-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Értem én, de ez sajnos csak számítgatás, és nem mérés... Ez ugyanúgy filozófálgatás (+marketing
). -
válasz
Deadzone41
üzenetére
ideális esetben az adott szűrőhöz kell méretezni a tampert és kész

-
Deadzone41
őstag
válasz
ronin s8
üzenetére
Szerencsére vannak akik kiméricskélték a különbségeket [link], úgyhogy nem biztos, hogy csupán filozófikus költeményről van szó.

Parci: igen, én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy meg kell vizsgálni a dolgokat, aztán következtetni, és legyinteni, ha tényleg hülyeség.

-
hifis50
csendes tag
Nekem volt ilyenem, és annyira rossz azért nem volt, ha ez alapján váltottam a Strietmanra.
Belőni hozzá az őrleményt nem nehezebb, mint egy pumpáshoz. Ebből következik, hogy a rugós működés azért nem mindenki szerint hátrány, mert ha megvan a jó beállítás, nagyon egyformákat lehet stabilan húzni, és állítólag ez a rugós gép nyomásprofil nagyon jó is tud lenni.
Ami gond, az a vízhőfok eltrafálása. Ez, mint minden hasonló puritán gépen, elég bizonytalan. De rutinnal szerintem ez is leküzdhető.
Ha sikerül és minden stimmel, hozza a kiskarosok nagyon is szerethető ízvilágát. Nem véletlen azért, hogy az Usában népszerű, a Home Baristán tényleg sokat lehet róla olvasni.
Ami a formáját illeti, ez egy retro múlt századi kalasszikus kávégép dizájn, tényleg csicsásnak tűnik, pedig ilyen túldíszített eleme csak egy van, a sas a sapkáján. Szerintem egy konyhában azért nem csúnya.
Az ára, főleg ha a Pavonival vetjük össze, nagyon magas. De ha használtban sikerül jó áron kifogni, én egyenértékűnek tartom a Pavonival. -
ronin s8
senior tag
válasz
zoomon
üzenetére
Minden szűrő kicsit más átmérőjű. A sok, elvileg 58 mm-es szűrő simán szór akár egy millimétert is, nem beszélve arról, hogy a legtöbb lefele szűkül. Azért célszerű(bb) 58-ast használni, mert azt bármelyiknél lehet használni. Az újhullámosok jelenleg ott tartanak, hogy 58,35 és hasonló méreteket gyártanak, és filozófiát költenek hozzá.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként meg mérd meg a kérdéses szűrőt, és arra a méretre esztergálasd át.
-
zoomon
tag
Sziasztok!
Van egy 58-as tömörítő pogácsám, tehát az alja, szabvány menettel, egyszer lejtettem így a szélső 2mm sérült. Arra gondoltam, hogy esztergáltatok le belőle, mert 58-as kosárral amúgy sem volt egy nagy élmény használni.
A kérdés, hogy creminába vagy a szimpla kosárba pontosan illeszkedő pogácsa átmérője mekkora? -
soldier2
őstag
Állítólag jó kávét készíteni nem
Rugós karos, háklis az örleményre nagyon (mindegyik rugós az), és bár sokan szidják, többen használják megelégedetten. Valamiért nincs olyan kultusza mint a Pavoninak meg a Creminanak, de a dupla kosarát előszeretettel használjuk az említett 2 gépben. -
noss
tag
Elektra Micro Casa karos gép mit tud azon kívül, hogy tekintélyt parancsoló 2 literes kazánnal és 1050 eurós nettó áron adják?
Azon kívül persze, hogy csillog, mint Salamon tökéletessége. -
soldier2
őstag
válasz
paljoc
üzenetére
És csak erre kíváncsi mindenki, többek között én is. Azért titkon bevallom, hogy megvan a varázsa az "aládugom a kart, megnyomom a gombot" darálásnak is, pár hónap tekerőlantozás után. Igaz a Vario mindig is tetszett, bár a jó lefolyás megvan spriccelés nélkül még nem sikerült csapolni. Talán holnap.
-
paljoc
tag
válasz
levytee
üzenetére
Kizárólag a Pázsit Laci a "hibás". Ő találta valahol hogy a Breville marha jól szerepelt valami külhoni teszten nagy gépek között is és ő hívott fel, hogy érdekelné és nézzem meg. Ennek semmi köze hogy ilyen gépet /is/ használok meg hogy bármire esküdnék, hacsak az nem, hogy így épp meg tudom nézni milyen a véletlenül pont most hozzám került Hg One mellett.
-
levytee
csendes tag
Mégegyszer. Bocsánat paljoctól, nem arra céloztam,hogy katler fizetett tesztjét készítenéd, csak a "mindenki a magáéra esküszik"-re gondoltam, azt is félig viccnek is szántam,pont fingom se volt róla,hogy volt már ebből incidens. Innentől halálosan komolyan veszem a topicot és semmi meggondolatlan hozzászólás. :-)
-
jveres
csendes tag
válasz
paljoc
üzenetére
Igen, én a gépeknél éreztem hasonlót: Strietman volt a hamvas szőke, a Vetrano a barna káromkodós.

Kíváncsian várom a további ízérzeteket, meg hogy találsz-e még az egyes darálókra jellemző (persze ez általánosítás, és nem mérnöki pontosság) ízjegyekket, mint anno a Pharos vs HG-One-nál tapasztaltunk. -
levytee
csendes tag
válasz
paljoc
üzenetére
Engem érdekel a véleményed és tényleg nem volt hátsószándékom...,de inkább befogom.
A kollegáknak mondtam bármikor megkülönböztetem a dobozos sört az üvegestől,ott is ilyen vakpoharasteszt volt és tényleg bármelyik fajtánál kijött az aluíz. Nyertem a fogadást, ami egy újabb sör volt. -
paljoc
tag
válasz
levytee
üzenetére
Teljesen nyugodt vagyok, csak sajnalnam ha ilyen iranyba terelodne a dolog, nem pedig h mit tapasztalok. Amugy meg tenyleg barki probalgathatja barhogy, en spec kivancsisagbol tuti nem vettem volna se hg one-t se Catlert, de ha mar igy hozta az elet, orulok es kivancsian eljatszadozom veluk. Ennyi lenne a tortenet lenyege.
/amugy meg altalaban a variot hasznalom miota megvan, a tobbiek itthon meg a karba orlos magistert, ez utobbi amugy az egyetlen daralo itthon, amit ujonnan, boltban vettem/ -
paljoc
tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Nem baj.
Majd valaki csinál olyan tesztet is, hogy mindkét darálót az optimumon használja, én meg csinálok ilyet, amilyen én tudok/gondolok. :-)De továbbgondolván:
--azt ki mondja meg melyiknél mi az optimum???
--hogy pl. a Hg One-t 28, míg a Catlert akkor 32 mp-es csapolásokkal nézzük zsinórban. /ráadásul a kávékat is váltogatom, többel is megnézem/
--azt ki garantálja, hogy a Catler két egymást követő csapolásnál halál pontosan ugyanolyan hőfokon tolja majd épp???
--azt ki garantálja, hogy az én íz érzékelő képességem az etalon???
--hogy két egymást követő csapolásnál minden hajszálra ugyanúgy történt???Hát senki! Úgyhogy tekintsünk el jelen esetben attól, hogy ez majd ilyen laboratóriumi körülmények közötti hiteles mérés vagy mi a bánat lesz, ahol garantáltan mindig és minden ugyanúgy történik, valamint minden paraméter egy valamilyen elismert szakértő által előirányozott mezsgyén halad, passzítván a két daráló tulajdonságaihoz.
Ez inkább egy sima érdekesség: napi használatban mit tapasztal a két őrlőnél egy ember, aki nem az első kávéját főzi. Akit ez érdekel az elolvassa, aki máshogy szeretné vizsgálni, az megvizsgálja máshogy, ahogy jónak érzi. Egy tuti, itt részemről valamilyen eredmény nagyon sok csapolás után fog megszületni, pont a fentiek miatt. Még az is lehet, hogy egyik kávénál az egyik őrlemény a bejövősebb, a másiknál meg a másik. -
paljoc
tag
válasz
levytee
üzenetére
Mivel nem vásároltam meg ezt a drága őrlőt, nem áll fenn a veszélye hogy nagyon akarnám hogy az üssön amit abból iszom. Egyszerűen csak "közömbösen" figyelem melyik milyen, nincs semmilyen plusz löket ami eltántoríthatna a tényszerűségtől. De ha már kialakul valami végleges közeli vélemény, akkor csinàlok ilyen megkavargatósat is párat!
-
paljoc
tag
válasz
jveres
üzenetére
Arról majd még kicsit később, már vannak benyomások, de semmilyen kijelentést nem szeretnék elhamarkodottan tenni. Az előző két napban egy 250 grammos három hetes Sidamoval játszottam, ma tértem át a friss Yirgára, megvan a beállítás mindkét darálón, ugyanúgy folynak, csak a kávé fogyasztási kapacitásom nem vég nélküli. Ráadásul most pl. 2x2 szimpla csapolás ment egyiken másikon, a gép 90 fokon, az őrlemény 11,5g, a lefolyások 32 mp-ek és első körben tök mást éreztem mint a másodikban. Ha a mostani kör első csapolásából kellene véleményt mondanom, akkor valami olyat fogalmaznék meg, amit hifis meg talán Te is a Strietman géppel kapcsolatban, hogy sokkal kerekebb, lágyabb, kifinomultabb volt a HG One őrleményéből az ital, míg a Catleré virgoncabb de egyben picit karcosabb, egyes jegyek hangsúlyosabbak, ilyesmi. De nem mondanám egyikre se hogy na ez aztán annyival jobb a másiknál, hogy ihaj. Pláne hogy volt egy második kör is, amikor meg nem éreztem ilyen markáns különbséget. A hétvégén még nyomom különböző babokkal, aztán ha időm és Katoczi engedi, a Jollyval is összeeresztem.
A mai tapasztalatból azt summáznám, hogy mondjuk az őrleményekből készült kávét lányokra átkonvertálva: a HG One egy szőke finom kis úri kisasszony, hamvas, szelíd, hibátlan, szende, a másik meg telivér, barna, néha káromkodik egyet, de szép az is és maga az ördög néha. Na aztán hogy kinek melyik tetszik, az nyomja rá az áment az érdemes volt-e megvenni 400 ezerért kérdésre. De nincs még vége, hétvégén talán jobban sikerül kibogozni a dolgokat, még az is lehet végül hogy a tekerős az ördög.

-
adriankoooo
senior tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Még nem.

A ma megkapott Black LXR-nek annyira durva illata van, hogy nem tudom hogyan fogom kibírni jövő hétig.
-
soldier2
őstag
Amit Kalmárnál ittam duplát, az annyira volt dupla, mint a ketszemélyes Brikka. Szóval előbb járd körül, esetleg próbáld ki valahol ha tudod, mert azt kétféle tölteni már lehet kevés. A kallszikus értelemben vett 2x25-30 ml-t a Cremina is csak sok gyakorlással, trükkökkel tudja.
-
jolti
senior tag
válasz
t-bali3
üzenetére
Ez igazi espressos pohár. Pici. Egy presszó bővebb cremával és tele is van.
A nejemnek pl. pici is, mert még nem bírtam leszokatni a tejről és az már nem nagyon fér bele.
Viszont nekem tökéletes.
Igazi, minőségi csésze.nagyon szeretem.Ábi.
Ez komoly? Tényleg bírja a duplákat?
Mi is 2 duplával indítjuk a napot. ( ma meg kicsit később még rátoltunk egyet! Ez a baj, ha Paljoctól vesz az ember kávét! Túlzottan itatja magát! Tuti megbűvöli valahogy! :-P )
Meg sokszor van vendég is, tehát bírnia kell a duplákat.Parci.
Nálam a Spicy mindent visz! -
Deadzone41
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Szóval még nem nézel ki így az alumíniumtól?

-
paljoc
tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Meg is tetszikeltem du., nagyon jo!!! :-))
-
válasz
Gravity1234
üzenetére
én is spicy-t (is) tolok épp, 83 fokon készül
, szuper jó savai vannak. cm-hez nem tudom hasonlítani, mert az most nincs, de klasszikus fronton én is ezt szeretem a legjobban. a másik oldalról meg az etiópok és főleg a black lxr. -
kk831228
addikt
válasz
Gravity1234
üzenetére
Nekem se igazán a kávé volt a fontos...
Inkább az összhang 
-
Gravity1234
tag
válasz
soldier2
üzenetére
Nagyon koszonom neked is, es aki kommentelte eddig, nekik is.
Orulok hogy tetszik nektek. Erdekes (bar kaves forum nyilvan
) hogy itt mindenki a kavera magara koncentral, mig az ismerosoknek, baratoknak megmutatva inkabb a film hatasa, elmenye, kivitelezese volt a tema 
Megmondom oszinten, mindketto fontos szamomra es orulok hogy egyelore mindenkinek pozitiv elmenyt okoz.
Ha mar kavezunk:
Igen valoban Spicy Italy, meg picike van belole, aztan ujabbat kell kostolnom.
Az elmult par honap alatt mar eljutottam oda hogy ha mar belottem a daralot es a gepet akkor tudom meropohar nelkul is hogy jol jon e le, ezek a csapolasok 40-45 ml kozott mozognak 14,5 es 15g kavebol.
Nekem ez jott be. 84 fokon fozom most ezt is, megmaradtam az alacsonyabb hofoknal.
Most jon a szubjektiv resz: nekem a Spicy karakteresebb kave mint a Choco, hatarozottan van benne valami tobblet iz (fuszeresseg, vagy mas nem tudom, de ott van).
Espressokent nekem jobban izlik mint a Choco, viszont Flat Whitekent, gozolt tejjel, a Choco jobb izt adott.
Kifejezetten finomnak tartom a Spicyt, nem tul savas szamomra pedig ahogy Paljoc is emlitette a Choco is volt mar alacsony hofokon hogy az en szamizenek tul savanyu volt.Nezzetek, osszatok, terjesszetek de leginkab elvezzetek!
G. -
kk831228
addikt
válasz
Gravity1234
üzenetére
Nagyon fa..a a vidi...
Nagyon kellemes az összhang, a zene stb... 
-
soldier2
őstag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Végre megnéztem monitoron is a videót, szerintem nagyon jó lett. és a Spicy Italy is jól mutat a csészében. Időben lekapcsolva, semmi szőkülés, szép aranybarna crema (ha nem változtattál a színén, akkor tuti nem volt megégve, mint anno a CM, vsz nem is volt annyira kesernyés. Lehet, hogy megszeretted a picit gyümölcsös, savas beütést a kávéban?). Jó lett volna látni, hogy hány g lett a kávé a végén, de igazán nincs jelentősége. Túl hígra nem hagytad, és ha neked ízlett akkor teljes a siker.
-
levytee
csendes tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Rézkazánnal szerintem egy olyan gép lesz, amit ha egyszer mégis el akarsz adni 1perc alatt elmegy.na majd kíváncsian várom milyen kazán kerül bele.
-
Surda-
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
De,csak jó lett volna megúszni,hogy el kelljen mennem érte a postára sorban állni.
-
adriankoooo
senior tag
-
levytee
csendes tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Néztem én is. Optikai nincs rajta a tartály,ha jól mondom.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Basszus, ez most optikai csalódás, vagy az enyém a legkisebb (középső)?

-
Ábi
tag
válasz
vendingo
üzenetére
Tuti meg lehet oldani, de az a tapasztalatom, hogy nincs rá akkora szükség, mint más gépeknél. Megfelelő őrleménnyel jobb eredményt ad a 2-3 fok különbséggel indított húzásra, mint pl. a fejhőmérős Bricolettám. Én nem olvastam olyan tulaj beszámolóját, aki szükségesnek érezte és megcsinálta volna. Igaz, nem jutottam el a HB fórum minden Caravel bejegyzéséig.
-
edk-
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Azért van nálunk is pozitív példa. Ahonnan motorolajat szoktam venni, egyszer pont azt kértem emailben, ami feljebb a problémát okozta, hogy egy nappal később kézbesítsék a csomagot. Perceken belül válaszoltak, hogy így lesz.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
killerjohn
üzenetére
Felvágsz itt a BOSS-os sztoriddal.
Sarki fűszerest is írhattál volna.
-
válasz
killerjohn
üzenetére
három évet éltem az imperialista ámerikában, szerencsére már elég régen, így nem kapok minden nap agyvérzést attól, ami itthon megy. tíz millió magyar tudja fejből, hogy miért szar hely az usa és miért hülye minden amerikai, de erről például, amit írsz, még senki sem hallott

-
ronin s8
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Én a jeges víztől agyfaszt kaptam.

-
Surda-
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Hát az USA az nagyon más világ...

-
killerjohn
addikt
válasz
Surda-
üzenetére
Idehaza még mindig nem fogja fel a szolgáltató piac, hogy beismerni a hibát, és bocsánatot kérni pozitív dolog. Ellenben letagadni, a vevőt hülyének nézni csuklóból jön.
Nem akarok proli amerika-hívőt játszani, de egy hétig voltam USA-ban, és minden egyes boltban a bejáratnál "helló hogy vagy?", "segíthetek valamiben?", "minden ok?" a megszólítás. Amikor látják hogy épp nem veszek semmit, odajönnek, megkérdezik mit kerestem, és ha visszajönnék, akkor keressem "Jenny"-t.
Boss boltban néztem zakót, faszi egy órát égetett el rám, erre nem vettem semmit se. Visszamentem 4 óra múlva, keresem a kinézett zakót, erre nincs már meg. Majd' agyvérzést kapok, erre megjelenik az emberem, mosolyog, kiveszi a szekrényből a zakómat, merthogy nem szerette volna, hogy elvigyék előlem - ha esetleg visszajövök (egy szóval se mondtam neki, hogy lehet hogy visszajövök). Aztán hozott egy literes pohárban jéghideg vizet, amíg mégegyszer felpróbálom és fizetek, mert látta hogy melegem van. Majdnem leültem a földre... Itthon meg? HÜLYE VAAAAGY VAZEEEE hát nem érted hogy nem érted hogy hülye vagy?? Agyam eldobom...
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Gratulálok én is!
-
jolti
senior tag
válasz
paljoc
üzenetére
Végre ismét Paljoc cucc in da hause!
Zsír az anyag maestro! Thx!(#38712) Gravity1234
Jó kis videó!Úgy látom reneszánszukat élik a szkanderes kávéfőzők.

Azt akarom kérdezni fordított baseball sapkás Stallone barista uraktól, hogy van olyan karos, amivel lehet duplákat is húzni? Esetleg 2-3-at egymás után? És nem Londinium árban van?
Kezdi izgatni a piszkos fantáziámat, de nálunk minimum ketten kávézunk egyszerre és a zasszony igen morcosan nézne rám, ha csak egyet húznék és azt is gyorsan meginnám!
-
soldier2
őstag
válasz
paljoc
üzenetére
Ma reggel picit még gyors volt de értékelhető. A délutánira kíváncsi vagyok. Kellett egy yoghurtos pohár a wdt-hez, így belefér a 17g.
Gravity: Nekem tetszik. A végeredmény is jónak tűnik. A Spicy Italy tényleg izgalmasabb mint a CM, de legutóbb még a CM is kicsit savanyúnak tűnt neked ott ahol én szoktam húzni
csak azt tudom javasolni, hogy probalgasd őket. -
zoknee
csendes tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Jó kis video!
-
Gravity1234
tag
-
Surda-
őstag
Pacificaffe
Gondoltam kipróbálom pár új kávéjukat.
Rendeltem egy csomagot vasárnap, kértem,hogy 14-én vagy utána érkezzen meg.
Gondoltam ez annyira nem nagy logisztikai feladat,annál is inkább,mivel rögtön a rendelés után visszaírtak,hogy "Rendben".
Óriásit tévedtem!
Kaptam a postától egy emailt hétfőn,hogy feladták a csomagot, szerdán fogom megkapni és kihozták kedden
Hétfőn ráírtam Pacificaffera, hogy nem fogom tudni átvenni,erre bemásolják nekem az általános szállítási feltételeiket.
Ekkor már kicsit ingerülten válaszoltam,hogy nekem ne másolgassák az általános szállítási feltételeiket,mikor abban maradtunk,hogy 14-én vagy utána kérem.
Átveszem a postán,de nehogy már ezek után még én legyek a hibás,hogy nem olvasom az ő általános szállítási feltételeiket.
Elolvastam,ezért kértem,hogy ne akkor küldjék!
Szerintetek feladták a kínlódást?
Magyarországon a hibázó ügyfélszolgálatos nekiáll meggyőzni a megrendelőt,hogy igenis a megrendelő a hlye!
Megint válaszoltak,hogy napi 10-15 csomagot visz el tőlük a futár...
Nyilván ez valamiféle érvelés akar lenni amellett,hogy ezt a gigantikus számot egyszerűen képtelenség kordában tartani, figyelni, kontrollálni.
Értitek? 15 csomagot! Ez döbbenetes,nem is értem hogy bírják...
Természetesen arra,hogy miért nem képesek a rendelésemet 3 nap múlva feladni, vagy hogy mire vonatkozott a "Rendben",amit a válasz emailben kaptam, na erre nincs válasz.
A megrendelő a hibás,amiért ilyen bonyolult dolgot kért!
Olyan érdekes,hogy tőlünk 200km-re a határt átlépve ez sosem probléma.
Egyrészt odafigyelnek arra,amit csinálnak, így a töredékét sem követik el a hibáknak,másrészt ha mégis hiba csúszik valamibe,akkor mindig azzal kezdik a válaszlevelüket,hogy elnézést kérnek és azonnal javítják,küldik a másikat,intézkednek stb.
Magyarországon leállnak velem vitatkozni és megpróbálnak meggyőzni,hogy én vagyok a hibás. Beszarok,komolyan mondom. -
mester6
tag
válasz
soldier2
üzenetére
"A kávé íze valahogy más, selymesebb, olyan ízek jönnek elő amik eddig nem voltak, és olyanok tűntek el, amik eddig előtérben voltak. Vsz a borítás hiánya miatt másképp melegszik a fej, és ez miatt más a kioldódás is, ennek megfelelően a darálón is sokat kellett állítani."
Szóval ráncigálod az oroszlán bajszát...?
-
soldier2
őstag
Ma reggel megvolt az első éles csapolás a ruha nélküli, korosodó svájci hölgyel. Összerakva sehol nem csöpög, minden tömítés tart.
A kávé íze valahogy más, selymesebb, olyan ízek jönnek elő amik eddig nem voltak, és olyanok tűntek el, amik eddig előtérben voltak. Vsz a borítás hiánya miatt másképp melegszik a fej, és ez miatt más a kioldódás is, ennek megfelelően a darálón is sokat kellett állítani.
U.I. A második bekezdést nehogy valaki komolyan vegye, csak az elburjánzó "elméletgyártás" miatt született
Ha van is különbség az egyértelműen azért van, mert egy nagy kúpos daráló helyett egy kis síktárcsással daráltam, aminek a beállítása sem volt tökéletes a jelen gépparkhoz. -
Illesvik
csendes tag
Iberital Challenge daráló hangszigeteléséhez milyen anyagot ajánlana aki már megcsinálta?
V. -
Z0mbi
senior tag
Felesegem ma komuveseknek kv-t csinalt. Eloszor mert nyulni a gephez. Elso kerdese miert van ezen 4 gomb

miert van rajta ket hofok es mit csinaljon ha mar az egyik tulment 88 on.... extraktalaskor kerdezi mikor all meg... mondom basszus kapcsold le a pumpat. Kikapcsolta a gepet. Azert ugy is lefott. Es augusztusban meg en is csak egygombos gepbol ittam ma meg mar faj masnal inni (nem jarok hardcore kv s emberekhez ) -
RBJ
addikt
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Jó kis csoportkép.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Házimozi haladó szinten
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- PlayStation 5
- AliExpress tapasztalatok
- Sorozatok
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- További aktív témák...
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B460 i7 10700 16GB DDR4 1TB SSD RTX 5060 8GB NZXT S340 fehér CM 600W
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(jó, ott a nitrogénpatron a sava-borsa, a finom aluíz csak másodlagos
Majd valaki csinál olyan tesztet is, hogy mindkét darálót az optimumon használja, én meg csinálok ilyet, amilyen én tudok/gondolok. :-)
Inkább az összhang
Nagyon kellemes az összhang, a zene stb...