1 év garancia
- Dell Alienware AW3225QF (31,6", OLED, 3840x2160, 240Hz, 1700R, FreeSync, G-SYNC)
- HP Laptop 15s-fq2996nz + monitor + egér és billenzyűzet + fejhallgató (INGYEN FOXPOST!)
- ASUS TUF VG279QM1A Gaming Monitor 280Hz GARANCIÁLIS!
- Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM - Újszerű -
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- 214 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4050 (ELKELT)
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cserébe elviselték a hülye kéréseim és tényleg minden mm-re pontosan volt megcsinálva.

Ha nincs kémény esetleg az eresz is jó lesz.

Ja és yettel flotta szóval ők igazán adhatnának 20-30GB-ot akkor sem érezné meg a hálózat mivel mindenhol ahol járok elég gyors.

)

Ez sehová sem vezet.
Amit össze kellett szerencsétlenkedni azzal, hogy a képgenerálónak úgy elmesélje mit akar, hogy legalább ilyen gagyit összehozzon, annyi idő alatt átszerkeszthetett volna egy katalógusban talált jó fényképet vagy egy sajátot (ha van alkalmas). Ahogy azt scdlsc is kifogásolja, ez a fajta "munka" az, amit nagy ívben el kellene kerülni. Elértékteleníti a kreatív munkákat és lecseréli valami taszítóan művire.

Olcsó netnek, alacsony a letöltési sebessége...