- OLED TV topic
- Duplán 4K: a TCL tudja, hogy gyártson monitort
- Milyen monitort vegyek?
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- ASUS ROG Ally
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Tök jól hangzik, csak kár, hogy átlag ember úgysem fogja tudni megvenni ezeket

-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
+1
Ezt mondom.Ráadásul ha külön rendszergazda kell az OS főbb Release megjelenései miatt az külön katasztrófa lehet és lesz is újra
-
Az SSHD csak a kezdeti időszakban volt amikor még az SSD-k drágák voltak. Aztán annyira lementek az árak hogy inkább vették a kissebb de mindíg gyors SSD-t.
Ilyesmi megoldás csúcsa volt az Optane is csak különszedve. Pedig az gyorsabb volt mint az nvme de hiába mert inkább az olcsóbb nagyobb SSD-kre volt igény akkor is ha azok lassabbak voltak. (már ha lehetett volna érezni egyáltalán, ma is még Sata SSD vs nvme is gyakorta nem érezhető)
Az ilyen gyorsítósdi őse a vistával kezdődött még pendrive-al (readyboost), az még win11-ben is benne van. Viszont már annyi a szemét a win11-ben hogy szerintem 16-32GB-os kellene hozzá hogy érezhető legyen. -
-
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Intel Optane Cache megoldása került a kezembe a minap. Olcsó nvme kiszorította totál. Lehet épp ezért még visszajönnek ezek. Viszont már a w10 is kezd használhatatlanná válni m2 hiányában. Értsd belakva +bloat
-
E.Kaufmann
veterán
Ez utóbbi engem is érdekel. Ok, hogy volt rá szoftveres megoldás is külön HDD+SSD kombóval, de azért csak jobb egy komplett megoldás. Lehet ehhez is érdemes lett volna valami OS oldali támogatás, hogy megjelölje a Windows vagy a Linux pl a rendszer és program fájlok blokkjait valami prioritással, aztán már a HW dolga lett volna, mit hová tesz és hová fér, de legalább nem vakon csak az olvasás alapján tudott volna optimalizálni és talán érzetre is jobb lett volna...
-
Minap néztem egy ilyen AI-RAM-SSD-HDD videót... Az AI-nak a ram mellé táhely is kell, a "consumer" eladások az összbevétel alig 5%-a, a 2026-2027 SSD gyártást már viszik az éjájjnak. Szal. -ahogy korábban is jósolták- a ram hiány csak a kezdet volt, visz magával mindent is. A poén az, hogy ahol nem tudnak a datacenternek megfelelő infrastruktúrát hirtelen kiépíteni, ott ezek fél-egy évre is raktárba kerülnek és várják a sorsukat.
Nekem a hibrid HDD-SSD hiányzik (volt ennek valami neve is
), nagy reménység volt, azokkal mi lett?
-
tibaimp
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
3TB-os WD Red Plus-al, vagyis WD30EFPX, de inkább ne kelljen kiváltani

Nézzetek át ide, ha HDD-vel kapcsolatos kérdés merülne fel: Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
tsi
tag
Én kb. két vagy három éve karácsonyra "leptem meg" magam egy 4 fiókos NAS-sal meg 2db 12TB Red Plus-szal, egy 1TB KC3000 mint gyorsítótár kíséretében. Akkor 115 volt a vinyó, és 25 az SSD. Nemrég megnéztem az árakat, mert a tárhely már félig tele van. Egyelőre leporoltam 2 régi 2TB-s Red Pro-t, hogy nyerjek egy kis időt...
-
Nekem az árral van a gond. Meg a sok SMR-es szeméttel. Oké valahol kel la sebesség is, de átlag usernek meg pont totál mindegy. NAS-ba most a régi 10+ éves WD30EFRX-osok vannak itthon de nem is tudom mivel válltanám ki ha bedöglene.
-
bteebi
veterán
Így van. Ráadásul egy felzárkóztatást már sikerült elérniük: nagyjából felzárkóztak a HDD-k a QLC-s SSD-k tavalyi áraihoz. Nekem nem kell se dual actuator, se dual pivot (bár egyik se lenne rossz), "csak" normális árak. Akartam venni PC-t meg NAS-t is, de jó eséllyel nem fogok egyiket se az áremelések miatt. Ki bírnám fizetni, de nem visz rá a lélek arra, hogy sok százezerrel többet fizessek csak amiatt, mert még nem pukkant ki az AI lufi, hanem egyre intenzívebben fújják.

-
tasiadam
veterán
Eddig sem hiszem, hogy a sebességgel volt a gond, hanem inkább az eléréssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Crimson Desert
- Mesterséges intelligencia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Gaming PC! Ryzen 5700X / RTX 3070 / B550 / 32GB 2666Mhz / 512GB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- MSI GF65 Thin - 15,6"FHD 120Hz IPS - i5-9300H - 16GB - 1,25TB SSD - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
- Apple iPhone 13 mini / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4373, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

na, az! Miért tűnt el? Nekem jó elgondolásnak tűnik, főleg pl. laptopnál. Persze árfüggő, ma már kb. esélytelen lenne. De valahol picit HDD ár felett, részben SSD teljesítménnyel elég jó deal lehetett volna.
), nagy reménység volt, azokkal mi lett?