Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
levytee
csendes tag
válasz
fragola.6035 #39492 üzenetére
Sok sikert, remélem összeállnak a csillagok mihamarabb!
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
kk831228 #39495 üzenetére
Nem igazán az én bizniszem, csak asszisztálok hozzá, osztom az eszet.
Annyi volt a dolgom, hogy keressek egy belépő és egy felsőbb kategóriás darálót, egy menő rézbojleres gépet és egy karos gépet, meg még néhány apróságot. Én ezeket megtettem pár hazai és Milánói ismeretségem segítségével, de az üzlethez én nem értek.
Nekem a szemközti üzlethelyiség kellett volna, de a tulaj nem adta ide, inkább csinált belőle egy 150m2-es trafikot. Pedig már a Lineát és a Carpigianit is kinéztem. Ez van, marad a sufnituning. -
kk831228
addikt
válasz
fragola.6035 #39492 üzenetére
Na, gratula...!! Beindul a biznisz...
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
levytee #39491 üzenetére
Vannak hírek már a darálóról és a kávégépről is. A darálónak már van ára, de az akciós bevezető ár még tárgyalás alatt.
A kávégép is már letárgyalva, van jó ár, hasonló, mint az angol, német webshopokban. Garanciális szervizről kell még egyeztetni. Én lennék a garanciális szerviz, így az utólagos pid beépítés mellett is érvényes lenne a garancia. A gép típusa még nem publikus, de szerintem Neked már mondtam.
Még néhány csillagnak együtt kell állni, aztán elindulhatnánk. -
levytee
csendes tag
válasz
fragola.6035 #39490 üzenetére
Nancyk nem nagyon vannak mostanság nálad, pedig nekem speciel azok is nagyon szimpatikusak. Más, aztán fiorenzato fronton vannak hírek,ha nem is publikusak.
-
fragola.6035
aktív tag
Eladó Gaggia EVO. Leírás itt!
Ára 50e. Ft. -
kk831228
addikt
Egy Gaggia Classic, régebbi, pidelt, "rezes"...
Vagy az Evo se rossz amit kínálnak...
+ kell egy daráló...
Azért BPityu szettje is karcolgatja a 4-500-at újonnan...
Persze hogy el van vele...Legjobb tényleg ha megnézed a" búcsút" előbb... Akkor lesz egy kis viszonyítási alapod...
-
soldier2
őstag
válasz
prandris #39479 üzenetére
Az az EVO ki lett maxolva, tuningolva rendesen (belülről egy baby lett ha jól tudom), nem tudom mennyi (most nem is akarok váltani
) de műszakilag tuti rendben van, ha Fragola művek rátette a kezét
Tonyo: szerintem Tobee elmond majd mindent ha találkoztok, de amint már írták, egy Gaggia Classic/Baby pidelve otthoni szinten a racionális választás (ha használt gépben gondolkodsz), egy minimum Graef 702-es darálóval (Iberital challange, Imat LUX, Lelit Fred - ma talán ezt venném belépő darálónak).
Ha új gépben gondolkodsz akkor az ajánlott kezdő szett a Lelit. -
igen, ki lehet. kb. idáig racionális a költés, fölötte már hobbi (szebben csillog, masszívabb, zsinórban tud több kávét és bikából habosít sokat stb.). igazából az van, hogy minden géppel picit más és más a kávé, egy adott kávénak lehet, hogy jobban tesz a félmilliós gép, na de végtelen kávé van, lehet azzal is játszani, hogy az ember akkor mást csapol.
egy pid-es gaggia vagy hasonló szintű gép nem fölöslegesen kis lépés, ízlés szerint a végállomás. de ha nem, mindig eladható
-
Tonyo
őstag
válasz
Toobee #39475 üzenetére
Benne vagyok köszi, tényleg rég találkoztunk
Melyik a kedvenc?
Pityu: "ahogy a mozi,hifivel is." Azon a szinten meg is értem, h megálltál
vicces: Én ezt szeretném elkerülni, hogy feleslegesen lépek kicsiket.
And06: pidelt gaggia, nem mond semmit nekem, egyelőre
Utánaolvasok. Azt mondod, hogy egy ilyennel ki lehet maxolni na kávézást? (átlagos embernek)
-
prandris
tag
Látom vannak újabb kávéőrült jelentkezők
Fragolánál van egy eladó tuning Gaggia Evo-m [link] hátha valaki kedvet kap hozzá kezdésnek
-
And06
aktív tag
ha azt akarod, lehet "hifizni" is, de egy pidelt gaggia egy felújitott iparival őrlővel a 99%át tudja, mint egy "hifi" szett, szóval akkora különbségek nincsenek. (* egy-két eszpresszóról beszélve ízek terén, ha sorban kell húzni a duplákat, vagy 10 emberre gőzölni, akkor sajna zsebbe kell nyúlni)
-
Ma kaptam megint espressot az egyik olasz ügyfélnél..hááááát! Már nem is tűnik olyan sok pénznek az 6-700 eurós espresso szett ára. Egyből rendeltem is volna valami masinát kedvenc amazonomtól a csésze felhörpintese után.
Nekem bialetti mokkam van. Nem rossz, de állítólag a brikka alatt van.
Nekem most érik a brikka, de lehet előbb veszek egy normális őrölt és megprobalom a kvkból kihozni amit lehet ezzel a mostani főzővel. Aztán ha már meguntam lépek tovább.Ma lecsekkoltam a greaf őrölt. Elhiszem hogy ez az ajánlott minimum, de marhára bazari bow-lee vacaknak tűnik..
-
-
gubabela
senior tag
Szia!
Pont friss az élmény, szóval én több év szarvasizás után beruháztam egy tchibo kapszulásra. Nem volt rossz de valami még hiányzott, valahogy nem volt az igazi (Olaszországban ittam pár helyen kávét és eléggé hiányzott az az íz), ezért kutakodtam egy kicsit, így találtam rá erre a topikra. Innen az ajánlott budget szettet vettem, ami egy brikka és egy hario őrlő volt, pont ma érkezett meg. Azt kell mondjam, hogy számomra a kapszulás után ég és föld a külömbség, a brikka javára. Végre testes normális ízletes kávét tudok inni, pedig azt hittem, hogy a kapszulás már mennyire jó. (a szarvasi és instant után valóban finomabb volt).Szóval ha számít az én kezdő véleményem, akkor igenis megéri. -
Tonyo
őstag
Sziasztok!
Itthon nespresso kapszulás kávé főzőnk van, azt is csak hétvégén használjuk, hétközben bent iszom kávét a cégnél, ott profi gép van. Néha azt érzem kipróbálnék valami mást itthon is, kérdés, van értelme brikka-nak egy kézi örlővel? Mennyivel lesz jobb, mint egy nespresso?
-
gubabela
senior tag
Sziasztok!
Megjött a brikka és a kis kézi hario őrlő. Tisztítás és pár próbafőzés után sikerült beállítani a megfelelő darálási finomságot is hozzá. Próbaképpen tchibo sicily-t vettem, és azt kell hogy mondjam, hogy eszméletlen finom lett a végeredmény. Szép hab is képződött, ízre is rendben volt nagyon, szóval köszönöm az ajánlást, nagyon elégedett vagyok vele. -
adp
őstag
válasz
Deadzone41 #39467 üzenetére
nem akarok, csak van mikor több örlemény miatt úgy jött össze.. de ha már kicsit lassú is és a végére indul be úgyis rossz. Azaz azt vettem észre akkor az elfogadható ha 22-23 mp alatt jön le az a kb 30-40 ml. Lehet valami szarúl csinálok
-
zolnagy
őstag
Igez ezt írtad
Egye
nlőre én még nem találom a helyes beállítást. Eddig két húzást csináltam. Az elsőnél az előző kávéhoz beállított daráló ennél túl durva lett, így 5 barral, gyorsan jött le. Ez ránézésre szép, de van benne vmi bántó kesernyés íz. Másodikra örlőállítás után 9 barral normál lefolyással jött, de megégett (2. kép) ua a kesernyés íz, de intenzívebben.A képek: [link]
Most új a darálóm (síktárcsás) is és azt tapasztalom, mint amikor tőled elhoztam a silvanot. Azaz a nálad a síktárcsás örlőhöz belőtt pid hőmérséklet itthon a bezzera kúpos örlőhöz kevés lett (min 5 fokot emeltem, hogy jó legyen). A kávé ugyanaz volt. Most ugyanez van, csak fordítva. A bezzerához képest csökkenteni kell a hőt. Pl. spicy italy 85 fokon is éppen nem ég meg és ugye a silvanonak ez a legalja (ráadásul az eltolás is 0, így ez tényleg a min)
Hmm, asszem próbálgatnom kell még az örlőt más általam ismert kávékkal is. (pár Kapucziner be fog figyelni)[ Módosította: Parci ]
-
Bazsee71
őstag
válasz
jveres #39432 üzenetére
Már ez is valami, minden információ jól jön.
Rendelném már a Kalitát, de elültetted a bogarat a mérettel kapcsolatban. Felsoroltam korábban az érveimet, de a teszteléshez meg jobb lenne a kisebb méret, hogy ha valami nem sikerül, akkor kevesebb menjen kárba...azt hiszem erre még alszom egyet. Illetve, ki mekkorát használ itt a fórumtársak közül?
Végülis szűkítettem a kört, a Kalita és a Hario hasonmás között megy még a tipródás.
Egyik fő különbség a kettő között a kiöntő formája, a másik, hogy a "Kalita" 700ml-es, a "Hario" 1000ml-es és műanyag nyele van (talán praktikusabb). Ha bárkinek lenne véleménye, azt nagy örömmel fogadnám, jelenleg a 700ml-es kiöntő mellett döntenék.
-
adp
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Vajon lehet tudni hogy a baby class mekkora hőfokra melegít, és hol kapcsol be a termosztát. Mert én azt vettem észre, ha nem gyorsabb a lefolyás hanem csöpögős lassan indul meg akkor ihatatlan az ital keserű égett és ez eddig miden kávénál, még a pacificaffe ház kávéjánál is ami elvileg magas hőt igényel.
más: tömörítéshez én egy konyharuhát teszek a pulthoz aztán simán jó úgy, szerintem felesleges a tartó.
-
lagoon79
tag
válasz
Keresztapper #39458 üzenetére
a gumin jobban megtapad a kar, ha nem sík az alja (mint pl a marzoccoknál), akkor könnyebben lecsúszik a pultról nyomás közben.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
mester6 #39452 üzenetére
Tényleg nem kötekedni akarok, inkább értetlen vagyok a dologgal kapcsolatban, mert hogy el nem tudom képzelni, mi baja lehetne a pultnak attól, hogy a kart megtámasztom rajta. No persze más a helyzet, ha hajtás van és kapkod az ember, meg akkor is ha a felület anyaga nem fa, vagy bútorlap, hanem mondjuk kő. Szóval inkább arról van szó, hogy az én pultomban eddig nem okoztam kárt, de simán elfogadom, ha máshol más a helyzet, vagy az igények. )
-
Upo
addikt
Én a múltkor egy olyan kört rendeltem negyed kilósból, hogy East Timor, Malabar, La Piazza, és a postaköltség helyett bedobtam minden mindegy alapon egy Lagos Premiumot, ezzel már átléptem az ingyen posta értékhatárt. Az első kettőt mindenképp ajánlom, mi is a klasszik vonalnál tartunk, a gyümölcsöshöz még nem igazán nőttünk fel, de azért néha próbálkozunk. A La Piazza is jó volt, de az első kettő jobban bejött, a Lagos meg egy sima semmi különös, tejeskávéba simán elment.
Vagy 2 kilótól már eleve ingyen postával jön.A Malabar szerintem pid nélkül is jó lesz, ha más nem egy kis hűtőcsapolás után.
-
mester6
tag
válasz
Keresztapper #39449 üzenetére
A pult szélére pedig ezt venném:[link]
Én is ilyet használok. -
mrrr74
aktív tag
Valami ilyesmi, igen
Vagy a hengeres, igazából mindegy melyik. -
zoomon
tag
Nagy pakolásban találtam otthon egy ilyet, zsír új, fekete műanyag nyél. A talpa 58-as, ezt kérésre lehet negatív irányban módosítani, akit érdekel privizzen.
-
mrrr74
aktív tag
Sziasztok,
lecseréltem a dupla kifolyót szimplára, mert az asszony inkább a megjavított automata gépből kávézik. Igenám, de így meg a tamperolás nem egyszerű, mert nincs állványom. Az E-bayen láttam 3-4.000 közötti áron, de fogalmam sincs milyen a minőségük, ezért inkább azokat nem erőltetem.
Tudtok helyet ajánlani, hogy hol és milyet érdemes beszerezni? A 10.000 ft lenne a nagyon lélektani határ erre, így inkább alatta keresnék. Használt is lehet, nem probléma.Köszi
-
adp
őstag
válasz
zolnagy #39440 üzenetére
na ez az a posta meg 1200 amiből kijönne máshol egy plussz csomag.
.... Nyáron tuti pideltetem, de most még nincs erre időm, és nem sokat vagyok otthon sem.
az a baj hogy azt vettem észre, hogy ha kiengedek egy kis kávéscsészényi vizet kb 50ml-t akkor pont nem kapcsol még be a fűtés, vagy csak az utolsó másodpercekben ami ugye még pont nem befolyásolja, de ígysem mindig finom. -
jolti
senior tag
Láttátok ?
Kíváncsi vagyok milyenek lesznek, mondjuk így elsőre kicsit borsosnak tűnik az áruk, de ezt már lassan kezdem megszokni a mai világban... -
adp
őstag
Mi az a kávé amivel pid nélkül is jobban elvagyok?
Amiket eddig próbáltam: PY összes blendje. Ezek voltak az elsők itt még azért eléggé sokat bénáztam ismerkedtem a géppel eszpresszókészítéssel és hát nagyjából cortádóként végezte az összes úgy viszont nagyon jó volt mind még picit elrontva is... vagy lehet ez csak a kotyogós utáni változás adta. choco nagyon bejött így tejjel, viszont eszpresszónak szinte mindig égett volt (lehet én bénáztam a mérleg hiányában)Pacific: ház kávéja: igazából nem emlékszem már rá nem hagyott bennem nagy élményt
rome espresszo: ár/arányba jó volt főleg, hogy még akciósan is vettem viszont így a végére ráuntam.Lidl-s bio kávé: vicces de presszóban ezt sikerült a legfinomabbra elkészíteni ( sok van otthon, mert szülők is ezt isszák szarvasiban)
Na szóval valami 5k alatti kávét keresek ami a Baby classon presszónak is jót hoz pid nélkül.
az olaszos vonalat jobban kedvelem, SO-t se vetem meg viszont ne legyen savanyú ízélménye, mert azt nagyon nem. -
Z0mbi
senior tag
válasz
kk831228 #39435 üzenetére
Nespresso rol valtottam uj GC re. Ott sima gozkarra akartam valtani, majd lattam hogy az ujra nem lehet raapplikalni. Ekkor kezdtem nezni rezbojleres torteneteket. Es ezt dobta a gep. Nekifutasra 50k ert akartam gepet
majd a penzugyminiszter a csaladban kibukott...es en vettem ezt
daralora mar nem maradt.
Most viszont van daralora is...mar csak kv ra kell penz -
jveres
csendes tag
válasz
Bazsee71 #39429 üzenetére
Sajnos érdemi tanácsot nem fogok tudni adni, mert nincs gyakorlati tapasztalatom az egyes kancsók között. Én a Bonavitát (hőmérséklet beállítós) vettem meg. Ez ugyan nem olcsó, de 1000%-osan elégedett vagyok vele. Amiket a home-barista-n olvastam (nem az általad belinkeltekről), ott a következő szempontokat sorolták fel (sorrendiség nélkül): megfelelő csőr a finom kiöntéshez, tisztíthatóság, egyensúly, rozsdásodásra való hajlam, hőmérséklet szabályozás,...
Tudom, hogy ezekkel sok mindenre nem mészde talán lesz majd valaki, aki nagyobb gyakorlati tapasztalattal rendelkezik
-
jveres
csendes tag
Állítólag jövő héten érkezik a CT1.
-
Z0mbi
senior tag
FYI Catler CG8030 megrendelve
izgulas van. foleg hario kezi utan. (amit egyebkent szeretek csak amikor vendegsereg van akkor 3x-4x 21g ledaralas kezzel pottyet idoigenyes. (nomeg izom)
-
Bazsee71
őstag
válasz
jveres #39426 üzenetére
Az esetek 99%-ban otthon, és egyedül kávézom, de nyárra lehet beviszem az irodába a Skertonnal, ott már nagyobb az esély, hogy teljesen ki lesz használva. Egyébként más szempontok alapján is erre a méretre jutottam:
- CM-nál üveg csak ebben a méretben van,
- japán jeges kávéval szeretnék kísérletezni, nagyobb adag is elkészíthető előre,
- ezzel is szeretném az otthon pörkölt kávékat tesztelni, hogy mit mutatnak melegében, illetve hidegen (ilyenkor is egy adag frissen fogyasztva, egy hűtve későbbre).
Ha nagyon bejön, akkor majd lehet utazós fém is lesz, de egyelőre nem költekezném ki magam.Most még egy rendes kancsón vacillálok, mert nincs otthon ilyen célra alkalmas eszközöm. A műanyag kancsóm és a vízforralóm szája sem éppen kulturáltan ontja magából a vizet...
Megköszönöm, ha Te is, és a tapasztaltabb fórumozók is vetnek egy pillantást az alábbi kínai edényekre, hogy használhatóság szempontjából melyik lehet a legmegfelelőbb kialakítás:
1. Kalita koppintás, 700ml
2. Hario koppintás, 1000ml
3. Egyszerű kancsó fa nyéllel, 1000ml
4. Egyszerű kancsó fém nyéllel, 1000ml
5. Még egy egyszerű fém nyéllel, 1000ml
6. Egyszerű kancsó, 1500mlSzemély szerint az első három közül választanék.
Szerk.: az alábbit találtam még "antik" kereskedőnél, anyaga alpakka, mérete és használhatósága kérdéses.
-
gubabela
senior tag
Sziasztok!
Elkapott engem is az őrület, úgyhogy szert tettem egy gaggia baby classra (a jófogáson hirdetett). A leírásban szerepel, hogy van hozzá gyári szűrőkosár (szimpla és dupla).Azt szeretném tudni, hogy érdemes egyből cserélni ezeket, (és ha igen milyenre?) vagy jó lesz nekem a gyári is? Olvasgattam a fórumot ezzel kapcsolatban, de nem igazán tudom eldönteni. Találtam pár linket az expolygonhoz szűrőkre de sajnos azok már nem élnek így nem tudtam ránézésre megállapítani, hogy melyikről is van szó. Köszönöm előre is a segítséget!(tudom daráló is kelleni fog, egyelőre keresek, szóval ha valakinek van eladóban valami budget az ne tartsa magában
)
-
meander
tag
válasz
fragola.6035 #39424 üzenetére
Akarom!
Köszönöm! -
Bazsee71
őstag
Végül egy 2-4 személyes üveg Kalita mellett döntöttem. Ha netán valakinek nem jött be és eladná, az dobjon egy privátot ma estig, legkorábban holnap délután rendelem meg.
(#39421) meander: fél órás böngészés során nem nagyon találtam olyan oldalt, ahonnan megérné rendelni. Amerikai oldalon olcsóbb, de ott meg elég durva a szállítási költség. Az európaiak elég drágák, vagy csak én kerestem rossz helyen. Elvileg a versenyekre 20g-osak mennek, én egy olyat próbálnék. Kevesebb őrleményre ott a Reneka.
-
Nem szoktam én sem tömni. A kVs csomag elején mikor felbontottam, kB 1 hétig a 7 gramm úgy ment bele a tartóba, hogy pont belefert. Most meg marad hely még 1 grammnak minimum.
A kiskanál nyelével szoktam csak szintbe egyengetni kb mint a kőműves mikor húzza az aljzatbetont. Egyelőre örölök kézzel aztán majd meglatom. -
tariattila
veterán
-
rallypix
csendes tag
Eladnám a képen látható PID-elt Gaggia Babyt.
Extrák, és tartozékok:
- Rex C100 PID, oldalára felszerelve pilírozott zártszelvényben
- Rancilio Silvia gőzkar (az eredetit is adom hozzá)
- Egy- és kétszemélyes szűrők, vakszűrő, vicctamper, egyes kifolyó2014-es, de szinte új állapotban tavaly nyáron vettem egy index fórumostól, aki elötte kb. 2 hetet használta csak. Simi nézte át neki, a szétszedett állapotról vannak képeim.
Természetesen hibátlanul működik, Nordával, vagy Vera-val, néha forralt csapvízzel használtam.Azért adom csak el, mert már hárman is kitúrták szegényt a konyhapultról. Egy Pavoni, egy QM és a feleségem...
Kérésre tudok még képet küldeni róla.
Ár: 75 000 Ft
(Szerk.: telóról állóképet, hogyan lehet rendesen feltölteni?) -
ez a brikka lesz asszem a következő szerzeményem. már rég fenem a fogam rá. főleg a különleges szelepe miatt. csak a 2 adag ami nem tetszik. kávéfüggő vagyok, nem tagadom, éppen ezért próbálom minimalizálni a bevitelt. van olyan nap, hogy 5-6 kv jön csak az ügyfelektől és nem nagyon illik visszautasitani. viszont indulás elött már kora reggel bennem van 3 is. a koffein meg dolgozik íztől függetlenül. és bizony függőséget okoz. na meg néha alvászavart, de ezt az üzemorvosnak nem kell tudnia.
próbáltam 1 kvval egész nap, de nem voltam önmagam
rendelek egy minit hariot. csak remélni tudom, hogy nem fog másfélkilo kv után tönkremenni, mint ahogy valaki irta az amazonon a véleményeknél. -
adp
őstag
válasz
ronin s8 #39404 üzenetére
Hat azert a brikkabol ha jot akarsz kihozni a bolti ezer eve porkolt es ezer eve daralt kave mindegy milyen nem lesz valami jo.. En ugy gondolom akkor mar inkabb egy bolti olcsobb szemes es egy kezi orlo.
Sztem a kapszulas sem az olcsobb verzio inkabb az igyunk valamit gyorsan egyszeruen olcso geppel verzio. Ha utanaszamolsz egy valamire valo kapszula 120-150 ft a finobabb inkabb 150 v felett. Egy pacific rome espresszo 8-9g-bol fozve nekem 30ft-ra jon ki egy nem is olyan rossz presszo. -
ronin s8
senior tag
válasz
vicces #39401 üzenetére
Hu, hát innen nehéz tanácsot adni. Ne sértődj meg, de nekem az az érzésem, a kérdéseid nagyjából akörül forognak, hogy "mi a legolcsóbb?" A kávé egy szint fölött luxuscikk (ha megértjük, hogy kávé nem egyenlő koffein), és bizony sokat kell ahhoz költeni rá, hogy igazán jót kapjunk.
No de költséghatékonyan is léteznek alternatív megoldások. A kapszulások nem, hogy rosszak, de sok embernek ezek az elérhető legjobb minőségi alternatívák. (Ezt csak azért írtam, mert nem értettem a kapszulás példádat.)
Érdemes lenne megkóstolnod a Brikka kávéját - a sima kotyogóshoz képest. Ha bejön, akkor daráló nélkül 14-15e ft-ból meglesz az eszközöd. Nem igényel darálót, de a Lavazzákat felejtsd el. -
adp
őstag
válasz
vicces #39401 üzenetére
Ha majd a kozeljovoben karosat veszel, erdemes sztem a greaf cm 702-ot venni egybol.
Ami a legolcsobb ajanlott,az osszefoglalobol.Ha ez evek kerdese sztem a kezivel elvagy foleg ha keveset is iszol. Igazabol a kezit nem nehez eleadni itt a forumon is par hetente valaki mindig keres.BAZSEE71 engem is erdekel
-
sziasztok!
megszereztem a bialetti 1 csészés mokafőzőt. egész jó, ahhoz képest, hogy milyen kis 1xű szerkentyű. igaz a kávétartókosár mindig úgy beleragad-dagad az alsó részbe, hogy egy kis, hegyes kés hegyét kell betuszkolni a két eszköz szélei közé és úgy valahogy felfeszegetni. de még birja. lett is egy kis hiba igy a kosár peremén, de úgy látom a gumigyűrű ezt hibátlanul tömiti amikor összecsavarom a felső résszel.más:
először kockásitott kávét vettem, ami ugye örölt. már lassan 1 hónapja fel van bontva és kb 1 hete újra a pocsék pados-kapszulást izt kapom reggelente. eredetileg sem volt nagy show a kávé - lavazza valami rosa, az indexes brikka ajánlólistán találtam - , de most visszatért a förtelem íze a reggeli kávézásom idejére. gondolom megdöglött vagy kiszáráadt. eredetileg a 7 gramm kávét alig birtam beleszedni a kosárba. most meg már meg sem telik ettől a súlytól. hiába, egyedül negyed kiló KV sem fogy el olyan gyorsan.
úgyhogy jöhet a frissen örlés! találtam is itt pár boltot a közelünkben ahol árulnak pörkölt babaot kimérve. /Mainz, DE/viszont a kérdesem az lenne, hogy esetleg melyik hario őrlőt ajánlanátok?
a minit találom nagyon költséghatékonynak, de az amazonos vélemények között sokan nagyon lehordják. illetve a hario skeretont vegyem inkább, ami picit drágább, de szintén fogalam sincs a minőségéről és a tartósságáról. egyébként ennek már ha jól látom van koppintott verziója is: hario skerton másolat??
esetleg jobban járnék valami 100 euro érték körüli elektromos csodával? a későbbi továbblépést is figyelembevéve? mármint egy rendes karos eszpresszó gépre gondolok /értsd: kitartó spórolás és legfőképp végtelennek tűnő időkön át kitartó könyörgés a főnökasszonynak itthon, aki nem kvzik és nem érti mi a különbség egy eszpresszo és egy noname kapszulás között
/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- OLED TV topic
- Honda topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Politika
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- TCL LCD és LED TV-k
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Air Jordan 1 Retro High OG GS Black/Medium Grey-White, 44,5 méret
- 2Drive Off-Road 8.5" Hoverboard
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) 3 akkumulátorral, extra ND szűrőkkel
- DJI NEO MotionFly More Combo drón szett - 4 akkuval és kofferrel - alig 2 hónapos
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Quadro FX 570 eladó
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest