Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
Irodában pod-oztam és próbáltam GIMOKA podot, kettő félét is :

Gran Bar : enyhe csokoládé és fás ízek, domináns földes íz.

Gran Festa (delicato) : édeskés ízvilág, itt is elég domináns a földes íz, valószínűleg robuszta miatt.
Olcsó podok, Nekem gyenge minőséggel.
Irodai, büfés felhasználásra igénytelenebb fogyasztóknak jó lehet, nálam nagyon rezeg a léc, nem szívesen fogyasztanám. -
gyengébbek kedvéért:
- volt már nyitott szűrőtartóm, szerettem
- sokat tanultam belőle, kb. az összes pogácsám szar volt sokáig
- a lali-féle vst/strada tamper nagyon tetszik, kéne venni, de már annyit költöttem ilyesmire, próbálom visszafogni magam és nem beleugrani
- a pavonis nyitott kar nagyon tetszik, kéne venni (nem tudtam, amikor írtam, hogy nem is lehet), de már annyit költöttem ilyesmire, próbálom visszafogni magam és nem beleugranihát ennyi. soha többet nem szeretnék önelemezni. köszönöm.
-
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
te, tényleg ennyire félreérthető, amit írtam? mert szerintem roppant mód egyértelmű, és már másodszor reagálsz rá úgy, aminek semmi, de semmi értelme

-
Kávé Kálmán
tag
Nem akarok itt skalpolt szűrőtartót árulni vagy hittéríteni. De, amíg nem próbáltad ki 1X, 2X, 5X, esetleg 10X, hogy milyen fasza, mennyit tanulhatsz vele, milyen szép, ha jól sikerül, akkor nem tudod, miről mondasz le.
Ha nem vagy érzékeny a szépségre, nem vagy kíváncsi arra, hogy vajon tökéletesen osztottad-e el tényleg a pünkt megfelelő mennyiségű és finomságú őrleményt a szűrőtartóban, akkor a kifolyó jótékonyan el fogja fedni a hibáidat (ha vannak persze).
Ja, nem mellesleg a kávékészítés élményét az arra fogékony embernél jelentős mértékben növeli, ami bizonyítottan megvezeti az érzékszerveket. Ergo az elkészített kávé ceteris paribus jobban fog ízleni.
-
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
lehet lazábban is moderálni, de az csak akkor megy, ha elég intelligens mindenki a topikban. itt ez nem is volna gond, de akkor beindulnak más topikokban, hogy lám, itt ezt és ezt lehetett, akkor neki is lehet stb. nem érzem túlkapásnak radiátor döntését, lehet, hogy én két kommenttel később nyúltam volna csak bele, de ez inkább egyéni stílus, nem hozott nem jó döntést. szóval megerősítem őt

ámde, nem érdemes ezen ennyit rugózni, már tovább is pörgött a topik.
ma végeztem ki a paljoc choco madness-t, nóra is visszasírja, fantasztikusakat húztunk belőle. szemre picit sötétek a szemek, le is kell menni a hőfokkal, viszont a végeredménynek semmi köze a robusztás izékhez, ez egy kitűnő kofi.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Ahogy Parci írta, nekem két lépéssel előre kell tekintenem.
A többi megjegyzésedre nem reagálnék.
-
-HajTömeg-
őstag
Na,ma csapra vertem az adapter által beharangozott Monterosa Yirgacheffe Aychesh-t nagyon fincsi, tényleg iszonyú erős baracklekvár íz, semmi kellemetlen savanya.
Pedig annyira nem is volt csöpögős az első két húzás és a gépemben sincs pid MÉG! (szia Adapter
)
Úgyhogy mondhatni ez azon ritka újhullámos (ha ez az), amelyik eléggé bolondbiztos.
Ti egyébként benne szoktátok hagyni ebben a hozzá adott visszazárható tasakban?Blaze Annyi szó esik ezekről, mibe fáj egy ilyen gép?
Parci:
Itt, ezen a fórumon azért szerintem nem szokott elfajulni a helyzet.
Beszólogatás van,de az hiányozna is,ha nem lenne
-
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
de azzal sem volt baj, hogy kimoderálta, még mielőtt elfajul a vita. hagyjuk dolgozni a modokat, ők tartják rendben a fórumot. és sok másikkal ellentétben ez tényleg rendben van

-
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
a hátteréről nem tudok, annyit írtam, hogy tök jó lenne, el is kezdtem kívánni, de közben igazából nem kéne már pénzt költeni erre az egészre. (az egy dolog, hogy ezexerint ha akarnék sem lehetne, ezt nem tudtam) nem volt világos, hogy hogy jön ide, amit írtál ízlésről stb.
de túl van beszélve...
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Igen,szerintem te túl sokszor moderálsz tök fölöslegesen,mint aki unatkozik...
Semmi házirendet sértő nem volt abban,ahogy páran vitatkozgattunk.
Sértő nem volt, logoutban abba se lehet belekötni mennyire szorosan kapcsolódik a témához, úgyhogy fogalmam nincs mi bajod volt vele.
Ha valamin vitatkozunk,azzal szerintem semmi baj. -
matepe
csendes tag
Sziasztok,
nem tudom, hogy kávépárnás vagy kapszulás gépet vegyek. Ahogy látom, itthon a kapszulás nyer teret leginkább. Külföldről vennék netről kávékat(tuti olcsóbb), az érdekelne milyen külföldi webshopot ajánlotok, ahol igen korrekt áron jutok munícióhoz ezekhez a gépekhez.
-
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
3.5 EUR-t simán megér, egyébként asszem 6 EUR a normál ára a 250 gr dobozosnak.
-
Toobee
veterán
Saját, elcseszett, nyers pörkölés újrapörkölése egy hét pihi után. Sidamo + Aguas feles körüli arányban keverve. 17,5 gramm, 14-es VST, durva őrlemény, így adta ki a 30 mp dupla risztrettó mennyiséget. Nem csípi a nagyon meleget, 88-89 fok körül húztam. Próbálkoztam már lassabb lefolyással is, de akkor végig volt benne egy egyébként nem zavaró étcsokis felhang. Így viszont kimúlt belőle, csak utóízében köszön vissza. Nekem így tetszik. Finom, nem túl tolakodó gyümölcsös jegyek, olyan lassú víz partot mos kofí.

-
fragola.6035
aktív tag
válasz
t-bali3
üzenetére
Pont most bontottam én is egy fémdobozos Illyt. Csak azért vettem, mert még soha nem volt itthon ilyen és 3,5 Euróért akciózták a kedvenc olasz diszkontban, (ahol a Carraro Tazza d'oro is csak 11 Euró).
Plussz 10 fok a piden és az őrlés is jóval durvábbra állítva beállt az ötödik húzásra. Egy gyári Rancilio szimpla szűrővel kb. 11 grammal jobb lett mint a Strada szimpla szűrővel. Finom savak vannak benne, nem rossz kávé ez, csak pontos beállítás kell neki. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Parci nem moderátor (neki nem feladata ez), valamint ez nem így működik.
Valami károd lett belőle?
-
Kávé Kálmán
tag
"ez a pavoni pucér kar is egy újabb dolog, amire nem kéne lőni a pénz, de állati csábító. a másik a lali-féle vst tamper."
A tamperekhez semmi közöm. Az állati csábítót értem. Az előtte levőt lehet, h félreértettem. Írd le akkor világosabban kérlek! Nem termékről van szó. Azt a 10db-ot amit csináltattam, széjjelhordták a cimborák itthon és külföldön. Gyakorlatilag árában szálltam ki belőlük. Azaz nem üzlet. Talán az lesz. Egyszer.
@Eyesis Gaggia-hoz nem klappol, sorry.
-
Ábi
tag
Nakem is jó!

-
-HajTömeg-
őstag
válasz
tariattila
üzenetére
Dejó nektek...
-
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
igazából nem világos, hogy ez miért válasz a beidézett részre (aminek volt még folytatása a mondat végéig), de mindegy is

-
Eyesis
őstag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Nekem egy sima duplás gaggia szűrőm van (nem nyomásfokozós) ehhez jó ez a naked kar? Lehet kérni?

-
Toobee
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Úúúúristen mekkora vidijó. Ha nem lenne reggeli merevedésem, már lenne.
-
ronin s8
senior tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Jó lett a videó, grat!

-
jolti
senior tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére

Nekem a vádlija tetszett a legjobban! ( Is! )
Sajnos nem volt Naked!
De legalább jó volt Naked! Vele esztergálhattál!
-
tariattila
veterán
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
ok, thx, jóccakát!
(pizsit vegyél! nincs már naked nyár!)
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
tariattila
üzenetére
persze, bocs elfelejtettem. holnap beviszem a műhelybe egy precízebb mérésre. Az itthoni tolómérő erre kevéssé alkalmas..
Amúgy rettenet szórnak a szűrők. Bár Neked a dupla nem is érdekes. Akkor viszont a Naked sem. Szimplával fosul néz ki... Eredeti Pavonival sem tökéletes (az ilyen /Frans ügyes fotósnak is/, görgess le: http://kostverlorenvaart.blogspot.hu/2014/08/naked-from-hungary.html) . Az elektra kosár ver oda (mélyebb), de az meg csak a Premilleniumhoz/Cremina-hoz illik (49mm). Azzal pucérkodtunk a filmben.
CCakát!
-
tariattila
veterán
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
ok beszéljünk persze!
addig is lemérnéd az ex pavoni tamperem ?
49,4-et mértem a szimplánál ott ahova kb letömörül...
-
jolti
senior tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Szívesen!
Faca lett a vedejo!
Bár a facen már megdicsértem!
Akartam is róla beszélni... :-)
Mennyi a nyitott kár ára? csak kivancsisagbol.Megtetszett nagyon. Lehet rovatban is. -
Eyesis
őstag
válasz
tariattila
üzenetére
Azta ez a videó elég pöpec
Fú de tetszik nekem ez a naked kar 
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
"ez a pavoni pucér kar is egy újabb dolog, amire nem kéne lőni a pénz,"
Amúgy egyáltalán nem új dolog a pucérkodás. Lassan tinédzser.
Máskülönben akár igazad is lehet. Kár rája lőni a pénz. Felejtsd el! Fűrészelj szét egy eredetit Atti! Más házak, más szokások. És hála az égnek az ízlések is nagggyon különbözők.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Banyek, kitaszítottad őket! Ott könyörögtem, hogy neeee! De Te hajthatatlan voltál... Ez van. Kösz jól vannak az új apucinál. Maradósak.
Skalpolt: hagy éljem túl a hetet, aztán beszéljünk.
-
válasz
tariattila
üzenetére
ez a pavoni pucér kar is egy újabb dolog, amire nem kéne lőni a pénz, de állati csábító. a másik a lali-féle vst tamper.

-
tariattila
veterán
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
kálmán....

akkor most én is mehetek hálivúdba? mint filmsztárok ex-gazdája?
Pavoni Pucér kar mennyiből jön ki?
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Sziasztok!
Nincs mese, nem működik a fórumozás itt a vicces avatarok nélkül. Böktem magamnak egy gombát hát.
"esetleg Pavonim is (ezt még elemzem)"
Ne fáradj!
"Az. Igen.
Az" alacsony vízhozamából "is rögtön leszűrhető.
Ő az."@jolti kösz a tápsikoló szmájlit!
Üdv!
-
jolti
senior tag
válasz
tariattila
üzenetére
Ja, láttam! Qurvajó videó lett!

Esküszöm, mikor megláttam a Caravelt te jutottál az eszembe! ( Na jó, nem nagyzolok! A fejembe! )
radi8tor1 Épp itt az ideje, hogy vegyél valamit.
( Normálisat, ne dizájnosat'!
) -
jolti
senior tag
[Mit találtam] .
Ismeri valaki? -
radi8tor
MODERÁTOR
Tök jó lenne, ha nem esnétek egymásnak ilyen butaságon.
Takarítottam. -
paljoc
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Ezen de jot rohogtem!:-)))
Gyari mazzert amugy budaorson lehet venni a Perte-nel. Ha jol remlik 200+afa.
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
ezt a meccset én a magyar bornál futottam meg vele

a lényeg, hogy tökre nem mindegy, hogy valaki azt mondja, hogy "nincs jó bor itthon" vagy azt, hogy "az itthon kapható borok 90%-ban nem jók". az első állítás tévedés (és az a 10% vagy mennyi jó bor is sokkal több annál, mint amit egy ember egy életen át meg tudna unni), a második igaz. ahogy az is, hogy random helyen nagy valószínűséggel nem lesz jó.
kávénál dettó. mindkettőnél igaz, hogy ha nem vagy képben, szinte biztos, hogy szart kapsz, ha viszont érdekel a téma, tudsz pazart, nemzetközi szinten is abszolút versenyképeset fogyasztani, ameddig csak akarod. kávénál mondjuk ez jórészt bp-re korlátozódik

-
And06
aktív tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
elolvastam, de nem igazán értem hova akar kilyukadni?
-
jolti
senior tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Hiába! Külföldiül van... :-)
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
[link] - a reggeli kávétok mellé!

-
Toobee
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Zsiciknek a jussát is számoljad rá, x1,31 plusz a városnézés.
-
Toobee
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Toobee
üzenetére
Téma összefoglaló akkor félreérthető.
Létezik kotyogós kávéfőző, ami nem égetett, keserű végeredmény ad?
Ilyen a Bialetti Brikka (Elite). Van 2 és 4 személyes változat, a kétszemélyes finomabb és kevesebb kávét ad. Nem eszpresszót, de nem is egy sima hosszúkávét, valahol a kettő között félúton.
-
tariattila
veterán
estét!
szerintetek új Mazzit honnan érdemes beszerezni?
egy-két 'hivatalos'-nak mondott forrásról hallottam itthon
de vannak kétségeim.. (egyel beszéltem is de nem volt meggyőző, hogy milyen forrásból 'dolgozik'esetleg Olasz o.?? vagy valami webshop akciót érdemes vadászni?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Miért csak a Brikka elfogadható minőség Bialettiből?
-
Peti...(16v)
tag
válasz
tariattila
üzenetére
[moderálva]
Paljoc: volt, ott van a képen az alsó polcon. 29 Euro volt a kétszemélyes. Egy nagy Sparban láttam Mokákat mindenféle méretben 9,90 Eurótól, de Brikka ott sem volt.
[ Módosította: radi8tor ]
-
ronin s8
senior tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
És hol vannak a csészék?

-
paljoc
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Es Brikka is volt, vagy csak Moka Express hegyek? Mert en csak ez utobbit lattam mindenutt, ami nem baj mert az is jo, csak erdekes hogy a Trieste-Velence vonalon nem akadtam Brikkara!?
-
tariattila
veterán
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
''magammal is hoztam''
de kifizetted?
-
vendingo
veterán
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Az összerakással nincs gond, gyerekjáték, csak most konkrétan nem tudtam eldönteni, hogy mi lehet a baja a kapcsolónak és egyszerűbb rákérdezni, mint venni egy újat.
Egy tisztítás meg tömítéscsere sima ügy, de villamosságban nem vagyok jártas. -
Peti...(16v)
tag
Bialetti szentélybe botlottam Velencében. Itt aztán volt minden típus-, szín- és méretváltozat, még Bialetti csészék is.

Annyira magával ragadott a bolt kínálata, hogy egy kis piros Moka Glossy-t és egy spéci velencei csészét magammal is hoztam

Kávéból Goppiont árulnak, de gyári csomagolásban csak téglák voltak, így az egyik kimért blendből hoztam. Remélem nem lesz döglött... -
vendingo
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Elvileg rajtam kívül senki nem zargatta.
Ugyanaz a bekötése, mint a saját gépemnek, majd aszerint madzagolom.Köszi a tippet.
-
vendingo
veterán
Infó kéne!
Éppen pavonit szerelek, viszont van egy olyan gondom, hogy a kapcsolón a visszajelző fény folyamatosan világit (ki és bekapcsolt állapotban is). Ez probléma, vagy gyárilag ilyen?

-
adpeter
tag
válasz
paljoc
üzenetére
Nemtom. Nekem csöpögősen jobban bejött mindkettő. Ez meg pláne igényli,de lehet csak a hőfokot kell még belőnöm és normállal is jó lesz. Érdekes mennyivel másabb az íze,mint az epres-milkásodnak. Asszem ez a kettő most a favorit nálam gyümisben! Szerencsére amit tőled kaptam zöldet azt is megtudtam a Gene-vel f@szányosra pörizni. Hülyebiztos ezekszerint!

HajTömcsi: Asztat dalolta hogyaszongya: "de jó annak kinek PID-es a gadzsája,
baracklekvárt ihat mindennap,
pofátlanul jóképű gazdája"GB+Macap

-
paljoc
tag
válasz
paljoc
üzenetére
tok erdekes dolog tortent nemreg, megkeresett egy uj-zelandi ficko, hogy porkoljek egy olyan kavet amit o hataroz meg. megadta szazalekos aranyban hogy mik legyenek benne es ket fele porkolesi profillal kellett megcsinalni, nagyjabol ezt is meghatarozta. en az elobb kostoltam meg az itthoni geppel, o meg LM eszkozzel fogja, vulcan orlovel. kivancsi vagyok mit fog mondani, mert nekem nagyon izlik. :-)
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo tökéletes hibátlan álapotban eladó
- Philips Sonicare Diamond Clean HX922W ultrahangos elektromos fogkefe + fogkefék
- DJI Mini 4 Pro Fly More Combo RC 2 távirányítóval/ Új 2 Év Garanciás
- Új Kipsta agility 100 focicipő (43-as)
- DJI Mavic 3 Classic RC drón szett - 4/3" Hasselblad kamerával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Takarítottam.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)